اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سئوال : تولید برق برای روشنایی توسط ترموکوپل

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

سئوال : تولید برق برای روشنایی توسط ترموکوپل

سلام دوستان ..

من میخواستم یه دستگاه تولید کنم که وقتی میزارمش توی آتیش بهم حدود 10 ولت برق بده ..

کل قضیه اینه که من زیاد میرم توی جنگل و کوهستان و اونجا آتیش درست میکنیم ،، میخوام یه چیزی درست کنم که بتونم از آتیش باهاش یه چندتایی ال ای دی رو روشن کنم که بتونم از روشنایی استفاده کنم ..

من اطلاعات زیادی در مورد ترموکوپل ندارم ،، و اینکه چه ترموکوپلی باید بخرم که توی آتیش ذوب نشه و از چندتا ترموکوپل باید استفاده کنم که بهم 10 ولت برق بده ..

ممنون میشم کمکم کنید ..

یاعلی ..

پاسخ : سئوال : تولید برق برای روشنایی توسط ترموکوپل

میخوام یه چیزی درست کنم که بتونم از آتیش باهاش یه چندتایی ال ای دی رو روشن کنم
    به حق چیزای نشنیدهمگه آتیش خودش نور نداره oo:

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

شما باید از tegیا Thermoelectric generator
      استفاده کنید که تو ایران بعیده گیرتون بیاد .البته از tecهم میشه استفاده کرد اما باید به شدت دماش کنترل بشه .

برای به دست آوردن اطلاعات هم :
      http://www.tegpower.com/products.html
      کسی که به کشورش به درستی خدمت کند،نیازمند تکیه به خاطره ی گذشتگانش نخواهد بود
      ولتر

دیدگاه

توی موزه حرم امام رضا (ع س) یه رادیوی قدیمی روسی دیدم که با نفت کار میکرد
        فکر کنم از ترموکوپل برق تولید میکرد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط meisam.mobini
          سلام دوستان ..

من میخواستم یه دستگاه تولید کنم که وقتی میزارمش توی آتیش بهم حدود 10 ولت برق بده ..کنم که بهم 10 ولت برق بده ..

یاعلی ..
          سلام
          اولا باید بگم واقعا خوش بحالتون که از طبیعت و کوهستان میرید لذت میبرید .

ثانیا این که چیزی که میخواید ساختش زیاد کاری نداره . قیمتی هم نخواهد داشت .
          چیزی که میشه ازش استفاده کرد پمپ گرمایی یا اصطلاح رایجش میگن المان خنک کننده .
          در حالت عادی این المان با اعمال ولتاژ گرما از یک سطحش به اون یکی سطح منتقل میکنه که باعث سرد شدن و گرم شدن 2 سطح میشه .
          حالا ما با اینش کاری نداریم . اگر شما از این فرایند به صورت معکوس استفاده کنید یعنی سطح گرم شنوده رو در معرض اتش و اون یکی سطح رو بتونید تا حد ممکن خنک کنید . میتونه مثلا بین 5 تا 10 وات بهتون بده .
          یک لامپ ال ای دی حدودا 3 وات کاملا میتونه داخل چادر و روشن کنه .
          فقط حواستون باشه که بیش از حد داغ نشه چون کلا المانتون بیخودی میشه .
          مثلا المانتون رو که خریدین 2 طرفش رو هیت سینک بذارید و بذاریدش گوشه اتیش .
          تو همین فروم نمونه هاش رو با شمع بچه ها گذاشتن که 5-6 وات توان داشته . اگر پیدا نکردید لینکشو بذارم .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط moein k
            تو همین فروم نمونه هاش رو با شمع بچه ها گذاشتن که 5-6 وات توان داشته . اگر پیدا نکردید لینکشو بذارم .
            سلام

لطفا" لینکش را اینجا قرار بدید . :nerd:
            خدایا هر چقدر دوست داری از عمر من کم کن و به طول عمر پدر و مادرم اضافه کن...

دیدگاه

کارای سخت سخت میخواینا

این یه لینک که با حرارت زغال چند وات توان گرفته :

http://www.backpackinglight.com/cgi-...thread_id=9144

این جا هم با آب جوش این کارو کرده :

http://www.tegpower.com/

این جا هم با شعله شمع همین کارو کرده :

http://www.instructables.com/id/How-...electric-lamp/

باز هم سوالی بود بپرسید

دیدگاه

این هم نمونه تجاریش که با گرمای یک شمع وارمر نوری معادل 18 تا شمع تولید میکنه که میشه 80 لومن .

http://www.leevalley.com/us/garden/p...31&p=68887

دیدگاه

توجه داشته باشید tecهای موجود درایران اگر دماشون بالای 138درجه بره می سوزه تازه این عددیه که تو دیتا شیت عنوان شده که من فکر کنم مقدار واقعیش در حد 120 باشه .داخل تصاویر و لینکهای آقای معین از tegیا high temperature tec استفاده شده که تا بالای 300درجه هم تحمل می کنند .مثلا داخل یکی از لینکها دقت کنید سطح tecبه دمای 162 رسیده که این یکtec معمولی را می سوزونه .

البته را حل اینه که یا هیت سینک طرف گرم را داخل آب جوش بگذاریم .یا اینکه فاصله از از آتش اینقدر باشه که دما از 100بالاتر نره
                  ولتر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط deremel400
                    توجه داشته باشید tecهای موجود درایران اگر دماشون بالای 138درجه بره می سوزه تازه این عددیه که تو دیتا شیت عنوان شده که من فکر کنم مقدار واقعیش در حد 120 باشه .داخل تصاویر و لینکهای آقای معین از tegیا high temperature tec استفاده شده که تا بالای 300درجه هم تحمل می کنند .مثلا داخل یکی از لینکها دقت کنید سطح tecبه دمای 162 رسیده که این یکtec معمولی را می سوزونه .

البته را حل اینه که یا هیت سینک طرف گرم را داخل آب جوش بگذاریم .یا اینکه فاصله از از آتش اینقدر باشه که دما از 100بالاتر نره
                    نه همشون همون tec هستن . مثلا اون عکسی که گذاشتم از شمع ال ای دی رو روشن کرده خودش ذکر کرده که از المان 100 وات استفاده کرده اون قبلایم که اب جوشه اون باز همین طور
                    تنها موردی که ممکنه teg باشه اون فانوس تجاریه هست که اون بعید میدونم .

بله حتما توصیه میشه اگر ایشون میخوان این دستگاهو بسازن بذارنش گوشه اتیش که خراب نشه .

دیدگاه

قابلمه آب برای خنک کردن استفاده شده دما باید بالا باشه این وظیفه شخصه که با هیت سینک نزاره از 120 بیشتر بشه
                      یعنی شما با خنک نگهداشتن توسط هیت سینک باید دمارو پایین نگهدارین نه با کم کردن حرارت .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ghasede del
                        قابلمه آب برای خنک کردن استفاده شده دما باید بالا باشه این وظیفه شخصه که با هیت سینک نزاره از 120 بیشتر بشه
                        یعنی شما با خنک نگهداشتن توسط هیت سینک باید دمارو پایین نگهدارین نه با کم کردن حرارت .
                        بله حرف شما درسته اما کلا باید هوای tecرا داشت :biggrin:حالا من یک تست زدم ببینید چطوره:

این بدون باره که الان3.9ولت رسیده اما تا 4هم بالارفت دیگه ترسیدم tecبسوزه :cry:

این زیر باره power led 1wاست که ولتاژ تا حدود 3.1 افت کرد:

این هم از آرماتور بندی ما :

برای گرم کردن هم همین طور که مشاهده می کنید از شعله هویه گازی استفاده شده
                        ولتر

دیدگاه

سلام..

مرسی از کمک شما دوستان ..

1 - پس با این حساب من باید یه دونه ترموالکتریک بخرم و به یه سمتش سرما بدم و به یه سمتش گرما تا جریان الکتریکی تولید بشه ؟؟

2 - فرق نمیکنه کدوم طرف رو گرم کنیم کدوم طرف خنک کنیم ؟؟

3 - چه مارکی توی بازار موجود هستش که خوب باشه ؟؟

4 - کلاً فرق tec با teg توی چی هستش ؟؟

یاعلی ..

دیدگاه

نوشته اصلی توسط meisam.mobini
                            سلام..

مرسی از کمک شما دوستان ..

1 - پس با این حساب من باید یه دونه ترموالکتریک بخرم و به یه سمتش سرما بدم و به یه سمتش گرما تا جریان الکتریکی تولید بشه ؟؟

2 - فرق نمیکنه کدوم طرف رو گرم کنیم کدوم طرف خنک کنیم ؟؟

3 - چه مارکی توی بازار موجود هستش که خوب باشه ؟؟

4 - کلاً فرق tec با teg توی چی هستش ؟؟

یاعلی ..
                            1-بله یدونه tecبخرید با دوتا هیت سینک
                            2-نه فرقی نداره فقط مثبت و منفی خروجیتون عوض میشه .بهتره طبق رنگ سیمها خروجی داشته باشید
                            3-همش سرتا پا یک کرباسه ..............از طرفی من اصلا رو اینها مارک ندیدم..........
                            4-فرقش تا اسمشه و تحمل حرارتش
                            c:
                            کولر
                            g:
                            ژنراتور
                            tec حدود 120-150درجه می سوزه اما tegتا بالای 300درجه هم تحمل داره
                            ولتر

دیدگاه

ببخشید میشه این tec رو یه طرفش رو هیت سینک ببنیدم بعد یه طرف دییگه هم فن با هیت سینک بعد هم از برقی که تولید می کنه برای روشن کردن فن و مقداری هم برای روشن کردن یه ال ای دی 3 وات استفاده کنیم ؟؟
                              میشه به جای امضا انگشت بزنم ؟؟؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X