اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

منبع تغذیه ی تلویزیون

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    منبع تغذیه ی تلویزیون

    [font=times new roman][i][u][u][u]منبع تغذیه تلویزیون؟
    حساس ترین و اساسی ترین قسمت هر دستگاه الکترونیکی منبع تغذیه می باشد منبع تغذیه یک ولتاژ DC تولید می کند تا مدارات الکترونیکی را تغذیه نماید در بعضی مدارات از باطری به عنوان منبع تغذیه استفاده می شود در اکثر دستگاهها به علت با بودن هزینه باطری از برق شهر استفاده می شود وقتی که از برق شهر استفاده می شود مراحل زیر بایستی طی شود تا ولتاژ DC مورد نیاز تامین شود.
    مدارات رگلاتور
    رگلاتور: از آنجایی که برق شهر هر لحظه تغییر می کند و همچنین در دستگاههای صوتی تصویری جریان مصرفی متغیر است. بنابراین ولتاژ دستگاه تغییر می کند. و تغییر ولتاژ دستگاه باعث اخلال در کار دستگاه می شود. برای جلوگیری از تغییر ولتاژ دستگاه از مدارات رگلاتور(تثبیت کننده ولتاژ) استفاده می شود.
    انواع رگلاتور:
    الف: رگلاتور زینری
    ب: رگلاتور ترانزیستوری
    ج:رگلاتورهای ترانزیستوری با مدارفیدبک
    الف- رگلاتور زینری: شکل زیر این رگلاتور را نشان می دهد ولتاژ خروجی در این رگلاتور برابر ولتاژ زینر است. چنانچه ولتاژ ورودی تغییر نماید ویا جریان بار تغییر کند ولتاژ بار تقریباً ثابت می ماند عیب این رگلاتور این است که در جریانهای زیاد نمی توان از آن استفاده نمود.
    ب- رگلاتور ترانزیستوری: در این نوع رگلاتور از ترانزیستور برای تقویت جریان بار استفاده می شود شکل زیر این نوع رگلاتور را نشان می دهد عیب این رگلاتور این است که در جریانهای زیاد نمی توان از آن استفاده کرد به دلیل اینکه ولتاژ خروجی در جریانهای زیاد به علت اینکه ولتاژ BE زیاد می شود کاهش پیدا می کند.
    ج-رگلاتورهای ترانزیستوری با مدار فیدبک: شکل زیر بلوک دیاگرام این رگلاتور را نشان می دهد در این رگلاتور توسط مدار نمونه گیر از خروجی نمونه ای گرفته می شود این نمونه در مدار مقایسه کننده با ولتاژ منبع مقایسه می شود در صورتی که ولتاژ خروجی تغییر کرده باشد. از مقایسه ولتاژ خروجی و ولتاژ منبع ولتاژ خطایی به تقویت کننده جریان اصلی داده می شود و باعث می شود خروجی اصلاح گردد.
    هر گاه ولتاژ خروجی کم شود ولتاژ مدار نمونه گیر کم می شود بنابراین ولتاژ B ترانزیستور مقایسه کننده کاهش می یابد در نتیجه ولتاژ C آن زیاد می شود. که ولتاژB افزایش می یابد. که این باعث افزایش خروجی می شود. و زمانی که ولتاژ خروجی زیاد می شود عکس مراحل فوق اتفاق می افتد. برای اینکه بتوان ولتاژ خروجی را تنظیم نمود یکی از مقاومتهای مدار نمونه گیر را متغیر انتخاب می نمایند که به آن پتانسیومتر منبع تغذیه نیز می گویند.
    عیبهای ممکنه در منبع تغذیه تلویزیون پارس:
    الف-صدا و تصویر وجود ندارد نور هم وجود ندارد: یعنی در اصطلاح تلویزیون مرده است چون اگر نور داشته باشیم عیب نمی تواند از منبع تغذیه باشد. عیب فوق می تواند به علت عوامل زیر باشد :
    1- خرابی جک و سیستمهای رابط
    2- خرابی فیوزها (فیوز 3A و 400Ma)
    3- خرابی ترانس
    4- قطع شدن ارتباط ترانسی با یکسوساز (پینهای 16, 15)
    5- معیوب شدن حداقل سه عدد از دیودهای پل
    6- خرابی کلید خاموش روشن یا قطع شدن سیستمهای ارتباطی آن
    7- باز شدن R805 (مقاومت آجری)
    8- اتصال کوتاه شدید که در این حالت فیوزها عمل می کنند
    9- شکستگی در شاسی
    ب- تصویر از چهار طرف جمع است و صدا ضعیف است: در این حالت به احتمال زیاد عیب از منبع تغذیه است. این عیب می تواند به علت عوامل زیر باشد:
    1- اتصال کوتاه شدن دیود زینر
    2- خرابی پتانسیومتر
    3- خرابی ترانزیستورهای Q801 یا Q804
    4- روشن شدن ترانزیستورQ804 که باید در حالت عادی خاموش باشد.
    5- جریان مصرفی تلویزیون به علت نشتی پیدا کردن خازنها زیاد شود. اگر این حالت در تلویزیون باشد. بعد از مدتی R805 می سوزد یا مستقیماً فیوزها عمل می کنند
    6- قطع شدن ولتاژ برگشت یعنی ولتاژ برگشتی که از طبقه افقی به منبع تغذیه بر می گردد.
    ج- تصویر خیلی روشن و صدا هم دارد. در این حالت تصویر به حالت S در می آید و تصویر موج دار می شود این عیب می تواند به علت زیاد شدن ولتاژ منبع تغذیه باشد. و عوامل به وجود آورنده این عیب عبارتند از:
    1- خرابی پتانسیومتر و یا باز شدن زینر
    2- خرابی یکی از ترانز&

    #2
    پاسخ : منبع تغذیه ی تلویزیون

    داداش با یه فونتی بنویس که قابل خوندن باشه
    امتحان گرفتن گواهینامه داشتم ،افسر پرسید کجا دور زدن ممنوعه ؟
    گفتم تو رفاقت

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : منبع تغذیه ی تلویزیون

      بله ببخشید ممنونم از تماشا مطلب

      دیدگاه

      لطفا صبر کنید...
      X