اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی مدار شارژر اتوماتیک با 741 !

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : طراحی مدار شارژر اتوماتیک با 741 !

نوشته اصلی توسط مهدی مشرقی
    سلام و متشکر از نظری که دادی ؛ ما منتظر طرح شما هستیم!

ببینم ، میشناسمت؟!!! oo:
    من شما رو می شناسم!!!

نوشته اصلی توسط مهدی مشرقی
    چون این باتری ها ، خیلی حساس هستن من این مدار رو پیشنهاد نمیکنم !

جریانی که ، شارژر ، به باتری میده ، باید بسته به دمای باتری ، کنترل بشه! تا یه وقت باتری نترکه!
    حالا شما مداری واسه این نوع باطری ها در نظر دارین؟؟؟
    خدایا چنان کن سرانجام کار *** که تو خشنود باشی و ما رستگار

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Montazer_110
      من شما رو می شناسم!!!
      شناختمت با نمک ! :biggrin:

حالا شما مداری واسه این نوع باطری ها در نظر دارین؟؟؟
      من توی این زمینه صاحب نظر نیستم ، ولی میدونم که توی شارژرهای موبایل که در اصل توی خود موبایل و باتری قرار دارن ؛ جریان شارژ رو زیاد میگیرن تا شارژ زودتر انجام بشه و کنترل دمایی اونجا خیلی لازمه!

شاید اگه از همون قانون یک دهم ظرفیت باتری برای شارژ استفاده کنیم مشکلی نداشته باشیم ( البته اینو مهندس توکلی ، استاد مشترکمون فرمودن :mrgreen

موفق باشی ...

دیدگاه

با تشکر از آقای مشرقی
        از دوستان می خوام که در مورد انواع مختلف باطری ، اگه اطلاعات و یا منبع جامعی دارند که به درد طراحی شارژر می خوره در اختیارمون بگذارند که استفاده کنیم.
        بنده در حال طراحی یک دستگاه هستم که نیاز به باطری داره و به دلیل حجم کم ، باید از باطری های لیتیومی استفاده کنم که تا حالا منبع خوبی که این باطری رو توضیح بده پیدا نکردم که بر اساس اون یه مدار شارژر طراحی کنم!!!
        راستی ایام سوگواری سالار شهیدان امام حسین (ع) رو به همه تسلیت عرض می کنم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط javadebrahimi
          ولتاژ رو تا 13/5 میبره ولی بعداز 6 ساعت شارژوقتی باتری جدا میشه بعد یک ساعتی به 12/6 میرسه به نظرشما باتری من شارژ شده است؟ تغییری نباید داده بشه ضمن اینکه جریان شارژ500 میلی نیست و200 میلی است

اضافه شده در تاریخ :
          مشخصات باتریش اینا هست ytx5l-bs 12v-4a
          STATE OF CHARGE YT & KT TYPES
          100% 13.0 Volts

75% 12.8

50% 12.5

25% 12.2
          0 12 or less
          سلام

بله فول شارژ شده.
          فول شارژ=12.8V
          ضمنا جریان شارژ خیلی کمه و تا 30%جریان نامی باطری یعنی 1.2A بالا ببر(توصیه میشه بیش از 1A نشه)،جوری که ولتاژ باطری در زیر شارژ به 13.8V برسه،بعد باید ولتاژ شارژو از 14.4V-15V به 13.8V برسونی تا شارژ تثبیت بشه.
          امام حسین(علیه السلام) فرمودند: کسی که از تو انتقاد میکند تو را دوست دارد و کسی که با تو دشمنی دارد، از تو تعریف و تمجید میکند.
          از پاسخ به سوالات انجمن به صورت خصوصی معذورم.

دیدگاه

جریان شارژرو مگه خود باتری مشخص نمیکنه؟ مثلا تو همین مدار نمونه که جریان شارژ 500 میلی هست .ولی وقتی به باتری وصل میکنم جریان عبور هی کم میشه تا به حدود 200 میلی میرسه ...حتی اگه ترانس dc 4 آمپر هم مستقیم وصل کنم باز همین مقدار کم رو میگیره ...اینکه شما میگید با 1 آمپر شارژش کن مدار به چه صورت باید باشه تا 1آمپر ثابت از توباتری رد بشه ...من با همین مدار فعلی حدود 20 ساعت باتری رو شارژکردم و از 12/8 ولتاژنهاییش بیشتر نشد (یعنی فول نشد)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Montazer_110
              از دوستان می خوام که در مورد انواع مختلف باطری ، اگه اطلاعات و یا منبع جامعی دارند که به درد طراحی شارژر میآ‌خوره در اختیارمون بگذارند که استفاده کنیم.
              بنده در حال طراحی یک دستگاه هستم که نیاز به باطری داره و به دلیل حجم کم ، باید از باطری های لیتیومی استفاده کنم که تا حالا منبع خوبی که این باطری رو توضیح بده پیدا نکردم که بر اساس اون یه مدار شارژر طراحی کنم!!!
              فکر میکنم استاد بهشتی میتونه رفرنس و مرجع خوبی رو بهت معرفی کنه.
              قبلاً از یکی از طرحهای خودش هم ، برامون گفته بودی! :nerd:

دیدگاه

جریان شارژرو مگه خود باتری مشخص نمیکنه؟ مثلا تو همین مدار نمونه که جریان شارژ 500 میلی هست .ولی وقتی به باتری وصل میکنم جریان عبور هی کم میشه تا به حدود 200 میلی میرسه ...حتی اگه ترانس dc 4 آمپر هم مستقیم وصل کنم باز همین مقدار کم رو میگیره ...اینکه شما میگید با 1 آمپر شارژش کن مدار به چه صورت باید باشه تا 1آمپر ثابت از توباتری رد بشه ...من با همین مدار فعلی حدود 20 ساعت باتری رو شارژکردم و از 12/8 ولتاژنهاییش بیشتر نشد (یعنی فول نشد)
                با سلام
                باطری رو با چی شارژ میکنی؟؟ من بعضی وقتا که شارژر در دسترسم نیست ، باطری رو با منابع تغذیه شارژ می کنم به صورتی که ولتاژ اون رو ، با ولتاژ ماکسیمم باطری تنظیم کرده و جریان اون رو با جریان استاندارد باطری..... oo: oo: oo: oo:
                به عنوان مثال واسه شارژ یه باطری 12 ولت 7.2 آمپر ساعتی ولتاژ رو 13.7 و جریان رو روی 720 میلی آمپر تنظیم میکنم و با خیال راحت اون میذارم تا شارژ بشه!!! :biggrin: :biggrin:اینجوری اگه حتی باطری شارژ کامل هم بشه هیچوقت از 13.7 بیشتر نخواهد شد...
                باز هم اگه متوجه نشدی بگو تا بیشتر توضیح بدم

دیدگاه

*
                  امام حسین(علیه السلام) فرمودند: کسی که از تو انتقاد میکند تو را دوست دارد و کسی که با تو دشمنی دارد، از تو تعریف و تمجید میکند.

دیدگاه

ضمن تشکر از شما دوستان
                    اینبار یه منبع جریان آیینه ای با دوتا bd139 ساختم وبا ترانس 16.5 ولت 4 آمپر تغذیه اش کردم وجریانشو رو 1 آمپر فیکس کردم وبه باتری دادم ...نتیجه این شدکه باتری سریعتر از حالت قبل شارژ شد وولتاژ دوسرش زیر شارژ به 15.1 ولت رسید ....اما بریم سراغ جریان عبوریش : ابتدای شارژ حدود 400 میلی آمپر وبعد از 4 ساعت شارژ به 60 میلی آمپر رسید ... حالا سوال من اینه : آیا وقتی باتری در حال شارژشدنه جریان عبوریش رفته رفته باید کم بشه یا نه؟چون ما از منبع جریان استفاده میکنیم مگه نباید جریان ثابت باشه؟
                    montazer-110 اینکه میگید جریان رو روی 720 میلی آمپر میذارید آیا با آمپر متر جریان عبوری از باتری روهم اندازه گرفتید که ابتدا وانتهای شارژچقدره؟به نظر نمیاد همیشه مقداری ثابت باشه چون هرچی فول شارژتر میشه جریان عبوری کمتر میشه...
                    به هر حال من با همین دوتا bd139 باتری رو بهتر شارژکردم فقط نمیدونم برا باتری ضرر داره یانه اینطور شارژکردن؟ :wow:

دیدگاه

پاسخ : شارژر اتوماتیک باتری 12 ولت اسیدی با 741 !!!

نوشته اصلی توسط اقای دکتر
                      این مدار رو اقای هلاچینی طراحی کردند که بعد از شارژ کامل باتری توسط رله از مدار خارج میشه .
                      این ببینید جهت الگو بد نیست . البته من از وضعیت مدار شما اطلاعی ندارم اگر بتونه بعد از شارژ کامل از مدار خارج بشه عالیه چون رله درش استفاده نشده
                      http://www.up.98ia.com/images/77lza51y3vd8luo6qlr.rar
                      سلام به بزرگواران
                      باتری های کتابی قابل شارژن یا نه؟
                      آیا می تونم از این مدار برای شارژ باتری کتابی 9 ولت استفاده کنم؟
                      و اینکه آیا این نوع باتری برای مداری که 50 میلی آمپر جریان می کشه مناسب هست؟
                      با سپاس

دیدگاه

سلام
                        1.حداکثر ولتاژ شارژ باطری شما یعنی سیلداسید، 15 ولت هست،در غیر اینصورت باطری کم کم از داخل داغ کرده خشک و خراب میشه.بعد از رسیدن ولتاژ باطری به حدود 13.8V ولتاژ شارژ رو بیارید رو 13.8V ولت تا باطری به حالت نگهداری شارژ بره و فول شارژ بشه.
                        2.با گذشت زمان از شارژ این نوع باطری جریان شارژ باطری رفته رفته کم میشه تا به حدود صفر برسه.
                        3.جریان ثابت مربوط به باطری های نیکل متال و نیکل کادمیوم هست نه این نوع باطری.
                        3.اینطوری شما باطری رو شارژ نکردی بلکه کباب کردی!!!!!
                        در جواب دوستمون live_1389 هم بگم که:
                        اگر باطری از نوع نیکل متال(ni-mh) یا نیکل کادمیوم(ni-cd) باشن با جریان ثابت(رگوله) قابل شارژه.البته میزان جریان رو روی بدنه باطریا مینویسند که بین 10-30 درصد جریان نامی باطری هستش در زمان معین.

دیدگاه

montazer-110 اینکه میگید جریان رو روی 720 میلی آمپر میذارید آیا با آمپر متر جریان عبوری از باتری روهم اندازه گرفتید که ابتدا وانتهای شارژچقدره؟به نظر نمیاد همیشه مقداری ثابت باشه چون هرچی فول شارژتر میشه جریان عبوری کمتر میشه...
                          به هر حال من با همین دوتا bd139 باتری رو بهتر شارژکردم فقط نمیدونم برا باتری ضرر داره یانه اینطور شارژکردن؟ :wow:
                          با سلام
                          دوست عزیز معمولا نمایشگر جریان منبع تغذیه ، جریانی رو نشون میده که از مصرف کننده داره اون رو از منبع استخراج میکنه ، وقتی شما یه باطری خالی رو به منبع ولتاژی که ولتاژ اون رو مثلا روی 14.5 ولت تنظیم کردی وصل کنی ، جریانی حدود 2 یا 3 آمپر می کشه که شما میاید با تنظیم جریان منبع اون رو روی یک دهم جریان باطری تنظیم میکنین!!حالا وقتی ولتاژ باطری (همان مقداری خواهد بود که نمایشگر ولتاژ منبع نشان می دهد) به 14.5 ولت رسید((رسید)) جریان کم کم به صفر می رسد

دیدگاه

با تشکر از دوست خوبم "montazer-110" ؛ :nerd:

خب اختلاف پتانسیل بین باتری و منبع شارژ ، هر چی بیشتر باشه ، جریانی که باتری از منبع جریان میکشه ثابتآ‌تر خواهد بود! حالا این مشکلی هم پیش میاره؟! :-w ؛ آره چون تلف قدرت روی ترانزیستور خروجی شارژر بیشتر میشه و این یعنی اتلاف انرژی!

من توی شارژری که طراحی کردم ولتاژ منبع تغذیه رو حدود 2 ولت بیشتر از فول شارژ باتری گرفتم که همون مشکلی که اشاره کردید رو پیش میاره ولی خب فقط دیر تر باتری شارژ میشه و اگه بخوایم ولتاژ تغذیه شارژر رو زیادتر کنیم تا در تمام مدت زمان شارژ ، باتری همون جریانی که شارژر میتونه بده رو ، بکشه ، اونوقت تلف قدرت روی ترانزیستور اذیت میکنه و ترانزیستور یه گرماگیر درست و حسابی میخواد ؛ تازه اگه BD140 بتونه اون وات اتلافی رو تحمل کنه ؛ اگه نتونست میسوزه!!!

دیدگاه

سلام آقای مشرقی
                              لطفاً من رو راهنمایی کنید تا بتونم یه منبع جریان ثابت بسازم .
                              ترانزیستورهایی که دارم BD237 که NPN هست و BD238 که PNP هست . توان قابل تحمل این ترانزیستورها 25 وات و جریان ماکزیمم 2 آمپر برای اون ها هستش .

می خوام از NPN به عنوان راه انداز PNP استفاده کنم ؛ بیس این ترانزیستور به LM339N که یک مقایسه گر هست وصله و می خوام یک جریان ثابت بسازم از ترانزیستور PNP ؛ برای شارژ باتری 6 ولتی 4.5 آمپری .
                              مشکل اینجاست که نمیتونم ترانزیستورها رو درست بایاس کنم . یعنی ترانزیستورها گاهاً منیع ثابت هستند اما یدفه خروجی AC میدن
                              تا مجبور نباشی به چیزی برسی هیچ گاه به آن نخواهی رسید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Elecgozar
                                سلام آقای مشرقی
                                لطفاً من رو راهنمایی کنید تا بتونم یه منبع جریان ثابت بسازم .
                                ترانزیستورهایی که دارم BD237 که NPN هست و BD238 که PNP هست . توان قابل تحمل این ترانزیستورها 25 وات و جریان ماکزیمم 2 آمپر برای اون ها هستش .

می خوام از NPN به عنوان راه انداز PNP استفاده کنم ؛ بیس این ترانزیستور به LM339N که یک مقایسه گر هست وصله و می خوام یک جریان ثابت بسازم از ترانزیستور PNP ؛ برای شارژ باتری 6 ولتی 4.5 آمپری .
                                سلام دوست من ؛ شماتیک بذار من ببینم چی به چیه؟!

نوشته اصلی توسط Elecgozar
                                مشکل اینجاست که نمیتونم ترانزیستورها رو درست بایاس کنم . یعنی ترانزیستورها گاهاً منیع ثابت هستند اما یدفه خروجی AC میدن
                                AC میده ، این دیگه کلاً نامفهومه ؛ مگه تغذیهآ‌ات چیه؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X