اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

محافظت از ولتاژ 5 ولت

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    محافظت از ولتاژ 5 ولت

    سلام خدمت تمام دوستان.
    راستش دارم یه ولتاژ 0 تا 10 ولت رو با میکرو میخونم. برا این کار با یه تقسیم ولتاژ مقاومتی 1/2 ولتاژ ورودی رو 0 تا 5 ولت کردم و برا محکم کاری یه زنر معمولی 5.1 ولت هم گذاشتم کنارش. تا اینجا ok
    حالا توی این مدار ولتاژ 24 ولت هم هست. و اگه خطاهای کاربری رو در نظر بگیریم ممکنه بجای ولتاژ ماکزیمم 10 یه ولتاژ 24 بیوفته تو مدار. یعنی پس از تقسیم ولتاژ میشه 12. حالا سوال اینه که آیا زنر تحمل این ولتاژ رو داره و میتونه این ولتاژ رو بشکونه و 5 ولت کنه؟

    اگه بله که هیچ. اما اگه نه دوستان چه راه هایی پیشنهاد میکنن؟ پ امپ، اپتوکوپلر، یه تقسیم ولتاژ 1/5....؟
    تشکر لازم نیست!

    #2
    پاسخ : محافظت از ولتاژ 5 ولت

    توی این مدار ولتاژ 24 ولت هم هست. و اگه خطاهای کاربری رو در نظر بگیریم ممکنه بجای ولتاژ ماکزیمم 10 یه ولتاژ 24 بیوفته تو مدار. یعنی پس از تقسیم ولتاژ میشه 12. حالا سوال اینه که آیا زنر تحمل این ولتاژ رو داره و میتونه این ولتاژ رو بشکونه و 5 ولت کنه؟
    شما بعد از تقسیم ولتاژ با یک مقاومت(بین 1تا10کیلو) ولتاژتو به میکرو وزنر بده /در این صورت اگه ولتاژ 12 بشه هم ،جریان خطر سازی برای زنر ومیکرو نداره .
    با این که اگر نذاری وزنر هم تحمل نداشته باشه ؛ زنر میسوزه (شورت میشه) واین اتصال کوناه شدن زنر خود محافظی برای میکرو میتونه باشه .
    پ امپ، اپتوکوپلر، و... هم نیاز نیست .
    موفق باشید

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : محافظت از ولتاژ 5 ولت

      سلام
      زنر یه محدوده ولتاژ داره و یه ماکزیمم جریان محدود ولتاژ معکوس اکثرا زیاد هست که نخواین نگرانی داشته باشین اما جریان خیر.
      بیان هم تئوری اثبات کنیم هم عملی به جواب برسیم
      خوب مثالم رو روی یه زنر 5.1 با دیتاشیت اینجا
      http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/microsemi/1N3821A_3828A.pdf

      مدلشم 1N3826A
      شروع می کنم

      داخل اولین جدول در ستون MAX. DC به دنبال ردیف 1N3826A بنابراین نهایت جریان این زنر بدست می یاد 178 حالا برای اینکه مطمئن بشیم زنر آسبی نمی بینه یه حد طراحی قرار می دیم که من در نظر می گیرم 5 پس جریان کاری مدارم رو نهایت 35.6(178/5) میلی آمپر در نظر می گیریم

      مدارمون به صورت زیر هست:


      حساب می کنیم:



      که R به دست می یاد 198 اهم که نرمال بازار 180 اهم هست پس این مقاومت رو بدون هیچ گونه نگرانی با مدار موازی می کنیم و اگر ولتاژ هم زیاد شد اختلاف پتانسیل روی مقاومت افت می کنه و خطری زنر رو دنبال نمی کنه.برای مدار شما اگر خروجی 10 ولت هست به جای 12 ، 10 ولت بزارین و مقاومت رو حساب کنین.البته این نکته هم مد نظر داشته باشین که جریان خروجی از تقسیم مقاومتی دیگه دلبخواهی نیست و باید ابتدا جریان اون شبکه مقاومتی ر به دست بیارین و یک دهم اون رو به عنوان جریان زنر بزارین


      هیچ دانش آموزی نیست که به در خانۀ دانشمندی آمد و شد کند, مگر این که خداوند برای هر گامی که برمی دارد عبادت یک سال را برایش رقم زند.

      دیدگاه

      لطفا صبر کنید...
      X