اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اسم این اوسیلاتور چیه؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

اسم این اوسیلاتور چیه؟

سلام
    آقا این ال سی آر متره ، اسم این اوسیلاتوره چیه؟؟؟

پاسخ : اسم این اوسیلاتور چیه؟

اسیلاتور کلا از لحاظ ساختاری به چند دسته تقسیم میشه
    RC
    LC
    RING
    CRYSTAL
    و یکی دوتا دیگه که یادم نیست
    و این اسیلاتور از نوع LC است
    این نوسانسازها نیز خود انواعی مانند کولپیتس، هارتلی و ... دارند.
    که به علت فاصله گرفتن طولانی از این مطالب خاطرم نیست این مدار کدام نوع از اسیلاتورهای LC میشه
    ولی با توجه به مدار تانک و مقایسه کننده میتونیم اگر علاقه مند باشید عملکرد مدار رو تحلیل کنیم.
    مهم نیست چه مدرکى دارید
    مهم این است که چه درکى دارید . . .

دیدگاه

ممنون ... یعنی میشه گفت فرکانس تولیدیش همون فرکانس تشدید مدار تانکه؟؟؟ تحلیلش رو ممنون میشم خیییلی :P

دیدگاه

بله فرکانس نوسان به LC مدار وابسته است. و مدار با اندازه گیری فرکانس نوسان و یک رابطه بازگشتی مقدار مجهول خازن یا سلف را بدست می آورد. خروجی مقایسه کننده هم بصورت موج مربعی است . در لینک زیر نیز توضیحات مختصری در مورد این موضوع بیان شده
        http://electronics-diy.com/lc_meter.php
        مهم نیست چه مدرکى دارید

دیدگاه

مدار تانک LC در سمت راست است که فرکانس نوسان آن مشخص است و وابسه به مقادیر سلف و خازن
          که با یک خازن 22 میکرو با قسمت مقایسه کننده در ارتباط است. فرض کنید این خازن را نداریم و مدار مقایسه کننده را به تنهایی در نظر میگیریم.
          در ابتدا فرض کنید خروجی مقایسه کننده 5 ولت است بنابراین دو مقاومت 100 کیلو بالایی موازی و با 100 کیلو پایین سری میشوند و بنابراین ولتاژ پایه مثبت مقایسه کننده حدودا 3.33 ولت میشود. و خازن 2.2 از طریق مقاومت 47 کیلو شروع به شارژ میکند زمانی که ولتاژ خازن به بالاتر از پایه مثبت مقایسه کننده رسید خروجی مقایسه کننده تغییر نموده و صفر میشود در این لحظه خازن از طریق مقاومت 47 کیلو شروع به خالی شدن کرده و ولتاژ ان بتدیج از 3.33 کاهش می یابد. از طرفی چون خروجی مقایسه کننده صفر است مقاومت 100 کیلو پایین با مقاومت 100 کیلو فیدبک موازی و با 100 کیلو بالا سری میشود. بنابراین ولتاژ اعمالی به پایه مثبت میشود 1.66 ولت حال تا زمانی که ولتاژ خازن به زیر 1.66 نرسد خروجی مقایسه کننده ثابت صفر است . بعد از دشارژ خازن تا زیر ولتاژ 1.66 ولت خروجی به ولتاژ 5 ولت تغییر میکند و به این ترتیب مقایسه کننده نوسان میکند. که فرکانس آن با مدت زمان دشارژ خازن از 3.33 ولت به 1.66 ولت مرتبط است. فکر کنم حدودا 2 هرتز بشه
          حالا مدار تانک که به ورودی مثبت مقایسه کننده اعمال میشه باعث نوسان و تولید موج مربعی میشه.
          مهم نیست چه مدرکى دارید

دیدگاه

جناب عزیزی عزیز , واقعا از وقتی که گزاشتین و جواب دادین متشکرم , میشد دو بار کلید تشکر رو میزدم .
            حالا باید خوب روش کار کنم تا گیر کنم بعد بیام مزاحم شم :mrgreen:

دیدگاه

ممنون از لطف شما خوشحال میشم کمکی کرده باشم
              فقط من یک نکته دیگه در مورد سوئیچ کردن بین سلف و خازن اضافه کنم.
              ما یک مدار تانک داریم که یک سلف و خازن موازی هم است و میخواهیم فرکانس نوسان آن را اندازه بگیریم در حالت اندازه گیری سلف خازن بصورت موازی وجود دارد و سلف داخل مدار با سلف مجهول سری شده و سپس در حالت موازی با خازن قرار میگیرد. یعنی حالتی که اکنون رله ها در مدار قرار گرفته اند. با تغییر فرمان رله ها سلف به زمین متصل شده و در نتیجه سلف و خازن داخل مدار بصورت موازی هم قرار میگیرند و خازن مجهول بصورت موازی این دو قرار میگیرد.
              مهم نیست چه مدرکى دارید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
              X