اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

آزمایشگاه ال 1

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

آزمایشگاه ال 1

سلام بچه ها
    خجالت میکشم بگم دانشجوی ترم 5 هستم و هیچی از آزمایشگاه نمی دونم :sad:
    متاشفانه آز فیزیک و اندازه گیری رو با اساتیدی داشتم که هیچی یاد دانشجو نمی دادن و فقط با یه نمره 19-20 پاس میکردن .ولی الان افتادم با یه استاد سخت گیر و بد جوری توش گیر کردم تا حدی که میخواستم حذفش کنم :cry: ولی گفتم فایده نداره لازم که اینا رو بدونم. خوب این استاد گرامی ما هم هیچ توضیحی نمی ده و فقط آدم رو مسخره میکنه .بچه ها دستم به دامنتون کمکم کنید خیلی نا امید شدم :cry2: از مقدمات و ابتدایی ترین موارد شروع میکنمو اگه شما همکاری کنید با هام میخوام تک تک آزمایشها رو با نکاتشون با م تمرین کنیم

اول روش تست پراپها و دیود و .. رو اگه میدونید(که فکر کنم همه میدونن بجز من) لطف کنید بگیید

پاسخ : آزمایشگاه ال 1

با سلام دوست عزیز
    شما می تونی از کتاب های آزمایشگاه هنرستان رشته های برق صنعتی و الکترونیک استفاده بکنی حتما خیلی کمکت می کنند

معمولا برای تست اداوت الکترونیکی بهتره عادت بکنی که با یه آوومتر ساده کار بکنی چون هر جائی لوازمی مثل اسیلوسکوپ قابل دسترسی نیست ( البته اگه بچه مایه دار باشی مشکلی نیست ولی :mrgreen: )

برای تست پروب
    پروب رو می تونی با حالت با توجه به این که یک سیم هادی هستش در واقع عنصری با مقاومت کم در نظر بگیری در حدود چند دهم اهم تا چند اهم پس می تونی اوومتر رو روی رنجی که ضرایب کم اهمی داره بذاری و دوسر پروپی که می خوای تست بکنی ( ممکنه خود پروپ اوومتر باشه ) رو بهم بزنی اگه قطع نباشه باید مقاومت خیلی کم نشون بده وگرنه اگه اوومتر شما دیجیتالیه ( دیگه عقربه ای زیاد خواهان نداره البته این جوری نگاهش نکنید توی تست خازن و سلف خیلی مفید تر از اوومتر دیجیتالی عمل می کنه :rolleyes: ) باگه پروپ شما مشکلی داشته باشه عدد 1 رو به عنوان مقاومت بالا نشون می ده اگه حتی شما ضرایب مقاومت رو بالا ببرئید ( یعنی سلکتور اوومتر رو روی ضرایب بالا تنظیم بکنید ) باز همون عدد 1 نشون داده میشه ( البته اگه اوومتر تون از اتوماتیک ها نیست :mrgreen: اونا خودشون رنج اشون رو تغییر می دن )

ضمنا معمولا روی اوومتر ها تستی بنام تست دیود وجود داره که روی همون می تونی عمل تست اتصال کوتا رو انجام بدی یعنی اگه روی تست دیود ( علامتش یه شکل دیود و کنارش شکل یه صدای بوقه ) بذاری و نوک پروپ های اوومتر رو به اون دوسر پروپت بزنی اگه درست باشه و قطع نباشه باید یه صدای بوق از اوومتر رد بیاد ( این مورد معمولا روی بعضی از اوومتر های عقربه ای هم هست )
    یه مسله ای که هست اساس وجود این مورد برای دیوده ولی خوب واسه این مورد هم خیلی پر کاربرد تره

برای تست دیود راه های مختلفی وجود داره
    1- توی مدار باشه از طریق تست ولتاژی یعنی مدار کار بکنه و شما ولتاژON شدن دیود رو اندازه بگیری
    2- با استفاده از اوومتر روش تست اهم
    3- روش تست دیود توی این روش مثل گزینه 1 دیود روش میشه و ولتاژ سد اون با توجه به این که ولتاژ ورودی و خروجی دیود چقدر تفاوت داره تعیین کننده سالم یا ناسالم بودن دیود و این که دیود چه جنسی داره
    4- یه مورد هم هست اونم تست نیست ولی توی آزمایش های میاد روش بدست اوردن منحنی نمائی دیود توی صفحه VI

دوست عزیز اگه مفیده ادامه بدم
    دوستان دیگه اگه کسی بهتر و جالب تر می تونه توضیح بده اعلام بکنه خدای ناکرده توضیحاتم موجب گمراهی نشه :redface:
    موفق باشید

دیدگاه

پاسخ : آزمایشگاه ال 1

ممنونم دوست عزیز

اینقدر سوال دارم که نمی دونم از گجاش شروع کنم

مثلا اینکه برای منبع سینوسی استاد مون میگه از سه فیش سمت چپ میزکار استفاده کنید . اولا اینکه این سه فیش چه فرکانسی و... بعدشم 2تاشون قرمز (+) و یکیشون سیاه(-) اگه خواستیم دو جای مدار رو زمین کنیم چیکار کنیم یه فیش سیاه داریم(حتما بهم میخندید ولی چیکار کنم شک دارم)

برای منحنی مشخصه دیود مدار شکل زیر رو بستیم ولی برعکس نشون داد چرا ؟(من فکر میکنم چون توی اسکوپ محور عمودی v و محور افقی در حالت x-y x هست اگه اشتباه شما بگید

یه سوال دیگه اینکه برای بدست آوردن ولتاز معکوس دیود (piv) چیکار باید کرد . (میدونم سر پراپها رو جا به جا میکنیم ولی چرا؟)
      وآخرین سوال برای امروز اینکه چرا میگن اسکوپ vac رو نشون نمیده و باید اول vp-pرو حساب کنی و بعد از فرمولی که نمی دو نم چیه(لطفا شما بگید) باید ولتاز ac رو حساب کنی

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
      X