اطلاعیه
Collapse
No announcement yet.
ساختن مدار ولتاژ بالا(بازی با 7000 ولت) (2) (پرسش و پاسخ)
Collapse
X
-
پاسخ : ساختن مدار ولتاژ بالا(بازی با 7000 ولت) (2)
نوشته اصلی توسط voyager2020این هم تصاویر ترانس 60 تا 90 کیلو ولت با هسته اهن! والبته داخل روغن قرار میگیره ...oo:
حالا اینا دقیقا کجا استفاده میشن ؟- اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج -
ارتباط با من : ir02x6
طراحی و ساخت انواع منابع تغذیه سوئیچینگ - SMPS Designer
دیدگاه
-
پاسخ : ساختن مدار ولتاژ بالا(بازی با 7000 ولت) (2)
دوستان دستتون درد نکنه جواب میدید به پست ها(!) حداقل پیرو حرف اورجینال 2008 اون دوتا مدار دیگه رو هم تحلیل کنید به حرف ما که گوش نمیدید!
**اصلاح
نمیدونم چرا همه تو این سایت به فکر مونتاژن ؟! یا همه این مدار هارو تحلیل کردن و میدونن چجوری کار میکنن (کلیاتش رو که نوسان رو به ترانس میدن رو نمیگم جزییات مثلا چرا خارن دوسر سورس و درین خاصیت شوکر یودن رو ایجاد میکنه یا از بین میبره؟! ) که بعیده ... یا این که فقط مونتاژ بلدن.
مثلا یه تاپیکی بود درست کردن بخار سرد 25 صفحه رو خوندم که به تحلیل مدار برسم یک نفر هم نپرسیده بود(دروغ نگم یه نفر پرسیده بود کسی بلد نبود) .... همه هم هندونه زیر بغل همدیگه میزاشتن به هم استاد میگفتن ولی همون استادا نمیدونست سلف چیه یا پیزو چیه ؟!!!!
head<=
...تشکر خدا...
[img width=97 height=100]http://mahdi3d.persiangig.com/image/5280543_t.jpg[/img]
دیدگاه
-
پاسخ : پاسخ : ساختن مدار ولتاژ بالا(بازی با 7000 ولت) (2)
نوشته اصلی توسط m4hd1rدوستان دستتون درد نکنه جواب میدید به پست ها(!) حداقل پیرو حرف اورجینال 2008 اون دوتا مدار دیگه رو هم تحلیل کنید به حرف ما که گوش نمیدید!
نمیدونم چرا همه تو این سایت به فکر مونتاژن ؟! یا همه این مدار هارو تحلیل کردن و میدونن چجوری کار میکنن (کلیاتش رو که نوسان رو به ترانس میدن رو نمیگم جزییات مثلا چرا خارن دوسر سورس و درین خاصیت شوکر یودن رو ایجاد میکنه یا از بین میبره؟! ) که بعیده ... یا این که فقط مونتاژ بلدن.
مثلا یه تاپیکی بود درست کردن بخار سرد 25 صفحه رو خوندم که به تحلیل مدار برسم یک نفر هم نپرسیده بود(دروغ نگم یه نفر پرسیده بود کسی بلد نبود) .... همه هم هندونه زیر بغل همدیگه میزاشتن به هم استاد میگفتن ولی همون استادا نمیدونست سلف چیه یا پیزو چیه ؟!!!!
در مورد خازن دو سر سورس و درین هم خوب اون خازن برای حفاظت از ماسفت به کار میره و ربطی به ایجاد خاصیت شوکری نداره .
چقدر خوبه که تو همکاری , همکاری کنیم نه ... :agree:
اضافه شده در تاریخ :
نوشته اصلی توسط orginal2008من به یه تحلیل جامع در مورد مدار آقای Hi voltage نیاز دارم. کسی میتونه کمکم کنه؟ :smile:
با اجازه اساتید گرامی :rolleyes:
این مدار متشکل از سه بخش :
1- قسمت نوسانسازی
2- تقویت و سوییچ
3- افزاینده ترانسفورمری
توضیحات :
1- قسمت نوسانسازی : نوسانساز از NE555 (ای سی تایمر معروف) درست شده که یک مدار آ-استابل ، که با فرمول های معیین میشه به راحتی با به دست آوردن مقدار خازن ها و مقاومت ها فرکانس مورد نظر رو ( 10Khz ~ 22Khz و ... ) ایجاد کرد .
برای دسترسی به فرمول ها و شماتیک و ... 555 به لینک زیر مراجعه کنید :
http://en.wikipedia.org/wiki/555_timer_IC#Astable
*پتانسیومتر 4.7K برای تغییر فرکانس خروجی مورد استفاده قرار گرفته .
*بلند گو هم برای تست سیگنال خروجی ؛ که با تکمیل شدن مدار برداشته میشه .
2- تقویت و سوییچ : تقویت و سوییچ با یک ترانزیستور MOSFET انجام میشه ، MOSFET کار قطع و وصل کردن جریان و بوجود آوردن حالت تغییر قطبیت در هسته فریت و ایجاد خاصیت القای مغناطیسی در سیم پیچ ثانویه را بر عهده دارد به این صورت که بعد از اعمال پالس یک ( ولتاژ بالا ) از خروجی NE555 به گیت ترانزیستور ، ترانزیستور روشن شده و شروع به هدایت جریان از سورس به درین که در نتیجه آن جریان از سیم پیچ اولیه عبور کرده و چگالی شار مغناطیسی در هسته فریت افزایش میابد ، با رسیدن پالس صفر ( ولتاژ صفر ) جریان قطع شده و چگالی شار مغناطیسی کم میشود و این امر باعث القای ولتاژ در سیم پیچ ثانویه می گردد.
اما کاهش ناگهانی شار باعث به وجود آمدن جرقه ولتاژ بالا ( Spike ) در سیم پیچ ثانویه میشود .
شاخص های انتخاب ترانزیستور قدرت :
1.ترانزیستور باید دارای توان بالایی باشد
2.ترانزیستور باید دارای توان تحمل ولتاژ درین-سورس بالایی باشد
3.ترانزیستور باید دارای توان تحمل ولتاژ درین-گیت بالایی باشد
4.ترانزیستور باید دارای توان تحمل عبور جریان بالایی از درین خود باشد
*2 تا دیود ( کار برش رو انجام میدن ) پایه گیت و خازن 47n بین پایه های درین و سورس برای حفاظت ماسفت به کار میره ، که البته اون 2 تا دیود ضروری نیست ؛ همچنین برای تخلیه کامل گیت و خاموش شدن کامل ماسفت در پالس صفر از مقاومت حدود 10K بین پایه های سورس و گیت استفاده میشه که از داغ شدن بیش از حد ماسفت جلوگیری میکنه .
* همچنین برای جلوگیری از گرمای شدید ماسفت می توان یک مقاومت 1اهم توان بالا مثلا 5 وات با سورس سری کرد .
*مقاومت 33 اهم گیت هم برای کنترل جریان ورودی گیت و حفاظت گیت .
3- افزاینده ترانسفورمری : برای افزایش ولتاژ از ترانس های-ولتاژ استفاده شده ؛ که همون ترانس هایولتاژ تلویزیونه . که با اعمال ولتاژ AC کم حدود 12~15 ولت در خروجی ولتاژی AC در حدود 7K ~ 12K ولت میده ؛ حال اگه ترانس های-ولتاژ ما تو خودش دیود ولتاژ بالا داشته باشه ( که چه بهتر ) با قرار دادن یه خازن ولتاژ بالا مثلا 12Kv این مدار رو تبدیل می کنه به شوکر اگر هم ترانس شما دیود نداشت , باید خودمون یه دیود ولتاژ بالا ( 12Kv ) با خروجی سری کنیم .
- اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج -
ارتباط با من : ir02x6
طراحی و ساخت انواع منابع تغذیه سوئیچینگ - SMPS Designer
دیدگاه
-
پاسخ : پاسخ : ساختن مدار ولتاژ بالا(بازی با 7000 ولت) (2)
نوشته اصلی توسط ir02x6اینجا قرار نیست یکی درس بده و دیگری یاد بگیره ! اینجا اومدیم که با همکاری هم روی مدارات های-ولتاژ کار کنیم ؛ اصلا آیا خود شما تلاشی برای تحلیل یا طراحی مدار کردید که تلاش دیگرون رو زیر سوال میبرید , اصلا خود شما همون کار مونتاژ رو هم انجام دادید !!! :NO:
در مورد خازن دو سر سورس و درین هم خوب اون خازن برای حفاظت از ماسفت به کار میره و ربطی به ایجاد خاصیت شوکری نداره .
چقدر خوبه که تو همکاری , همکاری کنیم نه ... :agree:
1- در پروتیوس شبیه سازی کردم ولی نتیجه نداد
2- بردم پیش استادم (نیم ساعت صبر) ایشونم جلسه داشتن نتونستن بیشتر از 5 دقیقه وقت بزارن
3- بردم پیش دو نفر دانشجو اونها هم نتونستن تحلیل کنن (یکیشون رنک یک یکی از سالها بود (دانشکده فنی))
4- شبیه سازی در پی اسپایس
4- بردم پیش یکی از اساتید محترم که نمیشناختمشون بخاطر برخورد نچندان خوبشون بیخیال شدم
5- پیش یک دانشجوی دیگر هم بردم ایشون یکمی تحلیلش کردن
6- در گرمای چندروز پیش آفتاب زده شدم و بقیه روز رو با حالت تهوع و سردرد گذروندم
4 مورد اول تا 5 از ساعت 7 صبح تا 4 بعد از ظهر وقتمو و انرژیمو گرفت
نمیخاستم بحث رو آف تاپیک کنم از مدیر ها هم شرمنده ام
head<=
...تشکر خدا...
[img width=97 height=100]http://mahdi3d.persiangig.com/image/5280543_t.jpg[/img]
دیدگاه
دیدگاه