اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوال در مورد طراحی pcb

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

سوال در مورد طراحی pcb

سلام
    من می خوام با روش اتو یک pcb بسازم
    اما لازم هست که ضخامت خط ها را 0.25 mm و فاصله را 0.5 mm بذارم آیا امکان پذیره؟
    اگر نیست مینیمم مقدار باید چقدر باشه؟

پاسخ : سوال در مورد طراحی pcb

سلام
    بله آقا امکان پذیره!!
    کمتر از این هم امکان پذیره!
    فقط باید چند تا نکته رو رعایت کنی
    1- نوع کاغذ
    2- نوع فیبر
    3- آماده سازی فیبر به بهترین نحو
    4- نوع اتو
    5- نوع اتو کشی
    5- زمان اتو کشی
    6- والسلام
    اینها کلیدی ترین نکات بودند. اگر همفکری خواستی بگو من یک کم تجربه دارم تو این قضیه

حسین خواجه جعفری
    اللهم صل علی فاطمه و ابیها، و بعلها و بنیها، و سر المستودع فیها،
    بعدد ما احاط به علمک...

دیدگاه

بله میشه !
      با یک چاپگر لیزری

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حسین خواجه جعفری
        سلام
        بله آقا امکان پذیره!!
        کمتر از این هم امکان پذیره!
        فقط باید چند تا نکته رو رعایت کنی
        1- نوع کاغذ
        2- نوع فیبر
        3- آماده سازی فیبر به بهترین نحو
        4- نوع اتو
        5- نوع اتو کشی
        5- زمان اتو کشی
        6- والسلام
        اینها کلیدی ترین نکات بودند. اگر همفکری خواستی بگو من یک کم تجربه دارم تو این قضیه

حسین خواجه جعفری
        آقای جعفری اگه شما با این روش pcb زدید (خودتون عملی با این روش کار کردین)
        یه راهنمای گام به گام یا به قول خارجی ها Step By Step همرات با تمامی نکات کلیدی و غیر کلیدی برامون بنویسید
        تا از تجربیات شما و سایر دوستان استفاده کنیم تا اگه اشتباهی یا خطایی یا نکته ای در بهتر شدن هر چه بیشتر طرح نهایی
        وجود داره متوجه بشیم و نتیجه کارمون خوب باشه

پیشاپیش ممنون
        از ماست که بر ماست !

دیدگاه

سلام
          من با روش اتو برد smd و دو رو هم زدم البته کلی خراب کردم و کلی دستم سوخت تا دستم اومد.
          به هر حال من تقریبا با همه نوع کاغذی امتحان کردم الا کاغذ فتو که نداشتمش! بهترین نتیجه با کاغذ روغنی پشت برچسب بدست اومد.
          در مورد نوع فیبر یه سری از فیبرها یا نازک بودند یا جنس عایقشون نوع خاص و یا ترکیب خاصی بود که در مقابل حرارت تاب برمی داشتند و کار باهاشون سخت بود. البته عمده فیبرهای توی بازار برای این کار خوب هستند.
          بعد از اینکه کار رو توی پروتئوس یا پروتل می کشیدم، اون رو پرینت می گرفتم. به جهت پرینت که آیا باید mirror باشه یا نه و این چیزها باید دقت کرد.
          بعد کارم رو پرینت میگرفتم.
          فیبر رو با دقت می شستم. هم با صابون هم با تاید. حتما فیبر رو با یک سمباده خیلی نرم سنباده می زدم. سنباده رو هم در حالی که برد خیس بود میزدم. بعد می ذاشتم خشک شه. در آخر هم فیبر رو با یه پنبه الکلی یا استون تمیز میکردم.
          بعد فیبر رو میذاشتم رو کاغذ و لبه های کاغذ رو بر میگردوندم تا تکون نخوره.
          مهمترین بخش کار اتو کشیه!
          وقتی اتو میکشی اگر زیاد فشار بدی تونر پرینتر رو مس پخش میشه و خطوط ضخیم میشن. اگر فشار ندی فیبر یه جاش سرد میشه یا جاش داغ اونوقت وقتی اتو میاد سمت جایی که سرد بوده تونر ها میشکنند و روی مس به صورت ترک های ریز در میان!! مخصوصا اگر برد بزرگ باشه. خلاصه مصیبتیه!!
          من از بخت خوشم تو خونه یک دونه از این اتو بخار پرسی ها که اینروزها مد شده دارم!! بهترین نتیجه رو با این اتو گرفتم.
          فیبر رو میذارم زیر اتو پرس و پرس میکنم. هر بار که پرس میکردم(البته بدون بخار) یه چند لحظه بهش فرصت میدادم هوا بخوره فقط چند لحظه.
          سه چهار دقیقه که اتو میکردم ردیف بود.
          بعضی وقتها هم با یک دستمال آروم روی کاغذ میکشیدم تا مطمئن شم طرح رو داده به مس. البته وقتی داغ بود. درست مثل عکس برگردون قدیمیها!
          به هر حال بعد از اتو باید کاغذ رو جدا می کردم. اگه داغ داغ کاغذ رو میکندم تونر های روی مس به کاغذ هم چسبیده بود و مثل آدامس کش میومد!
          من بلافاصله از زیر اتو میذاشتمش تو فریزر و سی ثانیه صبر میکردم تا خوب سرد بشه. بعد به راحتی کاغذ جدا میشد.
          چون از روی کاغذ روغنی مقداری چربی به مس منتقل میشه قبل از اسید کاری خیلی آروم با آب و تاید روی مس رو میشستم. خیلی آروم.
          بعد که خشک میشد با لاک ناخن یا ماژیک ضد آب ایرادات احتمالی رو درست مکردم و اسید کاری و تمام!!
          اگر بردم یه رو بود توی همون نرم افزار، طرح overlay رو که طرح قطعات و شماره المانها و جهتشون و جامپرهای احتمالی رو پرینت میگرفتم و به همون روش بالا روی طرف دیگه با اتو چاپش می کردم. این طوری موقع بستن مدار خیلی راحت بودم. بعد هم سوراخکاری و والسلام.

حسین خواجه جعفری

اللهم صل علی فاطمه و ابیها، و بعلها و بنیها، و سر المستودع فیها،
          بعدد ما احاط به علمک...

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
          X