اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوال در مورد پیزو /ساختن بخور سرد (Atomizer)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سوال در مورد پیزو /ساختن بخور سرد (Atomizer)

نوشته اصلی توسط Mojtaba-S
    سلام . با اجازه ی همه اساتید من مدار زیر و طرح کردم ولی چون خودم اسکوپ ندارم نمی تونم صحت عملکردش رو تست کنم.لطفا منت بگذارید این مداررو ببندید و عملکردش رو بررسی کنید. سلف رو هم برای شروع و طبق گفته ی اقای ولتاژ زیاد و برای سادگی و سهولت همون 80 میکرو مدار قبل رو گذاشتم.البته اقای ولتاژ زیاد مسخره نکنند من می خوام مدار با 12 ولت کارکنه یعنی برام خیلی مهمه.نکته داخل عکس پایین یه مقاومت 1 کیلو با بیس 2222سری میشه تغذیه ی ای سی هم 12 وات هست . خیلی مهمه که ای سی ازنوع HEF یاهمون HC داخل TTL ها باشه .
    با سلام

1- خیلی مهمه که ای سی ازنوع HEF یاهمون HC داخل TTL ها باشه درسته.
    2- با یک گیت به بیس 2N2222 مستقیم رفتید که مشکل دارد
    ( خروجی از 0.7 بالاتر نمی رود + جریان زیاد می کشد + نوسانساز گیت ها مختل می شود + دیود بیس امیتر 2N2222 احتمالا می سوزد )
    3- آرایش هر دو ترانزیستور "امیتر مشترک" است که برای این فرکانس مشکل دارد ( اشباع جریان کلکتور )
    4- بیس BU407 جریان زیادی لازم دارد تا در 0.2 زمان یک پریود از 1.65 مگاهرتز روشن شود( 0.2*660 نانو ثانیه = 132 نانو ثانیه )
    که با سرعت مناسب روشن و خاموش نمی شود.( خازن ورودی BU407 را هم در نظر بگیرید )

5- اگر به دلیل عیوبی در مدار، 2N2222 خاموش بماند => BU407 روشن شده و از سلف جریان زیاد و ... => سوختن BU407

================================================== ========================

طرح ناقص است

با سپاس
    گشتی در لاله زار
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76138.0

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76141

دیدگاه

Mojtaba-S
      شما مدارتو تغییر دادی یا مشکل فنی واسم پیش اومده بود ؟
      من اصلا متوجه 2 تا ترانزیستور نشدم / اصلا سیم پیچ هم دیده نمیشد / فکر کنم کامپیوترم ویروسی شده :rolleyes:

دیدگاه

سلام به اقای ولتاژ زیاد . من نمی خوام جواب دوستان روبدم چون تاپیک تبدیل به بگو مگو های خاله زنکی میشه . همین بس که سرگرم کاربا میکرو هستم به صورت تفننی هم دارم روی این موضوع کارمی کنم. که اگر جواب گرفتم چه بهتر طبق شرحی که قبلا دادم اگر خواستم ازش اسفاده کنم برام صرفه اقتصادی داره واگرنه که میرم راحت ، یه دونه آماده اش رو میخرم. منتها دیدم اینجا یه بستر برای تبادل نظر و تجربه و علم هست گفتم بذار استفاده کنیم . واگرنه میتونستم مثل خیلی از دوستانی که این تاپیک رو مطالعه و استفاده می کنندولی هیچ اثری ازشون پیدا نیست ؛ اصلا وارد بحث نشم. همون طور که دیدید SOLSALتذکراتی دادند. اگرارسال های قبلی رو خونده باشید ؛ من گفتم دنبال مداری هستم که با 12 ولت عملکرد خیلی خوبی داشته باشه . واگرنه مگه مغز خر خورم اینقدر لقمه دورسرم بچرخونم . مدارشما به خوبی جواب میداد. اگرهم بخوام مبدل 12 به 48 بذارم که مشکلاتی خاص برام بوجود میاره که جای بحثش نیست. مثلا جریان ورودی پیک یه مبدل فلای بک تا 5.5 برابر توان خروجی میتونه برسه!به هرحال من یه سوال از جنابتان دارم اون هم اینکه : حالا که قراره روی مداره بالا کارکنم ایا می تونم از ماسفت های قدرت استفاده کنم یا نه ؟مثل irf740. یا اینکه بهتره از همون BJT ها استفاده کنم ؟ ماسفت قدرت برای سوئیچ سریع خیلی خوبه ولی توی این فرکانس رو نمی دونم . اگر متوجه شده باشید این سوالم به این خاطره که دارم فکر می کنم یه مدار مناسب برای درایو کردن سوئیچ قدرت پیدا کنم . من که اسکوپ ندارم نمی تونم به مدار اسیلاتور دست بزنم. درمدار اسیلاتور not بالا هم گیت not سوم نقش بافر رو ایفا میکنه.

دیدگاه

اگرارسال های قبلی رو خونده باشید ؛ من گفتم دنبال مداری هستم که با 12 ولت عملکرد خیلی خوبی داشته باشه . واگرنه مگه مغز خر خورم اینقدر لقمه دورسرم بچرخونم . مدارشما به خوبی جواب میداد. اگرهم بخوام مبدل 12 به 48 بذارم که مشکلاتی خاص برام بوجود میاره که جای بحثش نیست
          حالا که قراره روی مداره بالا کارکنم ایا می تونم از ماسفت های قدرت استفاده کنم یا نه ؟مثل irf740. یا اینکه بهتره از همون BJT ها استفاده کنم
          اول اینکه ببخش تند برخورد کردم / شاید بشوخی گفتم ولی واقعا نمیدونم ویروس هست یا ... که عکس تا سر نات دیده میشد و گفتم منظورت به اضافه مدار قبلی تکمیل میشه .
          یعنی چی : یک اسیلاتور و یک ترانزیستور با همون ارایش (امیتر مشترک) البته برای بیس یک مقاومت بگذارید
          در مورد ماسفت اگر موج مربعی با ولتاژ و جریان مناسب داشته باشی جواب بهتری میگیری .
          ولی درتست نباید فقط یک کارو پیش بذاری باید دم دستت باشه و با جفتشون امتحان کنی
          بنده هم اسکوپ ندارم / ماسفت مقاومت گیت سورس هم نیاز داره

در ضمن بله با ولتاژ 12 ولت / قبلا هم گفتم 50 ولت برای پیزو کافی نیست (بدون سلف فقط نوسان 50 ولتی )
          ولی اسیلاتور و سلف ولتاژ مورد نیاز رو فراهم میکنه . پس 12 ولت میتونه کافی باشه (البته زمانی که شما خودتون جدا اسیلاتور گذاشتید و به پیزو وابسته نیست )

دیدگاه

خواستم ابتکار به خرج بدم اومدم یه ورق نازک فلزی رو به سطح پیزو وصل کردم تا سطح تماس پیزو با آب بیشتر بشه و بخار بیشتری تولید کنه ولی کلا از کار افتاد مثل اینکه پیزو به اضافه وزن خیلی حساسه .
            در مورد فیلم متاسفانه امکاناتش رو ندارم.

دیدگاه

بازم دوباره وصل کردم اولش کار نمیکرد وقتی یه مقاومت با بیزو موازی کردم ترانزیستور ترکید :cry2:

اینم عکس :

دیدگاه

یا یه کم توضیح بده که .../ توضیحات با ارزش منظورمه / که مثلا شماره و مقدار قطعات چیه و دقیق انداختی یا ... و جریان کشی مدار و مقدار ولتاژتغذیه
                یا سعی من لااقل عکسی بگیری که همه چیز مشخص باشه تا از رو عکس بشه عیب کار رو دراورد
                بعدش هم چرا رو برد بورد ساختی . این مدار تو رنج فرکانس رادیویه و اسیلاتور حساس
                چند نکته چون زحمت کشیدی :
                سیم پیچ رو ایساده بذار و چند دور کم کن (2-3)
                یک خازن 100 نانو با پیزو سری کن و یک مقاومت 47 کیلو از {مثبت تا بیس } بذار
                اروین هم قبلا اشاره کرد هر سیم اضافه ای وصط کار میتونه مانع باشه و حتی مدار سالم با تغییر برد بورد دیگه کار نکنه پس بهتره رو PCB بزنی

دیدگاه

سیم پیچی که به بیس وصل میشه رو 12 دور سیم 0.3mm دولایه پیچیدم
                  اون یکی هم 39 دور 0.3mm رو هسته لامپ مهتابی پیچیدم (یه هسته دیگه که توی بعضی از لامپ های هست)
                  خازن 6.8nF رو هم 6.8nF 1600V گذاشتم
                  خازن 1.5nF رو هم از این عدسی ها گذاشتم
                  ترانزیستور هم 2SD313 گذاشتم

سیم پیچ رو ایساده بذار و چند دور کم کن (2-3)
                  یک خازن 100 نانو با پیزو سری کن و یک مقاومت 47 کیلو از {مثبت تا بیس } بذار
                  47K معمولی (1/4W) نداشتم دوتا 10k/2W با یکی 27K/2W سری کردم وصل کردم
                  خازن 100 نانو هم داشتم گذاشتم
                  وقتی تغذیه رو هم وصل کردم هیچ اتفاقی نیفتاد :mrgreen:

دیدگاه

تصاویر زیر مربوط به برد یک دستگاه بخورسرد هست. حدودا 6-7 سال پیش دستم رسیده بود.

:smile:

دیدگاه

اون یکی هم 39 دور 0.3mm رو هسته لامپ مهتابی پیچیدم (یه هسته دیگه که توی بعضی از لامپ های هست)
                      47K معمولی (1/4W) نداشتم دوتا 10k/2W با یکی 27K/2W سری کردم وصل کردم
                      خازن 100 نانو هم داشتم گذاشتم
                      وقتی تغذیه رو هم وصل کردم هیچ اتفاقی نیفتاد :mrgreen:
                      هسته انتخابی شما مناسب نیست
                      این مقاومت مهم نیست ولی خازن ها رو باید تکی و دقیق قرار بدی و با سری و موازی کردن برای ظرفیت مورد نظر نــمیشه استفاده کرد و جواب نــمیده

دیدگاه

با سلام
                        من مدار اول رو توی Proteus شبیه سازی کردم اما مشکل اینجاست که خروجی ولتاژ همون 40 ولت هستش
                        نمی دونم چطور می شه این ولتاژ لعنتی رو بالا برد :angry: :angry: :angry:

دیدگاه

منظورتون از خروجی کجاست و هدفتون چیه ؟

دیدگاه

تصاویر زیر مربوط به برد یک دستگاه بخورسرد هست. حدودا 6-7 سال پیش دستم رسیده بود.
                            ببینم دستگاه شما یک ترانزیستور داشته ؟
                            اگر قطعه خارج کردی،چند تا قطعه رو از رو برد درآوردید ؟

دیدگاه

من وقتی برنامه رو سیموله می کنم و خروجی ولتاژ رو با گذاشتن پراب می بینم ولتاژ از ولتاژ اولیه بالاتر نمی ره :angry:

دیدگاه

شبیه سازی این مدار تو پروتیوس درست نیست
                                ولی اصلا شما اشتباه وصل کردی . ولت متر رو به خط مثبت تغذیه وصل کردی میخوای تغییر کنه ؟
                                کلکتور خروجی نیست دو سر پیزو خروجیه که باید ولتمتر رو از بیس تا مثبت حساب کنی . با توجه به اینکه ولتمتر اتوماتیک همه جا رو نصبت به منفی حساب میکنه پس به بس وصل کن و منهای 40 کن

دیدگاه

لطفا صبر کنید...