اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساعت دایره ای

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ساعت دایره ای

سلام
    سوال: 16 تا LED داریم که به ترتیب از چپ به راست شماره گذاری شدند و پایه آند همه اونا به هم وصله
    می خوام با روشن شدن هر LED بزرگ تر ، LED های کوچک تر از آن هم روشن شوند. مثلا اگه LED شماره 3 روشن شد 1 و 2 هم روشن بشن ولی 4 و 5 ...... روشن نشوند. خودم با دیود های یکسو ساز چنین مداری ساختم ولی به علت کاهش ولتاژ این دیود ها ، LED های آخری کم نور میشن. خواهش میکنم یه راه حل معرفی کنید
    فرقی نمی کنه که از ای سی استفاده بشه یا ترانزیستور.
    توضیح :
    در هر زمان فقط اجازه داریم یه LED رو روشن کنیم و از طریق این یه LED باید سایر LED های کوچک تر را روشن کنیم .
    از میکرو می تونم استفاده کنم ولی حداکثر از 4 پین .

پاسخ : ساعت دایره ای

همون 4 پایه میکرو رو بده به یه CPLD یا GAL کوچیک و از اونجا ببر سر ال ای دی هات

دیدگاه

نوشته اصلی توسط majid36
      سلام
      سوال: 16 تا LED داریم که به ترتیب از چپ به راست شماره گذاری شدند و پایه آند همه اونا به هم وصله
      می خوام با روشن شدن هر LED بزرگ تر ، LED های کوچک تر از آن هم روشن شوند. مثلا اگه LED شماره 3 روشن شد 1 و 2 هم روشن بشن ولی 4 و 5 ...... روشن نشوند. خودم با دیود های یکسو ساز چنین مداری ساختم ولی به علت کاهش ولتاژ این دیود ها ، LED های آخری کم نور میشن. خواهش میکنم یه راه حل معرفی کنید
      فرقی نمی کنه که از ای سی استفاده بشه یا ترانزیستور.
      توضیح :
      در هر زمان فقط اجازه داریم یه LED رو روشن کنیم و از طریق این یه LED باید سایر LED های کوچک تر را روشن کنیم .
      از میکرو می تونم استفاده کنم ولی حداکثر از 4 پین .
      با سلام،

این یه سوال امتحانیه؟! :eek:

از آی سی 4015 استفاده کن .....
      http://www.doctronics.co.uk/4015.htm
      مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

ا¾CPLD و GAL رو نمیدونم چیه( رشته من نرم افزاره) لطفا یه خورده بیشتر توضیح بدید. ممنون دوست عزیز

در پاسخ دوست عزیز
        نه سوال امتحانی نیست . در اصل یه ساعت دایره ای با LED هست که عقربه نداره . هر ساعتی که بود LED همون ساعت + قبلییاش روشن میشه از 6 صبح تا 6 شب که میشه یه دایره کامل البته یه جاهاییش هنوز مشکل داره و...

به هر حال استفاده از شیفت رجیستر راه حل جالبی بود من خودم اول با 74154 که دیکدر هست طراحیش کردم.
        ممنون دوست عزیز

دیدگاه

خب حالا که با cpld و gal کار نکردی راحتترین راه اینه
          از حافظه EEPROM یا شبیه اون مثلا 74188و 74186 استفاده کن. اینا حافظه های 8 بیتی هستند پس برای 16 بیت دو تا از اونا رو لازم داری.
          داخل خونه های حافظه 0 و 1 هایی رو که لازم داری ذخیره کن و از اون 4 بیت میکرو برای آدرس دهی به این حافظه استفاده کن. 16 بیت خروجی رو هم به ال ای دی ها وصل کن
          مثلا در خونه 4 حافظه پایینی عدد 00001111 و برای حافظه بالایی عدد 00000000
          و در خونه 10 حافظه پایین 11111111 و برای حافظه بالایی عدد 00000011

دیدگاه

آقا صفر و یک (0- 1) دیگه چیه . آقا اینجا بخش آنالوگه ها :biggrin:

دیدگاه

با تشکر از همه ی دوستان.

در پاسخ HI VOLTAGE :
              شرمنده مهندس.اولش به امید یه پاسخ آنالوگ بودم ولی با دیجیتال حل شد.

"آنالوگ و دیجیتال با هم برادرند " اینو ترانزیستور همیشه به ما یادآوری میکنه : 1-تقویت کنندگی 2- سوییچینگ

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
              X