اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی موتور DC با رله ؟!! شدنیه ؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

راه اندازی موتور DC با رله ؟!! شدنیه ؟

سلام دوستان
    من یک موتور DC 18 ولت دارم و میخوام در دو جهت روشنش کنم با میکرو به این ظریق که :

با میکرو برنامه نوشتم که اگر کلید START زده شده موتور روشن بشه.
    برای روشن شدن موتور 4 تا رله استفاده کردم که 2 تاش برای یک جهت و دو تای دیگه برای جهت عکوس هستش بدین صورت که با فشار دادن کلید START 2 تا رله فعال میشه که به سر مشترک یکی مثبت 18 و یکی دیگه زمین رو زدم و همینطور برای 2 رله دیگه بطور معکوس.

ولی موتور روشن نمیشه و اتصال کوتاه رخ میده.
    اشکا کار کجاست دارم عصبی میشم وقتم ندارم اصلا و کار داره به جاهای باریک کشیده میشه.
    http://s1.picofile.com/file/7823655157/IMG_20130629_155340.jpg

پاسخ : راه اندازی موتور DC با رله ؟!! شدنیه ؟

ببینید هنگامی که کلید رو میزنید صدای وصل شدن رله میاد
    ین دو خانه یک برد بورد (به علت وجود پلاستیک عایق بین آنها) یک خازن کوچک وجود دارد که خیلی سریع شارژ میشود.

به این دلیل در مدارات فرکانس بالا که سرعت تغییرات زیاد است نمیتوان از برد بورد استفاده نمود. چون زمان شارژ خازن کوچک محسوس میشود.
    http://www.botlobby.com/PishAzEftetah/

دیدگاه

روی پایه های میکرو که به رله میره 4 تا ال ای دی قرار بده که ببینی برنامه مشکلی نداره و کدوم رله ها روشن میشه.
      بعد هم چک کن ببین اشتباها به پایه های NC رله متصل نکرده باشی...
      اگر از تاپیکی بدتون میاد...
      اگر با استارتر تاپیکی مشکل دارین...
      اگر خواستین تاپیکی فراموش بشه...
      ...بگین که
      [glow=red,2,300]من تو اون تاپیک پستی ارسال کنم.[/glow]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ali9
        ببینید هنگامی که کلید رو میزنید صدای وصل شدن رله میاد
        آره صدا میاد و وصل شدن رو چک کردم.وقتی وصل میشه رو بیس 0.8 ولت دارم که درسته و 2 به 2 این 0.8 رو روی بیس میبینم و مشکلی نی.

دیدگاه

همه ی اتصالات درسته و بارها چک کردم.
          اصلا یه چیز عجیبی هست و واقعا نمیدونم چرا اینجوری میشه و خیلی برام علامت سواله.
          دوستان خواهشا کمکم کنید وگرنه مدیر ازم 50000 تومن کسر حقوق میکنه.

برنامه کاملا درسته و 2به 2 رله ها وصل میشه مشکل اینجاست که وقتی که جفت رله وصل هست یکی از این پایه ها نسبت به NC اون رله ای که وصل نیست ولتاژ داره و انگار 3 تا ولتاژ میافته سر موتور.

خیلی خیلی خیلی کمک لازمم.
          من تا حالا همچین مشکلی ندیدم تو عمرم.

دیدگاه

رله دومی از بالا ورودی ولتاژش -18 هستش؟

دیدگاه

شما دارین رله اولی و سومی رو برای راه اندازی روشن میکنید که میشه اتصال کوتاه اگر 2 - 4 رو هم روشن کنید باهم میشه اتصال کوتاه.

باید جفت 1-2 و 3-4 باشه تا جهت عوض بشه و اتصالی رخ نده. البته از سالم بودن موتور هم اطمینان حاصل کنید

دیدگاه

سلام
                چون عجله داری اینو برات کشیدم و گویا کار می کنه.اصلا روش فکر نکنم پس اگه سوتی دادم ببخشید :biggrin: :biggrin:
                مدارش رو نگا کن و تست کن.
                شماتیک با پروتیوس + pdf
                http://eca.ir/sharing/uploads/13725188301.rar
                چرا ناراحتی پاتریک!
                + امروز ی بچه دیدم سرچهارراه گل میفروخت
                - از دیدنش ناراحت شدی؟
                + نه
                پس چی ناراحتت کرده
                + اینکه دیدن اینجور بچه ها انقدر واسم عادی شده که دیگه ناراحتم نمیکنه
                ------------------------------------------------------------------------------------------------------
                تاحالا فکر کردی بیسواد کیه؟- بی سواد یعنی کسی که نمیتونه ذهنیاتش رو عملی کنه!
                ------------------------------------------------------------------------------------------------------
                محصولات

دیدگاه

آره منم طوری رله رو وصل میکنم که به ولتاژ درست باشه و با مولتی متر درست نشون میده و مثلا دو سر جفت رله 18 ولت دارم ولی مشکل اینه که وقتی 2 تا رله روشنه یکی از اون 2 رله دیگه هم ولتاژ داره با اینکه قطع هستش .

اصلا عجیب ترین چیزیه که تا حالا دیدم.

دیدگاه

یعنی این مدارم تست کردی ؟؟
                    چرا ناراحتی پاتریک!
                    - از دیدنش ناراحت شدی؟
                    + نه
                    پس چی ناراحتت کرده
                    محصولات

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : راه اندازی موتور DC با رله ؟!! شدنیه ؟

نوشته اصلی توسط سوران آراسته
                      سلام
                      چون عجله داری اینو برات کشیدم و گویا کار می کنه.اصلا روش فکر نکنم پس اگه سوتی دادم ببخشید :biggrin: :biggrin:
                      مدارش رو نگا کن و تست کن.
                      شماتیک با پروتیوس + pdf
                      http://eca.ir/sharing/uploads/13725188301.rar
                      ممنون از کمکتون.
                      سیم بندی مدار زیاده و وقت تستش رو ندارم pnp هم ندارم.
                      خیلی کلافم کرده.

دیدگاه

احتمالا اگه از ترانزیستور npn استفاده می کنی مشکل اتصال کوتاه از عدم دقت در روشن کردن ترانزیستورها باشه.
                        یه بار دیگه با صبر و حوصله بشینید و برنامه و سخت افزار رو تست کنید.
                        عملا وقتی آدم اعصاب نداشته باشه کار درست هم نمی تونه انجام بده.
                        در هر صورت موفق باشید و بازم کمکی از دستم بر بیاد در خدمتم.
                        چرا ناراحتی پاتریک!
                        - از دیدنش ناراحت شدی؟
                        + نه
                        پس چی ناراحتت کرده
                        محصولات

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : راه اندازی موتور DC با رله ؟!! شدنیه ؟

نوشته اصلی توسط سوران آراسته
                          احتمالا اگه از ترانزیستور npn استفاده می کنی مشکل اتصال کوتاه از عدم دقت در روشن کردن ترانزیستورها باشه.
                          یه بار دیگه با صبر و حوصله بشینید و برنامه و سخت افزار رو تست کنید.
                          عملا وقتی آدم اعصاب نداشته باشه کار درست هم نمی تونه انجام بده.
                          در هر صورت موفق باشید و بازم کمکی از دستم بر بیاد در خدمتم.
                          رله رو درست وصل میکنه .
                          برنامه هم کاملا درست هست و همچین برنامه پیچیده ای نیست 4 تا پایه رو باید یک کنه که درست عمل میکنه و درسته چک کردم
                          مشکل بعد رله هاست.
                          اصلا من نمیدونم اون پایه ای از رله که به هیج جا وصل نیست چجوری ولتاژ داره!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sanup2006
                            آره منم طوری رله رو وصل میکنم که به ولتاژ درست باشه و با مولتی متر درست نشون میده و مثلا دو سر جفت رله 18 ولت دارم ولی مشکل اینه که وقتی 2 تا رله روشنه یکی از اون 2 رله دیگه هم ولتاژ داره با اینکه قطع هستش .

اصلا عجیب ترین چیزیه که تا حالا دیدم.
                            3-4 رو قطع کن از میکرو اگر بازم اونطوری شد یا مشکل از رله هاس یا از ترانزیستورها ( شاید ترانزیستورها نشتی دارن یا دارن از بیس تغذیه کمی میگیرن ( البته از میرو)) اگر باز هم مشکل داشت از میکروته.

دیدگاه

برای تغییر جهت گردش موتور نیازی به 3 تغذیه و 4 رله نمیباشد.البته اگر پایه های رلهرا مشخص مینمودید و نحوه اتصال انها را بهتر میشد علت را فهمید ولی انچه مسلم است ایراد در اتصالات میباشد.معمولا برای تغییر جهت دور موتور یا با یک تغذیه و چهار رله این کار انجام میشود و یا با 2 تغذیه و 2 رله و با تغذیه های شما میتوان با 2 رله این کار را انجام داد یک یر موتور به زمین مدار وصل شود--سر دیگر موتور به کنتاکت مشترک هر دو رله-و +18 به کنتاکت باز یک رله و -18 نیز به کناکت باز رله دیگر.با وصل هر رله موتور در جهت مربوطه خواهد چرخید.در این حالت نباید هر دو رله هم زمان اجازه وصل شدن داشته باشند.
                              در زندگی اثر خوب و خاطره خوش از خودمان در این دنیا برجا بگذاریم.etgpsp

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X