اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طریقه کار با ماژول های آلتراسونیک استفاده شده در دزدگیر وسایل نقلیه

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

طریقه کار با ماژول های آلتراسونیک استفاده شده در دزدگیر وسایل نقلیه

سلام خدمت جامعه مهندسین

یک سوال ساده داشتم واسه شروع پروژه که انشالله پروژه کامل بشه همینجا قرار میدم.

من یک ماژول آلتراسونیک از روی دزدگیر ماشین باز کردم و میخوام ورود به یک اتاق رو کنترل کنم.

سوال :

ولتاز کاری این ماژول 3.3 هست تا 12 . درست میگم یا نه ؟
    3 تا پایه داره این ماژول. وسطی که output ماست.شکی هم نیست ولی اون 2 تا پایه دیگه کدوم مثبت هست و کدام منفی ؟

پاسخ : طریقه کار با ماژول های آلتراسونیک استفاده شده در دزدگیر وسایل نقلیه

کسی نیست یک راهنمایی کوچک بکنه؟

خودم آزمون خطا بدستش بیارم یعنی ؟ خدا رو خوش میاد؟

دیدگاه

:cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2:

دیدگاه

فقط 3 تا پایه رو راهنمایی کنید :angry:

دیدگاه

یه آی سی داخلش هست فکر کنم 4046 باشه .
          بایه 7 منفیه با اهمتر بگیر ببین به کدام پین وصل شده اون میشه منفی و پایه 14 اون تغذیشه که با اهمتر بگیری میفهمی به کدام پین وصل شده . اون یکی همه که خروجیه . تغذیه این برد هم 12 ولته

دیدگاه

نوشته اصلی توسط jonbakhsh
            یه آی سی داخلش هست فکر کنم 4046 باشه .
            بایه 7 منفیه با اهمتر بگیر ببین به کدام پین وصل شده اون میشه منفی و پایه 14 اون تغذیشه که با اهمتر بگیری میفهمی به کدام پین وصل شده . اون یکی همه که خروجیه . تغذیه این برد هم 12 ولته
            ممنون از پاسختون.
            ولی یک آی سی روی برد وجود داره که اونم روش پاک شده و خونده نمیشه ولی 14 پایه هستش.
            پایه هفت رو تست اتصال کوتاه گرفتم با یکی از پایه های خروجی و راه داد.
            پایه منفی 2 تا ال ای دی روش رو هم گرفتم به اون پایه خروجی که بالا گرفته بودم اینم راه داد.مفنی آلتراسونیک هم دادم به همون پایه احتمالی راه داد. فک کنم همون پایه منفی باشه پس

ممنون از ایده ای که دادید و روشنم کردید .

تشکر فراوان

انشالله که همین درست باشه.دوستان تایید میکنن ؟

تغذیه هم فک کنم 5 تا 12 هستش درسته ؟
            خروجی هم مدام اینکه فعال نباشه بسته به ورودی یه ولتازی هست ولی اگر سنسور فعال بشه صفر میشه
            درسته ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sanup2006

3 تا پایه داره این ماژول. وسطی که output ماست.شکی هم نیست ولی اون 2 تا پایه دیگه کدوم مثبت هست و کدام منفی ؟
              سلام

من دقیقا" همین مشکل شما رو داشتم که با کمی دقت،خیلی راحت تونستم پایه ها رو پیدا کنم!!
              شما جعبه پلاستیکی ماژولت رو باز کن بعد با دقت چک کن : اون پایه ایی که به پایه منفی خازن الکترولیت وصله منفی و اونیکی مثبت.

ولتاژ کاریشونم +5V .پایه ی وسطیشون خروجیه و اگه حرکتی رو سنس کنن ولتاژ خروجیشون از 5 به 0 ولت تغییر میکنه.

اینم عکسش که اگه تو عکس مشخص باشه روی پورت + و - رو نوشتم.
              موفق باشی

تخیل مهمتر از دانش است
              علم محدود است اما تخیل دنیا را دربر میآ‌گیرد
              آلبرت انیشتین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سیـــــــــم
                سلام

من دقیقا" همین مشکل شما رو داشتم که با کمی دقت،خیلی راحت تونستم پایه ها رو پیدا کنم!!
                شما جعبه پلاستیکی ماژولت رو باز کن بعد با دقت چک کن : اون پایه ایی که به پایه منفی خازن الکترولیت وصله منفی و اونیکی مثبت.

ولتاژ کاریشونم +5V .پایه ی وسطیشون خروجیه و اگه حرکتی رو سنس کنن ولتاژ خروجیشون از 0 به 5 ولت تغییر میکنه.

اینم عکسش که اگه تو عکس مشخص باشه روی پورت + و - رو نوشتم.
                موفق باشی

ممنون دوست عزیز.

آره با آزمون و خطا بوسیله تست اتصال کوتاه میشه فهمید.
                با جرقه ای که جناب jonbakhsh ایجاد کرد دیدم خیلی راحت میشه پیدا کرد.
                به هر حال واسه خودش تجربه ای شد.

من پایه های منفی led ها رو تست اتصال کوتاه گرفتم با یکی از پایه های خروجی و ومثبت و منفی رو فهمیدم.
                از شما هم ممنون بایت اینکه اومدی و تاپیک رو نگاه کردی.

فقط یک ایرادی هست :

منم ولتاژ 5 ولت وصل کردم ولی led ها خیلی کم نور هستن و فک کنم برد آلتراسونیک هم کم شده.

سوال دیگه اینه که : من میخوام با میکرو بفهمم کی ماژول چیزی رو سنس کرده.
                پایه وسط رو میدم به اینتراپت 0 رو تو بسکام falling میزارم تا هر موقع صفر شد بفهمه که ماژول سنس کرده (ماژول پایه وسطش در حالت عادی بین 3 تا5 داره و وقتی چیزی از جلوش رد میشه صفر میشه).
                حالا سوال اینه ولتاژ بین 3 تا 5 ولتی که پایه وسط داره رو بدم به میکرو مشکلی ایجاد نمیکنه؟
                میکرو فقط صفر شدن رو تشخیص میده ؟

دیدگاه

1- ولتاژ کاری آلتراسونیکها فک کنم 5+ باشه البته ممکنه مدلای دیگه ایم باشه که من ندیدم
                  2-ولتاژ ورودی اینتراپت میکرو به هیچ وجه نباید بیشتر از 5+ ولت شه و در صورت نیاز به اندازه گیری ولتاژ بیشتر باید به روشهای مختلفی که هست (مثله تقسیم مقاومتی و ....) به شکل نسبی اینکارو انجام داد.
                  3-هنگام سنس کردن خروجی ماژول از +5 به 0 کاهش پیدا مکینه و این یعنی همونی که خودتون گفتین ورودی رو Falling قرار میدیم.

بدرود
                  تخیل مهمتر از دانش است
                  علم محدود است اما تخیل دنیا را دربر میآ‌گیرد
                  آلبرت انیشتین

دیدگاه

سلام
                    یه سئوال دارم سنسورها چطوری کار میکنند؟ یکی فرستنده است و دیگری گیرنده ؟
                    پس چطور همدیگر را میبینند؟
                    کمتر سخن گویم
                    بیشتر عمل کنیم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mpc
                      سلام
                      یه سئوال دارم سنسورها چطوری کار میکنند؟ یکی فرستنده است و دیگری گیرنده ؟
                      پس چطور همدیگر را میبینند؟
                      فرستنده امواج صوتی رو میفرسته و بعد از بازخورد به یک سطح مشخص بر میگرده به دریافت کننده. حالا اگز اون سطحی که بهش بازخورد انجام میشه دورتر یا نزدیک تر بشه طبیعتا تو موج برگشتی تاثیر میزاره و گیرنده این رو میفهمه و سنسور فعال میشه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sanup2006
                        فرستنده امواج صوتی رو میفرسته و بعد از بازخورد به یک سطح مشخص بر میگرده به دریافت کننده. حالا اگز اون سطحی که بهش بازخورد انجام میشه دورتر یا نزدیک تر بشه طبیعتا تو موج برگشتی تاثیر میزاره و گیرنده این رو میفهمه و سنسور فعال میشه.
                        پس میشه از فرمایش های شما نتیجه گرفت یک یفرستنده و دیگری گیرنده است
                        متشکرم :redface:
                        در ایم بازار قیمت چند است :question:
                        کمتر سخن گویم
                        بیشتر عمل کنیم

دیدگاه

غرض از این پست اینه که یک جمع بندی بکنم تا کس دیگه ای اگر همچین مشکلی داشت رفع بشه.

با تست اتصال کوتاه مولتی متر سر منفی LED ها یا بقول دوستمون خازن ها رو با یکی از 3 پایه خروجی میگیریم تا بفهمیم کدوم پایه منفی هست و راجع به مثبت هم همین کار رو میتونیم بکنیم و پایه وسط هم اغلب همون پایه دیتا هست به این صورت که اگر آلتراسونیک چیزی رو سنس کنه این پایه صفر میشه و من این پایه رو دادم به میکرو و میکرو هم کاملا فهمید و همه چی به خوبی حل شد و بر نامه ای نوشتم که وقتی سنس کرد یه چیزی رو LCD نمایش بده که نمایش داد و بخوبی کار کرد.

ممنون از تمام دوستانی که تو این تاپیک کمکم کردند. هر وقت که مدار رو ران میکنم یه دعا هم به جون این دوستان میکنم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                          X