اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوال در مورد ترایاک و یه سوال پایه ای

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

سوال در مورد ترایاک و یه سوال پایه ای

با سلام خدمت دوستان و اساتید محترم:
    من از یه ترایاک تو پروزه م استفاده کردم و اونو تو مسیر سیم نول قرار دادم برای تحریک گبت هم از moc3021 استفاده کردم خیلی هم خوب کار می کنه.
    ولی موقعی که گیت ترایاک رو تحریک می کنم متوجه شدم که سیم نول انگار فازدار می شه.یعنی دقیقا فازمترو روشن می کنه ولی اونقدر قوی نیست که برقم بگیره البته یه چند باری لمسش کردم خوب گرفتا.حالا سوال من اینه که آیا با روشن کردن یه لامپ یا موتور این طبیعیه که سیم نول مدارشون تو مدار بسته
    فاز دار بشه؟تو این مورد مشکل پایه ای دارم انگار!! :redface: نگرانم تو دراز مدت تو کار پروژه م اختلال ایجاد کنه.
    بعدشم من یه مدار فرمان بستم که لازم دارم دوشاخه مدارم که به برق وصل می شه حتما سمت راستش فاز بشه که مدار فرمانم درست کار کنه.ولی با خودم گفتم نمیشه که از مشتریم بخوام هر دفعه با فازمتر چک کنه که کدوم طرف پریز فازه!؟ البته تو ذهنم هست که میشه با دیود یه کاری کرد که اگه برعکس زد اصلا فاز وارد مدار نشه.بعد مجبور بشه درست بزنه ولی چون رشته ام نرم افزاره نمی دونم چه دیودی بزارم.یا اصلا راه بهتری هستش که خود به خود سووییچ کنه!؟ وای چه سوال طولانی پرسیدما.ببخشید اساتید محترم! :redface:

پاسخ : سوال در مورد ترایاک و یه سوال پایه ای

سلام
    اگر مسیر بین زمین تا نول مدارتون زیاد باشه اختلاف پتانسیل در هنگام روشن شدن وسیله برقیتون با توجه به مقاومت مسیر عادی هست (البته اگر زیاد باشه غیر عادی هست)
    اگر مدار کنترل فرمانتون برقش AC هست شما با دیود مجاز به چنین کاری نیستین چون با این کار از شکل موجتون قدر مطلق می گیرن و سیگنال AC تون مولفه DC پیدا می کند.برای این منظور از مدارات کنترل فاز برای جلوگیری از تغییر R,S,T استفاده می کنن(می تونین در بازار تهیه کنید)
    هیچ دانش آموزی نیست که به در خانۀ دانشمندی آمد و شد کند, مگر این که خداوند برای هر گامی که برمی دارد عبادت یک سال را برایش رقم زند.

دیدگاه

پاسخ : سوال در مورد ترایاک و یه سوال پایه ای

ممنون دوست عزیز از پاسختون.
      یعنی جای نگرانی نیست؟نمیشه یه کاری کرد نولی که از ترایاک میره به دستگاه اصلا فاز دار نشه؟ چون فقط در لحظه روشن شدن نیست تا زمانی که مدار بسته هست سیم نول فاز داره.قضیه از این قراره:
      در مورد مدار فرمانم بله ac هستش!؟ خواهشا کمکم کنید.چون داره مشکل ساز می شه.
      جریان از این قراره که یه موتور یه کفی رو باید بچرخونه تا اینکه بخوره به میکرو سوییچ اهرم دار اونجا می ایسته.
      تا اینکه من از طریق تایمری که با میکرو ساختم دوباره موتور رو با اینکه میکروسوییچ پایینه به طرف عکس روشن کنم.تا در طرف مقابل بخوره به میکروسوییچ اونوری و همین داستان ادامه پیدا می کنه.
      حالا یه مشکل دیگه هم هست که خیلی مهم نیست ولی گفتم شاید با تجربتون بتونین راهنماییم کنین.جالبه چون از نظر اقتصادی برام مقرون به صرفه نبود که از موتور چپگرد و راستگرد استفاده کنم یه موتور خیلی معمولی ac استفاده کردم.یه بازوی مکانیکی برای قسمت کفی قرار دادم و موتور مثل میل لنگ به چرخش در میاد و کفی رو چپ و راست می کنه.ولی با قطع و وصل مداوم جهت چرخش موتور به صورت تصادفی گاهی در جهت چرخش عقربه های ساعته و گاهی هم خلاف جهت.قابل پیش بینی نیست.
      البته مدار فرمانو ساعتها بهش فکر ردم و کار کردم داره جواب میده.ولی این وابسته بودن مدار به اینکه حتما باید سمت راست دوشاخه فاز باشه یه ضعف اساسی تو کارمه.
      ببخشید زیاد صحبت کردم در مورد کنترل فاز اگه میشه بیشتر برام توضیح بدین.
      کلا دارم حس می کنم به مکانیک والکترونیک هم به اندازه کامپیوتر دارم علاقه مند میشم :smile:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
      X