اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

TDR CABLE TESTING !

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

TDR CABLE TESTING !

درود دوستان عزیز و گرامی کسی مدار دستگاهی که وقتی سیم بهش وصل می کنید می گه کجای سیم پاره شده دارید ؟؟؟
    دوستان اگر دارید لطفا مدار بزارید !!
    اگر ندارید بگید اسم دستگاه چیه ؟؟
    با تشکر !
    میشه به جای امضا انگشت بزنم ؟؟؟

پاسخ : مدار تشخیص فاصله مبداء تا پارگی در سیم !

روش های تشخیص متنوعند و فرق میکنند
    تو اکثرشون طول سیم و مقامت ابتدا و انتها رو در نظر میگیرن
    بعد به اینکه در سیم چند هادی سالم هست و قطعیه یا اتصالی بین دو سیم یا اتصال به گراند مختلفه

برای هرکدوم یک سری روابط داره که میتونید از یک میکرو کمک بگیرید .
    تو بگو ای سنگ صبور تو صبوری یا دل من
    تو بگو ای جام بلور تو شکستی یا دل من

دیدگاه

عزیز اسم خارجکی این دستگاه چیه ؟؟؟

دیدگاه

فکر نکنم عملی باشه چون ارتباطی بین دوسر سیم وجود نداره ....

دیدگاه

با یه سری محاسبات خاص میشه نقطه مشکل دار رو پیدا کرد:

انعکاس سنجی در حوزه زمان (TDR) یک تکنیک اندازه گیری است که از اطلاعاتی که در موج منعکس شده وجود دارد استفاده می کند و در انتهای منبع به منظور تست ، مشخصه سنجی و مدل یک مدار خط انتقال مشاهده می شود. یک وسیله TDR نوعاً شامل یک منبع ولتاژ پله دقیق با یک امپدانس منبع مشخص متصل به یک شکل موج پله بر روی مدار خط انتقال تحت آزمایش و یک پروب امپدانس بالا و اسیلوسکوپ به منظور نمونه برداری و نمایش شکل موج ولتاژ در سر منبع است. سر منبع نوعاً دارای تطبیق خوب است تا یک مرجع عاری از انعکاس ایجاد کند. ولتاژ در ورودی از ولتاژ برخوردی اولیه تغییر می کند تا وقتی یک موج انعکاسی در یک گسستگی امپدانس مثل تغییر در امپدانس خط ، یک شکست در خط انتقال ، یک راکتانس پارازیتی ناخواسته و یا یک ترمینیشن انطباق نیافته در سر منبع خط انتقال ایجاد کند.
          زمان سپری شده بین اتصال اولیه موج پله ای و مشاهده موج انعکاسی در ورودی مطابق با تاخیر حرکت 2td از ورودی تا محل امپدانس غیر منطبق و برگشت است.
          تاخیر زمانی حرکت می تواند به منظور پیدا کردن فاصله از مبدا خط انتقال تا محل گسستگی امپدانس استفاده شود، اگر سرعت انتشار مشخص باشد.
          مقادیر اندازه گیری شده در TDR فاصله آ‌از محل تستر کابل تا محل عیب کابل است. این روش اندازه گیری عملاً برای اندازه گیری طول ،آ‌ خطوط غیر قابل دسترس مثل کابلهای الکتریکی زیر زمینی زیر دریایی است

دیدگاه

اسمش : tdr cable tester
            اما هیچ مداری ازش وجود نداره !!!!!
            با تشکر

دیدگاه

من یه دستگاهی شنیدم به اسم میگر
              خدایا نمی گویم دستم را بگیر .... عمریست گرفته ای ..... مبادا رها کنی

دیدگاه

این میگر که شما میگی یه شرکت هستش که دستگاه های ارت سنج و تست کابل و ....... می سازه این دستگاه هم می تونه یکی از محصولاتش باشه !

دیدگاه

با سلام

تو اندازه گیری الکتریکی دو تا روش رو برای تعیین محل قطع و اتصال کوتاه به ما گفتن ولی اینکه الان استفاده میشه یا نه رو نمیدونم .

روش اول : پل تار هست.
                  روش دوم : ولت متری-آمپر متری هست.

این دو روش برای تعیین محل اتصال کوتاه و یا قطعی کابل(حتما باید شیلدش زمین شده باشه) یا هادی (به طور تقریبی شاید با خطای 5%) استفاده میشه.
                  برای تعیین محل عیب کابل معیوب باید یه کابل سالم هم داشته باشیم .

تو اینجا اول با استناد به نتایج بدست امده از آزمایش نوع عیب تعیین میشه و بعد هم محل تقریبی عیب.
                  یه فرمول ساده(البته با اثبات نسبتا پیچیده) داره که میشه با استفاده از اون محل عیب رو مشخص کرد.

راستی اون میگر هم برای تعیین مقاومت زمین هست.

دیدگاه

میگر دستگاه اندازه گیری مقاومت زمینه

روابط مورد نیاز و تو کتاب برق صنعتی کارودانش فصلهای اخر میتونید ببینید ....

دیدگاه

از روش مورای یا وورم باخ یا گراف باید استفاده کنی .....

دیدگاه

سلام
                        همونطوری که می دونین اگر پارگی در سیم به وجود بیاد و شما موجی ac به درون خط ارسال کنین چون تطبیق امپدانس صورت نگرفته موج برگشتی خواهیم داشت و هر چه عدم تطبیق امپدانس بیشتر باشه موج برگشتی قوتی تر خواهد بود.پس شما ابتدا به سیم مورد نظرتون یه جریان ac اعمال کنین و سپس جریان رو قطع و منتظر دریافت زمان دریافت موج برگشتی بشین.زمان بیان کننده طول مسیر هست با توجه به سرعت موج در سیم فاصله رو می تونین به دست بیارین

اثبات روش:
                        می دونیم که ضریب انعکاس موج برابر با

و در صورت صفر شدن یکی از امپدانس ها رفلکس کامل انجام می گیره و موج برگشتی ساکن به وجود می یاد.

روش های دیگه چون با سطح پتانسیل dc کار می کنن به دو دلیل کاربرد کمتری دارن
                        1-افت پتانسیل بیشتر در طول مسیر (مهمترین معیار)
                        2-ایجاد رفلکس های بیشتر در مسیرهای کج و خم شده
                        هیچ دانش آموزی نیست که به در خانۀ دانشمندی آمد و شد کند, مگر این که خداوند برای هر گامی که برمی دارد عبادت یک سال را برایش رقم زند.

دیدگاه

پاسخ : TDR CABLE TESTING !

پس شما ابتدا به سیم مورد نظرتون یه جریان ac اعمال کنین و سپس جریان رو قطع و منتظر دریافت زمان دریافت موج برگشتی بشین.
                          ببخشید سرعت این موج که فرمودین چقدره مثلآ پاره گی سیم در فاصله 200 متری باشه وقتی موج رو قطع کردیم چقدر فرصت برای موج برگشتی داریم؟
                          بعد دوستان نگفتن منظورشون از سیم یک سیم تک رشته است دو رشته یا چند رشته است.

اضافه شده در تاریخ :
                          با فرض اینکه سیم تک رشته نیست دو نوع راهکار به ذهنم رسید
                          1-اول اینکه پارگی سیم باعث اتصال شده باشه از راه مقاومت نامی سیم
                          2-دوم اینکه پارگی سیم باعث اتصال نشده باشه از راه ظرفیت خازنی که از کنار هم قرار گرفتن سیم ها بوجود میاد.

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

پاسخ : TDR CABLE TESTING !

سلام خدمت اساتید محترم
                            اول از همه عذر میخوام که یه تاپیک قدیمی رو دوباره بالا آوردم چون شدیدا به اطلاعاتی از این تاپیک بدست میاد نیاز دارم ممنون میشم اگه راهنماییم کنید
                            اول از همه منم مانند ghasede del میخوام بدونم که این سرعت انتقال موج چقدره و چه روشی برای محاسبش وجود داره
                            بعدش طبق توضیحاتی که از صحبتهای شما اساتید متوجه شدم اینه که این دستگاه برای مسیر های طولانی کاربرد داره میخواستم ببینم چطور میتونم یه همچین موضوعی رو در آزمایشگاه شبیه سازی کنم؟ روشی هست که بشه برای مسیر های کوتاه تر هم از TDR استفاده کرد؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                            X