اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تحلیل یک شماتیک !

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

تحلیل یک شماتیک !

سلام

شما طرز کار این مدار رو میفهمییید ؟؟؟ اگه فهمیدید لطفالطفا لطفا به من هم بگید :(
    این مدار حداقل باید شامل یک مدولاتور و یک تقویت کننده باشه !!!

پاسخ : تحلیل یک شماتیک !

حال و حوصله میخواد که ما نداریم :mrgreen:
    --------------------------- --------------------------

دیدگاه

نوشته اصلی توسط گـــــــــــــیــــــج
      حال و حوصله میخواد که ما نداریم :mrgreen:

خوشبختانه شماتیک اصلی رو پیدا کردم ... یه سایتی بود که زبان اصلیش ژاپنیه و متاسفانه تو صفحه ترجمه شده ی انگلیسی اش تصویر شماتیک رو اشتباه پ کرده بود !!!!!

پس دیگه لازم نیس اون شماتیک وحشتناک رو تحلیل کنیم :wow:

ولی حالا که تا اینجا اومدین یه توضیح مختصر راجع به این شماتیک که شامل کریستاله و به عنوان نوسان ساز به کار میره می دین D:

دیدگاه

دارای 3 بافر معکوس کننده هست از یک بافر به عنوان نوسان ساز استفاده شده و چون خروجی اسیلاتور به امپدانس حساس هست باید توسط بافر امپدانسش بهینه بشه علت اینکه از دو بافر به صورت سری استفاده شده بازیابی سیگنا با اختلاف 0 درجه نسبت به اسیلاتور بوده

چون گفتیم که این بافر ها معکوس کننده هستند پس بایه بافر سیگنال با 180 درجه اختلاف فاز به وجود میاره و بافر آخری هم 180 درجه تغیرش میده و اختلاف فاز را برابر با خروجی اسیلاتور میکنه

بافر ورودی با اپدانس بالا داره و خروجی با امپدانس پایین داره و وقتی خروجی اسیلاتور به اپدانس پایین حساس هست و دچار تغییر فرکانس میشه از بافر استفاده میکنن

دیدگاه

مرسی از جواب کامل و مفیدتون
          در مورد بافرها که کاملا عالی دلیل رو توضیح دادین و حله :nerd:

فقط یه سوال اینکه الان کریستال همون کار خازن رو می کنه با این تفاوت که فرکانس کاری اینجا رو کریستال تعیین می کنه درسته ؟!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط z6
            مرسی از جواب کامل و مفیدتون
            در مورد بافرها که کاملا عالی دلیل رو توضیح دادین و حله :nerd:

فقط یه سوال اینکه الان کریستال همون کار خازن رو می کنه با این تفاوت که فرکانس کاری اینجا رو کریستال تعیین می کنه درسته ؟!
            درون کریستال تشکیل شده از خازن و سلف و مقاومت و این خازن های اطراف کریستال با قطعات داخلی کریستال ترکیب میشه و میشه با خازن های خارجی که در شماتیکی که قرار دادیت فرکانس کریستال را به صورت دقیق تنظیم یا تا حدودی که البته کم هست فرکانس را تغییر داد

البته خوب میدونید کریستال به مرور زمان انحراف پیدا میکنه و با این قطعات میشه اصلاحش کرد

اینکه گفتم درون کرستال : درونش یه مواد آلی هست و معادل کریستال مقاومت و سلفو خازنه

دیدگاه

درون کریستال تشکیل شده از خازن و سلف و مقاومت و این خازن های اطراف کریستال با قطعات داخلی کریستال ترکیب میشه و میشه با خازن های خارجی که در شماتیکی که قرار دادیت فرکانس کریستال را به صورت دقیق تنظیم یا تا حدودی که البته کم هست فرکانس را تغییر داد

البته خوب میدونید کریستال به مرور زمان انحراف پیدا میکنه و با این قطعات میشه اصلاحش کرد

اینکه گفتم درون کرستال : درونش یه مواد آلی هست و معادل کریستال مقاومت و سلفو خازنه

بعد از راهنمایی های آقای گــــــیــــــــج در رابطه با این شماتیک اسیلاتور کلی سایت مفید پیدا کردم که همین مطالب رو عنوان می کنه برای مطالعه بیشتر دوستان اینجا لینک دوتا از کامل ترینشون رو می ذارم

http://www.play-hookey.com/oscillato...scillator.html

http://www.mpdigest.com/issue/Articl...ek/Default.asp

دیدگاه

در مورد این شماتیک ساده هم لطفا توضیح مختصر بدین ... ورودی 1 کیلو هرتز سینوسی ... خازن اول لابد برای حذف آفست ئه و خازن فیدبک برای حذف اثر خازن ورودی ؟!
                در مورد پ امپ اینو می دونم که تو وررودی منفی خازن مشتق گیره و تو فیدبک انتگرال گیر ... که با یه KCL ساده بدست می آد
                رابطه ای که من برای ولتاژ خروجی بدست آوردم اینه :

Vo/Vi = - jWC(16) / [ jWC(10) + 1/ R ]

با محاسبه ای که کردم از نظر اندازه و فاز تغیر چندانی به وجود نیومده و انداره حتی کمی تضعیف شده ... در حالی که IC NJM 6028D یه آی سی تقویت کننده اس ...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط z6
                  در مورد این شماتیک ساده هم لطفا توضیح مختصر بدین ... ورودی 1 کیلو هرتز سینوسی ... خازن اول لابد برای حذف آفست ئه و خازن فیدبک برای حذف اثر خازن ورودی ؟!
                  در مورد پ امپ اینو می دونم که تو وررودی منفی خازن مشتق گیره و تو فیدبک انتگرال گیر ... که با یه KCL ساده بدست می آد
                  رابطه ای که من برای ولتاژ خروجی بدست آوردم اینه :

Vo/Vi = - jWC(16) / [ jWC(10) + 1/ R ]

با محاسبه ای که کردم از نظر اندازه و فاز تغیر چندانی به وجود نیومده و انداره حتی کمی تضعیف شده ... در حالی که IC NJM 6028D یه آی سی تقویت کننده اس ...

با سلام اطلاعاتم در این مور د زیاد نیست

در این مدار خروجی برای ورودی مربعی به صورت مثلثی هست البته با فرض اینکه خروجی به اشباع نره (که به نظرم به اشباع میره)

همانطور که گفتید اون خازن ها هم برای حذف آفست هستند

با محاسبات دستو پا شکسته ام دامنه تغیرات در خروجی با فرز تغذیه دوبل 5 ولتی یه چیزی حدود 148 ولته که البته این کل تغیرات را شامل میشه و در نهایت خروجی به اشباع میره و شکل موج خروجی مثلثی نمیشه

و همچنین مدار یه مدار انتگرال گیر هست

و این آی سی به نظرم سرعت تغییرات بالایی باید داشته باشه

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : تحلیل یک شماتیک !

نوشته اصلی توسط z6

خوشبختانه شماتیک اصلی رو پیدا کردم ... یه سایتی بود که زبان اصلیش ژاپنیه و متاسفانه تو صفحه ترجمه شده ی انگلیسی اش تصویر شماتیک رو اشتباه پ کرده بود !!!!!

پس دیگه لازم نیس اون شماتیک وحشتناک رو تحلیل کنیم :wow:

ولی حالا که تا اینجا اومدین یه توضیح مختصر راجع به این شماتیک که شامل کریستاله و به عنوان نوسان ساز به کار میره می دین D:

چرا من نمی تونم از این مدار جواب بگیرم ؟؟؟ !!!!!!!!!!! اصلا اینجوری شدم :angry: آخه این چی داره که جواب نمی دهههههه ؟؟؟؟؟
                    آی سی 7404 گرفتم و کریستال 40 کیلوهرتز .... چی کار کنم مشکل چی می تونه باشههههه؟؟؟؟؟

دیدگاه

منم تجربه شا دارم

وقتی یه مدار میخواد راه بیافته پدر آدما در میاره

تنها کاری که من میتونم بکنم امید دادن هست

تغذیه و ... را که خوب دادی بهش که

از امکانات دیگه آی سی استفاده کن ببین جواب میده مثلا به یک دریچه منفی بده ببین خروجی مثبت میده یا نه

ولی شک من روی تغذیه آی سی هست

دیدگاه

منم تجربه شا دارم

وقتی یه مدار میخواد راه بیافته پدر آدما در میاره

تنها کاری که من میتونم بکنم امید دادن هست

تغذیه و ... را که خوب دادی بهش که

از امکانات دیگه آی سی استفاده کن ببین جواب میده مثلا به یک دریچه منفی بده ببین خروجی مثبت میده یا نه

ولی شک من روی تغذیه آی سی هست
                        12 ولت دادم ! پایه هاشو چک کردم سالمه گیت هاش ، ولی مشکل اینه نوسان نمی کنه فقط رو پایه 4و5 نویز 50 هرتز میبینم :( پایه 3و6 هم صفر !

دیدگاه

حدسم درست بود

کلا این نوع آی سی ها با تغذیه 5 ولت کار میکنن و چون شما 12 ولت دادین آی سی نمی تونه کار کنه

از تغذیه 5 ولت استفاده کنید و باید هم 5 ولت دقیق باشه برای همین از رگولاتور و .... استفاده کنید

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : تحلیل یک شماتیک !

حدسم درست بود

کلا این نوع آی سی ها با تغذیه 5 ولت کار میکنن و چون شما 12 ولت دادین آی سی نمی تونه کار کنه

از تغذیه 5 ولت استفاده کنید و باید هم 5 ولت دقیق باشه برای همین از رگولاتور و .... استفاده کنید
                            ااا مرسی واقعا ... نه که من این شماتیک رو از یه پروژه بزرگتر برداشتم فکر نمی کردم تغذیه اشتباه باشه !!! 12 ولت داده بود و پایه 14 رو با یه خازن .1 میکرو زمین کرده بود... چه اشتباهی کردم
                            ممنون :redface:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                            X