اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی مهتابی با 12 ولت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی مهتابی با 12 ولت

نه من این یکی رو نساختم ولی باید توی اون لینک جزییات ترانس رو حتما گفته باشه
    مشکل داغ کردن 3055 نیست که از 2n3055 استفاده شه یا هیت سینک براش بزاریم مهم راندمان مدار هست که این مدار راندمان پایینی داره و انرژی زیادی رو تلف میکنه چون اکثرا این مدار برای راه اندازی مهتابی های اظطراری به کار میره و از باطری تغذیه میکنه راندمان مدار خیلی مهمه چون توی زمان کارکرد مفید با یه شارژ باطری موثره

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sadof

این مدار منه فکر کنم با یه هیتسینگ خوب بشه داغ کردن ترانسیستور رو مهار کرد
      خیلی باحاله
      این ترانسه یا سیم پیچش رو به من می گی چطور باید بپیچم
      ممنون
      من آن گلبرگ مغرورم که می میرم ز بی آبی ولی با خفت و خواری پی شبنم نمی گردم.

دیدگاه

اگه مشکل مصرف باطری ندارید همین مدار رو بسازید ولی بازم میگم اون سوییچینگه بهتره
        برای ترانسش از ترانس سوییچینگ استفاده کنید که کوچک تر بشه شماتیک مدار اینه:

یه ترانس EE یا EI کوچیک بگیر بعد با سیم لاکی 8. یا 2 رشته سیم 6. موازی 58 دور بپیچ که یه سرش میره به کلکتور ترانزیستور یه سر دیگش به مثبت تغذیه بعد روی همون 13 دور با سیم 6. بپیچ که یه سرش میره به بیس ترانزیستور یه سر دیگش وصل میشه به خازن 100 نانو و مقاومت 47 اهم و 180 اهم.
        حالا با سیم 6. یا کمتر مثلا 5. 450 دور بپیچ که خروجی ترانس میشه و وصل میشه به مهتابی
        وای یادت نره برای ترانزیستور هیت سینک بزاری و وقتی مهتابی بهش وصل نیست مدار رو روشن نکنی

دیدگاه

اینجا هم اگه اون ترانسیستور bc338 و اون دوتا مقاومت رو اضافه کنید. دیگه مشکل داغ کردن ندارید.
          ولی نور مهمتابی کمی ضعیف میشه باطری هم حتما باید 12ولت باشه. ولی اگه ان ترانسیستور رو اضافه نکنید با 6 ولت روشن میشه اینجا باید ان ترانسیستور bc338 پایه پایین کلکتور هستش بالا ایمتر که تو این نقشه اشتباه زده .پس پایه پایین کلکتوره و بالا ایمتر .
          البته چون از باطری ماشین می خوایی استفاده کنی راندمان رو دیگه در نظر نگرفتم.

اضافه شده در تاریخ :

حالا در مرحله سوم یه بار رو سیم 13 دور چسب کاغذی بزن بعد سه تا 150 دور سیم نازک به پیچ. مرحله اخر باز چسب بزن دیگه تمومه. توجه: 150 دور سیم یه تیکه باشه یعنی 150 دور زدی یه چسب بزن بعد با همون سیم باز 150 دور بزن سه تا 150 دور میشه 450 دور دیگه تمومه .
          سعی کن اون سیم خروجی 58 دور و 13 دور و 450 دور از هم فاصله داشته باشه
          سیمش رو می تونی از ترانس تلوزیون سیاه سفید استفاده کنی. سیم ورودی 220 ولت رو برای 58 دور استفاده کن ثانویه رو برای اون 13 دور و 450 دور.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sadof
            اینجا باید ان ترانسیستور bc338 پایه پایین کلکتور هستش بالا ایمتر که تو این نقشه اشتباه زده .پس پایه پایین کلکتوره و بالا ایمتر .
            نه اون نقشه درسته . فقط خود ترانزیستور جهت پایه هاش با اکثر ترانزیستور ها فرق میکنه و زیاد معمول نیست .لاین بالا مثبته پس کلکتور ترانزیستور منفی باید به مثبت وصل بشه

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : راه اندازی مهتابی با 12 ولت

نوشته اصلی توسط HI VOLTAGE
              نه اون نقشه درسته . فقط خود ترانزیستور جهت پایه هاش با اکثر ترانزیستور ها فرق میکنه و زیاد معمول نیست .لاین بالا مثبته پس کلکتور ترانزیستور منفی باید به مثبت وصل بشه
              اره نقشه درسته منظورم همین بود ولی با ضافه کردن ترانسیستور نور لامپ کمی ضعیف میشه ولی در عوض دیگه tip3055 دیگه داغ نمی کنه البته 2n3055 بهتره.

دیدگاه

این ترانسفورمر هایی که میگید همون ترانس کاهنده ی خودمونه کمثلا 220 متناوب رو به 12 یا 6 یا غیره متناوب تبدیل میکنه....برای مثال اگه یه نرانس 220 به 6 ولت متناوب داشته باشیم اگه ترانس رو برعکس کنیم و یک باتری 6 ولت مستقیم رو متناوب کنیم وبه ترانس بدیم از اون ور 220 ولت میگیریم.....من خودم این کار رو کردم و تونستم گوشی خودم رو شارژ کنم......پس باتری رو با یک مدار (من ندارم و حفظ نیستم ....)به جریان برق متناوب تبدیل کنی و ترانس رو برعکس به باتر ی بزنی ورودیه 220 ترانس به خروجیه 220 تبدیل میشه......اگر کسی مدار مبدل مستقیم به متناوب داره لطف کنه ....

دیدگاه

دوست عزیز به عنوان و موضوع تاپیک توجه کنید بعد درخواست خودتون رو در مرتبط با اون موضوع بدید
                  این چیزی که شما میگید درسته و ترانس هم پاسخه یعنی از هر طرف که ورودی بدید خروجی میگیرید اما بالاست مهتابی فرق میکنه و با مدار اینورتر تنها روشن نمیشه شما اگه دنبال اینورتر 12 به 220 هستید توی انجمن بگردید تاپیک هایی در موردش هست

دیدگاه

سلام سید
                    حاجی پیشنهاد من اینه که بری امادشو که برا ماشین هست بگیری. همه رنگی هم هست.
                    االبته تصمیم گیرنده خود شما هستی،میتونی خودت بسازی که جنبه علمی هم داره،میتونی امدشو بخری که قشنگ تره.
                    سلامت باشید

دیدگاه

سلام سید
                      حاجی پیشنهاد من اینه که بری امادشو که برا ماشین هست بگیری. همه رنگی هم هست.
                      قربون حاج سید :icon_razz: اینم نظریه...............
                      یه تاپیک نسبتا قدیمی........
                      http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=43668.0

دیدگاه

پیشنهاد منم این صفحه پایینه
                        http://www.ludens.cl/Electron/Fluolamp/fluolamp.html
                        3 تا مدار درست کرده یه 20 وات یه 2 وات یه 8 وات
                        من از سومی درست کردم ترانزستور مورد استفاده bd139 بود .یخورده با 12 ولت مرزی کار میکرد حدود 1100 میلی جرجان مصرفی بود تا یه لامپ 10 واتی رو پر نور و یه لامپ 20 واتی رو متوسط روشن کنه (جدا جدا . نه با هم)
                        ولی مشکل داق کردن نداشت با یه هیت سینک خیلی کوچیک خنک کار میکرد
                        با 9 ولت لامپ 10 وات نورش کمتر میشد مدار 500 میلی مصرف میکرد ترانزیستورا بدون هیت سینکم خنک بود
                        برای هسته از یه چوک بالاست 20 وات استفاده کردم 2 تا 9 دور برای اولیه و 2 تا 3دور برای تحریک بیس ترانزیستورا بش اضافه کردم
                        خود چوک قبل از باز کردن فاصله هوایی داشت که بدون فاصله 2 تا هسته رو بهم چسبوندم.
                        البته چون hfe ترانزیستور مورد استفاده کمتر بود بجای مقاومت 2700 اهمی از مقاومت 220 اهمی استفاده کردم.

اضافه شده در تاریخ :
                        یه نکته دیکه اگه بالاست خراب دارید که ترانزیستوراش سالمه با 13003 و 13005 هم امتخان کردم شدنیه فقط باید اون مقاومتو کمتر کنید یچیزی کمتر از 100 اهم
                        باز اگه چوک بالاست اضافه داشتین از سیم همون مینونید استفاده کنید برای اولیه
                        اگه 10 وات بود چوکتون 4 رشته با هم موازی کنید اگه 20 وات بود 2 رشته
                        برای راه اندازه 10 وات

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hassanenginer
                          چه فریتی؟؟؟؟؟؟؟؟؟
                          این سوییچینگ که بهتره
                          تا 65 واتم جواب میده :applause: :applause: :applause:
                          با سلام من این مدارو تمام سایتشو بالا پایین کردم ولی نه سطح مقطع سیمای هستشو داده نه تعداد دورهاشو لطف کنید کمکم کنید :sad:

اضافه شده در تاریخ :
                          نوشته اصلی توسط hassanenginer
                          اره
                          رو برد هزار سولاخ 6 ماه پیش
                          ببین سایتشو میدم خودت برو باز سوال داشتی بگو
                          :applause: :applause: :applause:
                          http://danyk.wz.cz/zarivk_m.html
                          :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
                          :icon_razz: :icon_razz: :icon_razz:
                          :job: :job: :job:
                          سلام. من سایت رو گشتم مشگلم رو ترانسست نه سطح مقطع داده نه جنس ترانسو داده؟شما اینو چی کارش کردین؟منظورم اینه ترانسرو با چه مشخصاتی پیچیدید؟

دیدگاه

سطح مقطعو که توی متن توضیح کامل داده توی شماتیکم یبار تکرار کرده.جنسشم فریته
                            اگه سطح مقطعت حدود 90 میلیمتر مربع بود اولیه 2 تا 5 دور ثانویه1 دونه 65 دور
                            اگه حدود 45 میلیمتر مربع بود هر کدوم 2 برابر.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط shork
                              سطح مقطعو که توی متن توضیح کامل داده توی شماتیکم یبار تکرار کرده.جنسشم فریته
                              اگه سطح مقطعت حدود 90 میلیمتر مربع بود اولیه 2 تا 5 دور ثانویه1 دونه 65 دور
                              اگه حدود 45 میلیمتر مربع بود هر کدوم 2 برابر.
                              ممنون از پاسخ شما دوست عزی :wow: :smile:ز. من سوالم درمورد نقشه مدار اقای hassanenginer بود که سایت مدارو داده بودکه تا حالا جوابی ندادن :redface: *
                              من کلا با ترانس ها مشگل دارم oo: توسایت مدارهای شما نقشه سومی :http://www.ludens.cl/Electron/Fluolamp/fluo8.gif

ترانس مدار 3 قسمت ورودی و 1 قسمت سیم پیچ خروجی تو نقشه گفته از هسته EAاستفاده کنید که من پیدا نکردم*شما هم از یه چوک بالاست 20 وات استفاده کردید.لطف کنید مراحل پیچیدن ترانس رو با بالاست 20 وات توضیح بدی :cry:د.تعداد دور نمیخوام نحوه ی پیچیدن رو اگه لطف کنید توضیح بدید :agree: باز هم از شما ممنون که به ما تازه وارد ها جواب میدید♥♥

دیدگاه

کجا امادش رو می فروشن؟
                                من آن گلبرگ مغرورم که می میرم ز بی آبی ولی با خفت و خواری پی شبنم نمی گردم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X