من این مدار رو تو چند تا سایت خارجی دیدم همشون گفته بودن از ترانسفورماتور صوتی 8 اهم به 1.2 کیلو اهم استفاده شده که میشه همون چوک قرمز خودمون یعنی سر 8 اهم (همونی که بلند گو وصل میشه ) تو قسمت 9 ولت هست و سر دیگه تو قسمت ولتاژ بالا ( تو همه رادیو های قدیمی هست)
ولی مشکل من این هست که سر 1.2 کیلو اهم سه تا سیم داره باید از کدوم استفاده بشه؟
در ضمن من هنوز نفهمیدم او قسمت آخر که ولتاژ از 1000 ولت بیشتره چطور میشه از 1n4007 استفاده کرد.
منم این سوال برام پیش اومد ولی با صحبت های elecro...توی چند پست قبل اینطور متوجه شدم که ولتاژ خروجی توی به اصطلاح یک سیم یا مسیر پیاده میشه واصلا ولتاژ بالایی از ابتدا دیودها تا انتها جریان نداره.بلکه هرکدوم300ولت توی مسیرخروجی پیاده میکنه که مجموها میشه3000....
ولی من دارم روی چوک ولت9به1000کار میکنم با نرم افزارtransformer calucationکه فکر کنم از همین سایت دانلود کردم...امشب پیچیدمش
هسته28*28
اولیه:75دور باسیم0,45
ثانویه6000دور باسیم0,05برای 5 میلی امپر
ولی نمیدونم چرا خیلی بی جونه یعنی 1000رو میده ها ولی از چوک 1200به 8ضعیف تره.....ایا امپرش کمه؟؟؟ باید چند امپر باشه؟؟َ
من این مدار رو تو چند تا سایت خارجی دیدم همشون گفته بودن از ترانسفورماتور صوتی 8 اهم به 1.2 کیلو اهم استفاده شده که میشه همون چوک قرمز خودمون یعنی سر 8 اهم (همونی که بلند گو وصل میشه ) تو قسمت 9 ولت هست و سر دیگه تو قسمت ولتاژ بالا ( تو همه رادیو های قدیمی هست)
ولی مشکل من این هست که سر 1.2 کیلو اهم سه تا سیم داره باید از کدوم استفاده بشه؟
در ضمن من هنوز نفهمیدم او قسمت آخر که ولتاژ از 1000 ولت بیشتره چطور میشه از 1n4007 استفاده کرد.
یک سر اضافیه با اهم متر کدوم دوتا بهم وصلن....اگه نداشتی چسب روی ترانسو کنار بزن ببین از اون 3تا کدمشون بهم وصله...
در ضمن این چوک بدرد نمیخوره چون مدار اصلا صدای جرقه خوبی نداره...واستفاده شوکر به صداشه تا ایجاد رعب کنه وگرنه خودشو نباید استفاده کرد...تازه قوس الکتریکی ای مدار در فاصله2میلی متریه
با اجازه اساتید میخواستم یه توضیح راجبه بخش آخر مدار بدم
این یه مدار n برابر کننده در ترانس دو سر که برای ترانس با سر وسط یه کم فرق داره.البته شاید حین تحلیل اشتباهاتی داشته باشم که اساتید بگن ممنون میشم.
ببینید اول خازنها و دیودها رو از چپ به راست C1 D1 و بعد C2 D2 و ... و C10 D10 در نظر بگیریم و عکس مدار رو هم بذارید جلوتون که راحتتر باشیم :icon_razz:
حالا چون C1 D1 در پایین قرار دارن فرضا از نیم سیکل منفی شروع میکنیم.
در این حالتD1 در بایاس مستقیم قرار گرفته و خازن C1 از این طریق به اندازه Vm شارژ میشود.و اگر دیود رو ایده آل فرض کنیم وقتی C1 ولتاژی برابر Vm دارد پس ولتاژ دو سر D1 صفر شده و off میشود.
پس از آن در نیم سیکل مثبت D2 در بایاس مستقیم قرار گرفته و باعث شارژ C2 می شود.البته نه به اندازه Vm!!!!بلکه به اندازه 2Vm!!!
اگر دقت کنید C1 شارژ شده و جهت پلاریته آن طوریست که در این حالت با ولتاژ ثانویه جمع میشود و در C2 شارژ میشود یعنی به میزان Vm+Vm=2Vm.وقتی ولتاژ C2 به 2Vm رسید مانند حالت قبل ولتاژ دوسر D2 برابر شده و off میشود.
حالا نیم سیک منفی دوم که D3 هدایت میکند و با توجه به پلاریته C1 و C2 و ثانویه ، خازن C3 به مقدار 2Vm+Vm-Vm شارژ میشود که همان 2Vm است.
(خلاصه وار عرض کنم)
در نیم سیکل بعد خازن C4 به میزان 2Vm-2Vm+Vm+Vm شارژ میشود که همان 2Vm است.
دیگه بقیه خازن هارو خودتون با یک کم دقت متوجه میشید.
البته باید بگم که در طراحی این مدارات فقط و فقط هدف افزایش ولتاژ است و تمام این محاسبات در حالت بی باریست.البته جریان خروجی در حد میکرو یا نانو آمپره.
که شوک حاصل هم فقط به خاطر ولتاژ بالاست.اگه قرار باشه جریان هم بالا باشه که میشه ژنراتور برق :biggrin:
نکته آخر اینکه همونطور که دیدید هیچ کدوم از خازن ها یا دیودها ولتاژ دو سرشون بیشتر از 2Vm نمیشه.که تو این مدار اگه 300 ولت ثانویه باشه هر خازن یا دیود کافیه 600 ولتو تحمل کنه
دوست عزیز الان شما مدار رو ساختید............ جواب گرفتید
نرم افزار شما چیه
در ضمن من تا حالا عملا و تئوری با این مدارات کار نکردم .....نمیتونم بهت مشاوره بدم..................
چک شما باتوجه به شماره lt44
اینو تو یکی از سایتا نوشته بود
مشخصات چوک یا ترانسفورمر lt 44 یا ترانس یا چوک 1 به 20 کیلو امپدانس
دوستان بگید یه چوک براتون بپیچند با این مشخصات
سیم پیچ : اولیه سیم 006 که باید 3000 دور باشد
سیم پیچ : ثانویه سیم 007 که باید 320 دور به صورت 320x2T باشد
هسته به شماره EI-19Z11 که باید فریت باشد و هسته باز به فاصله 1 یا 2 میلیمتر
مقاومت مدار : اولیه 660 اهم
مقاومت مدار : ثانویه 80 اهم
امپدانس : اولیه 20 کیلو اهم
امدانس : ثانویه 1 کیلو اهم
با سلام
این مدار رو من خودم چند وقت پیش ساختم بد نیست و خوبه
برای چوک معمولا از چوک بلندگو استفاده میکنن که بهترین و راحت ترین گزینه است
یه نقشه دیگه اون اینه که ترانزیستوریه
قسمت اولیه چوک یا پریمری اون قسمت دو سر 8 اهم (چوک بلندگو...قرمز) و سر دیگه اون میشه ثانویه که اگه اشتباه نکنم 2 کیلو اهم است یا 20 کیلو دقیق خاطرم نمونده
دیودها هم 1N4007 و خازنها هم خازن 0.01 یا 103 یک کیلو ولت هستند
اون مقاومت و لامپ نئون هم وجودشون ضروری نیست میتونید حذفش کنید
اینم نقشه ترانزیستوری اون
تا توانی رفع غم از چهره ای غمناک کن***در جهان گریاندن آسان است اشکی پاک کن
البته یه نمونه تجربی اونو من خودم با چوک هسته فریت ساختم و ده بیست تا مقادیر مختلف رو براش در نظر گرفتم که در زیر براتون عکسش رو میذارم .
من از چوک خوابیده با هسته فریت استفاده کردم که در شکل میبینید....
اولیه رو حدود 300 دور و ثانویه رو حدود 5000 دور گرفتم که دو سر ثانویه از فاصله حدود 18 میلیمتر قوس الکتریکی رو ایجاد میکرد با ولتالژ 10 ولت
برای آی سی از 555 سی ماوس استفاده کردم که بازده بهتری داره و مصرفش هم کمتره و ترانزیستور خروجی رو دارلینگتون 2SD1273 استفاده کردم
مدار دو قسمت داره قسمت اصلی مدار و قسمت چند برابر کننده ولتاژ که همون دیودها و خازنها هستند
البته دارم یه نمونه دیگه میسازم که از چوک با هسته فریت بزرگ استفاده میکنم تا تعداد دور اولیه رو 400 دور و ثانویه رو 9000 دور بتونم بپیچم ببینم نتیجه اون چی میشه
دوستان عزیز هر کدوم تجربه ای تو این زمینه دارند خواهش میکنم اونام نتیجه تجربیاتشون رو بذارن بتونیم ازشون استفاده کنیم.
در مورد کیس بالا که گفتم بعد از ساخت و تست و آزمایشات اون نتیجه اش رو براتون میذارم
البته دارم یه نمونه دیگه میسازم که از چوک با هسته فریت بزرگ استفاده میکنم تا تعداد دور اولیه رو 400 دور و ثانویه رو 9000 دور بتونم بپیچم ببینم نتیجه اون چی میشه
دوستان عزیز هر کدوم تجربه ای تو این زمینه دارند خواهش میکنم اونام نتیجه تجربیاتشون رو بذارن بتونیم ازشون استفاده کنیم.
در مورد کیس بالا که گفتم بعد از ساخت و تست و آزمایشات اون نتیجه اش رو براتون میذارم
این چوک شما خروجیش قبل از تقویت کننده ها چنده؟
یه ترانس پیچ چوک1کیلو به 8 اهم رو ساخت عزار ولت توی بی باری میده ولی وقتی تو مداره ولت متر رو نصب کردم دیدم 300ولتش گم شده یعنی تو مداره ...چند نفر دیگه هم گفتن خروجیش 300ــه
ـــــــــــالان چند روزه با یکی از دوستای ترانس پیچ داریم سعی میکنیم ولتاژ چوک رو به هزار واقعی برسونیم..
کسی میتونه راهنمایی کنه چه هسته ای باشه وچه سیمی؟
اون نرم افزاری که چند پست قبل گفتم محاسباتش افتضاحه ...فاتحه چوکو خوند...ولتاژ رو نصف چوک 1 کیلو کرد........
یه چوک دیگه هم هست 1کیلو اهم به 20 کیلو ..خروجی این چنده کسی میدونه؟؟؟
با سلام!!میدونم سوال ساده ای هست ولی می خواستم ببینم که تراس را میتوانیم از ترانس آدابتور9ولت به صورت برعکس استفاده کنیم یا باید بخریم؟اگه باید بخریم پس می شود برای من بنویسید که به فروشنده چه بگوییم که این ترانس را به من بدهد؟من خیلی وارد نیستم به خصول در بخش ترانس ها!!! :rolleyes:با تشکر
هیچ چیز خراب نیست...حتی ساعت از کار افتاده ی روی دیوار نیز در روز 2بار ساعت را درست نشان میدهد. توماس ادیسون
دیدگاه