پاسخ : کمک ارایش ماسفت به عنوان کلید قطع و وصل با میکرو
نوشته اصلی توسط gbg
ممنون آرمین خان
البته آخرش برای من کار نکرد
البته من کاری کردم که عمرا به ذهن استاد برسه مقاوت R9 رو برداشتم و به جای یک مگ RQ1 مقدار 12.1 کیلو گذاشتم و R4 رو هم 49.9 کیلو گداشتم و مدار کار کرد
حالا استاد بیاد از ریاضی ما اشکال بگیره مشکلی پیش نمیاد
gbg جان بهت تبریک میگم همین چیزاست که بعد از چند مدت تورو تبدیل میکنه به یک الکترونیک کار حرفه ای ! الکترونیک چیزی نیست که بشه از کتاب و جزوه و... یادش گرفت الکترونیک رو باید تو همین درد سرا تو همن کار نکردنا تو همین تلاشا برای رفع عیب مدار یاد گرفت! پیشرفت بزرگی داشتی ارزوی پیشرفت هر چه بیشترتو دارم
عزیزان دقت کنید پسورد تمامی فایلها و پروژه های من، در تاپیکشون موجوده(صفحات آخر) لطفا برای رمز فایلا پیام ندید!! چون خیلی دیر ب دیر میام انجمن و پیام چک نمیکنم
مخترع برتر شمال غرب سال 96
مدیر سابق منابع تغذیه انجمن ECA
سلام دوستان
مدارها و ای سی های مختلفی دیدم برای راه اندازی ماسفت ولی حقیقتا نمیدونستم اینقدر ماسفت راه انداختن دنگ و فنگ داره
یه مدار ساده برای سویچ ماسفت irfp260n میخواستم که تا فرکانس 1کیلو رو بشه بی دردسر باهاش سویچ کرد .حالا ic باشه یا مدار ترانزیستوری ؟از این مدار های معرفی شده کدومش برای کار من بهتره ؟ ICL7667 برای راه اندازی این ماسفت مناسب هست ؟
اگه من 6 تا از این ماسفت داشته باشم و تو درین همه یک بار جدا داشته باشم و یه سر بار همه رو هم به تغذیه وصل کنم و سورس همه هم به زمین وصل شده باشه مشکلی پیش میاد ؟ اگه باهم همزمان کارکنن و یا غیر هم زمان کار کنن چی ؟
دعا پشتِ دعا برای آمدنت
گناه پشــــــتِ گناه برای نیامــدنت
دل درگــیر ، مــیان این دو انتخــــــــــــــــــــاب
کــــــــــــــدام آخر ؟ آمـــدنـت یا نیامدنـــــــــــــــــــــــت
با سلام
راه اندازی ماسفت تو حالت عادی و برای کابردهایی که شما گفتین اصلا کار سختی نیست. فقط کافیه یه ولتاژ بیش از 8 ولت به گیت بدین و گیت رو هم با یه مقاومت چند صد اهمی زمین کنین. در اینصورت وقتی ولتاژ رو بردارین ماسفتتون خاموش میشه.
دنگ و فنگ کار اونجایی خودش رو نشون میده که توی فرکانسهای بالا بخوایین روی بار سلفی سوئیچ کنین علی الخصوص توی آرایش بریج که اونجا دیگه تاخیر ها و همزمانی ها و ثابت زمانی ها مهم میشه.
کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.
ممنون , یعنی اگه من بخام 800 میکرو ثانیه روشن کنم و 20 میلی ثانیه خاموش یاشه و این دایم اتفاق بیفته مشکی پیش نمیاد ؟؟یعنی زمانی که میخوام روشن و خاموش باشه دقیقا همونی که میخوام میشه ؟ اگه نه چقدر تلورانس داره و فرق میکنه؟
دعا پشتِ دعا برای آمدنت
ترو خدا هرکی میدونه زود جواب بده باید مدارو هرچی زود تر بسازم . در مورد مشترک بودن تغذیه هر 4 تا ماسفت چی ؟ اگه همزمان کار کنن بعضی وقتا مشکل پیش نمیاد؟؟
دعا پشتِ دعا برای آمدنت
ممنون
4تا ماسفت مانند شکلو من میخوام با دقت( 800 میکرو پانیه روشن و 20 میلی ثانیه خاموش و یا برعکس ) روشن خاموش کنم و این 4تاش هم مانند شکل وصل بشن حالا اگه هر 4 تا به منبع 24 ولتی (ترانس 16 + خروجی پل + خازن 6800 میکرو 50 ولت که سرجمع به من خروجی 24 ولت 10 امپر میده ) وصل بشه مشکل پیش میاد ؟؟ از نظر جریان دهی مشکل ندارم و هر کدوم تا 2 آمپر جریان میکشن .قراره بعضی وقتا بافاصله کم از هم روشن و خاموش بشن و یعضی وقتا با هم روشن و خاموش بشن؟
این مدارو روبرد برد برای یکیشون بستم و جواب گرفتم و لی نتو نستم اندازه بگیرم ببینم همون مقدار زمانی که من میخوام روشن و خاموش میشه یا نه ؟؟؟؟
تاکید میکنم اگه 4 خروجی مثل نقشه پایین باشه مشکلی پیش نمیاد؟
دعا پشتِ دعا برای آمدنت
چرا فکر میکنین که مشکل پیش میاد؟ یعنی به نظرتون احتمال بروز مشکل از کجاست؟
در مورد تایم هایی که لازم دارین دو تا مسئله مهمه، یکی مقاومتی که گیت با اون شارژ و دشارژ میشه که تو مدار شما هر دوش حدود 1 کیلو هست و با داشتن ظرفیت خازنی گیت ماسفت ثابت زمانیش بدست میاد و مقدار اثرگذاریشو میتونین با کم کردن مقاومتها کم کنین. مسئله دوم نوع بار هست که اگه سلفی باشه جریان توش با یه ثابت زمانی جاری میشه که اونم به بار وابست هست و قابل محاسبه.
اگه این دو پارامتر رو در نظر بگیرین و منبعتونم بتونه جریان کافی رو تامین کنه و پالسهای فرمان هم دقیق تولید بشن حتما مدار درست کار میکنه.
مرسی خیلی خوب راهنمایی کردین
یعنی اگه مقاوت من 1 کیلو باشه و خازن هم 4057 پیکو فاراد باشه درحدود 4 یا 5 میکرو ثانیه فرق تاخیر دارم؟؟؟
برای این من میترسم چون من مدار بالا رو با 2 خروجی و با irf540 درست کردم و بعضی وقتا یکی از ترانزیستور هام می سوخت درصورتی که جریان بالا نبود و فیوز هم نمیسوخت هر جور فکر میکردم نمیدونستم مشکل چی میتو نه باشه برای همین ترانزیستورو قوی تر کردم
دعا پشتِ دعا برای آمدنت
سوختن قطعات هم میتونه بر اثر اضافه جریان اتفاق بیفته و هم بر اثر اضافه ولتاژ.
توی تولید انبوه قویتر کردن ماسفت درسته که به افزایش قابلیت اطمینان مدار منجر میشه ولی هزینه اضافه روی دست تولید کننده میزاره. ضمن اینکه مشکل اصلی هنوز حل نشده باقی میمونه.
به نظرم احتمالا بار شما سلفی هست و اسپایک های سوئیچینگ شما درست دمپ نشدن، یه نکته دیگه اینکه طول زمان روشن یا خاموش شدن ماسفت رابطه مستقیمی با تلفات توانش داره، یعنی توی همون حدود 5 میکرو ثانیه که بصورت تئوری بدست اومده، ماسفت شما داره توان رو تلف میکنه. بعلاوه اینکه زمان میرا شدن نوسانات هم بهش اضافه میشه و مجموع اینها شاید سبب افزایش دمای قطعه بشه. به این مورد هم دقت کنین.
درسته بار من یک شیر برقی هست که فکر میکنم سلفی باشه (پیزو )
اسپایک های سوئیچینگ شما درست دمپ نشدن
یعنی چی؟؟
خوب برای این ایراد هایی که گوفتید چیکار باید کرد؟
دعا پشتِ دعا برای آمدنت
عمومی ترین راه، همون دیود D1آ هست که باید از نوع شاتکی یا اولترافست باشه. جریانش رو هم بیشتر از جریان بار در نظر بگیرین. بعدی هاش هم، اسنابر ، محافظ زنری و مدار های حفاظتیه مشابه هست.
ولی برای اطمینان از صحت عملکرد مدارتون، موقع سوئیچ، ولتاژ درین رو با اسکوپ ببینین. رایز تایم، فال تایم، اورشوت، نوساناتش و زمان میرا شدنشون رو چک کنین.
اسنابر ، محافظ زنری و مدار های حفاظتیه مشابه هست.
اسنابر چیه ؟؟ مدارش برای این کاری که من میخوام بکنم چه شکلی باید باشه ؟؟
دعا پشتِ دعا برای آمدنت
برای درایو این ماسفت میتونم از این آی سی استفاده کنم ؟؟؟
TC4420
TC4429
و اگر ماسفت بسوزه به درایورشم(این ای سی) آسیب میزنه یا نه ؟؟؟
دعا پشتِ دعا برای آمدنت
دیدگاه