اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت اینورتر سینوسی خالص - Pure Sine Wave Inverter

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت اینورتر سینوسی خالص - Pure Sine Wave Inverter

نوشته اصلی توسط mohammadalian نمایش پست ها
    درایور رو برای on کردن یکی از ماسفت ها تحریک کنید وببینید ولتاژ گیت- سورس اون ماسفت چقدره.
    ممنون از پاسختون،ببخشید من در این زمینه مبتدی هستم،میشه بفرمایید چجوری باید این کار رو انجام بدم و این ولتاز چقدر باید باشه؟
    داخل اینورتر های مربعی دیدم که برای تبدیل 325 ولت دی سی به 230 ولت AC از همین پل H استفاده میکنن.منتها برای درایو کردن بجای میکرو از 556 و 4013 استفاده میکنن.اصلا به این که نوع بار چی باشه حساس نیستن و تنها در صورتی ماسفت ها میسوزن که خروجی برای زمان بیشتر از حتی یک ثانیه،که زمان زیادی هست،اتصال کوتاه بشه.ولی تو این مدار در صورت اتصال کوتاه شدن یا حتی وصل کردن به یک محافظ برق که داخلش تغذیه خازنی استفاده شده به 100 میلی ثانیه نمیکشه که ماسفت ها میسوزن.بنظرتون مشکل این مدار از کجاست؟مشکل از فیلتر که از دو سلف 5 میلی هانری و یک خازن 220 نانو هست نمیتونه باشه؟اگه علاوه بر دیود داخلی ماسفت ها،از بیرون هم براش دیود بذارم مشکل حل نمیشه؟یا این که بین گیت و درین،زنر 12 ولت بذارم؟
    جدیدترین ویرایش توسط Ebrahim988; ۱۰:۱۴ ۱۳۹۶/۰۵/۱۶.

دیدگاه

خودم فکر میکنم که اگه از دیود TVS استفاده کنیم،این مشکل حل میشه،کسی نظری در این مورد نداره؟
      جدیدترین ویرایش توسط Ebrahim988; ۱۶:۲۲ ۱۳۹۶/۰۵/۱۷.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ebrahim988 نمایش پست ها
        ممنون از پاسختون،ببخشید من در این زمینه مبتدی هستم،میشه بفرمایید چجوری باید این کار رو انجام بدم و این ولتاز چقدر باید باشه؟
        داخل اینورتر های مربعی دیدم که برای تبدیل 325 ولت دی سی به 230 ولت AC از همین پل H استفاده میکنن.منتها برای درایو کردن بجای میکرو از 556 و 4013 استفاده میکنن.اصلا به این که نوع بار چی باشه حساس نیستن و تنها در صورتی ماسفت ها میسوزن که خروجی برای زمان بیشتر از حتی یک ثانیه،که زمان زیادی هست،اتصال کوتاه بشه.ولی تو این مدار در صورت اتصال کوتاه شدن یا حتی وصل کردن به یک محافظ برق که داخلش تغذیه خازنی استفاده شده به 100 میلی ثانیه نمیکشه که ماسفت ها میسوزن.بنظرتون مشکل این مدار از کجاست؟مشکل از فیلتر که از دو سلف 5 میلی هانری و یک خازن 220 نانو هست نمیتونه باشه؟اگه علاوه بر دیود داخلی ماسفت ها،از بیرون هم براش دیود بذارم مشکل حل نمیشه؟یا این که بین گیت و درین،زنر 12 ولت بذارم؟
        سلام دوست عزیز
        مشکل شما از خازنی بودن فیلترتونه - تا جایی کی میتونید خازن را کوچک کنید و برای جبران فیلتر
        تا جایی که امکان دارد سلف را افزایش دهید...
        اگر میکرو امکان کار با فرکانس بالاتر را داشت خوب می شد خازن را خیل کوچک کرد و سلف را هم کوچک و معقول گرفت
        ولی خوب این مشکل کم بودن فرکانس SPWM را باید با فیلتر حل کرد که راحت ترین کار ی که به فکر میرسد , افزایش خازن است که فیلتر را به شدت
        خازنی کرده و فشار زیادی روی ماسفتهای قدرت می آورد... پس تنها راه ' افزایش سلف است که خوب هم بزرگ می شود و هم پیچیدنش سخت خواهد بود....
        باید فیلتر را هم با دقت محاسبه و پارامترهای خازن و سلف را با دقت تغییر بدهید ..... البته هر کاری کنید شما در فیلتر آمپدانس خازنی دارید
        ولی باید کاری کنید که آن را به حداقل ممکن برسانید.... شما باید کاری کنید که آمپدانس کل شبکه خازنی نباشد یا خیلی خازنی نباشد....
        و این کار امکان پذیر نیست جز کاهش مقدار خازن و افزایش سلف ....
        پ.ن: فراموش نکنید که خازن را حتما MKT انتخاب کنید...
        آموزش ساخت دستگاه برف ساز خانگی : https://www.eca.ir/forums/thread55009.html
        مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
        _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359 نمایش پست ها
          سلام دوست عزیز مشکل شما از خازنی بودن فیلترتونه - تا جایی کی میتونید خازن را کوچک کنید و برای جبران فیلتر تا جایی که امکان دارد سلف را افزایش دهید... اگر میکرو امکان کار با فرکانس بالاتر را داشت خوب می شد خازن را خیل کوچک کرد و سلف را هم کوچک و معقول گرفت ولی خوب این مشکل کم بودن فرکانس SPWM را باید با فیلتر حل کرد که راحت ترین کار ی که به فکر میرسد , افزایش خازن است که فیلتر را به شدت خازنی کرده و فشار زیادی روی ماسفتهای قدرت می آورد... پس تنها راه ' افزایش سلف است که خوب هم بزرگ می شود و هم پیچیدنش سخت خواهد بود.... باید فیلتر را هم با دقت محاسبه و پارامترهای خازن و سلف را با دقت تغییر بدهید ..... البته هر کاری کنید شما در فیلتر آمپدانس خازنی دارید ولی باید کاری کنید که آن را به حداقل ممکن برسانید.... شما باید کاری کنید که آمپدانس کل شبکه خازنی نباشد یا خیلی خازنی نباشد.... و این کار امکان پذیر نیست جز کاهش مقدار خازن و افزایش سلف .... پ.ن: فراموش نکنید که خازن را حتما MKT انتخاب کنید...
          سلام، واقعا خوشحال شدم که شما که استارتر این تاپیک بودید،جواب بنده رو دادید.مشکل بار سلفی با قرار دادن چهار تا دیود TVS روی ماسفت ها کاملا حل شد.دیگه عالی عالی شد.فقط آقا سینا حالا که انقدر برای این تاپیک زحمت کشیدید،ای کاش یه توضیح هم در مورد تنظیم فیوزبیت های میکرو میدادید که مثلا CKOPT و یا فیوز بیت مربوط به ریست شدن میکرو در ولتاژ 2.7 یا 4 ولت فعال باشه یا خیر.همین طور در مورد جنس هسته تورید برای فیلتر .خروجی اینورتر رو با دریل و حتی موتورجوش کوچیک هم امتحان کردم و راحت هم جواب میده،من فقط یه مشکل کوچیک که دارم اینه که موج تو قسمت پیک و قسمت عکس اون تو نیم سیکل منفی ،یه حالتی مثل این پیش میاد:
          آیا ایراد از فیلتر هست؟،چون هسته توروید بزرگ پیدا نکردم،سلفم رو با هسته فریت 33 در 29 ساختم و ظرفیتش 1.5 میلی هانری هست و خازن هم مقدارش 2.2 میکروفاراد. ممنون میشم راهنمایی کنید که چی رو باید تغییر بدم.در ضمن اگه مقدار سلف رو خیلی زیاد مثلا 10 میلی هانری در نظر بگیریم و خازن رو مثلا 100 نانو ،مشکلی پیش نمیاد؟ خازن هم حتما باید MKT باشه،یعنی حتی پلی استر 400 ولت هم نمیشه؟
          جدیدترین ویرایش توسط Ebrahim988; ۲۲:۵۸ ۱۳۹۶/۰۵/۲۸.

دیدگاه

سلام به نظر موج سینوسی مشکل داره پیک دیوتی سایکلش نصف بیشتر پریود فرکانس 50 هرتزشو گرفته کنترل ولتاژ و از همه واجب تر جریانم که نداره.اسنابر نداره اصلا شما بیا یه شارژز لپ تاپ یا پرینتر بهش وصل کن که بارش خازنیه مثل برق ماسفتاش میره هوا البته من این مدارو هنوز امتحان نکردم ولی یه اینورتر مربعی ساختم خیلی خوب کار میکنه 400 وات توان داره با موج مربعی با پنکه و دلر و شارژر لب تاپ امتحان کردم نویز خیلی بدی میندازه روی پنکه شارژر هم به ویز ویز عجیبی میفته. آسی کردن یا سینوسی کردن موج خروجی برای موتورهای القایی مثل پنکه و ریش تراش و این جور چیزاست که بدر میخوره وگرنه همون برق دی سی که بهتره نویز نداره تلفات دوبارکی توی ماسفتارم نداره.دلرم با برق دی سی روشن میشه
            جدیدترین ویرایش توسط ali_smps; ۲۲:۳۷ ۱۳۹۶/۰۷/۱۴.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ebrahim988 نمایش پست ها
              سلام، واقعا خوشحال شدم که شما که استارتر این تاپیک بودید،جواب بنده رو دادید.مشکل بار سلفی با قرار دادن چهار تا دیود TVS روی ماسفت ها کاملا حل شد.دیگه عالی عالی شد.فقط آقا سینا حالا که انقدر برای این تاپیک زحمت کشیدید،ای کاش یه توضیح هم در مورد تنظیم فیوزبیت های میکرو میدادید که مثلا CKOPT و یا فیوز بیت مربوط به ریست شدن میکرو در ولتاژ 2.7 یا 4 ولت فعال باشه یا خیر.همین طور در مورد جنس هسته تورید برای فیلتر .خروجی اینورتر رو با دریل و حتی موتورجوش کوچیک هم امتحان کردم و راحت هم جواب میده،من فقط یه مشکل کوچیک که دارم اینه که موج تو قسمت پیک و قسمت عکس اون تو نیم سیکل منفی ،یه حالتی مثل این پیش میاد:

آیا ایراد از فیلتر هست؟،چون هسته توروید بزرگ پیدا نکردم،سلفم رو با هسته فریت 33 در 29 ساختم و ظرفیتش 1.5 میلی هانری هست و خازن هم مقدارش 2.2 میکروفاراد. ممنون میشم راهنمایی کنید که چی رو باید تغییر بدم.در ضمن اگه مقدار سلف رو خیلی زیاد مثلا 10 میلی هانری در نظر بگیریم و خازن رو مثلا 100 نانو ،مشکلی پیش نمیاد؟ خازن هم حتما باید MKT باشه،یعنی حتی پلی استر 400 ولت هم نمیشه؟
              سلام دوست عزیز ...
              بله مشکل از فیلتر است و باید فیلتر را دستکاری کنید...
              بله باید هسته سلف را بزرگ بگیرید و مقدار آن را هم افزایش دهید...
              خازن باید کاهش پیدا کند...
              پ.ن: دیود را متوجه نشدم - کجا دیود قرار دادید؟ نیازی به دیود نیست؟؟؟!!!
              بیشتر میتوانید توضیح دهید؟؟؟
              اگر دوست داشتید عکس قرار دهید و بر روی عکس توضیح دهید مشکلاتتان چیست...
              مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
              _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

ساخت اینورتر سینوسی خالص - Pure Sine Wave Inverter

سلام به همه و تمامی مهندسین و استادان گرامی ، من یک مشکلی در رابطه با این اینورتر داشتم ، بسیار ممنون میشم اگه کسی منو راهنمای کنه
                من قسمت پوش پول رو ساختم و تونستم یک کیس به همراه مانیتور ال سی دی رو راه بندازم اما مشکلی که من دارم قسمت مبدل دیسی به ایسی است چون قراره اسپیکر هم بهش وصل بشه و منبع اسپیکر ترانس 220 به 16 دوبل هست, هر کاری میکنم درست کار نمیکنه ، مشکلم دقیقا ماسفت های های ساید هست که به هیچ وجه روشن نمیشن روش های زیادی امتحان کردم مثل تغییر خازن بوت استرپ و کاهش مقاومت گیت و غیره ولی جواب نمیده ، حتی برای اطمینان برق شهری رو دیسی کردم مثبت رو دادم به درین و منفی رو وصل کردم به یک لامپ رشته ای 100 وات اون سر لامپ رو هم به سورس وصل کردم گیت رو هم با 12 ولت تحریک کردم ولی لامپ روشن نمیشه ،عکس این حالت رو امتحان کردم کار کرد یعنی سورس منفی و خروجی درین (مدار رو از پست اول برداشتم و همان مداری است که جناب اقای سینا گذاشته بودن )واقعا عذر میخوام که سوالم زیاد طولانی شد ، قبل از پاسخ هاتون ممنونم
                جدیدترین ویرایش توسط mafd; ۱۱:۵۱ ۱۳۹۶/۰۶/۲۸.

دیدگاه

سلام بر اساتید و مهندسین عزیز
                  با این همه پیغام و بحث ولی مدار اینورتر سینوسی کامل هنوز نتوانستید بسازید چرا؟؟؟
                  بابا ی نفر نیست یک پروژه کامل و بی نقص بزاره استفاده کنیم؟
                  ببخشید تند حرف زدم ولی هنوز هیچی به نتیجه نرسیدیم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط etalebi نمایش پست ها
                    سلام بر اساتید و مهندسین عزیز
                    با این همه پیغام و بحث ولی مدار اینورتر سینوسی کامل هنوز نتوانستید بسازید چرا؟؟؟
                    ببخشید تند حرف زدم ولی هنوز هیچی به نتیجه نرسیدیم
                    نتیجه کلی تاپیک و فایل های ساخت در پست اول تاپیک قرار گرفته که میتونید دانلودش کنید
                    (http://s9.picofile.com/file/8298981450/Pure_Sine_Wave_Inverter.pdf.html) مقدمه: چرا اینورتر سینوسی؟ ما یک پارامتر سنجش در این زمینه داریم به نام THD (توتال هارمونیک دیستورشن) که به معنی مجموع هارمونیکهای ولتاژ و جریان است که به صورت درصد نمایش داده می شود. هارمونیک ها یک امر نامطلوب می باشند و بر روی دستگاه های الکترونیکی و

دیدگاه

نوشته اصلی توسط etalebi نمایش پست ها
                      سلام و عرض ادب
                      در این تاپیک هم به طور کامل در این مورد بحث شده :
                      سلام،دوستان کسی جایی داخل ایران سراغ داره که ماژول EGS002 (ماژول اینورتر سینوسی خالص )رو داشته باشه؟تو فروشگاه ECA که پیدا نکردم.خیلی فوریه،برا پروژه بهش احتیاج دارم.
                      جدیدترین ویرایش توسط علی چمانی; ۰۸:۲۹ ۱۳۹۶/۰۷/۱۵.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علی چمانی نمایش پست ها
                        سلام و عرض ادب
                        در این تاپیک هم به طور کامل در این مورد بحث شده :
                        https://www.eca.ir/forums/thread77973.html
                        با سلام و تشکر از دوست عزیزم , علی آقا ی عزیز برای معرفی این تاپیک ....
                        کاش به جای زدن تاپیکهای جدید , همین تاپیک را ادامه میدادند... تا این تاپیک هم علمیتر شود و هم دوباره کاری
                        و اگر چیزی تکراری بود
                        دباره نویسی نشود ...
                        قبلا در باره این سری از چیپها صحبت و بحث شده بود... هدف از ایجاد این تاپیک - ساخت یک اینورتر سینوسی از صفر
                        تا 100 بود و پی بردن به علم ساخت این سری از اینورترها - اگر قرار بود از چیپ آماده استفاده شود که خوب ماژول آماده
                        اینورتر سینوسی هم موجود است و فقط باید یک مدار پوش پول 12 به 325 ولت بسازید و به ان وصل کنید و تا 4000 وات
                        را کنترل میکند .... و یا یک اینورتر سینوسی چینی ارزان و استاندارد خریداری کنید... شما در مورد عملکرد این چیپها چه میدانید...
                        قرار است خودمان بسازیم... در غیر این صورت که منتاژ اینورتر سینوسی خیلی وقت است انجام میشود و این سری از چیپا و ماژولها ...
                        در بازار موجود بوده اند (حتی ماژول کوتک...)....
                        تجربه بنده هم از چیپها و ماژولهای طراحی شده و ساخته شده در چین , زیاد جالب نیست و حتی یکی از دوستان که وارد کننده قطعه بود
                        در همین تاپیک پیشنهاد کردند که این سری از چیپها و ماژولها را - اگر دوستان خواستند و دست جمعی سفارش دارند.. وارد کند که استقبال نشد..
                        خوب من در تاپیک اول طرح کلی را قرار داده ام و وقت کنم مدار تکمیلی را هم قرار میدم (باید یک مقاله آموزشی 100 تا 200 صفحه ای تایپ کنم
                        که گرفتاری و... نمیگذارد...) اما در اصل مدار مشکلی نیست و بیشتر مشکل دوستان در فیلتر بود و باید بیشتر روی فیلتر خروجی
                        کار کنند و باید فیلترهای نویزگیر هم در خروجی قرار دهند (چند فیلتره ) تا موج بهتری در خروجی دریافت کنند که اینورتر های چینی و تایوانی نیز
                        همه دسته ای از فیلترهای نویزگیر را در خروجی مدار خود قرار داده اند
                        حال در پایین یک عکس کلی از اینورتر کوتک 200 وات خودم قرار میدهم و اگر دوستان نیاز به توضیح و تفسیر بخشهای مختلف مدار کوتک در عکس پایین دارند
                        بفرمایند تا برایشان توضیح دهم...

یا باید به جای فیلترهای گوناگون از هسته آهنی (UPS) برای فیلتر استفاده کنند که خیلی جریان پیچیده تر میشود و بحث اینورتر های Low Frequency مطرح میشود...
                        البته این سری از اینورتر ها ی لو فرکونسی - خیلی خیلی بهتر از سری تمام سوئیچینگ ها که ما در حال طراحی آن هستیم , میباشند... البته با نمونه های خطی قدیمی هم
                        متفاوت میباشند و بازدهی 85 تا 90 درصدی داشته و موج خروجی بسیار خوبی دارند و بارهای القائی هم به راحتی میتوان به آنها وصل کرد... برای کارهای خورشیدی هم
                        این سری از اینورتر ها را پیشنهاد میدهم...

دیدگاه

سلام دوستان اگر با همین مدار بخوایم ورودی 24 الی 28 ولتdc را تبدیل به220 ولت800 وات کنیم کدام قسمت ها تغییر میکنه کسی میتونهه راهنمایی کنه؟

دیدگاه

پاسخ : ساخت یک اینورتر سینوسی خالص وات پایین
                            سلام دوستان و اساتید گرامی
                            بارها و بارها دوستان در همین سایت و مخصوصا پیغام خصوصی و ایمیل از من تقاضا کرده اند که به یک
                            مدار اینورتر سینوسی خیلی خیلی ساده نیاز دارند و مثلا راندمان پایین و یا توان کم آن برایشان مهم نیست و
                            مثلا میخواهند یک موتور یا پمپ چند وات را راه اندازی کنند و یا یک مصرف کننده کوچک را به آن متصل کنند
                            و نمیخواهند که یک مدار پیچیده اینورتر سینوسی را بسازند و خود را درگیر مباحث پیچیده آن کنند و یا برای
                            یک مقاله ساده درسی به آن نیاز دارند و یا فقط دوست دارند که در آزمایشگاه یک اینورتر ساده سینوسی خطی
                            با یک ترانس هسته اهنی 3 سره بسازند....
                            خیلی وقت بود که میخواستم یک مدل ساده برای این سری از دوستان طراحی کنم که وقت نمیشد ...
                            این جمعه به فکرم افتاد و شروع به طراحی آن کردم و ساخت پی سی بی و....
                            امیدوارم که به درد دوستان بخورد...
                            از این ساده تر امکانپذیر نیست...
                            سوالی بود در خدمتم....

دانلود:
                            http://s9.picofile.com/file/83320366...erter.zip.html
                            پسورد فایل زیپ شده... www.eca.ir میباشد....

دیدگاه

سلام این عملی هست و سینوسی واقعی است

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

این واقعی هست
                              https://www.instructables.com/id/Pure-sine-wave-inverter/

دیدگاه

نوشته اصلی توسط flightsazan نمایش پست ها
                                سلام این عملی هست و سینوسی واقعی است

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

این واقعی هست
                                https://www.instructables.com/id/Pur...wave-inverter/
                                سلام دوست عزیز... خوب هستید ؟
                                مگر بقیه مدارها غیر واقعی هستند و علمی نیستند...؟؟؟!!!!
                                از این نمونه که شما زحمت کشیدید و قرار دادید ... دقیقترش را در تاپیکی با عنوان ساخت اینورتر
                                سینوسی ساده در همین سایت قرار دادم.... بسیار رزولوشن دقیق تری از این مدل که شما معرفی کردید دارد..
                                البته همین لینک شما را چند سال پیش در همین تاپیک معرفی کردیم...
                                اشکالات زیادی به آن میتوان گرفت که بعد از اتصال بار متوجه آن خواهید شد... البته بدون بار هم
                                این مدل که معرفی کردید....THD بالایی دارد به دلیل رزولوشن پایین PWM....

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X