اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ویدیو Multiplexers ها چگونه کار می کنند

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    ویدیو Multiplexers ها چگونه کار می کنند

    سلام

    آیا تا به حال وقتی مجلس شورای اسلامی رو در تلویزیون نشون میده، به اون نمایشگر بزرگی که روی دیوار مجلس نصب هست دقت کردین؟ این دستگاه ها در استودیو ها هم خیلی کاربرد داره!

    من یه مقدار در باره اسکن تصویر بلدم اما هر چی فکر میکنم نمی تونم تئوری این کار رو متوجه بشم! آیا کسی میتونه حداقل از نظر تئوری بگه که این دستگاه ها چطوری کار میکنن!

    عکس این کار رو در دستگاه های Video Splitter انجام میدن. این دستگاه ها در سیستم های دوربین مدار بسته استفاده میشن! یعنی چند تا سیگنال ویدئو (که میتونه از چند تا دوربین مختلف بیاد) رو بر روی یک صفحه تصویر در کنار هم نشون میدن.

    این لینک پایین یک نوع تجاری از این نوع دستگاه هاست که کارای عجیب غریب دیگه ای هم انجام میده! (پایین صفحه را نگاه بکنین)

    http://www.auroramultimedia.com/web/?section=products&product=dido

    یه عکس هم ضمیمه کردم که سعی کردم منظورم رو واضح تر بگم!

    http://www.4shared.com/file/964711/1f71e1c1/VideoDistribution.html

    با تشکر
    شهریار
    Circuit Designers Choose Different Horses For Different Courses!

    #2
    ویدیو Multiplexers ها چگونه کار می کنند

    سلام . خوبی شهریار جان ؟
    بله من هم خیلی در این مورد کنجکاوم . یه بار توی نمایشگاه ای سیستم رو دیدم . تقریبا یه اندازه یه وانت نیسان مدارات و قطعات الکترونیک داشت . طرف میگفت که کل این بندوبساط ها تصویر رو چند قسمت میکنه . یه چیزی هست . به احتما 90 درصد این کار به صورت دیجیتالی انجام میشه ، ولی لذوما پروسسور نداره شاید با FPGA یا یه چیز شبیه این . علتشم اینه که این سیگنال آنالوگ به فرض اینکه شما بتونید چند قسمتشم بکنید ، چطوری میتونید هر قسمت رو بزرگ کنید ؟؟ ولی اگه دیجیتال باشه تکنیک های بزرگ کردن تصویر های کامپیوتری فوق العاده راحت هست من خودم تا به حال بارها کدش رو نوشتم . من شنیدم یه آی سی هست که پیکسل به پیکسل تصویر رو به صورت عدد دربیاره وتوی یه رم با سرعت بالا ذخیره میکنه ( همون آی سی ای که توی تلوزیون هایی که شهرداری این طرف اونطرف زده ، هست ) . با کمک این آی سی و یه چند تا FPGA شاید شاید بشه این کار رو کرد .
    بقیه دوستانی که اطلاعات بیشتری دارن کمک کنن .
    موفق باشید .
    شأن انسان در ایمان و هجرت و جهاد است و هجرت، مقدمهآ‌ی جهاد فیآ‌سبیلآ‌الله.
    هجرت، هجرت از سنگینیآ‌هاست و جاذبهآ‌هایی که تو را به خاک میآ‌چسباند.
    چکمهآ‌هایت را بپوش، رهآ‌توشهآ‌ات را بردار و هجرت کن.

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : ویدیو Multiplexers ها چگونه کار می کنند

      سلام
      به این سیستمها ویدئو والvideo wall میگن! روش کار اونها به طور مختصر اینه که با توجه به اندازه ای که می خوای داشته باشی (تعداد مانیتورهات) و ترکیب قرار کرفتن اونها ویدئوی اصلیت رو توی جاهای خاصی که البته یک میکرو تعیین می کنه سوئیچ میکنی و می بری بعد اونرو به مانیتور مورد نظر ارسال میکنی. تئوری کار به همین سادگیست
      اگر جزئیات بیشتری خواستی تا اونجا که بلد باشم در خدمتم
      حسین خواجه جعفری
      اللهم صل علی فاطمه و ابیها، و بعلها و بنیها، و سر المستودع فیها،
      بعدد ما احاط به علمک...

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : ویدیو Multiplexers ها چگونه کار می کنند

        سلام.
        از اون زمانهای قدیم یه چیزهای یادم موند واینه که سیگنالهای ویدیویی دارای چند قسمت اصلی هستند:
        1- پالسهای همزمانی افقی که وظیفه اونا خاموش کردن کاتد لامپ تصویر در هنگام برگشت به سطر بعد هست ودر ضمن از اونا برای ساختن موج دندان اره ای افقی برای حرکت افقی کاتد هم استفاده می شه. در واقع این پالسها بین نقطه شروع تا نقطه پایان یک سطر از سیگنال ویدیویی قرار می گیرند.
        2- سیگنال تصویر که میزان روشنایی تصویر در هر قسمت از سطر رو مشخص می کنه.
        3- پالسهای همزمانی عمودی که با جاروب یک صفحه کاتد رو خاموش کرده تا به اول صفحه برگرده. واز همین پالسها برای ساختن موج دندان اره ای عمودی برای حرکت عمودی کاتد اسفاده می شه.
        من فکر می کنم از لحاظ تئوری میان در بین سیگنال  یک سطر ویدیویی تعداد این پالسهارو زیادتر کرده وتوسط میکرو کنترل و جدا سازی کرده وبه مونیتورهای جدا گانه می فرستند.
        بعنوان مثال اگر بخوایم یک تصویر رو تو چهار مونیتر نشون بدیم با ید وسط هر سطر یک سیگنال ویدیویی یک پالس افقی و در سطر (2/625) 312 هم یک پالس عمودی اضافه کنیم.
        امکان رسم شکل نبود وگرنه با شکل کامل تر می شد مطلب رو رسوند.
        بقیه دوستان اگه نظری دارند. لطف کنند.
        خبرآمد خبری در راه است
        سرخوش آن دل که از آن گاه است

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : ویدیو Multiplexers ها چگونه کار می کنند

          سلام
          صحیح فرمودید.
          ولی توجه داشته باشید که در صورتی که تنها این کار انجام بشه توی هر مانیتور تنها یک چهارم تصویر نمایش داده می شه و بقیه تصویر در هر مانیتور سیاه خواهد بود.
          به عبارت دیگه هر مانیتور باید تصویر مربوط به خودش رو (اون یک چهارم رو برای چهار مانیتور) زوم کنه تا فول اسکرین نمایش بده. به نظرم می رسه که یک راه اینه که ویدئوی ورودی رو اول دیجیتالش کنیم تا هر پروسسی خواستیم انجام بدیم روش. راه دومی که به نظر من میرسه اینه که تعداد خطها و زمان خطها رو 4 برابر کنیم و تمام صفحه رو بپوشونیم.
          یعنی اگر هر تصویر رو می خوایم 400% کنیم بعد از بریدن ویدئوی اصلی و تقسیم اون به چهار تا ویدئوی یک چهارم حالا ویدئویی توی هر مانیتور داریم که یک چهارم 64 میکرو ثانیه طول هر خطش هست و بقیه سه چهارم خط رو سیاهه و همینطور یک چهارم از 625 خط رو برای پال اطلاعات داره و بقیه رو سیاهه. این که کدوم یک چهارم ها اطلاعات تصویری داشته باشه مربوط به اینه که راجع به کدوم مانیتور از چهار مانیتور صحبت می کنیم. به هر حال به نظرم بهترین روش برای چهار برابر کردن اینه که از هر خط سه تای دیگه کپی کنیم و بین خطوط قرار بدیم و اطلاعات هر خط رو هم چهار برابر گسترش بدیم. البته باید توجه داشت که اجزای جانبی مثل سینکهای افقی و عمودی باید بعد از این فعل و انفعال اضافه بشه به ویدئو.

          حسین خواجه جعفری
          اللهم صل علی فاطمه و ابیها، و بعلها و بنیها، و سر المستودع فیها،
          بعدد ما احاط به علمک...

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : ویدیو Multiplexers ها چگونه کار می کنند


            البته بطور قطع می تونیم بگیم که این کار رو حتمابا روش دیجیتال انجام می دن. چون آنالوگ کار کردن محدودیت بسیار ی رو ایجاد می کنه ومطلبی هم که بند عرض کردم . بیشتر جنبه تئوری کار بود .
            در واقع روش دیگه که می تونیم در نظر بگیریم.اینه که پس از دیجیتال کردن تصویر کل تصویر به نقاط یا همون پیکسل های روی صفحه مونیتر تبدیل شده واطلاعات هر پیکسل در حافظه رم شبیه سازی شده و قرار می گیره حالامی تونیم با این نقاط هر کاری خواستیم انجام بدیم وبا تکنولوژی مانیتورهای ال سی دی حتی بگیم که هر نقطه از تصویر رو تو کدوم نقطه از فلان مونیتور رو نشون بده. که من فکر می کنیم این روش معقول تر باشه وعملی تر هم هست. خدا این دیجیتالو از ما نگیره 
            خبرآمد خبری در راه است
            سرخوش آن دل که از آن گاه است

            دیدگاه


              #7
              پاسخ : ویدیو Multiplexers ها چگونه کار می کنند

              موافقم باهات! :agree:
              اللهم صل علی فاطمه و ابیها، و بعلها و بنیها، و سر المستودع فیها،
              بعدد ما احاط به علمک...

              دیدگاه


                #8
                پاسخ : ویدیو Multiplexers ها چگونه کار می کنند

                البته این پروژه مربوط به خیلی وقت پیش ها هستش و من نمی دونم شما چطوری اینو از زیر یک خروار خاک در آوردین.

                ولی اون زمان ها که من روی این قضیه کار میکردم مشکل اصلی همین قضیه زوم کردن تصویر بود. شاید با روش های آنالوگ بشه انجامش داد ولی به نظر می رسه استفاده از DSP ها بتونه کار رو خیلی راحت انجام بده چون توی Video Splitter ها که در سیستم های دوربین مدار بسته استفاده میشه (که عکس اینکار رو انجام میدن) از همین DSP ها استفاده میکنن.
                به هر حال من اون زمان ها قید این پروژه رو به خاطر خدمت زدم ولی هنوز هم دوست دارم روش کار بکنم. دیجیتال کردنش هم کاری نداره کاری هست که مانیتور های LCD امروزی مثل آب خوردن انجامش میدن. و فکر میکنم بسیار کاربردی باشه. نمونش هم همین مجلس شورای اسلامی خودمون.

                تشکر از توجه همگی
                شهریار
                Circuit Designers Choose Different Horses For Different Courses!

                دیدگاه

                لطفا صبر کنید...
                X