اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ad620 و سیگنال های کمتر از 5 میلی ولت

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    پاسخ : ad620 و سیگنال های کمتر از 5 میلی ولت

    مهندس عزیز سلام و بابت پاسخ شما ممنونم بنده تو جایی دارم کار میکنم که این تعدا سنسور رو گذاشتن جلوی من و گفتن اینا سنسورای آبن و تو باید این مقادیری رو که میخوایم برامون نشون بدی من فقط میدونم که این سنسورهای آب خروجیشون در حد میلی ولته(خروجی تمام PH سنج ها میلی ولت است و احتمالا با استناد به این موضوع اطلات الکتریکی ای به همراهشون نیست کلا هم دو رشته سیم داره که روی اونها نوشته ولتاژ بهشون داده نشود ) اگر این سنسورها دفترچه راهنما یا اطلاعات خاصی همراهش بود که من مزاحم شما نمیشدم و وقت جنابعالی و سایر دوستان را نمیگرفتم کلیه اطلاعات این سنسور شامل جنس و فشار کاری و قطر... است من واقعا نمیدوم اطلاعات دیگه رو چطور باید بدست بیارم همین چیزاییو رو هم که عرض کردم از توی اینترنت بود که اونجا هم متاسفانه اطلاعاتی در مورد مقاومت سنسور یا نوع و جنس سیگنال خروجی و.. نبود
    در رابطه با مداری هم که بستم خروجی مدار بعد از تقویت در حد چند صدم ولت بود در مورد بستن مدار با AD620 هم بصورت زیر عمل کردم:
    دو سر سنسور رابه پایه 2و3 دادم
    ولتاژی به اندازه 7.5 ولت رو به پایه 7و4 دادم با در نظرگرفتن مثبت و منفی ولتاز
    به پایه 1و8 هم یک مقاومت 50 اهمی وصل کردم
    و از پایه 6و5 هم خروجی گرفتم و به ولتمتر وصل کردم که ببینم ولتاز تقویت شده چه اندازه ایه که در حد چند صدم ولت بود.
    و همونطوری که گفتم خروجی ای که من نیاز دارم در محدوده -+10 ولته

    نوشته اصلی توسط محمد رستمی
    تا اطلاعات دقیق از سنسورها نداشته باشید نمی تونید مدارِ درست طراحی کنید.
    می دونی مثه چی می مونه؟ مثه اینکه شما بری توی یه فروم تخصصی برنامه نویسی، و بگی که: <<یه برنامه واسه محاسبه اعداد اعشاری ِِ کوچیک می خوام ولی اصلاً نمی دونم چی رو می خوام با چی جمع و تفریق کنم!!؟! یا اصلاً چی رو به عنوانِ ورودی دارم. فقط خروجیش باید روی نمایشگر نوشته بشه!! اطلاعاتِ دقیقی هم از هیچ چیزش ندارم!! البته یه بارم برنامه ش رو نوشتما، ولی جواب نگرفتم!!>>

    دیدگاه


      #32
      پاسخ : ad620 و سیگنال های کمتر از 5 میلی ولت

      درون الکترود شیشه ای، یک محلول با غلظت معین از H+ وجود دارد. این الکترود درون محلولی با غلظت متفاوت (که قرار است اندازه گرفته شود) از H+ قرار می گیرد. درنتیجه ی اختلاف در میزان غلظت H+ یک اختلاف پتانسیل به وجود می آید. این اختلاف پتانسیل اندازه گرفته شده به ph محیط ربط داده می شود.
      اختلاف پتانسیل را به کمک معادله ی نرنست به دست می آورند:
      E=E0 – 0.05916 log1/[H+]
      چون داریم:
      Log1/x=-logx
      معادله ی فوق به صورت زیر در می آید:
      E=E0+0.05916log[H+]
      برای نیم سلول هیدروژن E0 مساوی صفر ولت است. همچنین می داینم که –log[H+]=pH . با جایگزین کردن این کمیتها ، خواهیم داشت:
      E=-0.05916 pH
      از معادله ی نرنست، به آسانی می توان دریافت که هر واکنشی که شامل یونهای هیدروژن H+ است، دارای پتانسیل وابسته به غلظت H+ است . این اصل در یک pH سنج به کار می رود. با ترکیب شدن الکترود مرجع با الکترود هیدروژن که در بالا توضیح داده شد، می توان pH یک محلول را به طور الکتریکی اندازه گرفت. الکترود مرجع در اینجا الکترود سیر شده ی کالومل Hg2Cl2 است. زیرا ولتاژ این الکترود ثابت و مشخص است. الکترود در محلولی که قرار است pH آن تعیین شود، فرو برده می شود. پتانسیلی که به وسیله ی الکترود پدید می آید، توسط یک میلی ولت سنج اندازه گیری می شود. بدین ترتیب می توانید پی ببرید که ولتاژ حاصل به وسیله ی الکترود، یک تابع خطی از pH است. همین رابطه به ما امکان می دهد تا pH سنج را مستقیماً به جای میلی ولت با واحدهای pH درجه بندی کنیم. با این کار شیمیدان نیازی ندارد که ولت را به واحدهای pH تبدیل کند.

      دیدگاه


        #33
        پاسخ : ad620 و سیگنال های کمتر از 5 میلی ولت

        اگه میشه شماتیکمدار و منبع تغذیه رو بذارید
        همچنین فرکانس سیگنال رو بگید ماکزیمم چقده؟

        دیدگاه


          #34
          پاسخ : ad620 و سیگنال های کمتر از 5 میلی ولت

          ممنون مهندس بله در اسرع وقت ااینکار رو انجام میدم :redface:
          البته طبق اون چیزی که من دستگیرم شد اندازه ولتاز برای pH=7 برابر صفر ولته و بعد از اون به ازای هریک واح PH ولتاژ به اندازه 59.16 -/+ میلی ولت اضافه میشه ولی من در حالت های مختلف با ابهایی با PH متفاوت از خروجی سنسور بیشتر چند صدم میلی ولت نمیگیرم خب طبیعیه که حتی اگه این ولتاز هزار برابر هم بشه باز در حد صدم ولت میشه این یعنی اینکه من باید قبل از این یک پیش تقویت کننده و البته یک تثبیت کننده داشته باشم و درنهایت یک تقویت کنده عملیاتی...
          نوشته اصلی توسط naser1363
          اگه میشه شماتیکمدار و منبع تغذیه رو بذارید
          همچنین فرکانس سیگنال رو بگید ماکزیمم چقده؟

          دیدگاه


            #35
            پاسخ : ad620 و سیگنال های کمتر از 5 میلی ولت

            احیاناً اینترنت دمِ دستتون هست؟! بد نیست هر از گاهی به سایت Google هم یه سری بزنید و اونجا هم جستجو کنید...
            https://www.google.com/search?q=ph+s...FcgJLAodzG8G-Q

            ببین دوست عزیز، شما یه سرِ پراب رو به زمین مدار وصل کن، یه سرِ دیگه ش رو هم بده به یه تقویت کننده. برای شروع می تونی از پ امپ معمولی استفاده کنی. حساسیتِ پراب pH هم همون حدود 59.2mV/pH هست که گفتی. آب که pH ش حدود 7 هست و خروجی سنسور هم نزدیکِ صفر. پراب رو بنداز توی آب لیموی طبیعی (از این کارخونه ای ها که مملو از اسیده!) ببین چه خروجی ای میده.
            بسته به اینکه تو چه محدوده ای می خوای اندازه بگیری، و چه رزولوشنی نیاز داری ضریب تقویت متفاوت خواهد بود.

            فرض می کنیم که به اندازه 7+- واحد قراره pH رو بخونیم (از 0 تا 14) با رزولوشن 0.01 واحد. محدوده سیگنال میشه 414.4+- میلی ولت. با یه تقویت کننده معمولی 25 برابر تقویتش می کنیم و ولتاژ در محدوده حدود 10V+- قرار می گیره.
            25 برابر ضریب تقویت رو می تونید با یه دونه آی سی AD620 هم انجام بدید.

            در هر صورت دقت داشته باشید که تقویت کننده (پ امپ یا تفاضلی) باید حتمـــــــاً تغذیه دوبل (مثبت و منفی) داشته باشه. اگه در مورد تغذیه منفی محدودیت دارید، اون یه سرِ پراب رو به جای زمین، به Vcc/2 وصل کنید تا تغییرات ولتاژ سنسور حول Vcc/2 باشه.

            آخرشم اینکه سنسورهای شیمیایی این تیپی نیاز به کالیبراسیون دارند. محلول های بافر در pHهای مختلف باید تهیه بشه و مدار شما کالیبره بشه. اینجا رو نیگا کنید بد نیست:
            https://www.sparkfun.com/products/10972
            بیایید با Google آشتی کنیم!

            دیدگاه


              #36
              پاسخ : ad620 و سیگنال های کمتر از 5 میلی ولت

              سلام..
              مهندس خیلی ممنون بابت راهنماییت ولی یا من نتونستم منظورمو برسونم یا شما مشکل منو متوجه نشدی
              من اب هایی با PH استاندارد دارم که اصلا نیازی به ابلیمو و.. نیست طبق گفته شما مثلا برای PH=4 وPH=3 L مقادیر ولتاز در حد 160 تا 220 میلی ولت باید باشه اما من وقتی خروجی سنسور را مسقیما به ولت متر (رنج 200میلی ولت) وصل میکنم تغییراتی دیده نمیشه حتی با همون ابلیمو هم اینکارو کردم ..
              در ضمن سنسور سالم است و وقتی به نمایشگرش وصل میشه مقادیر رو درست نشون میده ...
              مشکل من استفاده از تقویت کننده نیست مشکل اینه که چرا مقادیر میلی ولتی که باید در خروجی سنسور باشه قابل خوندن در ولتمتر نیست ؟؟؟

              دیدگاه


                #37
                پاسخ : ad620 و سیگنال های کمتر از 5 میلی ولت

                با سلام پوزش بابت اینکه این مطلب زیرخاکی رو بعد سه سال میارم بالا
                بنظرم چندتا مشکل تو روشی که فرمدید وجود داره مستقیم نمیتونید ولتاژ بسیار ضعیف پراب رو با مولتی متریا حتی اسکوپ ببینید چون امپدانس ورودیشون نسبتا پایینه ...باید با اپ امپ های با امپدانس ورودی بالا وصل کنید تا تاثیری تو ورودی نزارن
                بار باید وصل باشه تو خروجی اپ امپ حالا میخواد یک مقاومت با جریان در حد میکرو امپر هم که شده باشه باید باشه و به مولتی متر بسنده نکنید ولی بار سنگین هم خوب نیست
                ad620 رو من با گین 200 هم راه اندازی کردم و کاملا خطی تو بازه یاد شده جواب داده زمین و مسیرها باید کوتاهترین حالت ممکن رو داشته باشن....اگه با پل وتسون کار کنید و شاخه ها ولتاژشون باهم برابر باشه مثل لودسل کاملا عالی کار میکنه ولی خوب طبیعتا اگه ولتاژ دو پایه اختلاف زیادی داشته باشه این منتقل میشه در گین و تو خروجی ظاهر میشه
                امیدوارم دوستان بتونن اون جواب مدنظرشونو از مدار بگیرن
                هیچ و دگر هیچ

                دیدگاه

                لطفا صبر کنید...
                X