اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل با مدار های آنالوگ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مشکل با مدار های آنالوگ

ببینید اگر واقعا دنبال جواب سوالتون هستید سوال هارو یکی یکی و ریز بپرسین چون اینجور کلی گویی ها آخر عاقبت نداره
    سلام امیر جان.
    اینکه میبینید من اینجا روی کلیات دارم بحث میکنم به خاطر اینه که اول به یه درک کلی از مفهوم تحلیل مدار برسم بعد وارد جزئیات بشم.چون مشکل من تو تحلیل مدارهایی که یک کمی پیچیده هستن واقعا داره برام مشکل ساز میشه.هر چقدر که با دیجیتال راحتم برعکس با آنالوگ آبم تو یه جوب نمیره.درضمن وقتی یه پروژه رو به شما میدن،اول شما میرین دنبال یه درک کلی از مفهومش تا ببینید اصلا چی ازتون میخوان بعد به جزئیاتش می پردازین،غیر از اینه؟
    در مورد جزئیات هم رو چشم،بزارید یه کم راه بیفتم بعدش مطمئن باشید سوالای زیادی دارم که ازتون بپرسم.

تنها چیزی که میتونم بگم اینکه اصلا دنبال ریاضی نباشین تو این درس و بیشتر تمرین کنید !
    این حرف شما مثل این میمونه که بخوای وارد یه خونه ای بشی بعد به جای اینکه از در بخوای بری تو ،تصمیم بگیری از لوله بخاری وارد بشی.اگه بخاری روشن باشه خوب حتما صدمه میبینی و دیگه طرف اون خونه نمیری،اگرهم بخاری خاموش باشه احتمالا تو لوله گیر میکنی و تا بیای از اونجا در بیای کلی طول میکشه و بعدش مثل حالت اول دیگه طرف خونه نمیری.
    (البته من خودم تا حالا این روش رو امتحان نکردم.به کسی هم توصیه نمیکنم :mrgreen
    به هر حال از کمکتون ممنونم.
    رضا جان از کمک شما هم ممنونم :job:
    Never regard study as a duty,but as a enviable opportunity to learn to know the liberating influence of beauty in the realm of the spirit for your own personal joy and to the profit of the community to which your later work belongs
    Albert Einstein

دیدگاه

ببینید شما مثلا مدار داخلی یک پ امپ چند طبقه رو در نظر بگیرین .... برای تحلیل اون شما نیاز به چه معادله ریاضی خاصی دارین ؟
      البته اینم بگم شاید نوع دید ما از ریاضی فرق داشته باشه چون من اطلاعات کلی در باره روابط مثلثاتی و لاپلاس و غیره رو در حد ریاضی عمومی میدونم .

و یک سول دیگه شما چه رشته میخونید و ترم چند هستید .... چون این احساس در 2 سال اول کارشناسی کاملا عادی هست :icon_razz:
      I ❤️ ECA

دیدگاه

امیر جان شما درست میگی.شاید تو تحلیل ریاضیات قوی چندان نیاز نباشه ولی همین فرمول هایی هم که ما داریم استفاده میکنیم همشون بالاخره به ریاضیات مربوط میشن.به نظر من اگه ما بدونیم فرمولی که داریم استفاده میکنیم چجوری بدست اومده و حداقل یه بار اثباتش رو یه نگاهی بندازیم بعدش همش با خودمون کلنجار نمیریم که این فرمول چطوری بدست اومده.اینجاس که فکر میکنم ریاضیات خیلی بدرد بخوره.(این راه که تا اینجا برای من جواب داده) :agree:
        در مورد رشته،من کاردانی الکترونیکم،ترم 3 البته هنوز شروع نشده. :nerd:
        Never regard study as a duty,but as a enviable opportunity to learn to know the liberating influence of beauty in the realm of the spirit for your own personal joy and to the profit of the community to which your later work belongs
        Albert Einstein

دیدگاه

سلام
          ماشالله دیروز تا حالا چه قدر دوستان مطلب نوشتند :eek:

راستی این دو تا کتابی که معرفی کردید برای مبتدیاست یا برای از ما بهترونه؟
          من کتاب های طراحی مدارات مجتمع CMOS آنالوگ نوشته بهزاد رضوی و طراحی فرکانس بالا را معرفی کرده بودم ، زیرشم نوشته بودم که هر دو توی فوق لیسانس تدریس میشند . والا من که ترم قبل مدار مجتمع را با بد بختی پاس کردم ، فرکانس بالا را هم تازه این ترم گرفتم. درس های واقعا خوب و مفیدی در زمینه آنالوگ هستند . به نظر من که سطحشون بالا ست ، حالا شما بخون شاید برای شما آسون باشه...

امیرعلی بلورچیان:
          من گرایش تخصصی ام مدار مجتمع هست
          بابا ایول....

امیرعلی بلورچیان:
          تنها چیزی که میتونم بگم اینکه اصلا دنبال ریاضی نباشین تو این درس و بیشتر تمرین کنید !
          کاملا با نظر شما موافقم. به نظر من ریاضی خوندن آب در هاون کوبیدنه.
          نه این که به درد نخوره ، منظورم اینه که شما همین قدری که ریاضی بلدی به نظر من کفایت می کنه. بهتره فرصتت را صرف یاد گرفتن مدار و روش های حل مدار بکنی.

رضا حاجی زاده :
          برای مباحث تئوری باید فیزیک و ریاضیات رو دوست داشته باشی و از کارهای عملی هم دور نباشی چون همراه کارهای عملی که با مشکلات واقعا واقعی برخورد داری
          دقیقا درسته. موافقم...

رضا طیبی پاک:
          چون مشکل من تو تحلیل مدارهایی که یک کمی پیچیده هستن واقعا داره برام مشکل ساز میشه.
          با تمرین و ممارست این مشکل هم حل می شه. یک شبه نمی شه ره صد ساله را رفت...

امیرعلی بلورچیان:
          و یک سول دیگه شما چه رشته میخونید و ترم چند هستید .... چون این احساس در 2 سال اول کارشناسی کاملا عادی هست
          من هم همین طور که داشتم می خوندم ، دقیقا همین سوال برام پیش اومده بود که البته بعد جوابشو خود آقا رضا دادند. با قسمت دوم حرفتون هم موافقم...

رضا طیبی پاک :
          به نظر من اگه ما بدونیم فرمولی که داریم استفاده میکنیم چجوری بدست اومده و حداقل یه بار اثباتش رو یه نگاهی بندازیم بعدش همش با خودمون کلنجار نمیریم که این فرمول چطوری بدست اومده
          ببینم منظورت از فرمول کدومه؟ من که فرمولی یادم نمی آد. منظورت اینه که روابط KVL و KCL چه جوری به دست اومدند ، یا این که چرا ولتاژ بیس امیتر 0.7 ولته ؟؟ ببین ما یک سری روابط و اصول داریم که اون ها را بدون اثبات قبول می کنیم. راه اثباتشون هم یا از راه تجربی و آزمایشه و یا ریاضیدان ها و فیزیکدان ها برامون اثبات می کنند. مثلا سری فوریه را خوب خود فوریه اثبات کرده ، حالا شما می خوای بری وقتت را بذاری و دوباره اثبات کنی که چرا هر سیگنال از بینهایت سینوسی درست شده؟ این کار چه فایده ای به حال بشریت داره؟ مهم اینه که بتونی از این روابط در جهت رسیدن به هدفت که همون طراحی مداره استفاده کنی.
          اگر هم منظورت فرمول های جریان دیود و پتانسیل تماسی و عرض ناحیه تهی و میدان در محل پیوند گاه و ترازهای انرژی و این هاست که خوب این ها که کاری نداره، اگه براتون اثبات نکردند برو کتاب فیزیک الکترونیک استریتمن را بخر بخون. ترجمه شدش هم هست...

رضا طیبی پاک:
          در مورد رشته،من کاردانی الکترونیکم،ترم 3 البته هنوز شروع نشده
          اووووو. بابا خیلی سرت داغه. یک کم صبر داشته باش. بذار لااقل 4 تا درس تخصصی پاس کنی، بعد خدا بزرگه...

در آخر هم اینو بگم که همین مدارهای ساده ای که می بینی به عنوان مدارات پایه مطرح میشند، برای طراحی هر کدوم از این ها چندین نفر چندین سال کار کردند ، توی IEEE مقاله دادند و شاید هم جایزه نوبل گرفتند، پس فکر نکن که طراحی کار ساده و بی دردسریه...

از چارلی چاپلین پرسیدند خوشبخنی چیست ؟
          گفت : فاصله این بد بختی تا بد بختی دیگر !

دیدگاه

سلا م آقا ایمان.

با تمرین و ممارست این مشکل هم حل می شه. یک شبه نمی شه ره صد ساله را رفت...
            منم نگفتم یه شبه می خوام همه چیز رو یاد بگیرم.گفتم که هدفم این بود که به یه درک کلی از این مطلب برسم.
            در مورد ریاضیات هم منظورم معادله ی kvl یا kcl نیست.مثلا شما وقتی میخوای از تبدیل لاپلاس برای حل یه مسئله استفاده کنی،برای هر تابع میای معادلش رو میزاری،حالا یا معادلش رو حفظ کردی یا رفتی یه بار خودت بدست آوردی و میدونی چی میشه.تو حالت اول امکان فراموشی خیلی زیاده مگه اینکه طرف دیگه حافظه خوبی داشته باشه.تو حالت دوم خودت رفتی بدست آوردی،حالا یا درسته یا اشتباه،که اونم میری از کتاب مرجعش نگاه میکنی ببینی کجای کارت اشتباه بوده،بعد از اول حل میکنی.اینطوری دیگه اون معادله به قول شما ملکه ی ذهن آدم میشه. البته بازم امکان فراموشی هست ولی کمتره.
            پس یه جورایی باید ریاضیت قوی باشه.حالا وای به حال وقتی که بخوای واحد های ریاضیت رو با زور نمره و ارفاق استاد پاس کنی. :cry:
            نمیدونم بازم منظورمو درست تونستم بیان کنم یا باز موضوع پیچیده شد؟

Albert Einstein

دیدگاه

با سلام
              ببینید بنده نمی گم که بریم با کله توی بحر ریاضییات
              تنها تاکید بنده همینه که کنار ابزار ریاضیات با بعد فیزیکی جلو بریم

مثلا همه ما بله می تونم به سطح ریاضی معمولی توی درس مدار جلو بریم ولی تا جائی که محدودیت های جلومون سبز نشه ولی اگه خدای ناکرده قوانین کیرشهف یه جائی حال نداد اونوقت می فهمید که پایه قوی ریاضی یعنی چی

توی همین مدار مجتمع فکر می کنید همه چی به تحلیل ختم میشه؟؟؟!!!

موفق باشید

دیدگاه

قربون دستت آقا رضا. منم با این حرفت کاملا موافقم. حالا بیایم یه کاری بکنیم.بیایم یه نتیجه گیری کلی از این بحث هایی که شد بکنیم،بعد کارایی رو که ما باید تو تحلیل و طراحی مدارها انجام بدیم یا تو همین تاپیک یا تاپیک دیگه ای بزاریم تا کسایی مثل من که هنوز اول راهن بدونن قواعد کلی تو تحلیل و طراحی مدارا چیه.مثلا بیایم بگیم تو تحلیل اول باید این کارو کرد،تاثیر این پارامترها رو باید در نظر گرفت،این تقسیم بندی رو باید انجام داد و .... نظرتون چیه؟ به نظر عملی میاد؟ چون فکر نمیکنم تو هیچ کتابی این کارو انجام بدن،اگرم انجام بدن فکر نکنم زیاد بهش پرداخته شده باشه.
                Albert Einstein

دیدگاه

دوست عزیز
                  این مورد و انجام اش تا حالا .......... بار ایده اش مطرح شده ولی شنیدن کی بود مانند دیدن ( اصلا چه ربطی داشت )
                  وقت
                  هزینه
                  علاقه
                  حوصله

باید خیلی چیزا کنار هم باشه تا کاری انجام بشه
                  الان توی چند سال می دونی چند دفعه از این نغمه ها توی همین انجمن سروده شده ولی کو عمل ( چند بار رهبر اگروه نوازنده بنده بودم :mrgreen: )
                  الان همه دنبال $ هستند بابا علم هم ابزارواسه $ اگه دروغ می گم.................. به خودم

ببین دوست عزیز باید ملت حال داشته باشن پول داشته باشند اینترنت مفتی داشته باشن
                  هر کسی وقتی حرکتی می کنه معمولا دنبال نفعی برای خودشون هستند

باز می گی دروغ می گم ..................... به خودم :mrgreen:

حالا اینا شوخی بود :eek:

راستش میشه کارائی کرد ولی این کار رو باید دوستانی بکنند که توی خیلی از چیزا تبحر دارند چون اگه همچین کارائی رو امثالی مثل من مثلا انجام بده نتیجه اش چی میشه؟؟!!
                  هیچی تنها با چند تا مشکل کوچولو دپرس میشه و بی خیال همه چی

این کارا کاری نیستند که چند نفر بتونند برای چند هزار نفر انجام بدن

به هر حال

موفق باشید

دیدگاه

سلا م آقا رضا
                    منظور من این نبود بچه هایی که تو این زمینه تبحر دارن بیان واسه بقیه کلاس آموزشی بزارن و مساله حل کنن.این کار هزینه و وقت زیادی میبره.در ضمن اگرم انجام بشه اون وقت کار آموزشگاه ها کساد میشه و امکان انجام عملیات انتحاری علیه سایت بالا میره :mrgreen:من میگم اصول کلی این کار مطرح بشه.انجامشم فکر نکنم بیشتر از چند روز وقت ببره.

الان همه دنبال $ هستند بابا علم هم ابزارواسه $
                    یه جورایی آره.ولی به قول شاعر بدون رنج، $ میسر نمیشه البته الان بعضی ها میگن میشه. اگه دروغ میگم ...... به خودم :mrgreen:
                    راستش میشه کارائی کرد ولی این کار رو باید دوستانی بکنند که توی خیلی از چیزا تبحر دارند چون اگه همچین کارائی رو امثالی مثل من مثلا انجام بده نتیجه اش چی میشه؟؟!!
                    شما دیگه چرا آقا رضا!شما که یه پا اوستایی واسه خودت.
                    به هر حال از اینکه این چند روزه ما رو تحمل کردی ممنونم :redface:
                    Albert Einstein

دیدگاه

سلام
                      والله در مورد اصول این کار باید هدف نهائی هم مشخص باشه
                      چون هر کسی می خواد توی این کوچه بازار به یه چیزائی خاص برسه

دیدگاه

سلام رضا جان
                        درسته،هر کسی بالاخره یه هدف و گرایشی داره.به طور کلی یکی دنبال یه گرایش بخصوصه،یکی هم داره تو چند تا گرایش مطالعه میکنه،حالا تو یکیش قویتره،تو یکیش ضعیفتر.کاری که اینجا میشه کرد اینه که افرادی که تو زمینه ی بخصوصی کار کردن مثلا امیر علی که گرایش تخصصیش مدار مجتمع یا هر کس دیگه ای بیاد بگه آقایی که به این گرایش علا قه داری،اگه میخوای تو این گرایش موفق بشی باید تو این زمینه ها اطلاعاتت رو افزایش بدی.اون اصول اولیه هم که تو تمام گرایشها کاربرد داره. برای بقیه زمینه هاهم،خوب خدا بزرگه، بالاخره یه جوانمردی پیدا میشه کمک کنه. :smile:
                        ولی باز فکرنکنم عملی بشه،چون الان به قول شما اکثرا دنبال $ هستن و کمتر کسی میاد فوت و فن کارشو مفتی به این و اون بده.(خوشبختانه تا اونجا که من میدونم بچه های این سایت جزء اون دسته نیستن وگرنه ECA اینقدر طرفدار پیدا نمی کرد. :agree: )
                        Albert Einstein

دیدگاه

اقا رضا سلام
                          چیزی که شما می گی یه چیزی تومایه های صندلی داغه البته نوع فنی
                          یعنی بابا بزرگا و تجربه داراش بیان و در مورد رشته اشون توضیح بدن

چی بگم والله اینو باید با مسولان اجرائی انجمن مطرح بکنید
                          موفق باشید

دیدگاه

پس رضا جان لطف کن به مدیرا بگو،ببین چی میشه،آخه شما باز بیشتر از ما موهاتو تو این سایت سفید کردی.
                            Albert Einstein

دیدگاه

سلام

یه سوال خارج از بحث داشتم ، ببینم شما چه جوری این همه پست می کنید؟ شب آدم می خوابه صبح می آد می بینه شما هر کدوم 20 بار سوال کردید 20 بار جواب دادید. ببینم شما کار و زندگی ندارید که صبح تا شب توی اینترنتید؟ oo:

دیدگاه

بازم یه سوال دیگه. ببینم آقا رضا ، شما اصلا مشکلت کجاست؟ توی طراحی یا تحلیل ؟ این جور که من می بینم بحث کاملا به انحراف کشیده شده و رفته سمت ریاضی...

اولا:
                                مثلا شما وقتی میخوای از تبدیل لاپلاس برای حل یه مسئله استفاده کنی،برای هر تابع میای معادلش رو میزاری،حالا یا معادلش رو حفظ کردی یا رفتی یه بار خودت بدست آوردی و میدونی چی میشه.تو حالت اول امکان فراموشی خیلی زیاده مگه اینکه طرف دیگه حافظه خوبی داشته باشه.تو حالت دوم خودت رفتی بدست آوردی،حالا یا درسته یا اشتباه
                                اگر مشکل تبدیل لاپلاسه که خوب آدم فرمول های پر کاربردش را حفظ می شه ، بقیه اش را هم به قول استاد سنایی : مهندس لازم نیست فرمولی را حفظ باشه، مهندس باید بتونه با فرمول ها کار بکنه... خوب آدم هر موقع یادش رفت میره می بینه یادش می آد. در مورد اثبات روابط لاپلاس هم که از راه انگرال گیری همش به دست می آد.

در مورد طراحی ، اصولا طراحی کار خیلی سختیه. ولی راه داره . میشه 6 مرحله گفت:
                                1- معماری طراحی که توی این مرحله طبقه های مختلف به صورت بلوک دیاگرام به هم متصل می شوند. در حقیقت این یک ساختار کلی از مدار را نشان میده.
                                2- ملاحضات طراحی که باید ببینی تاثیر این بلوک ها روی هم چیه و ...
                                3- مشخصات طراحی
                                4- طراحی مدار که توی این قسمت مقادیر المان ها را به دست می آری
                                5- شبیه سازی مدار
                                6- پیاده سازی و ساخت.

در مورد تحلیل هم سه مرحله تحلیل داریم:
                                1- تحلیل DC
                                2- تحلیل large signal
                                3- تحلیل small signal

مورد اول برای پیدا کردن نقطه کار مدار و ماکزیمم سویینگ
                                مورد دوم برای پیدا کردن نواحی کار ماسفت ها و ترانزیستورها
                                مورد سوم هم برای پیدا کردن بهره ، امپدانس ورودی و خروجی ، پاسخ فرکانسی ، نسبت سیگنال به نویز ، عدد شایستگی و ...

این هم یک دید کلی...

دیدگاه

لطفا صبر کنید...