اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی مدار شارژر اتوماتیک با 741 !

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : طراحی مدار شارژر اتوماتیک با 741 !

نوشته اصلی توسط مهدی مشرقی
    بالاخره بعد از چند روز فرصت نکردن ، تونستم مدار رو بسازم ؛ الحق که در عمل خیلی از ریزه کاریها معلوم میشه که توی تئوری سخت میشه فهمید!!! :biggrin:

مدار ساخته شده اینه .........

مدت زمان شارژ رو کم کردم تا باتری درست تر شارژ بشه البته طبق نظر دوست خوبم جناب Ghasede del !

PCB رو هم کشیدم برای دوستان میذارم !

اینه........

لیست قطعات..........

دیگه نکته آخر اینکه ؛ برای تنظیم مدار باید اول باتری 12 ولتتون رو به خروجی مدار بزنید و پتانسیومتر رو تا حداقل بچرخونید تا باتری شروع به شارژ بکنه و حدود 10 ساعت بذارید تو شارژ بمونه ، بعد باتری رو از مدار جدا کنید و ولتاژش رو اندازه بگیرید ، اگه بیشتر از 13.6 ولت باشه شارژ شده ، بذارید یه مدت باتری بمونه ( بدون بار ) تا خنک بشه و ولتاژش برسه همون حدود 13.6 ولت ! حالا قبل از زدن باتری به مدار ، پتانسیومتر رو روی حداکثر قرار بدید و باتری رو به خروجی مدار وصل کنید ؛ بعد از خاموش شدن LED1 ، آروم آروم پتانسیومتر رو بچرخونید تا LED1 دوباره روشن بشه !

مدار ، تنظیم شد! :nerd:

برای دوستانی که باتری های دیگه رو میخوان با این مدار شارژ کنن ، یه تغییر کوچولو به مدار ، کارشون رو راه میندازه؛

زنر مدار رو 3 ولت انتخاب کنید ، و مقاومت R11 رو 8.2k و پتانسیومتر رو 50 کیلو !

نکته ؛ ولتاژ شارژ کامل باتری 6 ولت اسیدی ، 7.2 ولته !

ویرایش جدید : حتماً ، J یا جامپر رو با یه تکه سیم اتصال کوناه کنید!
    D4چیه؟ مدل خاصی نداره؟ زنره؟ یعنی چی 12v 400ma؟؟؟؟ بجاش 1n4007 گذاشتم. اشکال داره؟

ورودی مدار چند ولت باید باشه؟ 15؟ حالا نصف شبی 15ولت از کجا گیر بیارم؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط asadegha
      D4چیه؟ مدل خاصی نداره؟ زنره؟ یعنی چی 12v 400ma؟؟؟؟ بجاش 1n4007 گذاشتم. اشکال داره؟

ورودی مدار چند ولت باید باشه؟ 15؟ حالا نصف شبی 15ولت از کجا گیر بیارم؟
      D4 یه دیود زنر 12 ولت با توان قابل تحمل 0.4 وات هست.حالا اگه بیش تر از 0.4 وات انتخاب کردین مشکلی نداره اما کمتر نباشه.1N4007 اصلاً بدرد اینجا نمی خوره.مثلاً 1N4742A یه زنر 12 ولتی 1 وات هستش.

ورودی هم 15 ولته .اگه منظورتون اینه که شما از سلول خورشیدی استفاده می کنین که شبا برق ندارین ، خاصیت سیستم تأمین برق خورشیدی اینه که توی روز باتری رو شارژ می کنه تا تو شب استفاده بشه و قرار نیست که توی شب باتری شارژ بشه و اصلاً اگه توی شب هم برق تولید میشد چه نیازی بود که ما باتری بزاریم.شما میتونین از چند تا از این باتری ها استفاده کنین و یا از یه باتری با ظرفیت بالاتر استفاده کنین تا در تمام شب هم برق داشته باشین.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط edris.noei
        D4 یه دیود زنر 12 ولت با توان قابل تحمل 0.4 وات هست.حالا اگه بیش تر از 0.4 وات انتخاب کردین مشکلی نداره اما کمتر نباشه.1N4007 اصلاً بدرد اینجا نمی خوره.مثلاً 1N4742A یه زنر 12 ولتی 1 وات هستش.

ورودی هم 15 ولته .اگه منظورتون اینه که شما از سلول خورشیدی استفاده می کنین که شبا برق ندارین ، خاصیت سیستم تأمین برق خورشیدی اینه که توی روز باتری رو شارژ می کنه تا تو شب استفاده بشه و قرار نیست که توی شب باتری شارژ بشه و اصلاً اگه توی شب هم برق تولید میشد چه نیازی بود که ما باتری بزاریم.شما میتونین از چند تا از این باتری ها استفاده کنین و یا از یه باتری با ظرفیت بالاتر استفاده کنین تا در تمام شب هم برق داشته باشین.
        خیلی ممنون از راهنمایی ارزندتون.

اگه بخوایم ورودی 220v ac باشه، شعنی وصل کنیم به برق شهر، چه مداری باید بهش اضافه کنم؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط asadegha
          اگه بخوایم ورودی 220v ac باشه، یعنی وصل کنیم به برق شهر، چه مداری باید بهش اضافه کنم؟
          شما باید از یه مداری استفاده کنین که برق شهر رو به 15 ولت تبدیل کنه که میتونه یه آداپتور 15 ولت سوئیچینگ باشه یا مثلاً یه ترانس 12 ولت بگیرین و یکسو کنین.البته ترانستون باید قدرت جریان دهی کافی برای شارژ رو داشته باشه .این راه ها به نظرم میاد.

دیدگاه

سلام
            برای باطری 24 ولت چه ولتازی برای شارز لازم هست (دو تا باطری سری 12 ولتی )

دیدگاه

با عرض سلام و خسته نباشید.
              اگه میشه کل مطلب رو بصورت فایل pdf دربیارین تا واسه مبتدی ها هم قابل درک باشه.
              راستی واسه شارژ باطری موبایل چه تغییراتی لازم است؟
              تکاور شدن جرات افزون کند.....هراس از دل مرد بیرون کند....

تا تکاور به تن زخمی خود جان دارد....مرز اسلام در این ملک نگهبان دارد.........

دیدگاه

نوشته اصلی توسط bnmo
                سلام
                برای باطری 24 ولت چه ولتازی برای شارز لازم هست (دو تا باطری سری 12 ولتی )
                28.8V-29.4V) = (2.4V-2.5V)*12Cell)
                شما بگیر 29V
                امام حسین(علیه السلام) فرمودند: کسی که از تو انتقاد میکند تو را دوست دارد و کسی که با تو دشمنی دارد، از تو تعریف و تمجید میکند.
                از پاسخ به سوالات انجمن به صورت خصوصی معذورم.

دیدگاه

سلام من باطریم 6V 1.3AH هستش که ولتاژ شارژ هم 7.2، تو صفحه 1 و 4 در مورد 6ولت توضیح داده شده اما گیج شدم الان با این مدار آخری که تکمیل شده چه قطعاتی رو تغییر بدم جریان ورودیم هم آداپتور 9ولت 1 امپره
                  اگه یکم هم راهنمایی کنید که چطور خودم محاسبه کنم هم عالی میشه، یه چیزایی فهمیدم اینکه 10% جریان باطری باید بهش داده بشه که اینجا میشه 130میلی امپر،اما محاسبه مقاومت بر چه اصلی هست (v=RI)? اینجا ولتاژ 7.2 در نظر می گیریم؟ و رو اون پایه ولتاژ کمتر از 6؟ این مقاومت 1اهم نیم وات فرمولش چطوره؟ می بخشید اینهمه سوال می کنم اخه 12سال میشه دیگه با مدارها کار نکرده بودم همه چی فراموشم شده :angry: بعدشم برام خیلی جذابه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hsaeed
                    یکی کمک کنه لطفا
                    سلام
                    من همه صفحات رو خوندم (خسته کنندست)

توی این صفحه یه توضیحاتی هست فکر میکنم مفید باشه .

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=63977.285

دیدگاه

با عرض سلام و ادب و پوزش خدمت دوستانم ؛ به دلیل مشغله ذهنی و جسمی پیگیر تاپیک نبودم انشالله سر فرصت یه PDF از مطالب رو براتون درست میکنم .

دیدگاه

سلام آقایون مهندس!دست استارتر درد نکنه که واقعآ مدار کاربردی هست...من این مدار رو واسه 6ولت 4.5خشک بستم و R4&R10رو820 و PT=100K و زنر6 و T1=138 بستم(140گیرم نیومد!).گفته بودید تغذیه 9 ولت باشه ولی 9 دم دستم نبود با 12 راه انداخم و مشاهده گردید D1 خیلی داغ شد oo:حالا اولآ این المان واسه 6ولت مناسبه؟؟بعد حتمآ تغذیه9میخواد؟؟باید 12 استفاده کنم من...با هیت سینک ظرفیت داره 12 بهش بدم یا رگولاتور بگیرم براش؟؟جریان ورودی که مهم نیست واسه این مدار؟؟من1.5آمپر(و بعدآ میخوام با فندکی ماشین هم راش بندازم که جریانش بالاست)ورودی بهش میدم مشکلی پیش نمیاد؟ ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط farvahar94
                          سلام آقایون مهندس!دست استارتر درد نکنه که واقعآ مدار کاربردی هست...من این مدار رو واسه 6ولت 4.5خشک بستم و R4&R10رو820 و PT=100K و زنر6 و T1=138 بستم(140گیرم نیومد!).گفته بودید تغذیه 9 ولت باشه ولی 9 دم دستم نبود با 12 راه انداخم و مشاهده گردید D1 خیلی داغ شد oo:
                          حالا اولآ این المان واسه 6ولت مناسبه؟؟بعد حتمآ تغذیه9میخواد؟؟
                          سلام به شما دوست عزیز ؛ یه جایی رو اشتباه کردی ( مقدار یک قطعه رو) :cry: باز مدارت رو چک کن ؛R2 چقدره؟
                          دیود مذکور اگه بیش از یک آمپر ازش عبور کنه داغ میشه. در غیر این صورت گرمای ناچیزی داره که شاید احساس هم نشه.
                          باید 12 استفاده کنم من...با هیت سینک ظرفیت داره 12 بهش بدم یا رگولاتور بگیرم براش؟؟جریان ورودی که مهم نیست واسه این مدار؟؟من1.5آمپر(و بعدآ میخوام با فندکی ماشین هم راش بندازم که جریانش بالاست)ورودی بهش میدم مشکلی پیش نمیاد؟ ممنون
                          نه مدار با 12 هم کار میکنه ولی بهتره یه مقاومت که با جریان شارژ ، اضافه ولتاژ (حدود 3 ولت ) روش بمونه سری با دیود D1 بذاری. ( مقدار مقاومت رو محاسبه کن خودت :biggrin

دیدگاه

سلام به شما دوست عزیز ؛ یه جایی رو اشتباه کردی ( مقدار یک قطعه رو) :cry: باز مدارت رو چک کن ؛R2 چقدره؟
                            دیود مذکور اگه بیش از یک آمپر ازش عبور کنه داغ میشه. در غیر این صورت گرمای ناچیزی داره که شاید احساس هم نشه.نه مدار با 12 هم کار میکنه ولی بهتره یه مقاومت که با جریان شارژ ، اضافه ولتاژ (حدود 3 ولت ) روش بمونه سری با دیود D1 بذاری. ( مقدار مقاومت رو محاسبه کن خودت :biggrin
                            مخلص حاج مهدی!R2 همون 1 اهم نیم واته.اون D1 رو (BD138)براش هیت سینک گذاشتم بازم خییلی داغ میشه ولی بقیه المان ها نه!راستی هرچیPTو میچرخونم موقع فول شارژ چراغا تغییری نمیکنن.جریان کشی مدار موقع شارژ 600میلی و زمان اون وقفه هه 200میلی آمپره(ورودیشو رگولاتور 9گذاشتم)در ضمن ولتاژ باتریم روی 6 ولته دقیقآ حالا شایید فول شارژ نباشه ولی دیشب دو سه ساعت زدم شارژ!باتری خشک با اسیدی حتمآ تفاوت داره و اون ولتاژ فول شارژ7.2 فک نمیکنم واسه باتری خشک درست باشه.حالا امر بفرمایین ما چیکار کنیم با این اوضا؟؟ :rolleyes:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط farvahar94
                              مخلص حاج مهدی!R2 همون 1 اهم نیم واته.اون D1 رو (BD138)براش هیت سینک گذاشتم بازم خییلی داغ میشه ولی بقیه المان ها نه!راستی هرچیPTو میچرخونم موقع فول شارژ چراغا تغییری نمیکنن.جریان کشی مدار موقع شارژ 600میلی و زمان اون وقفه هه 200میلی آمپره(ورودیشو رگولاتور 9گذاشتم)در ضمن ولتاژ باتریم روی 6 ولته دقیقآ حالا شایید فول شارژ نباشه ولی دیشب دو سه ساعت زدم شارژ!باتری خشک با اسیدی حتمآ تفاوت داره و اون ولتاژ فول شارژ7.2 فک نمیکنم واسه باتری خشک درست باشه.حالا امر بفرمایین ما چیکار کنیم با این اوضا؟؟ :rolleyes:
                              عرض ادب دوباره ؛

آقا D1 بود یا T1 ؟!!!

فکر میکنم T1 منظورتون بود من فکر کردم دیود 4001 منظورتونه ! :-w

باتری خشک گاهی به همون سیلید اسید هم میگن (البته به اشتباه)

باتری سالمه ؟ ( ولتاژش چقدر افت کرده بود؟)

برای اینکه تلف قدرت روی BD138 کمتر بشه یه مقاومت 4.7 اهم 3 وات با دیود 4001 سری کنید تا تلف قدرت روی مقاومت بیفته نه ترانزیستور !

رگولاتور هم نمیخواد!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
                              پی نوشت : توضیحات اینچنینی برای دوستان گلم ، مصداق ماهی گرفتنه نه ماهیگیری یاد دادن!

بعد از این سعی میکنم ماهیگیری یادتون بدم :nerd:

دیدگاه

عرض ادب دوباره ؛

آقا D1 بود یا T1 ؟!!!

فکر میکنم T1 منظورتون بود من فکر کردم دیود 4001 منظورتونه ! :-w

باتری خشک گاهی به همون سیلید اسید هم میگن (البته به اشتباه)

باتری سالمه ؟ ( ولتاژش چقدر افت کرده بود؟)

برای اینکه تلف قدرت روی BD138 کمتر بشه یه مقاومت 4.7 اهم 3 وات با دیود 4001 سری کنید تا تلف قدرت روی مقاومت بیفته نه ترانزیستور !

رگولاتور هم نمیخواد!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                پی نوشت : توضیحات اینچنینی برای دوستان گلم ، مصداق ماهی گرفتنه نه ماهیگیری یاد دادن!

بعد از این سعی میکنم ماهیگیری یادتون بدم :nerd:
                                سلام.بله استاد درسته T1 :redface:
                                رگولاتور رو واسه این گذاشتم که هر ولتاژی به ورودی میدم توی خروجی هم همون مقدارو میگیرم فکر کردم 12 رو اگه مستقیم بده به باتری شاید بد باشه براش!! بله نو گرفتم باتری رو چند روز پیش.ولتاژش روی 6 و 6.02 هست همیشه(جریان کشی بالا هم کردم ازش که ببینم شارژ داره یا نه که داشته و ولتاژ رو5.9میره وقتی جریان زیاد میکشم و باز برمیگرده6!)این رنج ولتاژ طبیعیه؟؟با این وضع و این ولتاژ مدار میتونه درست کار کنه واسه این باتری؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X