اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

دشارژ خازن در مدار IC555

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : دشارژ خازن در مدار IC555

یک خازن 100 نانو از پایه 5 تا منفی بذار . یه خازن 100 نانو دیگه با C12 موازی کن
    c12 صد نانو نیستش . 100 میکرو هست . یه خازن 100 نانو گذاشتم بغلش . پایه 5 هم قبلا یه 10میکرو گذاشته بودم تا ریپلش به حداقل برسه .100 نانو هم با اون موازی کردم .
    خیلی فرق کرد . C1 تا 2 ولت شارژ میشه . ولی بعد اون باز زود نویز می افته . من احساس میکنم تاثیر این 100 نانو که به پایه 5 وصل کردم از 10 میکرو ، در برابر نویز بیشتره .
    خازن الکترولیت در فرکانس بالا جواب نمیده نه ؟

نمی دونم تاثیر نویز از کدوم طرف بیشتره . اگه میدونستم تمرکزمو تو اون قسمت میکردم .

دیدگاه

خازن الکترولیت در فرکانس بالا جواب نمیده نه ؟
      درسته همینطوره
      نه واس فرکانس بالا مناسب نیست / تو مدار های مهم و حساس معمولا کنار خازن الکترولیت خازن معمولی ظرفیت پایین هم میذارن الکترولیت به اصطلاح مانع ریپل افتادن رو خط تغذیه میشه ولی عملا در برابر نویز ها و فرکانس های بالا پاسخ فرکانسی معکوس نشون میده و مجبور میشیم که خازن عدسی یا پلی استر ظرفیت پایین هم بذاریم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hadi_hashemi_85
        سلام آقا مهدی
        به یه مشکل برخوردم . این 555 از AVR هم نازک نارنجیتره .
        راستشو بخواین من تغذیه ی 555 رو مستقیم ار برق شهر و با دیود زنر تامین میکنم . موقعی که یه وسیله برقی در خونه خاموش روشن میشه 555 ریست میشه . شما تا حالا به این مشکل برخوردین .
        یکی از دلایل ، قرار دادن مقاومت 10 مگا اهم بین پایه 2 و زمین هست که در نتیجه تقسیم مقاومتی دو مقاومت 10 مگا اهم ، ولتاژ 6 ولت ، روی پایه 2 میمونه و در صورت کم شدن لحظه ای ولتاژ برق شهر ، پایه 2 زودتر به نصف ولتاژ پایه 5 میرسه و بنابراین خروجی یک میشه!

شما مقاومت 10 مگ اضافی رو بردار و خازن 100 میکروی دوسر تغذیه 555 رو هم 1000 بذار ، ببین نتیجه چی میشه ؟ اگر هم مصرف خروجیت کمه مقاومت R14 رو هم ، دو یا سه برابر کن! ( خروجی 555 چی میذاری ؟!)

کنترل زمان تایمر به وسیله تغییر ولتاژ پایه 5 هم توصیه نمیشه و بهتره به جای مقاومت 1 مگای بین پایه 6 و مثبت ، از یه ولوم یک مگای سری با یه مقاومت 1کیلو استفاده کنی و اینجوری مقدار R ثابت زمانی رو تغییر بدی!

پایه 5 رو همونطور که دوستمون HI VOLTAGE گفتن ؛ با یه خازن 100 نانو به زمین وصل کن!

دیدگاه

بابت خازن 100 میکرو میخواستم همه ی خازنها ست بشن . واسه اون 1000 میکرو انتخاب نکردم .
          چون ولوم 10 مگی پیدا نکردم(فک کنم اصلا نیست ) ، مجبور شدم از پایه ی 5 برای تنظیم ولتاژ استفاده کنم .
          مثل اینکه چاره نیست . خازن 1000 میکرو بذارم ببینم چی میشه . ای کاش درس شه 1000 میکرو سهله ،2200 هم جواب بده میذارم .

یکی از دلایل ، قرار دادن مقاومت 10 مگا اهم بین پایه 2 و زمین هست
          آخه اون موقع خیلی دیر دشارژ میشه . وقتی سیستمو خاموش کردم .باید 3 ثانیه صبر کنم بعد روشنش کنم .

( خروجی 555 چی میذاری ؟!)
          خروجی بار اهمیه . به تریاک وصله . 22 میلی امپر جریان میکشم.

دیدگاه

آخه اون موقع خیلی دیر دشارژ میشه . وقتی سیستمو خاموش کردم .باید 3 ثانیه صبر کنم بعد روشنش کنم .
            تایمر برای چه کاریه؟ مگه زمان خاموشی نداری؟ دو ثانیه تاخیر مشکل زا میشه؟!

دیدگاه

فرض کنیم مثلا طرف تایمرو رو 10 دیقه گذاشته . تایمر هم بعد از 10 دیقه دستگاهو خاموش کرده . حالا برمیگرده و میخواد دستگاه یه بار دیگه هم کار کنه . باید دستگاهو خاموش کنه ودوباره روشن کنه تا دستگاه از اول شروع به کار کنه . باید دو ثانیه صبر کنه تا خازن
              c7 دشارژ بشه ، بعد روشن کنه . چون اون خازن واسه اینه که ولتاژ صفرو در لحضه ی اول تامین کنه تا تایمر تریگر بشه .اگه از قبل بار داشته باشه تایمر ترگر نمیشه .
              طرف که اینا رو نمی فهمه . فکر میکنه دستگاه خرابه .

دیدگاه

کنترل زمان تایمر به وسیله تغییر ولتاژ پایه 5 هم توصیه نمیشه و بهتره به جای مقاومت 1 مگای بین پایه 6 و مثبت ، از یه ولوم یک مگای سری با یه مقاومت 1کیلو استفاده کنی و اینجوری مقدار R ثابت زمانی رو تغییر بدی!
                بهتره ساختار مدارتو عوض کنی و به قول اقا مهدی با تغییر وکنترل ولتاژ پایه 6 اینکارو انجام بدی . اگر تا صفر پتانسیومتر نیاز نیست یه مقاومت با همون پتانسیومتر که داری سری کن (واس مشکل اهم کمش) یا تا حدودی با ظرفیت خازن جبرانش کن

دیدگاه

مدارمو عوض کردم .
                  ممنون از کمکتون .
                  خازنو 1000 میکرو گذاشتم .ولومو هم 500 کیلو +220 کیلو گذاشتم . پایه های 8 و 6 و 5 رو با 220 نانو زمین کردم . مشکلم مثل اینکه حل شده . ولی باز میترسم .

دیدگاه

فرض کنیم مثلا طرف تایمرو رو 10 دیقه گذاشته . تایمر هم بعد از 10 دیقه دستگاهو خاموش کرده . حالا برمیگرده و میخواد دستگاه یه بار دیگه هم کار کنه . باید دستگاهو خاموش کنه ودوباره روشن کنه تا دستگاه از اول شروع به کار کنه
                    نه خب ؛ شما یه کلید ریست برای مدار بذار ، بین پایه های خازن 100 نانو!

طرف که اینا رو نمی فهمه . فکر میکنه دستگاه خرابه .
                    مطمئن باش کلید ریست رو میفهمه!

دیدگاه

قصدم این بود که از اون ولومهای کلیددار بذارم و وقتی اونو روشن کردم مدار شروع کنه کار کردن . وقتی دستگاه اتوماتیک کرد ، کلیدو خاموش کنه .
                      جای سوراخ ولوم رو دستگاه آمادست . در آوردن شستی واسه خودش دنگ و فنگ میشه .

به نظر شما اون تاخیر یکی دو ثانیه ای ثانیه ای عیب بزرگیه ؟

دیدگاه

یه راه حل دیگه هم پیدا کردم . او خازنهای 220 نانو هم نمیذارم ولی باز نویز نمی افته .
                        مدارمو با سلف به زمین وصل کردم . فعلا که هیچ مشکلی نداره

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X