اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت اینورتر سینوسی خالص - Pure Sine Wave Inverter

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت اینورتر سینوسی خالص - Pure Sine Wave Inverter

سلام ناصر خان
    من قسمت میکرو کنترلر و موج SPWM را حل کردم
    یک برنامه با بیسکام دارم که کاملا دقیق هست و با مگا 16 یا 32 , کار میکنه
    مدار H بریج و دایورها نیز امادست و فقط میکونه ماسفت مورد نظر برای 12 ولت که اشکان جان قراره شماره
    ماسفت را امشب به من بده
    فقط میمونه قسمت ترانس:
    این جور که من متوجه شدم , شما ترانسهای هسته فریت را میفرمایید
    شما میتونید ترانس مورد نظر را طراحی کنید؟
    چه شماره قرقره و هسته فیریتی مد نظرتون هست؟
    سیمپیچ اولیه و ثانویه چند دور پیشنهاد میکنید و چه قطر سیمپیچ برای اولیه و ثانویه در نظر میگیرید؟
    راستی فیلتر هم یک سلف 1.2 میلی هانری و خازن هم یک خازن 400 ولت یک میکرو فاراد , پیشنهاد میکنم

آموزش ساخت دستگاه برف ساز خانگی : https://www.eca.ir/forums/thread55009.html
    مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
    _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
      سلام ناصر خان
      من قسمت میکرو کنترلر و موج SPWM را حل کردم
      یک برنامه با بیسکام دارم که کاملا دقیق هست و با مگا 16 یا 32 , کار میکنه
      مدار H بریج و دایورها نیز امادست و فقط میکونه ماسفت مورد نظر برای 12 ولت که اشکان جان قراره شماره
      ماسفت را امشب به من بده
      فقط میمونه قسمت ترانس:
      این جور که من متوجه شدم , شما ترانسهای هسته فریت را میفرمایید
      شما میتونید ترانس مورد نظر را طراحی کنید؟
      چه شماره قرقره و هسته فیریتی مد نظرتون هست؟
      سیمپیچ اولیه و ثانویه چند دور پیشنهاد میکنید و چه قطر سیمپیچ برای اولیه و ثانویه در نظر میگیرید؟
      راستی فیلتر هم یک سلف 1.2 میلی هانری و خازن هم یک خازن 400 ولت یک میکرو فاراد , پیشنهاد میکنم

خوب پس دیگه تمومه
      خوب بهترین ماسفت برای این کار IRF3205 هست که تا 70 آمپر به راحتی جواب میده.
      باشه طراحی ترانس با من . ترانس و سیم ها و تعداد دور و ... بستگی به توان داره
      حداکثر توان مورد نیاز شما چقدر هست؟
      برنامه رو به من هم بده بی زحمت :mrgreen:
      بهتره سلف خروجی رو به جای یه 1.2 میلی هانری از دو سلف 680 میکرو هانری استفاده بشه و در دو سر ترانس قرار داده بشه

sigpic

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ناصر منتظری
        خوب پس دیگه تمومه
        خوب بهترین ماسفت برای این کار IRF3205 هست که تا 70 آمپر به راحتی جواب میده.
        باشه طراحی ترانس با من . ترانس و سیم ها و تعداد دور و ... بستگی به توان داره
        حداکثر توان مورد نیاز شما چقدر هست؟
        برنامه رو به من هم بده بی زحمت :mrgreen:
        بهتره سلف خروجی رو به جای یه 1.2 میلی هانری از دو سلف 680 میکرو هانری استفاده بشه و در دو سر ترانس قرار داده بشه
        دستتون درد نکنه
        باشه چشم , فقط یک روز به من وقت بدید تا سورس برنامه را پیدا کنم
        (تقریبا میدونم کجاست ولی خوب کامپیوتر ما پسرا که میدونی
        به چه شکلیه :mrgreen البته اگر با زبان بیسیک آشنا هستید
        اگر هم نبودید , مشکلی نیست و هگز برنامه را براتون قرار میدم

من فردا میرم بازار و قطعاتو میخرم , پس ماسفت IRF3205 را شما پیشنهاد میکنید؟در ولتاژ 12 ولت میتونه خوب سویئچ کنه؟ البته حتما شما این نکات را در
        نظر گرفتید که این ماسفت را پیشنهاد کردید :redface:

به نظر من ابتدا یک مدل حدود 100 تا 150 وات طراحی کنیم که هزینه ساختش برای دوستان زیاد نشه
        در مرحله بعد که کامل جواب گرفتیم
        من پیشنهاد میکنم یک مدل تجاری حرفه ای و توان بالا را طراحی کنیم .... نظر شما چیه؟

اضافه شده در تاریخ :
        ناصر خان چرا شما به جای سلف 1.2 میلی هانری , دو عدد سلف 680 هانری پیشنهاد دادید؟ و دقیقا باید به کجاها وصل بشن؟
        میتونید کمی بیشتر منو راهنمایی کنید؟
        راستی , خازن چی , خوب اتخاب کردم؟

پ.ن: سلفها را چند وات به نظرتون بگیرم (چند آمپری)؟
        با تشکر
        مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
        _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
          دستتون درد نکنه
          باشه چشم , فقط یک روز به من وقت بدید تا سورس برنامه را پیدا کنم
          (تقریبا میدونم کجاست ولی خوب کامپیوتر ما پسرا که میدونی
          به چه شکلیه :mrgreen البته اگر با زبان بیسیک آشنا هستید
          اگر هم نبودید , مشکلی نیست و هگز برنامه را براتون قرار میدم

من فردا میرم بازار و قطعاتو میخرم , پس ماسفت IRF3205 را شما پیشنهاد میکنید؟در ولتاژ 12 ولت میتونه خوب سویئچ کنه؟ البته حتما شما این نکات را در
          نظر گرفتید که این ماسفت را پیشنهاد کردید :redface:

به نظر من ابتدا یک مدل حدود 100 تا 150 وات طراحی کنیم که هزینه ساختش برای دوستان زیاد نشه
          در مرحله بعد که کامل جواب گرفتیم
          من پیشنهاد میکنم یک مدل تجاری حرفه ای و توان بالا را طراحی کنیم .... نظر شما چیه؟
          موافقم
          بله :biggrin:
          بیسیک هم خوب بلدم :nerd:
          بله این ماسفت در اینورتر های موجود در بازار هم استفاده شده :nice:
          بله 150 وات هم خوبه . فقط فرکانس spwm چقدره؟ :question:
          موافقم :mrgreen:
          نوشته اصلی توسط sina1359
          ناصر خان چرا شما به جای سلف 1.2 میلی هانری , دو عدد سلف 680 هانری پیشنهاد دادید؟ و دقیقا باید به کجاها وصل بشن؟
          میتونید کمی بیشتر منو راهنمایی کنید؟
          راستی , خازن چی , خوب اتخاب کردم؟
          پ.ن: سلفها را چند وات به نظرتون بگیرم (چند آمپری)؟
          با تشکر
          به جای اینکه یه سلف بزاریم در یک سمت خوب بهتره در دو سمت سلف رو بزاریم و مقدارش هم نصف میشه : عینتوری

البته این طوری منظورم بود :biggrin:
          خازن خوبه :smile:
          سلف هم باید بتونه جریان مورد نظر رو تحمل کنه دیگه برای این توان 1 آمپر هم مناسبه :rolleyes:

sigpic

دیدگاه

موافقم
            بله :biggrin:
            بیسیک هم خوب بلدم :nerd:
            بله این ماسفت در اینورتر های موجود در بازار هم استفاده شده :nice:
            بله 150 وات هم خوبه . فقط فرکانس spwm چقدره؟ :question:
            موافقم :mrgreen:به جای اینکه یه سلف بزاریم در یک سمت خوب بهتره در دو سمت سلف رو بزاریم و مقدارش هم نصف میشه : عینتوری

البته این طوری منظورم بود :biggrin:
            سلف هم باید بتونه جریان مورد نظر رو تحمل کنه دیگه برای این توان 1 آمپر هم مناسبه :rolleyes:

ستتون درد نکنه
            راستی بالاخره با کلی جستجو , برنامه را پیدا کردم
            سورس برنامه را براتون PM میکنم
            لطفا فعلا در تاپیک قرار ندهید تا پروژه تکمیل بشه و
            فایل PDF با نام طراح (که شما هستید) در کامنت اول قرار میگیره
            تا حق ناشر خدای نکرده پایمال نشه
            فرکانس SPWM هم در برنامه سورس مشخصه

اضافه شده در تاریخ :
            ببخشید ناصر خان من یک اشتباه تایپی داشم :
            در عکس خازن را 2 میکرو فاراد 400 ولت قراردادم
            و در نوشته هایم خازن 1 ویکرو 400 ولت تایپ کردم
            شما فرمودید که " خازن خوبه "
            کدام خازن مد نظرتون بود ؟ 1 میکرو یا دو میکرو :mrgreen:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
              ببخشید ناصر خان من یک اشتباه تایپی داشم :
              در عکس خازن را 2 میکرو فاراد 400 ولت قراردادم
              و در نوشته هایم خازن 1 ویکرو 400 ولت تایپ کردم
              شما فرمودید که " خازن خوبه "
              کدام خازن مد نظرتون بود ؟ 1 میکرو یا دو میکرو :mrgreen:
              خواهش می کنم.
              البته چند نکته هست که خیلی مهم هست.
              ولی نمی گم می خوام تا خودتون بعد از اینکه مدارو ساختید و ترکید بهش پی ببرید :mrgreen:
              ولی چند تاشو میگم :mrgreen:
              اول اینکه دید تایم باید در برنامه میکرو در نظر گرفته شده باشه (در آموزش سوئیچینگ دید تایم رو کاملا توضیح دادم.)
              دوم اینکه فرکانس در محدوده صوتی هست و برخی افراد صداشو می شنون و خیلی هم صدای آزار دهنده ای هست من تست کردم تا 16 کیلوهرتز رو می شندیم و در فرکانس بالای 16 خیلی صدای بدی و ناهنجاری بود.
              این فرکانس 16 کیلو هرتز برای برخی افراد خیلی مضر هست و باعث سردرد و ... میشه بهتره از فرکانس بالای 20 کیلو استفاده بشه
              سوم اینکه فیلتری که شما طراحی کردید برای 16 کیلو هست اما فیلتر باید برای مثلا ده کیلو محاسبه بشه تا 16 کیلو رو کاملا حذف کنه
              نکته :
              فرکانس قطع در فیلتر های پایین گذر به این معنی نیست که دیگه از اون فرکانس به بعد همه هارونیک ها حذف میشن بلکه به این معنی هست که از اون فرکانس به بعد تازه تضعیف مناسب شروع میشه
              و یادمون باشه در فرکانس قطع فقط 30 درصد هارمونیک مزاحم حذف میشه و 70 درصد باقی هست.
              فرکانس قطع فرکانسی است که دامنه سیگنال خروجی درآن فرکانس 0.7 دامنه سیگنال ورودی است.
              پس اصلا فیلتر اینجا اشتباه محاسبه شده!
              همشو گفتم که oo:

اضافه شده در تاریخ :
              سلام
              من فیلتر رو محاسبه کردم.
              برای حذف فرکانس حدود 20 کیلو هرتز من فرکانس قطع رو 2 کیلو در نظر گرفتم تا مطمئن بشم فیلتر به خوبی عمل می کنه.
              و برای این کار به دو سلف 3.3 میلی هانری و یک خازن 1 میکروفاراد نیاز هست که در فروشگاه هم موجوده و عناصر کوچکی هم هستن و ارزون و با این فیلتر میشه به راحتی هارمونیک های ناخواسته رو حذف کرد.

sigpic

دیدگاه

خواهش می کنم.
                البته چند نکته هست که خیلی مهم هست.
                ولی نمی گم می خوام تا خودتون بعد از اینکه مدارو ساختید و ترکید بهش پی ببرید :mrgreen:
                ولی چند تاشو میگم :mrgreen:
                اول اینکه دید تایم باید در برنامه میکرو در نظر گرفته شده باشه (در آموزش سوئیچینگ دید تایم رو کاملا توضیح دادم.)
                دوم اینکه فرکانس در محدوده صوتی هست و برخی افراد صداشو می شنون و خیلی هم صدای آزار دهنده ای هست من تست کردم تا 16 کیلوهرتز رو می شندیم و در فرکانس بالای 16 خیلی صدای بدی و ناهنجاری بود.
                این فرکانس 16 کیلو هرتز برای برخی افراد خیلی مضر هست و باعث سردرد و ... میشه بهتره از فرکانس بالای 20 کیلو استفاده بشه
                سوم اینکه فیلتری که شما طراحی کردید برای 16 کیلو هست اما فیلتر باید برای مثلا ده کیلو محاسبه بشه تا 16 کیلو رو کاملا حذف کنه
                نکته :
                فرکانس قطع در فیلتر های پایین گذر به این معنی نیست که دیگه از اون فرکانس به بعد همه هارونیک ها حذف میشن بلکه به این معنی هست که از اون فرکانس به بعد تازه تضعیف مناسب شروع میشه
                و یادمون باشه در فرکانس قطع فقط 30 درصد هارمونیک مزاحم حذف میشه و 70 درصد باقی هست.
                فرکانس قطع فرکانسی است که دامنه سیگنال خروجی درآن فرکانس 0.7 دامنه سیگنال ورودی است.
                پس اصلا فیلتر اینجا اشتباه محاسبه شده!
                همشو گفتم که oo:
                سلام ناصر خان
                ممنون بذای راهنمایی های خوبتون
                بله دقیقا شما درست میفرمایید
                بر اساس گفته های استاد جبراییلی در همین تاپیک:
                مشکلی که هست هر چی خازن بزرگ شود , خود به سوئیچهای ماسفت فشار وارد میکند
                پس باید سلف را هرچه میشود بزرگ گرفت و در نتیجه خازن کوچک میشود (در فیلتر LC)
                اما هر چی فرکانس بالا رود , سلف را میتوان کوچک بست
                مشکل اینجا محدودیت AVR است
                به نظر من باید حدود 50 کیلو فرکانس را بالا برد
                اما نمیدونم میکرو توانایی تولید این فرکانس را در PWM دارید یا خیر
                پ.ن: پیشنهاد شما برای سلف - خارن و فرکانس چیست؟

اضافه شده در تاریخ :
                در مورد صدا هم حق با شماست
                با این مورد چه باید کرد؟

اضافه شده در تاریخ :
                سلام
                من فیلتر رو محاسبه کردم.
                برای حذف فرکانس حدود 20 کیلو هرتز من فرکانس قطع رو 2 کیلو در نظر گرفتم تا مطمئن بشم فیلتر به خوبی عمل می کنه.
                و برای این کار به دو سلف 3.3 میلی هانری و یک خازن 1 میکروفاراد نیاز هست که در فروشگاه هم موجوده و عناصر کوچکی هم هستن و ارزون و با این فیلتر میشه به راحتی هارمونیک های ناخواسته رو حذف کرد.
                پس شما میفرمایید که سلفها را باید تا 3.3 میلی هانی بالا برد؟
                خازن هم همان 1 میکرو کفایت میکنه
                دستتون درد نکنه
                راستی مگر فرکانس برنامه 16 کیلو نبود
                شما میتونید در برنامه تغییراتی ایجاد کنید تا فرکانس بالا رود
                پ.ن: راستی یک برنامه دیگه در آرشیوم پیدا کردم که در کامپیوتر دسکتاپ خانه هست
                تقریبا شبیه همان برنامه هست و انگار یک سری تغییراتی داخلش اعمال شده
                رسیدم خانه , آن را نیز براتون PM میکنم

دیدگاه

چرا تابحال فکرتون به کلاس دی نرسیده بود ؟
                  من این فکرو داشتم اما میخاستم موقعی مطرح کنم که مدار رو کامل ساختم و آزمایش کردم تو انجمن بزارم.
                  حالا که شما دوستان مشغول ساخت و طراحی شدین منم هر کمکی که از دستم بر بیاد انجام میدم.
                  فقط چند تا سوال:
                  چرا از هالف بریج استفاده نمیکنید؟
                  چرا به جای میکرو از آیسی هایی مثل 3525 یا 494 استفاده نمیکنید؟
                  __________________________________________________ _______
                  اگه سوالام تکراری بود ببخشید دیگه صفحات قبل رو نخوندم.
                  __________________________________________________ ______________________
                  خازنی که در خروجی ترانس هست چه کاری میکنه؟(1 میکرو 400 ولت)
                  نوشته اصلی توسط sina1359

به امید روزی که شما رو بر بالاترین نقطه ی علم الکترونیک ببینم . زنده باد ECA.
                  الکترونیک قدرت
                  الکترونیک آنالوگ
                  طراحی و تولید انواع مدارات الکترونیک در تیراژ انبوه
                  ---------------------BMCELEC@-------------------
                  ------------www.hoseyniemeni.ir-----------
                  ---------------www.bmc-elec.com--------------
                  ---------------www.bmc-elec.ir--------------

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
                    پس شما میفرمایید که سلفها را باید تا 3.3 میلی هانی بالا برد؟
                    خازن هم همان 1 میکرو کفایت میکنه
                    دستتون درد نکنه
                    راستی مگر فرکانس برنامه 16 کیلو نبود
                    شما میتونید در برنامه تغییراتی ایجاد کنید تا فرکانس بالا رود
                    پ.ن: راستی یک برنامه دیگه در آرشیوم پیدا کردم که در کامپیوتر دسکتاپ خانه هست
                    تقریبا شبیه همان برنامه هست و انگار یک سری تغییراتی داخلش اعمال شده
                    رسیدم خانه , آن را نیز براتون PM میکنم
                    بله
                    این برنامه زیاد جالب به نظر نمیرسه اون برنامه ای که من مد نظر دارم خیلی قابلیت تغییر آسون داره حالا باید وقت بزارم و بنویسمش.

sigpic

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hoseyni imeni
                      چرا تابحال فکرتون به کلاس دی نرسیده بود ؟
                      من این فکرو داشتم اما میخاستم موقعی مطرح کنم که مدار رو کامل ساختم و آزمایش کردم تو انجمن بزارم.
                      حالا که شما دوستان مشغول ساخت و طراحی شدین منم هر کمکی که از دستم بر بیاد انجام میدم.
                      فقط چند تا سوال:
                      چرا از هالف بریج استفاده نمیکنید؟
                      __________________________________________________ _______
                      اگه سوالام تکراری بود ببخشید دیگه صفحات قبل رو نخوندم.
                      __________________________________________________ ______________________
                      خازنی که در خروجی ترانس هست چه کاری میکنه؟(1 میکرو 400 ولت)
                      سلام دوست عزیز
                      خازن کار فیلترو در مدار بالا بازی میکنه , همراه با ترلنس هسته آهنی 110 به 220 ولت
                      خوب باید یک فیلتر در سر راه قرار بگیره که امواج فرکانس بالا ی SPWM را به سینوسی 50 هرتز
                      تبدیل کنه
                      مدار هالف بریج هم افشین خان قرار دادند و ایشون این مدار را قبلا ساختند و جواب گرفتند
                      این ماسفتی که زحمت کشیدید و معرفی کردیدو , یک نگاهی به دیتا شیتش میندازم
                      خوشحال میشیم که شما هم تو جمعمون حضور داشته باشید و از تجربیاتتون استفاده کنیم
                      پ.ن: در مورد تولید موج SPWM با روش غیر میکروکنترلر , چیزهایی شنیدم ولی مدار بدر بخوری
                      برای اون پیدا نکردم , شنیدم که خیلی بهتر از میکرو جواب میده و میکرو به دلیل لین که در حقیقت یک
                      کامپیوتر کوچیک هست و میتونه مشکلاتی در زمان پردازشش در فرمانس بالا به وجود بیاد و مشکلاتی مثل
                      هنگ کردن - مشکلات در اجرای وقفه ها در بعضی وقتها....
                      اگر شما مداری برای تولید موج SPWM دارید , ممنون میشیم که آن را قرار دهید

اضافه شده در تاریخ :
                      بله
                      این برنامه زیاد جالب به نظر نمیرسه اون برنامه ای که من مد نظر دارم خیلی قابلیت تغییر آسون داره حالا باید وقت بزارم و بنویسمش.
                      ناصر جان
                      این برنامه ای را که در پایین قرار میدم , وحید خان نصیری قبلا برای این تاپیک طراحی کرده بود
                      یک نگاهی بهش بندازید ببینید بدرد این کار میخوره یا خیر؟

مگا 8 پایه 15

$regfile = "m8def.dat"
                      $crystal = 4000000

Config Timer1 = Pwm , Pwm = 8 , Compare A Pwm = Clear Down , Compare B Pwm = Disconnect , Prescale = 1
                      Enable Interrupts

Dim A As Byte , I As Byte
                      I = 1

Do

A = Lookup(i , Dat)
                      Pwm1a = A
                      Waitus 64
                      Incr I

Loop

End

Dat:
                      Data &H80 , &H83 , &H86 , &H89 , &H8C , &H8F , &H92 , &H95 , &H98 , &H9C , &H9F , &HA2 , &HA5 , &HA8 , &HAB , &HAE,
                      Data &HB0 , &HB3 , &HB6 , &HB9 , &HBC , &HBF , &HC1 , &HC4 , &HC7 , &HC9 , &HCC , &HCE , &HD1 , &HD3 , &HD5 , &HD8,
                      Data &HDA , &HDC , &HDE , &HE0 , &HE2 , &HE4 , &HE6 , &HE8 , &HEA , &HEC , &HED , &HEF , &HF0 , &HF2 , &HF3 , &HF5,
                      Data &HF6 , &HF7 , &HF8 , &HF9 , &HFA , &HFB , &HFC , &HFC , &HFD , &HFE , &HFE , &HFF , &HFF , &HFF , &HFF , &HFF,
                      Data &HFF , &HFF , &HFF , &HFF , &HFF , &HFF , &HFE , &HFE , &HFD , &HFC , &HFC , &HFB , &HFA , &HF9 , &HF8 , &HF7,
                      Data &HF6 , &HF5 , &HF3 , &HF2 , &HF0 , &HEF , &HED , &HEC , &HEA , &HE8 , &HE6 , &HE4 , &HE2 , &HE0 , &HDE , &HDC,
                      Data &HDA , &HD8 , &HD5 , &HD3 , &HD1 , &HCE , &HCC , &HC9 , &HC7 , &HC4 , &HC1 , &HBF , &HBC , &HB9 , &HB6 , &HB3,
                      Data &HB0 , &HAE , &HAB , &HA8 , &HA5 , &HA2 , &H9F , &H9C , &H98 , &H95 , &H92 , &H8F , &H8C , &H89 , &H86 , &H83,

Data &H80 , &H7C , &H79 , &H76 , &H73 , &H70 , &H6D , &H6A , &H67 , &H63 , &H60 , &H5D , &H5A , &H57 , &H54 , &H51,
                      Data &H4F , &H4C , &H49 , &H46 , &H43 , &H40 , &H3E , &H3B , &H38 , &H36 , &H33 , &H31 , &H2E , &H2C , &H2A , &H27,
                      Data &H25 , &H23 , &H21 , &H1F , &H1D , &H1B , &H19 , &H17 , &H15 , &H13 , &H12 , &H10 , &H0F , &H0D , &H0C , &H0A,
                      Data &H09 , &H08 , &H07 , &H06 , &H05 , &H04 , &H03 , &H03 , &H02 , &H01 , &H01 , &H00 , &H00 , &H00 , &H00 , &H00,
                      Data &H00 , &H00 , &H00 , &H00 , &H00 , &H00 , &H01 , &H01 , &H02 , &H03 , &H03 , &H04 , &H05 , &H06 , &H07 , &H08,
                      Data &H09 , &H0A , &H0C , &H0D , &H0F , &H10 , &H12 , &H13 , &H15 , &H17 , &H19 , &H1B , &H1D , &H1F , &H21 , &H23,
                      Data &H25 , &H27 , &H2A , &H2C , &H2E , &H31 , &H33 , &H36 , &H38 , &H3B , &H3E , &H40 , &H43 , &H46 , &H49 , &H4C,
                      Data &H4F , &H51 , &H54 , &H57 , &H5A , &H5D , &H60 , &H63 , &H67 , &H6A , &H6D , &H70 , &H73 , &H76 , &H79 , &H7C,

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : ساخت اینورتر سینوسی خالص - Pure Sine Wave Inverter

نوشته اصلی توسط sina1359
                        سلام افشین خان
                        من از شما پوزش میخوام که وقت و بی وقت مزاحمتون میشم :redface:

افشین خان پس فرق نداره به کدام گیت و پایه این دو آی سی وصل بشه؟
                        مثلا در عکس زیر که آی سی 4081 هست , پایه 1 و 2 و 3 این آی سی را
                        میتوان در نظر گرفت یا به جای آن پایه های 8 و 9 و 10 آی سی را در نظر بگیریم...
                        کلا چهار گیت از آی سی 4081 مورد استفاده است و یک گیت (به دلخواه خودمون) از آی سی 4011؟

سلام
                        بله .....کاملآ درسته.......

اضافه شده در تاریخ :
                        نوشته اصلی توسط sina1359
                        افشین خان یک سوال ابتدایی در مورد ایزولاسیون 310 ولت منفی داشتم , اگر زحمتی
                        نیست به این سوال ابتدایی هم جواب بدید :redface: (ببخشید دیگه , گیر بیسوادی مثل من افتادید :mrgreen

افشین جان در مدار سینوسی که زحمت کشیدید قرار دادید
                        در قسمت منفی 310 ولت که با دایره قرمز مشخص کردم را دقیقا نمیدونم باید به کجا وصل کنم:
                        1- به خروجی منفی پل دیود مدار پوشپول (که با دایره قرمز مشخص کردم) باید وصل بشه؟
                        2- یا به منفی باتری 12 ولت باید وصلش کنم؟ در این صورت خروجی منفی پل دیود ترانس پوش پول را به کجا وصل منم؟

پ.ن: چون ولتاژ اون قسمت از مدار بالا هست و اگر اشتباهی صورت بگیره , خطرناک هست
                        گفتم باز مزاحمتون بشم :redface:

سلام
                        اینجا همه زمینها در هر دو نقشه به هم متصل هستن..............
                        در صورتی که از اتو ترانس استفاده بشه بهتره زمین دو مدار از هم جدا باشه و با یک خازن وای گپ به هم متصل بشن.......
                        در این صورت به یک تغذیه فلایبک نیاز خواهد بود تا ولتاژ 12 و 5 ولت مدار سینوسی رو از ولتاژ 310 خروجی پوش پول بسازه...
                        در این صورت زمین مدار سینوسی از قسمت ثانویه ترانس پوش پول جدا محسوب میشه دقیقآ مانند علامتی که شما
                        کشیدید که باید زمین خازن متصل به دیود پل خروجی پوش پول رو نیز جز مدار سینوسی در نظر گرفت..........

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

ممنون افشین خان , لطف کردید :redface:

اضافه شده در تاریخ :
                          ناصر خان این هم برنامه دوم که بهتون گفته بودم
                          SPWM در فرکانس 30 کیلو هرتز میسازه
                          نظرتون در مورد این ورزن برنامه چیه؟
                          پ.ن: این PDF را قبلا در پست اول قرار داده بودم
                          نمیدونم بر اثر ویرایش پست اول , چرا پاک شده بود
                          تونستم در بخش خودم در سرور پیکو فایل پیداش کنم

http://s5.picofile.com/file/8138988292/ECA.pdf.html

این هم HEX برنامه :

http://s5.picofile.com/file/8139223576/PWM_Sine_Wave_50Hz.zip.html

اضافه شده در تاریخ :
                          نوشته اصلی توسط hoseyni imeni
                          این هم یک روش تولید SPWM به وسیله آی سی 555:
                          شما میتونید رو این شماتیکها کار کنید؟

اضافه شده در تاریخ :
                          البته ناصر خان هدف ما بیشتر ساختن SPWM به شکل زیر هست
                          عکس بالا بیشتر شبیه روشی هست که افشین خان به کار بردند
                          به نظر من این روش افت ولتاژ بالا هست (البته ممکنه من اشتباه کنم)
                          فول بریج به نظرم بهتر باید باشه , چون یک بار در یک سیکل دو ماسفت فعال و دو ماسفت غیر
                          فعال خواهد بود و در سیکل دوم دو ماسفت فعال غیر فعال شده و دو ماسفت غیر فعال , فعال میشوند
                          روش جناب افشین خان 310 ولت را به 110 ولت سینوسی تبدیل میکنه و باید با ترانس افزایش داده بشه
                          در روش فول بریج (با دو هالف بریج) RMS حاصل همان 220 ولت با پیک 310 ولت خواهد بود
                          در تولید SPWM :
                          حالا چه تولید موج های مثلثی فرکانس بالا و یا موج های مربعی فرکانس بالا (همانند عکس)
                          در هر صورت به صورت شکل زیر باید بر روی دو پایه PWM میکرو تولید بشه (یک بار سیکل منفی موج و یک بار سیکل مثبت موج)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
                            در هر صورت به صورت شکل زیر باید بر روی دو پایه PWM میکرو تولید بشه (یک بار سیکل منفی موج و یک بار سیکل مثبت موج)
                            سلام
                            به این روش 3LEVEL PWM می گویند. اگر خواستی تو گوگل سرچ کن تا شکل های بیشتری هم ببینی.
                            این روش راندمان بسیار بالاتری داره و از روش دو لول خیلی بهتر هم هست.
                            باید برنامه میکروش رو هم ببینم چطوری نوشته شده اگر بتونه موج سه لول تولید کنه بسیار عالی هست.
                            فقط در روش سه لول از هر چهار پایه میکرو خروجی باید گرفته شود. و این چهار پایه موج های مورد نیاز رو تولید می کنند.
                            البته می توان از ای سی ها و نوسان ساز ها هم برای این کار استفاده کرد اما استفاده از میکرو خیلی بهتر است :
                            تغییر آسان در نوع کنترل
                            تغییر در شکل موج و فرکانس
                            تغییر آسان در میزان دید تایم
                            که تمامی اینها اگر با مدارات پیاده سازی شوند بسیار نویز بالا خواهد بود و همچنین تغییر بسیار سخت.
                            البته اگر برنامه به شکل درست نوشته شود هیچ مشکلی مانند هنگ کردن و ... نیز وجود نخواهد داشت.
                            اگر به من چند روز زمان بدهی برنامه مورد نظر را می نویسم. با تشکر

اضافه شده در تاریخ :
                            سلام من یک نکته خیلی مهم رو باید بگم که از بس مهمه مجبورم چند بار بگم : :mrgreen:
                            آقا سینا این نکته خیلی مهم هست.
                            اگر بخواهید از SPWM سه مرحله ای استفاده کنید سیگنال باید به صورت زیر باشه و هر چهار سیگنال رو باید میکرو تو لید کنه :
                            توضیح :
                            در نیم سیکل اول سوئیچ شماره یک در حال تولید SPWM است و در همان هنگام سوئیچ شماره سه کاملا روشن است.
                            در نیم سیکل بعدی سوئیچ شماره چهار در حال تولید SPWM است و در همان هنگام سوئیچ شماره دو کاملا روشن است.
                            پس در نیم سیکل اول سوئیچ شماره دو کاملا خاموش است.
                            پس در نیم سیکل دوم سوئیچ شماره سه کاملا خاموش است.

این نکته خیلی مهم بود.

sigpic

دیدگاه

سلام دوستان
                              این توضیحات ناصر خان در تاپیک دیگریست
                              بد ندیدم در اینجا هم قرار بدم تا دوستان استفاده کنند

سلام من یک نکته خیلی مهم رو باید بگم .
                              آقا سینا این نکته خیلی مهم هست.
                              اگر بخواهید از SPWM سه مرحله ای استفاده کنید سیگنال باید به صورت زیر باشه و هر چهار سیگنال رو باید میکرو تو لید کنه :
                              توضیح :
                              در نیم سیکل اول سوئیچ شماره یک در حال تولید SPWM است و در همان هنگام سوئیچ شماره سه کاملا روشن است.
                              در نیم سیکل بعدی سوئیچ شماره چهار در حال تولید SPWM است و در همان هنگام سوئیچ شماره دو کاملا روشن است.
                              پس در نیم سیکل اول سوئیچ شماره دو کاملا خاموش است.
                              پس در نیم سیکل دوم سوئیچ شماره سه کاملا خاموش است.

اما در مورد برنامه برنامه ای که من قرار است بنویسم شکل موج سینوسی را توسط جدول تولید نمی کند.
                              قبلا دو برنامه برای این کار نوشتم که توسط میکرو موج آنالوگ تولید می شد یک توسط جدول و دیگری توسط محاسبات ریاضی توسط خود میکرو که در این روش قابلیت تغییر بسیار بالاست و آن کد این است :

کد:
                              $regfile = "m8def.dat"
                              $crystal = 16000000

Config Lcdpin = Pin , Db4 = Portc.2 , Db5 = Portc.3 , Db6 = Portc.4 , Db7 = Portc.5 , E = Portc.1 , Rs = Portc.0

Config Lcd = 16 * 2
                              Cursor Off

Config Portd = Output

Dim A As Byte
                              Dim B As Word
                              Dim C As Byte
                              Dim D As Word
                              Dim E As Word
                              Dim F As Word
                              Dim G As Byte
                              Dim H As Byte
                              Dim I As Word
                              Dim J As Single
                              Dim K As Byte
                              Dim L As Byte
                              Dim M As Byte

Ddrb.0 = 0 : Portb.0 = 1
                              Ddrb.1 = 0 : Portb.1 = 1
                              Ddrb.2 = 0 : Portb.2 = 1
                              Ddrb.3 = 0 : Portb.3 = 1
                              Ddrb.4 = 0 : Portb.4 = 1
                              Ddrb.5 = 0 : Portb.5 = 1

Declare Sub A0
                              Declare Sub A1
                              Declare Sub A2
                              Declare Sub A3
                              Declare Sub A4
                              Declare Sub A5
                              Declare Sub A6
                              Declare Sub A7
                              Declare Sub A8
                              Declare Sub A9
                              Declare Sub A10
                              Declare Sub A11
                              Declare Sub A12
                              Declare Sub A13
                              Declare Sub A14
                              Declare Sub A15
                              Declare Sub A16
                              Declare Sub A17

A = 1
                              B = 200
                              C = 50
                              F = 500
                              G = 99

Config Debounce = 30

Cls

Main1:
                              Cls
                              Do
                                Debounce Pinb.2 , 0 , A1
                                Debounce Pinb.0 , 0 , A2
                                Home
                                Lcd "SELECT WAVEFORM?"
                                Lowerline
                                If A = 1 Then
                                Lcd "WAVE IS:SINE  "
                                Elseif A = 2 Then
                                Lcd "WAVE IS:SQUARE "
                                Else
                                Lcd "WAVE IS:TRIANGLE"
                                End If
                              Loop

Main2:
                              Cls
                              Do
                                Debounce Pinb.2 , 0 , A3
                                Debounce Pinb.3 , 0 , A4
                                Debounce Pinb.4 , 0 , A5
                                Debounce Pinb.5 , 0 , A6
                                Debounce Pinb.0 , 0 , A7
                                Debounce Pinb.1 , 0 , A0
                                Home
                                Lcd "SET FREQUENCY ? "
                                Lowerline
                                Lcd "F is:" ; B ; "Hz NEXT>"
                              Loop

Main3:
                              Cls
                              Do
                                Debounce Pinb.2 , 0 , A8
                                Debounce Pinb.3 , 0 , A9
                                Debounce Pinb.4 , 0 , A10
                                Debounce Pinb.5 , 0 , A11
                                Debounce Pinb.0 , 0 , A12
                                Debounce Pinb.1 , 0 , A0
                                Home
                                Lcd "SET DUTY CYCLE ?"
                                Lowerline
                                Lcd "D.C.is:" ; C ; "% NEXT>"
                              Loop

Main4:
                              Cls
                              Do
                                Debounce Pinb.2 , 0 , A13
                                Debounce Pinb.3 , 0 , A14
                                Debounce Pinb.4 , 0 , A15
                                Debounce Pinb.5 , 0 , A16
                                Debounce Pinb.0 , 0 , A17
                                Debounce Pinb.1 , 0 , A0
                                Home
                                Lcd "SET AMPLITUDE ? "
                                Lowerline
                                Lcd "AMP.is:" ; G ; "% NEXT>"
                              Loop

Main5:
                                H = G
                                G = G - 14
                                G = G * 3                        'damne tabdil be hex
                                F = F / B                        'mohasebe T *500
                                D = F * C                        'mohasebe takhire 1
                                E = 100 - C
                                E = F * E                        'mohasebe takhire 2
                                D = D / 10
                                E = E / 10
                                Cls
                                Lcd "WAVE F DC AMP"
                                Lowerline
                                If A = 1 Then
                                Goto Main6
                                Elseif A = 2 Then
                                Goto Main7
                                Else
                                Goto Main8
                                End If
                              Main6:
                                Lcd "SIN. " ; B ; " " ; "50 " ; H
                                G = G / 2
                                Do
                                For I = 0 To 360 Step 3
                                J = I
                                J = Deg2rad(j)
                                J = Sin(j)
                                J = J * G
                                J = Int(j)
                                J = J + 128
                                Portd = J
                                For L = 1 To D
                                nop
                                Next L
                                Next I
                                Loop

Main7:
                                Lcd "SQU. " ; B ; " " ; C ; " " ; H
                                Do
                                Portd = G
                                For L = 1 To D
                                Waitus 25
                                Next L
                                Portd = 0
                                For L = 1 To E
                                Waitus 25
                                Next L
                                Loop

Main8:
                                Lcd "TRI. " ; B ; " " ; C ; " " ; H
                                Do
                                For M = 1 To G
                                Portd = M
                                For L = 1 To D
                                nop
                                Next L
                                Next M
                                For M = G To 1 Step -1
                                Portd = M
                                For L = 1 To E
                                nop
                                Next L
                                Next M
                                Loop

End                             'end program

Sub A0:
                                Goto Main1
                              End Sub A0

Sub A1:
                              If A < 3 Then
                                Incr A
                                Else
                                A = 1
                                End If
                                Goto Main1
                              End Sub A1

Sub A2:
                                Goto Main2
                              End Sub A2

Sub A3:
                              If B < 500 Then
                                Incr B
                                Else
                                B = 500
                                End If
                                Goto Main2
                              End Sub A3

Sub A4:
                              If B > 0 Then Decr B
                                Goto Main2
                              End Sub A4

Sub A5:
                              If B < 480 Then
                                B = B + 20
                                Else
                                B = 500
                                End If
                                Goto Main2
                              End Sub A5

Sub A6:
                              If B > 20 Then B = B - 20
                                Goto Main2
                              End Sub A6

Sub A7:
                                Goto Main3
                              End Sub A7

Sub A8:
                              If C < 99 Then
                                Incr C
                                Else
                                C = 99
                                End If
                                Goto Main3
                              End Sub A8

Sub A9:
                              If C > 0 Then Decr C
                                Goto Main3
                              End Sub A9

Sub A10:
                              If C < 90 Then
                                C = C + 10
                                Else
                                C = 99
                                End If
                                Goto Main3
                              End Sub A10

Sub A11:
                              If C > 10 Then C = C - 10
                                Goto Main3
                              End Sub A11

Sub A12:
                                Goto Main4
                              End Sub A12

Sub A13:
                              If G < 99 Then
                                Incr G
                                Else
                                G = 99
                                End If
                                Goto Main4
                              End Sub A13

Sub A14:
                              If G > 14 Then Decr G
                                Goto Main4
                              End Sub A14

Sub A15:
                              If G < 90 Then
                                G = G + 10
                                Else
                                G = 99
                                End If
                                Goto Main4
                              End Sub A15

Sub A16:
                              If G > 24 Then G = G - 10
                                Goto Main4
                              End Sub A16

Sub A17:
                                Goto Main5
                              End Sub A17

البته این برنامه برای یک سیگنال ژنراتور با موج های مختلف نوشته شده است .
                              نکته های مهم :
                              1- ساخت SPWM سه مرحله ای یا 3LEVEL SPWM
                              2- ایجاد موج سینوسی توسط محاسبات ریاضی
                              3- قابلیت تغییر آسان
                              البته اگر تا چند روز صبر کنید خودم برنامه را با فایل مورد نیاز قرار میدم.
                              فقط یه لطفی کنید با SMS یادآوری بفرمائید تا فراموش نکنم. :mrgreen: 09193169645

اضافه شده در تاریخ :
                              ای بابا :mrgreen: من نگاه نکرده کپی پیست کردم :mrgreen:
                              پوزش میخوام

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
                                ای بابا :mrgreen: من نگاه نکرده کپی پیست کردم :mrgreen:
                                پوزش میخوام
                                عیب نداره چون خیلی مهم هست بزار باشه

sigpic

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X