اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

رد کردن جریان زیاد از یک فرستنده مادون قرمز

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : رد کردن جریان زیاد از یک فرستنده مادون قرمز

نوشته اصلی توسط Rectifier►
    ببخشید من به کارای اپتیک خیلی علاقه دارم. !! جند تا سوال داشتم ازتون:
    برای اندازه گیری فاصله با مادون قرمز، روش کار مثل همون التراسونیک هست؟ یعنی پینگ میکنید؟ ویا از روش های مثل تغییر زاویه و یا تداخل نور استفاده میکنید؟
    فاصله زمانی خیلی کم نمیشه برای پینگ با نور؟؟
    میکرو کنترلرتون چیه؟ دقت چقدر هست؟>
    ببخشید این قد سوال پرسیدم.
    نه بابا این چه حرفیه شما این همه به من کمک کردید

سرعت رفت و برگشت نور رو که نمیشه حساب کرد. یه پردازنده 300 گیگاهرتزی میخواد :icon_razz:
    لنزی هم که بتونم زاویه برگشت نور رو پیدا کنم پیدا نکردم.اصلا نمیدونم باید این کار رو چطوری انجام بدم

من از میزان نور برگشتی استفاده میکنم به این صورت که فرستنده رو روشن میکنم و چند بار (توی این یکی 20 بار) مقدار adc (که گیرنده بهش وصله )رو میخونم و میانگین میگیرم بعدش فرستنده رو خاموش میکنم. یه بار هم این کارو موقعی که فرستنده خاموشه انجام میدم تا نور محیط رو اندازه بگیرم. حالا اون عدد اولی میشه عدد اصلی و عدد دومی رو توی عدد اولی تاثیر میدم تا اثر نور محیط رو از بین ببرم
    برای همین وقتی یه لامپ تنگستن بالای سنسور روشنه یا سایه افتاده روش خروجیش تفاوتی نمیکنه. البته تا جایی که سنسور به اشباع نره
    پردازنده من pic هستش (16f873a)
    AYRIC

دیدگاه

روشی خیلی جالبیه :biggrin: :biggrin:
      تا حالا ندیده بودم. ایول!!
      در این روش ، رنگ و جنس مانع هم میتونه تاثیر داشته باشه؟؟ نه؟
      دقیق هست؟ روش و فرمول خاصی برای محاسبه فاصله از روی شدت نور دریافتی هست و یا اینکه تجربیه؟
      Weakness of attitude becomes weakness of character
      Albert Einstein

دیدگاه

پاسخ : رد کردن جریان زیاد از یک فرستنده مادون

مخلصیم :nerd: چند روز پیش به ذهنم رسید نمیدونم تا حالا کسی انجام داده یا نه
        رنگ خیلی نه اما جنس چرا. چون سطح های ساف و سیقلی با سطوح ناصاف بازتاب متفاوتی داره
        اما یه رنگ روشن رو با یه رنگ تیره آزمایش کردم خیلی تفاوت زیادی نداشت مثل این که چند میلیمتر سنسور اینطرف اونطرف بشه بود
        فرمول خاصی وجود نداره. حتی برای سنسورهای شارپ هم فرمول خاصی نیست چون نمودارشون سهمیه. باید با نقطه یابی بدست آورد
        AYRIC

دیدگاه

ممنونم خیلی روشی جالب و کارآمدی. حتما سر وقت تستش میکنم
          گفتین با فرستنده توان بالا وقتی جریان 1 آمپر بود، تا 30 سانت را اندازه گرفتین؟
          اگر میشد برد را بیشتر کرد خیلی عالی میشد.
          برای افزایش برد، تنها را افزایش قدرت فرستنده و یا حساسیت گیرندست؟
          بجای فرستنده های این شکلی، به نظر شما میشه از لامپ های رشته ای معمولی استفاده کرد؟ چون میدونید که این لامپ ها مقدار زیادی مادون قرمز تشعشع میکنن
          بازم ممنون
          Albert Einstein

دیدگاه

جریان رو اندازه نگرفتم نمیدونم چقدر جربان میکشه.اما بله تا 30 سانت رو جواب میده.
            البته باید adc 10 بیتی باشه. چون بالای 20 سانت شیب نمودار کم میشه و با 8 بیتی شاید نشه انداه گرفت
            لامپ سرعتش روشن و خاموش شدنش کمه فکر نکنم بشه با این روش ازش جواب گرفت. حداقل به این سرعت نمیشه اندازه رو در آورد فکر کنم اگه دوتا فرستنده بذاریم برد بیشتر بشه
            اگه هم اینکارو بکنیم ممکنه سنسور توی فاصله های کم به اشباع بره. شایدم این گیرنده های معمولی دیگه بیشتر از این نتونه فاصله رو تشخیص بده نمیدوم باید آزمایش کنیم. من کلا دوتا از این فرستنده ها داشتم یکیش سوخت و یکی هم که داره کار میده و الا یکی دیگه میذاشتم بقلش ببینم ببینم فاصله بیشتر میشه یا نه
            یه سری فوتو ترانزیستور دیگه هم هست اونارو هم میگیرم ببینم با اونا چطوری جواب میده من تا 25 سانت رو میخواستم که این جواب کار رو میده ولی بازم روش کار میکنم ببینم چی میشه
            یه برد هم براش زدم که اینجوری روی برد برد نباشه هی تکون بخوره.اون موقع میشه روی تبدیل خروجی به میلی متر هم کار کرد.
            AYRIC

دیدگاه

اگه امکانش هست، میتونید شماتیک قسمت سنسور گیرنده و نوع سنسور هاتون را هم بزارین.
              ممنون.
              Albert Einstein

دیدگاه

این گیرنده:
                http://roboeq.ir/products/detail/%D8%B3%D9%86%D8%B3%D9%88%D8%B1%20%DA%AF%DB%8C%D8%B 1%D9%86%D8%AF%D9%87%20%D9%85%D8%A7%D8%AF%D9%88%D9% 86%20%D9%82%D8%B1%D9%85%D8%B2%205%20%D9%85%DB%8C%D 9%84%DB%8C%20%D9%85%D8%AA%D8%B1/

این فرستندم:
                http://roboeq.ir/products/detail/%D8%B3%D9%86%D8%B3%D9%88%D8%B1%20%D9%81%D8%B1%D8%B 3%D8%AA%D9%86%D8%AF%D9%87%20%D9%85%D8%A7%D8%AF%D9% 88%D9%86%20%D9%82%D8%B1%D9%85%D8%B2%20TSAL6200/

مدار گیرنده هم همون مدار معمولیه.یعنی کاتد به مثبت و آند با یه مقاومت 12 کیلو به زمین وصله و از بین مقاومت و آند رفته برای پورت آنالوگ

فرستنده رو هم با یه ماسفت 2sj196 سوئیچ میکنم. 2 میلی ثانیه هم بین یک پالس با پالس بعدی فاصله هست
                AYRIC

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                X