اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

باطری تستر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

باطری تستر

سلام دوستان این یه مدار نشان دهنده وضعیت باطریه.چطور میتونم اون رو جوری تنظیم کنم که وقتی باطری بالای 15 ولت بود یک ال ای دی روشن بشه و وقتی ولتاژ به 15 و کمتر از اون رسید ال ای دی اول خاموش و یه ال ای دی دیگه روشن بشه؟
    ممنون میشم کمکم کنید

پاسخ : باطری تستر

سلام
    میتونید از مدار زیر استفاده کنید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علی علی پور ریکنده
      سلام
      میتونید از مدار زیر استفاده کنید

سلام

مدارتون یه اشکال کوچیک داره و اون هم اینه که برای ال ای دی ها ، باید یه مقاومت محدود کننده جریان بذارید!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mehdi-mashreghi

سلام

مدارتون یه اشکال کوچیک داره و اون هم اینه که برای ال ای دی ها ، باید یه مقاومت محدود کننده جریان بذارید!
        بله حق با شماست
        فراموش کردم واسشون مقاومت بزارم ...
        به علت گسترده بودن رنج ولتاژ بهتره یه زنر بایاس معکوس هم باهاشون سری بشه
        البته دوست عزیزی که سوال کردن یه چیز رو دقت کنن که این مدار مال وقتی هست که میخوان بین دو led سویچ بشه وگرنه اگه میخوان فقط یه led روشن و یا خاموش بشه میتونن فقط یه زنر 12 ولت بایاس معکوس با یه led سری کنید و به باتری متصل کنید ..
        با سپاس

دیدگاه

علی آقا ممنون
          من مدار که شما دادید رو مونتاژ کردم اما وقتی باتری 24 ال ای دی 1 روشنه وقتی زیر 15 میرسه بازم ال ای دی 1 روشنه به 9 میرسه بازم ال ای دی 1 روشنه.خروجه پایه 7 اصلا کار نمی کنه .مشکل از کجاست؟؟؟؟ :sad:
          از زینر بایاس معکوس هم استفاده کردم

دیدگاه

من که مشکلی در شماتیک نمیبینم ... شاید بد مونتاژ کردید
            ولتاژ ورودی های دو اوپ امپ در ولتاژ های مختلف باتری رو اندازه بگیر
            اگه دوستان مشکلی در مشاتیک میبینن بگن لطفا
            با سپاس

دیدگاه

دیدگاه

اون زنر معکوس led ها رو بردار مقاومت مناسب فقط بزار تو خروجی opamp ببین چی میشه
                اون ولتاژ ها رو که گفتم هم بگیر بگو چنده

دیدگاه

علی جون زینر رو هم ورداشتم تاثیری نداشت .
                  این مدار مونتاژ هستش شما ببین مشکلی داره یا نه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟من که نتونستم ایرادی توش پیدا کنم ببین شما میتونی؟
                  علی اقا اگه منظورتون از اندازه گیری ولتاژ ورودی پ مپه پایه 2و3 با هم و 5و6 با همه گرفتم.
                  توی ولتاژ 24 ولت پایه 2و3 21.4 میده و پایه 5و6 هم نسبت به هم 21.4 . یعنی هر دو برابره

دیدگاه

نه منظورم نسبت به هم بود
                    با این حال هم این ولتاژ یه مشکلی رو نشون میده
                    اخه در 24 ولت ولتاژ پایه 2 حدود 3 ولته
                    و ولتاژ پایه 2 میشه 24 - 13 میشه 11 ولت و نسبت به هم باید 8 ولت باشه
                    احتمالا دیود زنر مربوطه رو بر عکس مونتاژ کردی
                    ولتاژ این 4 پایه رو نسبت به زمین در ولتاژ باتری 24 و 16 و 14 و 5 بگیر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط meysam64
                      علی آقا ممنون
                      من مدار که شما دادید رو مونتاژ کردم اما وقتی باتری 24 ال ای دی 1 روشنه وقتی زیر 15 میرسه بازم ال ای دی 1 روشنه به 9 میرسه بازم ال ای دی 1 روشنه.خروجه پایه 7 اصلا کار نمی کنه .مشکل از کجاست؟؟؟؟ :sad:
                      از زینر بایاس معکوس هم استفاده کردم
                      مشکلی در مدار علی آقا نیست ؛

یه سوال آقای meysam64 ؛ وقتی ولتاژ به 12 هم رسید ، LED مربوطه خاموش و اون یکی روشن نمیشه؟!

یه احتمالی که هست اینه که چون مقاومتهای معمولی حدود 10 درصد تولرانس دارن ؛ بنابراین ممکنه ولتاژ تقسیم شده در پایه 2 اونی نباشه که انتظار داریم!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط meysam64
                        چطور میتونم اون رو جوری تنظیم کنم که وقتی باطری بالای 15 ولت بود یک ال ای دی روشن بشه و وقتی ولتاژ به 15 و کمتر از اون رسید ال ای دی اول خاموش و یه ال ای دی دیگه روشن بشه؟
                        یه نکته ای به ذهنم رسید که ازش غافل بودیم و اون اینه که ؛ باتری 24 ولت وقتی نیاز به شارژ پیدا میکنه که حداکثر یک ولت افت کرده باشه و در حقیقت اگه به 15 ولت برسه به معنی افت بیش از حد ولتاژه !!!

اگه یه باتری سیلید اسید ولتاژش نصف بشه ؛ احتمال اینکه خراب شده باشه خیلی خیلی بالاست !

وقتی باتری یک ولت افت کرد باید شارژ بشه !
                        بنابراین مدار شما باید یه تغییراتی بکنه ...

دیدگاه

با سلام و تشکر از دوستان عزیز که زحمت کشیدن
                          مشکل برطرف شد.مشکل مربوط بود به دیود زینر 13 ولت که سوخته بود عوضش کردم ردیف شد

دیدگاه

علی آقا در مدار ی که شما زحمتش رو کشیدید چطور میشه با ال ای دی 2 همزمان یک بیزر هم فعال شه وقتی ولتاژ به 15 رسید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟اما ال ای دی خاموش نشه یعنی هر دوتا با هم کار کنن هم بیزر آلارم بده هم ال ای دی روشن باشه
                            ؟؟؟؟؟؟

دیدگاه

خوب میتونی بیزر رو هم به خروجی اوپ امپ وصل کنی (با زنر و مقاومت مناسب جدا گانه)البته اول ببین چقدر جریان میکشه شاید نیاز به استفاده از ترانزیستور باشه ...

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X