میخام وقتی ولتاژش شد 7؛؛مدار شروع کنه به شارژ و رسید به 9 ولتاژ رو قطع کنه .نمیخام تا ولتاژ یه کمی؛کم شد شارژ کنه !!
با اجازه استاد مهدی
میخام وقتی رسید به 7 شروع به شارژ کنه .
باتری 9 ولت اگه 1 ولت افت کنه وبشه 8 ولت ؛در واقع خالی است . ولی خوب شما هرجور که دوست داری . 7 ولت در نظر بگیر
اما برای شارژ باید ولتاژی بیشتر از مقدار باتری مذکور برای شارژ و قطع شارژ در نظر بگیری نه خود 9 ولت . برای شارژ باید جریان مناسب از باتری بگذره و 9 ولت برای غلبه به مقاومت داخلی باتری(9ولتی) کافی نیست . فکر کنم در باتری خشک 1 ولت بیشتر ؛مثلا 10 ولت .
در نهایت شما اول مدارو بساز :agree:/ تغییرات لازمه مانع عملکرد مدار برای شما نخواهد شد
این باتری 8 ولت هست ولی جریانش به درد عمش میخوره. :mrgreen:
حالا میشه این مدارو ساخت ها که یه هیسترزیس داشته باشه و باتری مزه ی خالی بودن رو هم بچشه ... حالا هیسترزیس برای چی میخوای اقای دکتر جون !!! (رفتم یه نگا به مدار انداختم دیدم برای یه هیسترزیس باید کمپلت مدار عوض بشه! :cry
سلام
آقا مهدی شرمنده نمی رسم زیاد به تاپیک ها سربزنم اینم از مشکلات امتحانات.
چند تا سوال برام پیش امده که به ترتیب می گم
1-در شکل زیر چرا قسمت یک رو که شاخه R4 تشکلیش می ده رو به مثبت مدار وصل نمی کنین ؟ چون اگر ولتاژ 12 ولت روی پایه سه بنشینه و .7 ازش کم بشه روی خروجی 11.3 داریم و خروجی زنر دیگه معتبر نیست
2-اگر در نظر بگریم که مدار رو روشن کنیم و باتری رو قرار ندیم بعد از گذشت کسری از ثانیه خازن توسط مقاومت R6 و ترانزیستور شارژ می شه و بعد از اون مدار قطع می شه و ترانزیستور خاموش می شه
3-نقش دیود d3 چی هست؟
اگر ترانزیستور روشن بشه به واسطه اون D3 روشن می شه و ولتاژ پایه ی 2 روی .7 قرار می گیره و باعث می شه خروجی همیشه 15 ولت باشه و پایه 3 رو با سطح منطقی .7 مقایسه می کنه
آقا بازم شرمنده سوالاتم زیاد هست
هیچ دانش آموزی نیست که به در خانۀ دانشمندی آمد و شد کند, مگر این که خداوند برای هر گامی که برمی دارد عبادت یک سال را برایش رقم زند.
حالا میشه این مدارو ساخت ها که یه هیسترزیس داشته باشه و باتری مزه ی خالی بودن رو هم بچشه ...
[/quote]
اقا گریه نکن منم گریم میگیره :
اقا من دو زاریم جا نیوفتاده . :
این مدار چه جوریه ؟؟مثلا باتری 9 ولتی که من دارم اگر بررسه زیر چند ولت شروع میکنه به شارژ؟؟
.میخام یه جوری نباشه هی تندو تند :شارژ بشه .لااقل یه کم خالی بشه ،بعد شروع کنه به شارژ
یا به اندازه آرزوهایت تلاش میکنی یا به اندازه تلاشت ارزو میکنی
سلام
آقا مهدی شرمنده نمی رسم زیاد به تاپیک ها سربزنم اینم از مشکلات امتحانات.
چند تا سوال برام پیش امده که به ترتیب می گم
سلام جناب baby_1
میبینم نیستید!!! :icon_razz:
1-در شکل زیر چرا قسمت یک رو که شاخه R4 تشکلیش می ده رو به مثبت مدار وصل نمی کنین ؟ چون اگر ولتاژ 12 ولت روی پایه سه بنشینه و .7 ازش کم بشه روی خروجی 11.3 داریم و خروجی زنر دیگه معتبر نیست
2-اگر در نظر بگریم که مدار رو روشن کنیم و باتری رو قرار ندیم بعد از گذشت کسری از ثانیه خازن توسط مقاومت R6 و ترانزیستور شارژ می شه و بعد از اون مدار قطع می شه و ترانزیستور خاموش می شه
3-نقش دیود d3 چی هست؟
اگر ترانزیستور روشن بشه به واسطه اون D3 روشن می شه و ولتاژ پایه ی 2 روی .7 قرار می گیره و باعث می شه خروجی همیشه 15 ولت باشه و پایه 3 رو با سطح منطقی .7 مقایسه می کنه
آقا بازم شرمنده سوالاتم زیاد هست
وقتی باتری به شارژر وصل نیست ، مقاومتR1 ولتاژ پایه 3 رو بالاتر از پایه 2 نگه میداره و به این ترتیب خروجی Op-Amp مثبت 15 ولت خواهد بود ، پس از اتصال باتری به مدار، در صورتی که ولتاژ باتری کمتر از 13.6 ولت باشه ، به دلیل تقسیم مقاومتی R2 و R3 ، ولتاژ پایه 3 کمتر از 12 ولت شده و چون نسبت به پایه 2 کمتره ، خروجی Op-Amp صفر خواهد شد و خازن C1 دشارژ میشه . ( D2 هم مانع از منفی شدن طرف راست خازن C1 میشه! ) پس از صفر شدن خروجی ، D4 پایه 2 رو به 0.7 ولت میرسونه و از اونجایی که ولتاژ خازن C2 از خروجی 741 تامین میشد و حالا صفر شده این خازن از طریق R4 و R5 شروع به دشارژ میکنه و تا زمانیکه ولتاژش به کمتر از ولتاژ پایه 3 نرسیده خروجی 741 صفر خواهد موند ، به محض رسیدن ولتاژ C2 به کمتر از ولتاژ پایه 3 ، خروجی دوباره مثبت 15 ولت میشه ؛ در این حالت خازن C1 که قبلا دشارژ شده بود شروع به شارژ شدن کرده و بیس ترانزیستور Q1 رو از طریق R6 راه اندازی میکنه ، Q1 هم دو تا کار انجام میده یکی راه اندازی ترانزیستور Q2 که به باتری جریان تزریق میکنه و دیگری دشارژ خازن C2 از طریق دیود D3 تا به این ترتیب ، مادامی که ترانزیستورQ1 روشنه ، خروجی Op-Amp مثبت بمونه !!!ترانزیستور Q3 و مقاومت R8 هم وظیفه کنترل جریان خروجی رو به عهده دارن .
پس از شارژ خازن C1 ترانزیستورQ1 خاموش میشه و بنابراین خازن C2 شروع به شارژ از طریق R4 و R5 میکنه ؛ اگر ولتاژ باتری ، که حالا دیگه جریانی از شارژر نمیکشه ، کمتر از 13.6 ولت باشه ، پایه 3 کمتر از 12 ولت میشه و خازن C2 وقتی به بالاتر از اون ولتاژ رسید دوباره خروجی صفر میشه و چرخه ادامه پیدا میکنه تا باتری به بالاتر از 13.6 ولت برسه و به اصطلاح شارژ کامل بشه!!!
دیود D5 هم برای این گذاشتم که اگر اشتباهاً باتری 24 ولت به شارژر زده شد ترانزیستور Q2 نسوزه !
در صورت برعکس زدن باتری هم ، هیچ اتفاقی برای مدار نمی افته چون پایه سه ی 741 ، منفی میشه و خروجیش صفر شده و ترانزیستور خروجی خاموش خواهد بود.
خب خاموش میشه دیگه ، باتری که وصل نبید!!! :mrgreen:
حالا میشه این مدارو ساخت ها که یه هیسترزیس داشته باشه و باتری مزه ی خالی بودن رو هم بچشه ...
اقا گریه نکن منم گریم میگیره :cry: :cry2: :cry2:
اقا من دو زاریم جا نیوفتاده . :angry: :angry: :angry: :angry:
این مدار چه جوریه ؟؟مثلا باتری 9 ولتی که من دارم اگر بررسه زیر چند ولت شروع میکنه به شارژ؟؟
.میخام یه جوری نباشه هی زرتو زرت شارژ بشه .لااقل یه کم خالی بشه ،بعد شروع کنه به شارژ
مشکلی نداره وقتی شارژ شروع میشه دیگه مقدار ولتاژ باتری سنجیده نمیشه تا زمان قطع کامل شارژ ، پس از قطع شارژ ، ولتاژ باتری سنجیده میشه و اگه کمتر از حد تعیین شده بود ، دوباره جریان شارژ به باتری سرازیر میشه ، البته ولتاژ شارژ کامل باتری 9 ولت شما رو نمیدونم!!!
اگه باتری زرت و زرت شارژ بشه هم مشکلی به بار نمیاره !
مشکلی نداره وقتی شارژ شروع میشه دیگه مقدار ولتاژ باتری سنجیده نمیشه تا زمان قطع کامل شارژ ، پس از قطع شارژ ، ولتاژ باتری سنجیده میشه و اگه کمتر از حد تعیین شده بود ، دوباره جریان شارژ به باتری سرازیر میشه ، البته ولتاژ شارژ کامل باتری 9 ولت شما رو نمیدونم!!!
اگه باتری زرت و زرت شارژ بشه هم مشکلی به بار نمیاره !
پس از قطع شارژ ، ولتاژ باتری سنجیده میشه و اگه کمتر از حد تعیین شده بود ، دوباره جریان شارژ به باتری سرازیر میشه
بعد از شارژ کامل ؛چه چیزی ولتاژ باتری رو میسنجه ؟؟؟
اگه کمتر از حد تعیین شده بود ؟؟
اینو چه چیزی تشخیص میده .؟؟
پس از قطع شارژ ، ولتاژ باتری سنجیده میشه و اگه کمتر از حد تعیین شده بود ، دوباره جریان شارژ به باتری سرازیر میشه
بعد از شارژ کامل ؛چه چیزی ولتاژ باتری رو میسنجه ؟؟؟
اگه کمتر از حد تعیین شده بود ؟؟
اینو چه چیزی تشخیص میده .؟؟
تفاوت ولتاژ بین پایه های 2 و 3 کار سنجش رو انجام میده !
زنر و مقاومتهای R2 و R3 تعیین کننده ولتاژ شارژ کامل هستن .
اساساً باتریها وقتی در حالت بی باری به یه ولتاژ خاص برسن ، شارژ شده در نظر گرفته میشن ، که البته توی انواع باتری فرق میکنه ! باتری 9 ولت شما هم بسته به نوعش ، توی حالت کامل شارژ یه ولتاژ خاص روی اهمتر نشون میده! احتمال زیاد بالاتر از 9 ولت!!!
حالا دوستانی که اطلاعات بیشتری نسبت به بنده دارن ، بیان توضیح مفصل بدن.
این هم یک شارژر اتوماتیک با آی سی 741 هستش که بنده طراحی کردم ، البته میشه مفصلترش کرد ...
این مدار برای باتری های 12 ولت 4.5 آمپر ساعت خوبه البته برای باتری های اسیدی دیگه هم میشه تغییرش داد ...
با سلام
مهدی جان میشه این مدار رو برای باتری سرب اسید 6 ولت 4.5 آمپر تغییر داد؟؟
اگر شدنی هست این رو میشه برام طراحی کنید با تشکر
راستی اگه تو مدارتون یک ال ای دی یا یک بیزر صوتی قرار می دادید که پایان شارژ باتری رو نشون بده خیلی عالی میشد
موفق باشید
دوست عزیز اینجایی که فلاش زدم دیگه باتری وصل میشه درسته ؟؟
من یه مداری دارم که اداپتورش همیشه تو برق هست و باتری هم همیشه در حال اماده باش .یعنی اینکه تا برق قطع شد ؛باتری باید بیاد تو مدار...
الان یه مشکلی هست و اون اینکه من مدار شارژ باتری رو که بخام بدم به باتری ،بعد باید از باتری بگیرم بدم به مدار.خوب اینجوری که مدار داره باتری رو شارژ میکنه ،این ولتاژ روی رگولاتور هم فرستاده میشه که .باید یه جور مدار رو طراحی کنیم که وقتی باتری داره شارژ میشه ،این ولتاژ روی رگولاتور نره . جهت درک بیشتر شما ؛این چیزی رو که گفتم به صورت شماتیک قرار میدم
http://www.up.98ia.com/images/d2zdpjpugnmkbfsx3s2t.rar
با سلام
مهدی جان میشه این مدار رو برای باتری سرب اسید 6 ولت 4.5 آمپر تغییر داد؟؟
اگر شدنی هست این رو میشه برام طراحی کنید با تشکر
راستی اگه تو مدارتون یک ال ای دی یا یک بیزر صوتی قرار می دادید که پایان شارژ باتری رو نشون بده خیلی عالی میشد
موفق باشید
ممنون ،یه کم صبر کنید یه مدار بهتر میذارم ، ساده تر و عالی ، البته با تشریح متفاوت. :nerd:
دوست عزیز اینجایی که فلاش زدم دیگه باتری وصل میشه درسته ؟؟
نه ، به محض کم شدن باتری از 13.6 شروع به شارژ میشه! این فقط برای سیموله کردن با پروتئوس بود. :nerd:
من یه مداری دارم که اداپتورش همیشه تو برق هست و باتری هم همیشه در حال اماده باش .یعنی اینکه تا برق قطع شد ؛باتری باید بیاد تو مدار...
الان یه مشکلی هست و اون اینکه من مدار شارژ باتری رو که بخام بدم به باتری ،بعد باید از باتری بگیرم بدم به مدار.خوب اینجوری که مدار داره باتری رو شارژ میکنه ،این ولتاژ روی رگولاتور هم فرستاده میشه که .باید یه جور مدار رو طراحی کنیم که وقتی باتری داره شارژ میشه ،این ولتاژ روی رگولاتور نره . جهت درک بیشتر شما ؛این چیزی رو که گفتم به صورت شماتیک قرار میدم
http://www.up.98ia.com/images/d2zdpjpugnmkbfsx3s2t.rar
مدار شما اینه ...
داداش تو این حالت باتری داره از آداپتور جریان میکشه و همین باعث میشه که اولا همیشه شارژ بمونه و شارژر بلا استفاده بشه و ثانیا باتری خراب میشه...
سلام
من یه سوال پرسیدم و شما یادتون رفت جواب بدید .شما اگر توجه کرده باشید.خرجی مدار شارژ روی باتری هست و به ورودی رگولاتور هم داده میشه و از اونجائیکه ولتاژ مدار شارژ به صورت نوسانی هست ؛این نوسانات روی رگولاتور اثر میذاره و باعث داغ شدن و پارازیت انداختن میشه .
به مدار شارژ دقت کنید هم به باتری داده شده هم به رگولاتور .به خاطریکه شارژ باتری نوسان داره باید در عمل دید که رگولاتور میتونه در زمان های زیاد این نوسان شلاقی رو تحمل کند یانه ؟؟
دومین نکته که من پیشنهاد میکنم حتما به مدارتون اضافه کنید اینکه ::الان هم باتری در مدار هست و هم اداپتور. .وقتی که برق هست وم مدار داره از اداپتور استفاده مبکنه نباید دیگه باتری تو مدار باشه .پس من اومدم 2 تا دیود گذاشتم
کاتد ،دو تا دیود یکسو ساز رو به هم وصل کردم ، اند یکی رو به + باتری و اند دیگری رو به + آداپتور. حالا کاتود مشترک رو به ورودی + تغذیه مدار دادم . با کاهش هر یک از ورودی ها نسبت به دیگری تغذیه مدار از منبع دوم تامین میشه. منبع اصلی باید ولتاژ بیشتری داشته باشه. تا از منبع باتری در صورت قطع برق استفاده شود. اینجوری دیگه همیشه باتری تو مدار نیست وقتی که برق قطع بشه میاد تو مدار
فقط باید یکی کاری کنیم که ولتاژ مدار شارژ مستقیم روی رگولاتور نیاد ..
دیدگاه