اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار تشخیص ولتاژ خاص

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مدار تشخیص ولتاژ خاص

سلام خدمت همه دوستان ، طبق معمول یه سوالی داشتم !!!

میشه یه مداری طرح کرد که خروجی اون زمانی یک بشه که فقط به ورودی یه ولتاژ خاص داده باشیم ؟!!!

ینی مثلا اگه ورودی رو 3 ولت بدیم خروجی یک بشه و اگه کمتر یا بیشتر از 3 ولت بدیم خروجی صفر بمونه...

ممنون میشم راهنمایی بفرمایید...

پاسخ : مدار تشخیص ولتاژ خاص

بله با مقایسه گر میتونی. با میکرو هم میشه

دیدگاه

با opamp بساز راحترههههههههه رفیق

دیدگاه

ممنون خودم طراحی کردم....

[glow=red,2,300]اگه طرح جمع و جور تری دوستان میتونن طراحی کنن ، خواهشا ارائه بدن[/glow]

دیدگاه

با op-amp مثل lm324
          میشه به جای امضا انگشت بزنم ؟؟؟

دیدگاه

دوست عزیز یه توضیحی برای مدار طراحی شدتون بفرمایید تا ما هم سواد انالوگیمون زیاد بشه
            گویند سنگ لعل شود در مقام صبر اری شود ولی به خون جگر شود
            همیشه آخر همه چیز خوبه، اگر هم هنوز خوب نشده پس هنوز آخرش نشده(چارلی چاپلین)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amin20107
              دوست عزیز یه توضیحی برای مدار طراحی شدتون بفرمایید تا ما هم سواد انالوگیمون زیاد بشه
              سلام ، دوست من.

از تقسیم مقاومتی شروع میکنیم ؛ ولتاژ 6 ولتی که زنر تعیین میکنه رو با مقاومتهای 10 کیلو نصف میکنیم میشه سه ولت !
              مقاومت 100 اهم هم برای تعیین بازه ای هست که باید بسنجیم که البته اینجا میشه گفت بین 2.99 و 3.1 ولته ، در صورتیکه مقاومت 100 اهم نباشه مدار کار نمیکنه و سه ولت رو تشخیص نمیده چون پایه منفی اپ امپ بالایی وقتی یه ذره از سه کمتر بشه خروجیش رو یک میکنه و پایه مثبت اپ امپ پایینی هم وقتی یه ذره از سه بیشتر بشه ، خروجی خودش رو مثبت میکنه ؛ بنابراین در حالتی که هر دو سه باشن ، هیچ محدوده مشترکی بینشون وجود نخواهد داشت تا خروجی هر دو اپ امپ توی اون حالت یک بشه ؛ مقاومت 100 اهم اون اشتراک رو به وجود میاره!!!

وقتی هم خروجی هر دو اپ امپ یک شد ؛ هر دو ترانزیستور به کار میفتن و رله رو راه اندازی میکنن!

توی این سیمولاتور میتونید خودتون بررسی کنید تا بیشتر بفهمید ...

دیدگاه

مدار خوبیه ولی فقط از LM339 استفاده کن

دوستان تفاوت است بین op-amp و مقایسه کننده
                LM324 یک پ آمپ است
                LM339 یک مقایسه کننده است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ali-j
                  مدار خوبیه ولی فقط از LM339 استفاده کن

دوستان تفاوت است بین op-amp و مقایسه کننده
                  LM324 یک پ آمپ است
                  LM339 یک مقایسه کننده است

سلام ، البته من فرقی نمیبینم کمپاراتور یا مقایسه کننده میتونه همون 741 باشه!!!

این LM339 هم چهار تا اپ امپه ؛ که توی دیتاشیتش نوشته...

حالا شما چه تفاوتی مد نظرتونه ، میشه بیشتر توضیح بدین ؟ شاید من در اشتباه باشم! :nerd:

دیدگاه

حرف شما صحیح .op-amp می تواند به صورت مقایسه کننده بسته شود ولی به گفته خود شرکت سازنده LM324 تضمینی برای عمل کرد صحیح این مقایسه کننده نیست که این مورد را من خودم در ساخت روبات های مسیر یاب مشاهده کردم.مقایسه کننده با 741 یا 324 توان بیشتری در مقایسه با 339 مصرف می کنند و در نهایت مقایسه کننده با 324 و 741 یا هر OP-amp دیگر به خاطر نوع مدارات خروجی سرعت قطع و اشباه بیشتری نسبت به 339 دارند.
                    این تفاوتی است که نه تنها مهندسان ایرانی بلکه مهندسین جهان از آن اطلاع نداشتند.و شرکت سازنده ای سی طی یک مقاله آن را توضیح داد.
                    (لینک مقاله را اگر پیدا کردم براتون توی همین پست قرار می دهم)

دیدگاه

سلام به همه دوستان .
                      من میخوام وقتی توی مدارم اتصالی پیش میاد این اتصالی باعث سوختن قطعات نشه
                      قسمت خروجی با ای سی uln2803 هست که در خروجی منفی GND رو سویچ میکنه و ورودی او با ای سی 573 هست که وقتی ای 573 میره توی حالت شفاف هر چی توی 8تا وردیش هست توی خورحی میاره
                      بعضی وقتها پیش میاد که توی خروجی ULN اتصالی پیش میاد یعنی یکی از پایه ها مستقیم میخوره به 24+ و تمام خروجی ها میسوزن و در بعضی مواقع باعث سوختن 573 هم میشن و همچینین اتصالی 24 و GND
                      میخوام اگه بشه بتونم این اتصالی رو تشخیص بدم و خروجی ULNرو قطع کنم
                      به نظر دوستان چطور میتونم این اتصالی رو در خورجی ULN تشخیص بدم و و باعث بشم خروجی ULNخاموش بشه و به محض برطرفی این اتصال مدار وصل شود
                      یا اگر خروجی ULN اتصالی کرد یه فیوز بزنه قبل از سوختن ULN چون جریان کشی ون خیلی پایین هست نمیشه از فیوز شیشه ای استقاده کرد . باید الکترونیکی باشه
                      ممنون میشم دوستان تجربیات خودشون رو بگن.

دیدگاه

با سلام

آیا این آیسی های مقایسه کننده میتونن تفاوت بین 3 ولت و 3.1 ولت رو تشخیص بدن؟ oo:

بعید میدونم این قدر حساس باشن و فکر کنم هر چقدر تو خروجی از آیسی جریان بیش تری کشیده بشه این حساسیت اونها کمتر میشه و در واقع ولتاژ خروجی مقایسه گر افت می کنه.

البته با مقاومت 10k که شما گذاشتین جریان کاملاً کنترل میشه و مشکلی نیست.

الآن شما وقتی ولتاژ 3 ولت میدین به مدار ، خروجی آیسی چند ولت میشه؟ترانزیستور رو بایاس می کنه تو عمل؟
                        این طوری شما باید محدوده ولتاژ رو مثلاً بین 2.8 تا 3.2 بگیرین تا شاید با 3 ولت ترانزیستورتون بایاس بشه.در حالی که محدوده شما بین 2.99 تا 3.01 ولته وخیلی کمه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط edris.noei
                          با سلام

آیا این آیسی های مقایسه کننده میتونن تفاوت بین 3 ولت و 3.1 ولت رو تشخیص بدن؟ oo:
                          بله
                          به عنوان مثال گین lm339 200 ولت بر میلی ولت هست
                          یعنی به ازای 0.000025 ولت اختلاف در ورودی در خروجی 5 ولت اختلاف خواهید داشت
                          با سپاس

دیدگاه

آخه در عین ناباوری من از یه 741 استفاده کرده بودم و ولتاژ پایه منفیش بزرگتر از پایه مثبتش بود ولی در خروجی ولتاژ 1.2 ولت رو داشتم.وقتی هم که ولتاژ پایه مثبت بزرگتر از پایه منفی بود ولتاژ حدود 5.5 میشد.Vcc هم نزدیک 7 ولت.البته این رو هم بگم که تو خروجی تقسیم مقاومتی زده بودم و کمی جریان می کشید از آیسی.دلیل اون 1.2 ولت چی میتونه باشه؟

دیدگاه

شما پ امپتونو بصورت تغذیه تکی Vcc, GND) تغذیه کردین! و ولتاا¾ اشباع تا حدود 80 درصد به تغذیه دو طرف نزدیک میشه. در ضمن در این حالت زمین پ امپ وسط Vcc,GND است

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X