اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تبدیل فرکانس 50 هرتز به مقدار آنالوگ ثابت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

تبدیل فرکانس 50 هرتز به مقدار آنالوگ ثابت

سلام
    من یه فرکانس 50 هرتز با دیوتی سایکل متغییر دارم که میخوام به مقدار آنالوگ ثابت تبدیلش کنم.
    یعنی با تغییر دیوتی سایکل این مقدار آنالوگ هم تغییر کنه. اما خروجی آنالوگ نباید ریپل داشته باشه یا ریپلش باید خیلی کم باشه
    چطور میتونم اینکارو بکنم؟
    AYRIC

پاسخ : تبدیل فرکانس 50 هرتز به مقدار آنالوگ ثابت

سلام وقت بخیر ، شما در واقع می خوای مولفه ی dc شکل موجت رو جدا کنی که برای اینکار می تونی از یه فیلتر پایین گذر مثلاً یه RC سری با ثابت زمانی 200 میلی ثانیه یا بیشتر ( مثلاً R=22 k و C=10 uf ) استفاده کنی که خروجی از دوسر خازن باید گرفته بشه. همچنین می تونی از مدارات انتگرال گیر اپ امپی که انعطاف بیشتری دارن استفاده کنی. ولی خب این مدارایی که گفتم اشکالشون اینه که زمان پاسخشون طولانیه ( حدود یه ثانیه یا بیشتر ). یعنی تغییر در دیوتی سایکل بعد حدود یه ثانیه در خروجی اثرش بطور کامل ظاهر میشه.
    علم چندان که بیشتر خوانی چون عمل در تو نیست نادانی
    ( سعدی )

دیدگاه

نوشته اصلی توسط abi92
      سلام وقت بخیر ، شما در واقع می خوای مولفه ی dc شکل موجت رو جدا کنی که برای اینکار می تونی از یه فیلتر پایین گذر مثلاً یه RC سری با ثابت زمانی 200 میلی ثانیه یا بیشتر ( مثلاً R=22 k و C=10 uf ) استفاده کنی که خروجی از دوسر خازن باید گرفته بشه. همچنین می تونی از مدارات انتگرال گیر اپ امپی که انعطاف بیشتری دارن استفاده کنی. ولی خب این مدارایی که گفتم اشکالشون اینه که زمان پاسخشون طولانیه ( حدود یه ثانیه یا بیشتر ). یعنی تغییر در دیوتی سایکل بعد حدود یه ثانیه در خروجی اثرش بطور کامل ظاهر میشه.
      ممنون از پاسختون
      یک ثانیه خیلی زیاده آخه باید تغییرات به سرعت اعمال بشه. با میکرو اندازه گیریش کردم سرعتش هم خیلی بالاست اما چون باید به ولتاژ آنالوگ تبدیل بشه اون موقع تازه یه DAC هم میخواد که خیلی طولانی و گرون میشه. آیسی های تبدیل فرکانس به ولتاژ هم بدرد نمیخوره چون فرکانسم ثابته.
      چکار کنم؟ :redface:
      AYRIC

دیدگاه

درود
        یک راه اینه که همونطور که گفتی از میکرو استفاده کنی. dac هم می تونی با شبکه r2r با چند تا مقاومت درست کنی(اگه دقت زیاد مهم نیست).
        می تونی میکرو رو هم حذف کنی و با شمارنده و گیت منطقی زمان یک بودن پالس رو محاسبه کنی.
        راه دیگه اینه که از همون فیلتر rc استفاده کنی و برای اینکه ریپل ها رو بین پریود ها نبینی، در آخر پالس، مقدار خازن رو با یه آنالوگ سوئیچ روی خازن دیگه به نوعی ذخیره کنی.(که پیاده سازی عملی اون شاید یکم سخت باشه). (sample and hold رو ببین)
        مـن هیچ ندانم که مرا آن که سرشت
        از اهل بهشت کرد یا دوزخ زشت
        جامی و بتی و بربطی بر لب کشت
        این هر سه مرا نقد و تو را نسیه بهشت

دیدگاه

نوشته اصلی توسط marychi

می تونی میکرو رو هم حذف کنی و با شمارنده و گیت منطقی زمان یک بودن پالس رو محاسبه کنی.
          میشه یه توضیحی راجع به این روش بدید
          AYRIC

دیدگاه

یه کانتر میذاری و کلاک اون رو به فرکانسی میدی که در طول حداکثر زمان یک بودن بیش از 255 نشه. مثلا فرکانس کلاکش رو 10khz میذاری. در لبه بالا رونده(یا پایین رونده، هر کدوم عملی بود) فرکانس 50hz کانتر رو صفر میکنی. و خود پالس 50hz رو میدی به enable کانتر. تا اینجا وقتی لبه 50 هرتز میاد کانتر صفر میشه و کانتر تا زمانی که پالس 50 هرتز یک هست، با فرکانس 10k میشماره.
            حالا در لبه دیگه پالس 50 هرتز، میای و مقدار کانتر رو latch می کنی. (یه سری کانتر ها هستند که latch هم روی خودشون هست و نیاز به لچ خارجی نیست).
            اگه باید انالوگ بشه، مقدار لچ رو با یک شبکه R2R و opamp به آنالوگ تبدیل میکنی.
            با این کار فقط در لبه(مثلا پایین رونده) در خروجی تغییر خواهی داشت و ریپل مثل حالت RC دیگه نداری.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط marychi
              یه کانتر میذاری و کلاک اون رو به فرکانسی میدی که در طول حداکثر زمان یک بودن بیش از 255 نشه. مثلا فرکانس کلاکش رو 10khz میذاری. در لبه بالا رونده(یا پایین رونده، هر کدوم عملی بود) فرکانس 50hz کانتر رو صفر میکنی. و خود پالس 50hz رو میدی به enable کانتر. تا اینجا وقتی لبه 50 هرتز میاد کانتر صفر میشه و کانتر تا زمانی که پالس 50 هرتز یک هست، با فرکانس 10k میشماره.
              حالا در لبه دیگه پالس 50 هرتز، میای و مقدار کانتر رو latch می کنی. (یه سری کانتر ها هستند که latch هم روی خودشون هست و نیاز به لچ خارجی نیست).
              اگه باید انالوگ بشه، مقدار لچ رو با یک شبکه R2R و opamp به آنالوگ تبدیل میکنی.
              با این کار فقط در لبه(مثلا پایین رونده) در خروجی تغییر خواهی داشت و ریپل مثل حالت RC دیگه نداری.
              ممنون
              اون کانتر که لچ هم داشته باشه رو چی بذارم؟
              اون 10khz رو چطور تولید کنم؟
              AYRIC

دیدگاه

کانتر مورد اشاره شبیه 74590 (74hc590,0...) هست. (که لچ داره)
                74hc4060 (یا cd4060 , ...) هم هست که خودش اسیلاتور هم هست و می تونی با RC و یا کریستال راش بندازی. اما لچ نداره.
                اگه از 590 استفاده کنی، باید کلاک 10k رو درست کنی. می تونی از 4060 برای تولید این فرکانس استفاده کنی. یا با 7414 و مقاومت و خازن، ویا یا 555 .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط roboreza
                  ممنون از پاسختون
                  یک ثانیه خیلی زیاده آخه باید تغییرات به سرعت اعمال بشه. با میکرو اندازه گیریش کردم سرعتش هم خیلی بالاست اما چون باید به ولتاژ آنالوگ تبدیل بشه اون موقع تازه یه DAC هم میخواد که خیلی طولانی و گرون میشه. آیسی های تبدیل فرکانس به ولتاژ هم بدرد نمیخوره چون فرکانسم ثابته.
                  چکار کنم؟ :redface:
                  سلام ، شما می تونی از فیلتر های مرتبه ی بالاتر استفاده کنی تا ضمن داشتن تضعیف مناسب برای مولفه های ac ، زمان پاسخ دهیش به تغییرات مولفه ی dc کم باشه . مثلاً می تونی از یه شبکه ی نردبانی خازن و مقاومت ( در واقع تکرار فیلتر RC مذکور بصورت پشت سرهم ) استفاده کنی یا بهتر ، می تونی از چند طبقه انتگرال گیر اپ امپی بصورت پشت سرهم استفاده کنی تا در مجموع تضعیف مورد نظرت روی ac انجام بشه و ثابت زمانی فیلترت هم کمتر باشه.
                  علم چندان که بیشتر خوانی چون عمل در تو نیست نادانی
                  ( سعدی )

دیدگاه

نوشته اصلی توسط abi92
                    سلام ، شما می تونی از فیلتر های مرتبه ی بالاتر استفاده کنی تا ضمن داشتن تضعیف مناسب برای مولفه های ac ، زمان پاسخ دهیش به تغییرات مولفه ی dc کم باشه . مثلاً می تونی از یه شبکه ی نردبانی خازن و مقاومت ( در واقع تکرار فیلتر RC مذکور بصورت پشت سرهم ) استفاده کنی یا بهتر ، می تونی از چند طبقه انتگرال گیر اپ امپی بصورت پشت سرهم استفاده کنی تا در مجموع تضعیف مورد نظرت روی ac انجام بشه و ثابت زمانی فیلترت هم کمتر باشه.
                    فکر کنم این هم سرعتش کم باشه البته روش اول
                    نوشته اصلی توسط marychi
                    کانتر مورد اشاره شبیه 74590 (74hc590,0...) هست. (که لچ داره)
                    74hc4060 (یا cd4060 , ...) هم هست که خودش اسیلاتور هم هست و می تونی با RC و یا کریستال راش بندازی. اما لچ نداره.
                    اگه از 590 استفاده کنی، باید کلاک 10k رو درست کنی. می تونی از 4060 برای تولید این فرکانس استفاده کنی. یا با 7414 و مقاومت و خازن، ویا یا 555 .
                    توی پروتئوس میبندمش خبرشو میدم
                    ممنون
                    AYRIC

دیدگاه

یه همچین چیزی باید ببندی:
                      a.DSN -

دیدگاه

نوشته اصلی توسط marychi
                        یه همچین چیزی باید ببندی:
                        a.DSN -
                        آقا خیلی ممنون خیلی ضحمت کشیدیدشبکه r2r رو هم به شماتیک شما اضافه کردم خیلی عالی جواب میده و با تغییر دیوتی سایکل از 1 تا 100 ولتاژ بین 0.03 تا 3.84 تغییر میکنه فقط احتمالا باید توی کار اصلیم با پ امپ ولتاژ رو تقویت کنم
                        چون اونجا دیوتی سایکل از یه حدی بیشتر نمیشه.
                        بازم ممنون :applause:
                        اینم شماتیک:
                        AYRIC

دیدگاه

ok.
                          دو تا نکته. اول اینکه این شبکه R2R نیست. سرچ کن اصلیشو می بینی.
                          چیزی که خودت گذاشتی نیاز به مقاومتهایی هست که شاید نتونی با دقت خوب پیدا کنی.
                          دوم اینکه در لبه بالا رونده داره دو تا کار انجام میشه. یکی اینکه عدد شمرده شده به خروجی انتقال داده میشه و همون لحظه مقدار شمارنده ریست میشه. چون برای ریست گیت 7414 وجود داره، و یه delay ایجاد میکنه، ریست شدن بعد از انتقال به خروجی انجام میشه و مشکلی پیش نمیاد. (فقط خواستم بگم این موضوع رو در نظر داشته باش که توی پیاده سازی عملی مشکلی پیش نیاد).

دیدگاه

با یه پتانسیومتر دیجیتال فکر کنم کارت حل میشه! (من با تبدیل pwm به دی سی مشکلی نداشتم ) ولی همیشه آخرش یه نویز داشتم روی سیستمم (سیستم صوتی بود)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط marychi
                              ok.
                              دو تا نکته. اول اینکه این شبکه R2R نیست. سرچ کن اصلیشو می بینی.
                              چیزی که خودت گذاشتی نیاز به مقاومتهایی هست که شاید نتونی با دقت خوب پیدا کنی.
                              دوم اینکه در لبه بالا رونده داره دو تا کار انجام میشه. یکی اینکه عدد شمرده شده به خروجی انتقال داده میشه و همون لحظه مقدار شمارنده ریست میشه. چون برای ریست گیت 7414 وجود داره، و یه delay ایجاد میکنه، ریست شدن بعد از انتقال به خروجی انجام میشه و مشکلی پیش نمیاد. (فقط خواستم بگم این موضوع رو در نظر داشته باش که توی پیاده سازی عملی مشکلی پیش نیاد).
                              یه pdf از نت گرفتم در مورد r2r نمیدونستم باید کدومشو ببندم :redface:
                              https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=we b&cd=3&cad=rja&ved=0CD8QFjAC&url=h ttp%3A%2F%2Fwww.irctt.com%2Fpdf%2Fladdernetworks.p df&ei=6okIUr3CJ9HJsgaGloHoDw&usg=AFQjCNG4i 3iaNylaxhwKXdlZ-0AcWy190w&sig2=1iK39gJlzF2f4-13hF6GAw&bvm=bv.50500085,d.Yms
                              با یه پتانسیومتر دیجیتال فکر کنم کارت حل میشه! (من با تبدیل pwm به دی سی مشکلی نداشتم ) ولی همیشه آخرش یه نویز داشتم روی سیستمم (سیستم صوتی بود)
                              [/quote]
                              این پتانسیومتر دیجیتال چی هست؟ ورودیش چیه ؟ با فرکانس من کار میده
                              AYRIC

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X