اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چشمی پارس (ُ38 کیلوهرتز)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : چشمی پارس (ُ38 کیلوهرتز)

اینم مدار گیرنده که باید خودت دست کاریش کنی با تا دیود 3 پایه کار کنه

http://eca.ir/sharing/uploads/13593659371.jpg

مقاومت 4 و 5 و خازن 2 به نظرم روی 8 کیلوهرتز تنظیمن که باید طبق فرکانس کاری خودت تنظیمشون کنی

نوشته اصلی توسط ♣Milad
    ممنون میش ازت @ ولی اگه گیرنده رو از روبرو بگیریم سمت چپ منفی - وسط مثبت ---سمت راست که یه کم فاصله داره با دو تا پایه دیگه میشه خروجی دیگه؟
    اینطور نیست مگه؟ شکل شما فرق داره آخه !!
    منم اولش همینطوری که میگی بستم کار ندار بعد پشت یه دستگاه را باز کردم و با اهم متر چک کردم دیدم پایه وسط به منفی وصله و دو پایه کنارش تقریبا یه ولتاژ دارن برای همین منم پایه وسط را منفی قرار دادم و ..... تا مدار کار داد

حالا شما ببند ببین چی میشه

--------------------------- --------------------------

دیدگاه

ممنون از راهنماییت - نتیجه رو خبر میدم تا چند ساعت دیگه
      [img width=65 height=100]http://s1.picofile.com/file/7243484622/untitled.bmp[/img]

دیدگاه

من فکر کنم مشکل از فرستنده باشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
          من فکر کنم مشکل از فرستنده باشه
          منظورتون مدار فرستنده است دیگه !!؟
          چون فرستنده روشن میشه وقتی با دوربین تست میکنم @
          [img width=65 height=100]http://s1.picofile.com/file/7243484622/untitled.bmp[/img]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ♣Milad
            منظورتون مدار فرستنده است دیگه !!؟
            چون فرستنده روشن میشه وقتی با دوربین تست میکنم @
            جریان بایاسشو ببر بالا. شاید انقدر نیست که گیرنده رو تحریک کنه

دیدگاه

بسیار خب - خروجی اسلاتور رو تقویت میکنم میدم به فرستنده تا ببینیم جواب میده ...... خبر میدم
              ممنونم

دیدگاه

اصن معرض نور خورشید نیست -- داخل اتاقه (فقط لامپ کم مصرف ) روشنه
                میخام بدونم اصن مدار درسته ؟؟ همینجوری جواب میده؟
                ببخشید فرصت نبود همه پست ها رو بخونم ولی فهمیدم چی میخواهید
                نه مدارتون درست نیست این کار با چشمی گیرنده مادون قرمز که تقویت کننده داخلی دارن ممکن نیست . البته نه که نشه سخت تره
                شما باید از یک دیود گیرنده مادون قرمز یا فتوسل استفاده کنید که مثل LED معمولی 2 پایه دارن
                سمت فرستنده فقط کافیه دیود فرستنده رو با ولتاژ DC و یک مقاومت روشن کنید
                سمت گیرنده رو به یک OPAMP مقایسه ولتاژ بدید
                یادمه وقتی اطلاعات کمی از الکترونیک داشتم با این کار یه دزدگیر ساخته بودم و دقیقا با فاصله 1 متر بین دو طرف چهارچوب در بسته بودم و کار میکرد .البته اون موقع pcb ساختن هم بلد نبود وopamp رو نمیشناختم و بعضی وقتا با استارت زدن یخچال شروع به اژیر زدن میکرد :biggrin:
                ولی عملکرد مد نظرتون به راحتی میسر میشه و با یک opamp امکان اشتباه رو از بین میبرید

دیدگاه

مدار عملی فرستنده و گیرنده مادون قرمز توسط LM324

زمانی که سنسورها vروبروی هم قرار بگیرند گیرنده نور فرستنده را دریافت میکند گیرنده هادی میشود و پایه منفی GND شده در نتیجه پایه مثبت بیشتر از پایه منفی است بنابراین Vo=Vcc می شود
                  حال اگر که سنسورها روبروی هم قرار نگیرند گیرنده نور فرستنده را دریافت نمیکند گیرنده ماتتد کلید باز عمل میکند و پایه منفی Vcc شده در نتیجه پایه منفی بیشتر از پایه مثبت است بنابراین Vo=GND می شود.
                  حتما مقاومت متغییر رو بزارید تا بعدا بتونید تنظیم کنید :read:

[move]این مدار به طور عملی تست شده
                  [/move]

الکترونیک همه کاره دنیا

دیدگاه

نوشته اصلی توسط alielec
                    مدار عملی فرستنده و گیرنده مادون قرمز توسط LM324

زمانی که سنسورها vروبروی هم قرار بگیرند گیرنده نور فرستنده را دریافت میکند گیرنده هادی میشود و پایه منفی GND شده در نتیجه پایه مثبت بیشتر از پایه منفی است بنابراین Vo=Vcc می شود
                    حال اگر که سنسورها روبروی هم قرار نگیرند گیرنده نور فرستنده را دریافت نمیکند گیرنده ماتتد کلید باز عمل میکند و پایه منفی Vcc شده در نتیجه پایه منفی بیشتر از پایه مثبت است بنابراین Vo=GND می شود.
                    حتما مقاومت متغییر رو بزارید تا بعدا بتونید تنظیم کنید :read:

[move]این مدار به طور عملی تست شده
                    [/move]

درسته : خب درست با مقایسه کننده .......
                    ولی برد این مدار چند سانتی متره !! من برای چهارچوب در میخام استفاده بکنم @ حداقل یک متر نیازه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ♣Milad

درسته : خب درست با مقایسه کننده .......
                      ولی برد این مدار چند سانتی متره !! من برای چهارچوب در میخام استفاده بکنم @ حداقل یک متر نیازه
                      حدود 1 متر البته اگه بخواهید بیشترش کنید باید روی فرستنده کار کنید چون پروژه یکی از دوستام 4 سال پیش این بود که از همین سنسور ها برد 5 متر بگیره که همیشه روی فرستنده کار میکرد یعنی کافیه که فقط فرستنده نورش رو برسونه
                      حالا برای کار شما فکر میکنم کارتون رو راحت راه میدازه :read:
                      الکترونیک همه کاره دنیا

دیدگاه

ممنون از راهنمایی خوبتون - همین مدار با کمی دنگ و فنگ کارمو راه انداخت :-) و راحت از بقیه روش هاست !!

فقط یه مساله خروجی پ امپ صفر و یک نمیشه (آفست داره)
                        میکرو هر دو تا رو یک میشناسه : راهش چیه که تغییرات رو به میکرو متوجه کنم؟
                        البته راه حل ADC بحثش جداست - میخاستم اگه بشه بعنوان کلید که در ورودی قرار داره فقط صفر و یک رو به اطلاع برسونه @ چه کار بایس بکنم به نظر شما؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ♣Milad
                          ممنون از راهنمایی خوبتون - همین مدار با کمی دنگ و فنگ کارمو راه انداخت :-) و راحت از بقیه روش هاست !!

البته راه حل ADC بحثش جداست - میخاستم اگه بشه بعنوان کلید که در ورودی قرار داره فقط صفر و یک رو به اطلاع برسونه @ چه کار بایس بکنم به نظر شما؟
                          آفست رو با تقسیم مقاومتی میتونی برطرف کنی. 2 تا مقاومت سری بزار بین خروجی آوپ آمپ و زمین. مقاومت هارو جوری انتخاب کن که ولتاژ 4.5 ولت بسازه و وقتی که خروجی 0 هست خودش 0 میشه ....

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ♣Milad

خواهش میکنم

میباس شوما اون مقاومت متغییر رو تغییر بدی . شما ولتمتر رو میزاری روی پایه 2 و زمانی که هیچ مانعی وجود نداره رو اندازه گیری میکنی حالا یه مانع میزاری و ولتاژ رو دوباره اندازه گیری میکنی . حالا میری سراغ پایه 3 و با مقاومت متغیر ولتاژ رو به مقداری که میخوایی تنظیم میکنی .

در حالت ایده ال وقتی که فتو دیود هدایت کنه زمین به پایه 2 وصل میشه و چون پایه مثبت مقدارش بیشتره خروجی 1 میشه و وقتی هدایت نکنه 5 ولت به پایه 2 میره و چون مقاومت متغییر رو طوری تنظیم کردیم که نزدیک صفر باشه پایه منفی مقدارش بیشتر و خروجی 0 میشه.

ولی یه راه خوب اینه که یه LED بزاری توی خروجی اپ امپ و پتانسیومتر رو تنظیم کنی و به بیشترین حساسیت برسونیش یعنی به محض اینکه مانعی میاد جلوش LED خاموش بشه و به محض اینکه مانع میره کنار LED روشن بشه .

حالا که تنظیمات رو انجام دادی پورت میکرو رو PullUp میکنی و خروجی اپ امپ رو بهش میدی و بمحض اینکه شی از جلوی اون رد بشه 0 به میکرو ارسال میشه و میکرو مقدار رو میخونه به همین راحتی :nice:

نوشته اصلی توسط arvinfx
                            آفست رو با تقسیم مقاومتی میتونی برطرف کنی. 2 تا مقاومت سری بزار بین خروجی آوپ آمپ و زمین. مقاومت هارو جوری انتخاب کن که ولتاژ 4.5 ولت بسازه و وقتی که خروجی 0 هست خودش 0 میشه ....
                            نه اصلا افست گیری نیازی نیست
                            و چون شما اینو به میکرو وصل میکنی نیازی به این مقاومت ها نیست :nice:
                            الکترونیک همه کاره دنیا

دیدگاه

نوشته اصلی توسط alielec
                              خواهش میکنم

میباس شوما اون مقاومت متغییر رو تغییر بدی . شما ولتمتر رو میزاری روی پایه 2 و زمانی که هیچ مانعی وجود نداره رو اندازه گیری میکنی حالا یه مانع میزاری و ولتاژ رو دوباره اندازه گیری میکنی . حالا میری سراغ پایه 3 و با مقاومت متغیر ولتاژ رو به مقداری که میخوایی تنظیم میکنی .

در حالت ایده ال وقتی که فتو دیود هدایت کنه زمین به پایه 2 وصل میشه و چون پایه مثبت مقدارش بیشتره خروجی 1 میشه و وقتی هدایت نکنه 5 ولت به پایه 2 میره و چون مقاومت متغییر رو طوری تنظیم کردیم که نزدیک صفر باشه پایه منفی مقدارش بیشتر و خروجی 0 میشه.

ولی یه راه خوب اینه که یه LED بزاری توی خروجی اپ امپ و پتانسیومتر رو تنظیم کنی و به بیشترین حساسیت برسونیش یعنی به محض اینکه مانعی میاد جلوش LED خاموش بشه و به محض اینکه مانع میره کنار LED روشن بشه .

حالا که تنظیمات رو انجام دادی پورت میکرو رو PullUp میکنی و خروجی اپ امپ رو بهش میدی و بمحض اینکه شی از جلوی اون رد بشه 0 به میکرو ارسال میشه و میکرو مقدار رو میخونه به همین راحتی :nice:

نه اصلا افست گیری نیازی نیست
                              و چون شما اینو به میکرو وصل میکنی نیازی به این مقاومت ها نیست :nice:
                              همون خروجی پ امپ رو پول پ کردم : میکرو متوجه کار شده !! با هر مانع یه شماره میندازه@
                              الان فقط یه مشکل دیگه دارم !!
                              این برای شمارش افراد هست که از درب میان داخل !!
                              یعنی یه مدار فرستنده و گیرنده هم برای کسانی که از درب بیرون میاین رو حس میکنه و قراره که تعداد خارج شده هم به ما بگه میکرو
                              پس تا اینجا یه قضیه مدار اینطور شد: کسانی که از درب داخل می آیند سنسور های ورودی حس بکنند(فرشتنده و گیرنده 1)
                              کسانی که از درب خارج میشوند سنسورهای خروجی حس بکند (فرستنده گیرنده2)
                              خب من 2 تا از این مدار ها (فرستنده و گیرنده ) عین هم درست کردم ، دادم به ورودی میکرو(با پول پ) ، ولی الان مشکلی که دارم حتما بایس یه بار فرشتده و گیرنده 1 حس بکنه(یکبار) دومین نفر رو حس نمی کنه ، تا اینکه یه نفر از درب خارج (فرستنده گیرنده 2) ببشه بعد فرستنده و گیرندده 1 حس بکنه مانع رو

البته اون لحظه ای که دیگه نمیشماره: خروجی پ امپ با مانع جلوی سنسور تغییر وضعیت میده !!

نمیدونم عیب کار از کجاست!!!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ♣Milad
                                همون خروجی پ امپ رو پول پ کردم : میکرو متوجه کار شده !! با هر مانع یه شماره میندازه@
                                الان فقط یه مشکل دیگه دارم !!
                                این برای شمارش افراد هست که از درب میان داخل !!
                                یعنی یه مدار فرستنده و گیرنده هم برای کسانی که از درب بیرون میاین رو حس میکنه و قراره که تعداد خارج شده هم به ما بگه میکرو
                                پس تا اینجا یه قضیه مدار اینطور شد: کسانی که از درب داخل می آیند سنسور های ورودی حس بکنند(فرشتنده و گیرنده 1)
                                کسانی که از درب خارج میشوند سنسورهای خروجی حس بکند (فرستنده گیرنده2)
                                خب من 2 تا از این مدار ها (فرستنده و گیرنده ) عین هم درست کردم ، دادم به ورودی میکرو(با پول پ) ، ولی الان مشکلی که دارم حتما بایس یه بار فرشتده و گیرنده 1 حس بکنه(یکبار) دومین نفر رو حس نمی کنه ، تا اینکه یه نفر از درب خارج (فرستنده گیرنده 2) ببشه بعد فرستنده و گیرندده 1 حس بکنه مانع رو

البته اون لحظه ای که دیگه نمیشماره: خروجی پ امپ با مانع جلوی سنسور تغییر وضعیت میده !!

نمیدونم عیب کار از کجاست!!!!
                                وقتی که به میکرو وصل میکنید میتونید پایه های میکرو را از داخل پول اپ کنید پس نیازی به پول اپ خارجی نیست مثلا porta.0=1

من دقیقا متوجه نشدم
                                شما میگید وقتی یک نفر میاد تو فرستنده گیرنده 1 میشماره و وقتی یکی میره بیرون فرستنده گیرنده 2 میشماره خب مشکل کجاست ؟
                                این قسمت رو خیلی بد گفتی هر چی میخونم متوجه نمیشم :cry: :cry2:
                                الکترونیک همه کاره دنیا

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X