اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

قطعه الکترونیکی به جای رله

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : قطعه الکترونیکی به جای رله

نوشته اصلی توسط b e h n a m
    خوب خودت گفتی 7 امپر من چیکاره بیدم؟ :icon_razz:
    بخدا من نمیدونم کجا نوشتم 7 آمپر کجا نوشتم!!!!!
    به هر حال رله ای کوچیکتر از این رله های معمولی پیدا میشه من مدارم جاش تنگه اگه نشه با ترانزیستو حلشکرد باید دوباره برم سراغ رله!!!!
    در جهان هرگز مشو مدیون احساس کسی - تا نباشد رایگان مهرت گروگان کسی
    گوهر خود را نزن بر سنگ هر ناقابلی - صبر کن پیدا شود گوهر شناس قابلی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sami222
      بخدا من نمیدونم کجا نوشتم 7 آمپر کجا نوشتم!!!!!
      به هر حال رله ای کوچیکتر از این رله های معمولی پیدا میشه من مدارم جاش تنگه اگه نشه با ترانزیستو حلشکرد باید دوباره برم سراغ رله!!!!
      چرا گیر دادی به ترانزیستور ؟؟؟؟!!!! :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:
      زکات علم نشر آن است
      بیشتر با من اشنا بشین :
      http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=1721.375
      ساخت منبع تغذیه ازمایشگاهی :
      http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=110170.0

دیدگاه

نوشته اصلی توسط b e h n a m
        چرا گیر دادی به ترانزیستور ؟؟؟؟!!!! :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:
        هم کار قشنگتر میشه
        شاید ارزونتر بشه
        صدا نداره
        فکر کنم اصولی تر هم باشه
        قالبهایی که ساختم کوچیکن نمیتونم بندازمشون دور که!!!
        اگه با ترانزیستور نمیشه بیخیال میشم!!!! :cry2:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sami222
          هم کار قشنگتر میشه
          شاید ارزونتر بشه
          صدا نداره
          فکر کنم اصولی تر هم باشه
          قالبهایی که ساختم کوچیکن نمیتونم بندازمشون دور که!!!
          اگه با ترانزیستور نمیشه بیخیال میشم!!!! :cry2:
          سلام.
          به پاسخ شماره 5 توجه کردی؟
          مطمئن باش جریان 1 آمپر براش چیزی نیست.
          تولید کننده انواع تابلو فرمان آسانسور با تکنولوژی روز دنیا

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mehdi_nxp
            مطمئن باش جریان 1 آمپر براش چیزی نیست.
            نرگرفتم! خوب چیکارکنم داغ نکنه و نسوزه!!!!
            برای یکی دوتا که نمخوام بگم عیبی نداره رله میذارم!!!!
            افت ولتاژم چیز زیادی نیست ولی از اینکه بعدا بسوزه میترسم! :twisted:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sami222
              نرگرفتم! خوب چیکارکنم داغ نکنه و نسوزه!!!!
              برای یکی دوتا که نمخوام بگم عیبی نداره رله میذارم!!!!
              افت ولتاژم چیز زیادی نیست ولی از اینکه بعدا بسوزه میترسم! :twisted:
              من که نفهمیدم شما چی گفتی. :redface:
              منظورم این بود که از این ترانزیستور استفاده کن.
              هم ارزونه هم با یک آمپر اصلا داغ هم نمیشه چه برسه بخاد بسوزه.
              تولید کننده انواع تابلو فرمان آسانسور با تکنولوژی روز دنیا

دیدگاه

ممنون مهندس جان
                اینا که خیلی گرونن چرا اینقدر رفت بالا اگه این طوریه همون رله رو میذارم که بنظرم شاید از لطاظ طول عمر بهتر هم باشه
                رله (بزرگه - صدا میده - گرونه - قالبم کوچیه- زشته!!!) اگه قیمتاشون یکی باشن رله اولویت داره که!!!!
                خودم irf540 مدنظرم بودم اونم الان 900 تومنه!!! مگه سر گردنست!!! خود چین اینو میده 50 تا تک تومن شایدم کمتر!!!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهدی مشرقی
                  شما باید یه سیستمی الکترونیکی یا مکانیکی پیاده کنی که به محض گیر کردن موتور ، ولتاژی که بهش میرسه قطع بشه!

توی این مدار ؛ ترانزیستورهای BC308 و C945 به صورت تریستور بسته شدن و به محض اینکه ولتاژ مقاومت 0.33 اهم به آستانه راه اندازی C945 (حدود 0.5 ولت) رسید ، ترکیب تریستوری ، جریان بایاس TIP41 رو محدود و موتور خاموش خواهد شد تا اینکه دوباره جریان بیس TIP41 قطع و در وصل شدن بعدی جریانکشی موتور عادی باشه ؛

نکته : برای جلوگیری از تاثیر جریان استارت موتور روی ترکیب تریستوری یه وقفه به مدار لازمه که اونم با قرار دادن یک خازن 10 میکرو بین بیس و امیتر C945 باید ایجاد کرد.

در صورتیکه این وقفه رو نداشته باشیم ؛ موتور روشن نخواهد شد چون در همون لحظه اول ، جریان زیادی از مقاومت 0.33 اهم ، میگذره و ولتاژش به مقدار لازم برای راه اندازی C945 میرسه و ترکیب تریستور مانع از بایاس TIP41 میشه!

دیدگاه

ممنون آقای مشرقی دست گلت درد نکنه
                    چند تا سوال با اجازت میپرسم
                    1. این مدار عملیه یا تئوری (میشه ساختش و بهش اطمینان کرد چون برام مسولیت خیلی زیادی داره)
                    2.میشه بگید روی مقاومتی که روی کلکتور تی ای پی هست توضیح بدین این عددی که مینویسه چرا 14 هست و کم و زیاد میشه؟؟
                    3. مقاومت امیتر تی ای پی چنده؟ آخرش پسوند ام داره!!!!!
                    4. مقاومت بیس 945 دلیلی داره 10 کیلو گذاشتین؟
                    5. با تغییر چه المانی میتونم حداکثر جریان عبوری رو تعیین کنم و تغییرش بدم؟؟؟
                    6.با این مقاومتی که توی امیتر گذاشتین از قدرت آرمیچر کم نمیکنه؟؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sami222
                      ممنون آقای مشرقی دست گلت درد نکنه
                      چند تا سوال با اجازت میپرسم

1. این مدار عملیه یا تئوری (میشه ساختش و بهش اطمینان کرد چون برام مسولیت خیلی زیادی داره)
                      خب برای اینکه مطمئن بشی روی بردآ‌بورد تست کن!

2.میشه بگید روی مقاومتی که روی کلکتور تی ای پی هست توضیح بدین این عددی که مینویسه چرا 14 هست و کم و زیاد میشه؟؟
                      مقدار مقاومت رو کم میکنم تا به حدی برسه که مقاومت امیتر TIP ولتاژش به حد تحریک تریستور برسه!

3. مقاومت امیتر تی ای پی چنده؟ آخرش پسوند ام داره!!!!!
                      0.33 اهم دیگه ؛ همون یک چهارم واتهای معمولیه!

4. مقاومت بیس 945 دلیلی داره 10 کیلو گذاشتین؟
                      بله ؛ مقدارش نباید خیلی کم باشه چون قراره جریان بیس C945 از طریق مقاومت بایاس TIP تامین بشه و اگه مقدار این مقاومت کم باشه تحریک C945 با ولتاژ بیشتری انجام خواهد شد ؛ یعنی 0.33 اهم باید به ولتاژ بیشتری برسه تا تریستور تحریک بشه ؛ این یعنی با تغییرات این مقاومت هم میتونی جریان قطع رو تعیین کنی!

5. با تغییر چه المانی میتونم حداکثر جریان عبوری رو تعیین کنم و تغییرش بدم؟؟؟
                      با تغییر مقاومتهای 0.33 اهم و 10 کیلو ... (فرصت نیست توضیحات بیشتر بدم)

6.با این مقاومتی که توی امیتر گذاشتین از قدرت آرمیچر کم نمیکنه؟؟؟
                      نه ؛ مقدار این مقاومت خیلی کمه "سه دهم" اهم ولتاژ حداکثری که روش میمونه کمتر از نیم ولته و تازه زمانی که به حدود نیم ولت رسید موتور خاموش میشه (چون تریستور تحریک شده)

تست کن ...

دیدگاه

حتما اینو تست میکنم تا بعدظهر جوابشو میگم حالا یه چیزی بگم شاید بعد این همه حرفهای آقای مشرقی یکمم کم لطفی در حقشون باشه ولی مخلص آقای مشرقی هم هستم
                        ما میخوایم tip41 داغ نکنه و دلیل داغ کردنشم نچرخیدن آرمیچر بعد یک ثانیه است
                        اگه یه تایمر 2 ثانیه ای برای تحریک بیس بذاریم مشکلی هست؟
                        یعنی tip41 با تحریک بیس روشن بشه و بعد دو ثانیه خودبخود با مدار تایمر که روی بیسه خاموش بشه و وقتی تایمرو دوباره بزنیم بازم دو ثانیه بیسو تحریک کنیم میشه!!!
                        اینو گفتم چون قسمت مکانیکی که به چرخ دنده ها و میله چرخان آرمیچر وصله وصله همشون مثل هم نیستن!
                        نظرتون در مورد مدار تایمر برای تحریک بیس چیه؟

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : قطعه الکترونیکی به جای رله

نوشته اصلی توسط sami222
                          حتما اینو تست میکنم تا بعدظهر جوابشو میگم حالا یه چیزی بگم شاید بعد این همه حرفهای آقای مشرقی یکمم کم لطفی در حقشون باشه ولی مخلص آقای مشرقی هم هستم
                          ما میخوایم tip41 داغ نکنه و دلیل داغ کردنشم نچرخیدن آرمیچر بعد یک ثانیه است
                          اگه یه تایمر 2 ثانیه ای برای تحریک بیس بذاریم مشکلی هست؟
                          یعنی tip41 با تحریک بیس روشن بشه و بعد دو ثانیه خودبخود با مدار تایمر که روی بیسه خاموش بشه و وقتی تایمرو دوباره بزنیم بازم دو ثانیه بیسو تحریک کنیم میشه!!!
                          اینو گفتم چون قسمت مکانیکی که به چرخ دنده ها و میله چرخان آرمیچر وصله وصله همشون مثل هم نیستن!
                          نظرتون در مورد مدار تایمر برای تحریک بیس چیه؟

این مدار عملیه ؛ خودم تست کردم!

دیدگاه

دمت گرم آقای مشرقی
                            قطعات رو از مغازه آورده بودم که ببندم میبینم که دیود و خازن رو که تازه به مدار اضافه کردین ندارم!!!!!! ( کارمو سخت کردین ها!!!! (فقط جهت شوخی))

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sami222
                              دمت گرم آقای مشرقی
                              قطعات رو از مغازه آورده بودم که ببندم میبینم که دیود و خازن رو که تازه به مدار اضافه کردین ندارم!!!!!! ( کامو سخت کردین ها!!!! (فقط جهت شوخی))
                              قربانت داداش ...

خازن رو که قبلاً گفته بودم میخواد ولی دیود 1N4148 (هر دیودی میتونی بذاری به غیر از ژرمانیوم و شاتکی) برای صفر کردن جریان کلکتور هست چون در صورت نبودنش مسیر بین امیتر و بیس BC308 و کلکتور و امیتر C945 حدود 0.6 ولت روش میفته که این ولتاژ برای بیس TIP کافی هست تا باز جریان بکشه وقتی یه دیود با دیود بیس و امیتر TIP سری میکنیم دیگه برای راه اندازی TIP اون نقطه باید 1.2 ولت باشه و 0.6 شدنش باعث خاموش شدن کامل TIP خواهد شد ؛ اینو قبلا لحاظ نکرده بودم ولی وقتی در عمل تست کردم دیدم حتماً لازمه !
                              دیود 1N4007 هم که هرزگرده و کاملاً لازم .

مدار کاملیه و در صورتیکه خواستی جریان بیس رو بیشتر کنی از یه تریستور یک آمپر استفاده کن قطعاتت هم کمتر میشه ( چون قیمت یه تریستور نسبت به دو تا ترانزیستور کوچیک خیلی بیشتر بود ؛ من ترانزیستور رو پیشنهاد دادم و الاّ با یه تریستور هم میشه !)

با سپاس ...

دیدگاه

آقا من ای مدارو با مقاومت .33 اهمو که نداشتم و بجاش .47 اهم گذاشه بودم بستم!
                                با تغییر توی چند تا قعطه مدار به محض اینکه آرمیچر میخواد وایسه c945 یکم گرم میشه ولی خوب مدار هم خاموش میشه
                                این از این!!!
                                بازم صمیمانه از آقای مشرقی تشکر میکنم دستتون درد نکنه
                                یه چیزی بگم نظر دیگه (دوستان توجه کنن ضایعم کنید دعا میکنم خدا ضایعتون کنه ها!!!!(برای خنده))
                                ساده ترین ساده ترین ساده ترن مدار تایمری که میشه ساخت چیه حتی با 555 هم نباشه فقط با دو سه تا قطعه ساده باشه! میخوام ببینم اگه مداری باشه که فقط 1 یا 2 ثانیه جریان tip41 رو وصل کنه و بعدش در هرصورتی جریان بیسشو قطع کنه چطوری جواب میده!!!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X