اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک در طراحی تقویت کننده امیتر مشترک

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کمک در طراحی تقویت کننده امیتر مشترک

قبل از هرچیزی یه خرده به این دوستمون کمک کنیم!
    http://s4.picofile.com/file/7749647204/TransistorAmp.msi.html
    این نرم افزار طراحی تقویت کننده هست.فکر کنم فرکانس قطع و... هم داشته باشه.به هر حال میتونه به دردت بخوره.

نوشته اصلی توسط soltanfarid
    اگر مستقیم به زمین باشد گین مدار ما بدجوری می افته تو این مدار گین از قبل تعیین شده gRcباید دنبال ولتاژ امیتر گشت
    جناب soltanfarid بد نیست یه خرده کتب مربوط به الکترونیک 2 رو مطالعه بفرمایین.
    اگه مقاومت نباشه گین مدار افزایش پیدا میکنه.چون اولا تو فرمول محاسبه ی بهره ی امیتر مشترک، مقاومت امیتر تو مخرج کسر قرار داره که با hie جمع میشه.پس نبودنش باعث کاهش مخرج و افزایش گین میشه.در ثانی اگه از دید وسیعتری به این مقاومت تو مداربالا نگاه کنیم، میبینیم که این مقاومت نقش فیدبک منفی جریان-سری رو داره و هرنوع فیدبک منفی باعث کاهش گین میشه.
    الان حوصله و وقتش رو ندارم تا بشینم محاسبه کنم.اما عکسش رو save میکنم.فردا و پس فردا به اینترنت دسترسی ندارم.سرفرصت محاسبه میکنم و میذارم اینجا.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهرخ
      قبل از هرچیزی یه خرده به این دوستمون کمک کنیم!
      http://s4.picofile.com/file/7749647204/TransistorAmp.msi.html
      این نرم افزار طراحی تقویت کننده هست.فکر کنم فرکانس قطع و... هم داشته باشه.به هر حال میتونه به دردت بخوره.
      جناب soltanfarid بد نیست یه خرده کتب مربوط به الکترونیک 2 رو مطالعه بفرمایین.
      اگه مقاومت نباشه گین مدار افزایش پیدا میکنه.چون اولا تو فرمول محاسبه ی بهره ی امیتر مشترک، مقاومت امیتر تو مخرج کسر قرار داره که با hie جمع میشه.پس نبودنش باعث کاهش مخرج و افزایش گین میشه.در ثانی اگه از دید وسیعتری به این مقاومت تو مداربالا نگاه کنیم، میبینیم که این مقاومت نقش فیدبک منفی جریان-سری رو داره و هرنوع فیدبک منفی باعث کاهش گین میشه.
      الان حوصله و وقتش رو ندارم تا بشینم محاسبه کنم.اما عکسش رو save میکنم.فردا و پس فردا به اینترنت دسترسی ندارم.سرفرصت محاسبه میکنم و میذارم اینجا.
      خیلی ممنون مهندس. سعیمو میکنم در بیارم مجهولاتو. منتظر جواب شما هم میمونم. مرسی

دیدگاه

سلام. وقتی داشتم محاسبه میکردم به لپ تاپ هم دسترسی نداشتم! :mrgreen: مقادیری که یادم مونده بود رو در نظر گرفتم و بقیه مقادیر رو نشستم حساب کردم.الان عکس رو دیدم و متوجه شدم که Rs معلوم هست و 100 اهم مقدارشه.با فرض اینکه Rs هم باید خودمون محاسبه کنیم این مقادیر میشه:
        RL=---K
        R1=---K
        R2=---K
        RE=---
        (Rs=--- (Ohm
        البته با شبیه سازی تو پروتئوس با RE=--- اهم دقیقا بهره 150 میشه.واسه فرکانس قطع پایین باید ظرفیت خازن رو حساب کنین که و امپدانس دیده شده از دوسر خازن رو محاسبه کنین.
        الان هم یه خرده کار دارم، حدود 2 یا 3 ساعت بعد اون Rs رو اصلاح میکنم و مقادیر جدید رو میزارم اینجا.نحوه ی محاسبه هم بعدا میزارم.الان وقت ندارم!

دیدگاه

حقیقتا این یکی رو حوصله محاسبه نداشتم!
          با سعی و خطا تو پروتئوس:
          RC=2.2k
          RL=---K
          R1=---K
          R2=---K
          RE=---
          Rs=100
          جسارتا ظرفیت خازن رو خودتون پیدا کنین! احتمالا فردا هم سر بزنم.نتونستین حلش کنین خبر بدین.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهرخ
            حقیقتا این یکی رو حوصله محاسبه نداشتم!
            با سعی و خطا تو پروتئوس:
            RC=2.2k
            RL=2.9K
            R1=52K
            R2=8K
            RE=215
            Rs=100
            جسارتا ظرفیت خازن رو خودتون پیدا کنین! احتمالا فردا هم سر بزنم.نتونستین حلش کنین خبر بدین.
            با کدوم قاعده بدست می اری این دری وری ها را

دیدگاه

با کدوم قاعده بدست می اری این دری وری ها را
              با قاعده ی دست راست تو مغناطیس!
              یا نه! یه تاس میگیرم، بالا میندازم هرچی اومد ازش لگاریتم طبیعی میگیرم! واقعا خیلی.... :angry:
              مدار رو ببند ببین بهره ی 150 رو میده یا نه! Vi=5m و فرکانس هم 1کیلو
              کلا سه چهار خط محاسبه س.یه خورده به خودت فشار بیار ببین میتونی محاسبه کنی یا نه.اطلاعات عجیب غریبی هم نمیخواد.فقط باید تقویت کننده رو واقعا فهمیده باشی نه اینکه حفظ کنی.

اضافه شده در تاریخ :
              تقصیر منه که از استراحتم میزنم و وقت میذارم واسه کمک به امثال شماها.حیف که تو اون نقل قول مقادیر وجود داره. هرچی هم نوشتم پاک میکنم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهرخ
                تقصیر منه که از استراحتم میزنم و وقت میذارم واسه کمک به امثال شماها.حیف که تو اون نقل قول مقادیر وجود داره. هرچی هم نوشتم پاک میکنم.
                معذرت می خوام همه چی باید روی قاعده باشه رو چه حسابی RE را این طوری بدست آوردی

اضافه شده در تاریخ :
                اول باید ولتاژ امیتر را بدست بیاوریم هر چه قدر پایین تر باشد ماکزیمم سوئینگ ما بیشتر می شود ولی تا کجا می شود پایین آورد

دیدگاه

شاهرخ عزیز خیلی ممنون که وقت گذاشتی و راهنماییم کردی.. دستت رو به گرمی میفشارم :agree:
                  دوستمونم که زیاد اسپم میداد زیاد درگیر امیتر شده شما ناراحت نشو عزیزم
                  خیلی خیلی ممنون

دیدگاه

اول باید ولتاژ امیتر را بدست بیاوریم هر چه قدر پایین تر باشد ماکزیمم سوئینگ ما بیشتر می شود ولی تا کجا می شود پایین آورد
                    لزومی به پیدا کردن ولتاژ امیتر نیست.بهره این مدار تو فرکانس میانی میشه (gm.(Rc||RL که gm برابره با Ic/VT و VTبرابره با 25میلی ولت.Ic هم روی سوال مشخص کرده.پس RL پیدا میشه.
                    میمونه ولتاژ امیتر که شما بهش گیر اساسی دادی! ولتاژ کلکتور رو حساب میکنی میشه 12 منهای(3.3 میلی ضرب در 2.2کیلو) که میشه 5.4 ولت. حالا باید باتوجه به همون خط بار که گفته بودم ولتاژ کلکتور امیتر حدود نصف ولتاژ تغذیه باشه، که اینجا اینطور نمیشه.پس باید حدود این ولتاژ رو در نظر بگیریم، با این شرط که ولتاژ امیتر حدود 0.7 ولت باقی بمونه.بقیه ش هم که مشخص میشه.یه مداد و کاغذ بگیر دستت حساب کن.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X