اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

استفاده از دیود زنر برای ثابت نگه داشتن ولتاژ شارژر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : استفاده از دیود زنر برای ثابت نگه داشتن ولتاژ شارژر

وقتی به جای زنر سیم میذارم ولتاژش میشه 0.8 و وقتی هم که زنر وصله میشه 5.1 ...تو حالتی که زنر وصله ولتاژ بیس امیتر رو گرفتم 0.610 بود...جریان دیود رو هم اندازه گرفتم 46 میلی بود...
    بتا رو هم با مولتی متر اندازه گرفتم واسه یه ترانزیستور دیگه 150 بود...
    آقا شرمنده اینقدر سوال میپرسم... :redface:
    تولید کننده تجهیزات برنامه پذیر اتوماسیون صنعتی

www.intelart.ir

ساخت کنترلر دما PID فازی با AVR [آموزشی]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط punisher.x64
      وقتی به جای زنر سیم میذارم ولتاژش میشه 0.8 و وقتی هم که زنر وصله میشه 5.1 ...تو حالتی که زنر وصله ولتاژ بیس امیتر رو گرفتم 0.610 بود...جریان دیود رو هم اندازه گرفتم 46 میلی بود...
      بتا رو هم با مولتی متر اندازه گرفتم واسه یه ترانزیستور دیگه 150 بود...
      آقا شرمنده اینقدر سوال میپرسم... :redface:
      ترانزیستورت چییه؟!
      TIP41 یا چیز دیگه؟!
      آخه من دیدم TIP41 گذاشته بودی توی دیتاشیتش نگا کردم نهایت بتا رو 75 داده
      آقا چیزایی میگی کاملا غیر منطقیه
      اگه جریان بیس 46 میلی آمپر باشه ترانزیستور اشباعه نمیتونه خروجیش 0.8 باشه ( سیم وصل میکنی جریان بیشترم میشه البته این درست نیست و باید مقاومت کم یذاری )
      بیسو با یه مقاومت 3.3 وصل کن به Vcc کلکتور هم مستقیم
      بعد تو از امیتر خروجی میگیری؟!
      درست کاریو که میکنی بگو ، برام عجیبه که در عمل با روی کاغذ فرق میکنه اینقد
      درایور شبکه و nRF24L01
      کاتالوگ محصولات
      کنترلر CNC شش محوره برای پرینتر 3D و Pick n Place
      شبیه ساز تک تیرانداز و سیبل دیجیتال با پردازش تصویر
      فروش اسیلوسکوپ GWinstek GOS-630FC

دیدگاه

ترانزیستورم همون tip41c هست
        آقا بسطام منظورم از 0.8 ولتاژ مدار بود نه بیس امیتر
        ببینید من این مدار رو با تغذیه و بار موازی میکنم
        اینجوری:

وقتی از همین مدار استفاده میکنم ولتاژ بیس امیتر 0.61 هست و از دیود هم حدود 45 میلی میگذره ولی اگه به جای زنر سیم بذارم ولتاژ دوسر مدار یعنی خروجی 0.8 میشه!
        شرمنده مقاومت 3.3 نداشتم به جاش 9.1 گذاشتم خروجیش شد 0.91...

www.intelart.ir

دیدگاه

خب کلا من اشتباه فک میکردم یعنی اصلا فک نمیکردم تو همچین شاهکاری رو خلق کرده باشی

عکسیو که تو پستای قبلی گذاشتم چرا نمیگی اینطوری نیست؟!
          من فکردم اینطوری بستی مدارو : ( سری )
          عکس پست 11 رو ببین
          خب برادر این که کلا غلطه )))
          مگه نخوندی همه المانهای موازی با منبع ولتاژو میشه حذف کرد؟! خب این زنرو ترانزیستور میره تو دیوار که ))

دقت کن ولتاژ دوسر بار با دوسر شارژر که یکیه

حالا چرا اینطوری میشه :
          چون که تو داری با این کارت دهن شارژرو سرویس میکنی و از طریق ترانزیستور اتصال کوتاهش میکنی ( یعنی جریان میکشی ازش )
          چون منبع ولتاژ ایده آل نیست افت ولتاژ روی مقاومت داخلی باعث میشه که خروجی بیاد پایین و از 5.6 بشه 5.1 )))
          جریان کلکتورو بگیر ببین چنده ولی اینطوری گفتی که 46 میلی آمپر اگه از دیود بگذره با بتای 20 هم حساب کنی میبینی چه جریانی از ترانزیستور میگذره ))
          البته مدار زیرو هم میتونی ببندی ))
          خیلی ارزون ترم در میاد ببین چقدم دقیق تره :icon_razz: :icon_razz:

تورو خدا نکن این کارارو پانیشر
          درایور شبکه و nRF24L01
          کاتالوگ محصولات
          کنترلر CNC شش محوره برای پرینتر 3D و Pick n Place
          شبیه ساز تک تیرانداز و سیبل دیجیتال با پردازش تصویر
          فروش اسیلوسکوپ GWinstek GOS-630FC

دیدگاه

دقت کن ولتاژ دوسر بار با دوسر شارژر که یکیه
            ولی دیود زنر هم با بار و شارژر موازی میشه! :rolleyes:

باشه چشم ... آقا شرمنده کارای اینجوری میکنم....راست گفتینا چون دیود رو برداشتم ولتاژ تغییری نکرد!

خیلی ممنون از لطفتون

www.intelart.ir

دیدگاه

نوشته اصلی توسط SSTK
              سلام عزیز من یه پیشنهاد بهتر برات دارم اگه شارژرو احتیاج نداری میتونی تغییراتی توش بدی که کاربردی تر بشه بازش کن خروجی ترانس چاپرش میره تو یه دیود شاتکی ویه خازن صافی یعنی خروجی ولتاژ چاپر به صورت نیم موج یکسو میشه میتونی با قرار دادن 4 دیود شاتکی 1N5819 به صورت پل یکوساز اونو به یکسوساز تمام موج با دو برابر این ولتاژ تبدیل کنی که البته باید خازن صافی با ولتاژ 16 بزنی که برای خیلی کاربردها مناسبه و برای مدار میکرتم بااین واتاژ کاری رگولاتور 5 راحت استفاده کنی
              سلام میشه توضیح بیشتری بدید یعنی در تمام سوئیچینگها همین مسئله هست ولتاژ 5 ولت 10 ولت میشه ؟اگه اینطور باشه مردم برای استفاده از دستگاههای 110 ولتی بجای ترانس تبدیل 110 بیان از یک دیود استفاده کنند که نیم سیکل برق شهر حذف بشه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط elect2
                سلام میشه توضیح بیشتری بدید یعنی در تمام سوئیچینگها همین مسئله هست ولتاژ 5 ولت 10 ولت میشه ؟اگه اینطور باشه مردم برای استفاده از دستگاههای 110 ولتی بجای ترانس تبدیل 110 بیان از یک دیود استفاده کنند که نیم سیکل برق شهر حذف بشه؟
                سلام دوست گرامی در رابطه با سوئیچینگهای ارزون قیمت مثل شارژر های موبایل و اسباب بازی ها از این ترفند استفاده میکنند ودر رابطه با سوئیچینگهای دیگه هم حتی حرفه ای این ترفند گاهی اجرا میشه( بستگی به توپولوژی طراحی داره) ودلیل اصلی اون اینه که تا وقتی میشه با چند دور اضافه پیچیدن سیم مسی لاکی در چاپر این منابع 3 تا دیود شاتکی سرعت بالا رو حذف کرد ومدار فشرده ای رو ساخت از لحاظ اقتصادی تولید به صرفه تره چرا نکنند؟؟؟ واما این ترفندو برای منابعی استفاده کنید ثانویه اون مجزا از بخش سوئیچینگ باشه وفیدبکی از اون گرفته نشده باشه واما در رابطه با تبدیل 110 ولتی بله این کار میشه ولی ولتاژ خروجی دیود که به خازن صافی باید داده بشه DC میشه وبرای وسایلی که قابلیت کار با DC رو دارند مناسبه نه وسایلی که ورودی منابع تغذیه اونها ترانس داره که حتما باید AC باشه ختی میشه از تریاک برای کم کردن ولتاژ شهر استفاده کرد موفق باشی
                یکی یدونه هستم------------ واسه نمونه هستم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط SSTK
                  سلام دوست گرامی در رابطه با سوئیچینگهای ارزون قیمت مثل شارژر های موبایل و اسباب بازی ها از این ترفند استفاده میکنند ودر رابطه با سوئیچینگهای دیگه هم حتی حرفه ای این ترفند گاهی اجرا میشه( بستگی به توپولوژی طراحی داره) ودلیل اصلی اون اینه که تا وقتی میشه با چند دور اضافه پیچیدن سیم مسی لاکی در چاپر این منابع 3 تا دیود شاتکی سرعت بالا رو حذف کرد ومدار فشرده ای رو ساخت از لحاظ اقتصادی تولید به صرفه تره چرا نکنند؟؟؟ واما این ترفندو برای منابعی استفاده کنید ثانویه اون مجزا از بخش سوئیچینگ باشه وفیدبکی از اون گرفته نشده باشه واما در رابطه با تبدیل 110 ولتی بله این کار میشه ولی ولتاژ خروجی دیود که به خازن صافی باید داده بشه DC میشه وبرای وسایلی که قابلیت کار با DC رو دارند مناسبه نه وسایلی که ورودی منابع تغذیه اونها ترانس داره که حتما باید AC باشه ختی میشه از تریاک برای کم کردن ولتاژ شهر استفاده کرد موفق باشی
                  از جوابت ممنونم ولی میشه در رابطه با اون مطلب اخر تریاک برای کم کردن ولتاژ شهر استفاده کرد توضیح کامل بدی؟اگر وقت داری مورد اول رو باز کن چون فقط اینو فهمیدم که برای تغذیه فیدبک دار نمیشه ازین ترفند استفاده کرد

دیدگاه

با اجازه دوستمون من جواب میدم...چون خودم در حال کار کردن روی یه دیمر دیجیتالی هستم
                    اگه با یه روشی بتونید هرکدام از نیم سیکل های برق شهر رو برش بدید میتونید یه ولتاژ AC متغیر داشته باشید...
                    کافیه از یه تایمر استفاده کنید که بتونه بین 0 تا 10 میلی ثانیه تغییرات داشته باشه و همچنین نقطه عبور از صفر برق شهر رو تشخیص بدبد و به طور سنکرون با برق شهری اون رو برش بدید...اینطوری میتونید یه ولتاژ متناوب با مقدار Rms دلخواه داشته باشید.

www.intelart.ir

دیدگاه

نوشته اصلی توسط punisher.x64
                      با اجازه دوستمون من جواب میدم...چون خودم در حال کار کردن روی یه دیمر دیجیتالی هستم
                      اگه با یه روشی بتونید هرکدام از نیم سیکل های برق شهر رو برش بدید میتونید یه ولتاژ AC متغیر داشته باشید...
                      کافیه از یه تایمر استفاده کنید که بتونه بین 0 تا 10 میلی ثانیه تغییرات داشته باشه و همچنین نقطه عبور از صفر برق شهر رو تشخیص بدبد و به طور سنکرون با برق شهری اون رو برش بدید...اینطوری میتونید یه ولتاژ متناوب با مقدار Rms دلخواه داشته باشید.
                      شرمنده که دیر جواب میدم بله دوستمون درست میگند نیاز به یه دیمر ساخته شده با تریاکه که با تغییر زاویه آتش اون موج سینوسی ولتاژ شهر را در نیم سیکلهای مثبت ومنفی برش بده درست مثل کنترل مکش اغلب جاروبرقی های خانگی مدارشم زیاد سخت نیست حتی برخیشون به 5 تا قطعه نمیرسه

دیدگاه

سلام اقای SSTKقسمت دوم سوال را هم توضیح دهید
                        چون فقط اینو فهمیدم که برای تغذیه فیدبک دار نمیشه ازین ترفند استفاده کرد لطف کنین بیشتر باز کنین

دیدگاه

up

دیدگاه

نوشته اصلی توسط elect2
                            سلام اقای SSTKقسمت دوم سوال را هم توضیح دهید
                            چون فقط اینو فهمیدم که برای تغذیه فیدبک دار نمیشه ازین ترفند استفاده کرد لطف کنین بیشتر باز کنین
                            سلام دوست گرامی در رابطه با منابع فیدبک دار من کاملا این ترفندو نفی نکردم هدف از این بحث راه بدست آوردن ولتاژ بیشتر از منابع سوئیچینگ ارزان قیمته حال اگه فردی حرفه ای و با حوصله باشه وقادر به تحلیل مدارارات تغذیه سوئیچینگ باشه ومدار مناسبی برای کار داشته باشه میتونه فیدبک رو بر برحسب ولتاژ مورد نظر خودش تغییر بده ( چون فیدبک از ولتاژ خروجی دیوتی سایکل مدارو تغییر میده) وکارهای جالبی در بیاره همون طور که خیلی از دوستان فنی روی پاور کامپیوتر کار کردند وتونستن ولتاژ های بالا تری از ولتاژ استاندارد خروجی بگیرند ولی در این بحث چون هدف آموزش به افراد آماتوره من به همون مورد اول اکتفا میکنم موفق باشی

دیدگاه

سلام ی منبع تغذیه دارم که قبل اپتو کوپلر ی مقاومت و ی دیود زینر بسته سده زینر سوخته و نمیدونم چه ولتاژی داشته کسی میتونه راهنمای کنه .اپتو کوپلر ۸۱۷b هست و زینر فک کنم برای تثبیت ولتاژ دیدو نورانی باشه .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Babak6666 نمایش پست ها
                                سلام ی منبع تغذیه دارم که قبل اپتو کوپلر ی مقاومت و ی دیود زینر بسته سده زینر سوخته و نمیدونم چه ولتاژی داشته کسی میتونه راهنمای کنه .اپتو کوپلر ۸۱۷b هست و زینر فک کنم برای تثبیت ولتاژ دیدو نورانی باشه .
                                سلام من نمیدونم دیود زنره چه ولتاژی بوده ولی میدونم PC817 ولتاژ اپتیموم دیودش 1.1 تا 1.2 هست و ماکسیموم ولتاژ دیودش 1.4 و جریان اپتیموم دیود 20 میلی آمپر هست

امیرحسین ضیا

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X