اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

محاسبه جریان واقعی ماسفت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : محاسبه جریان واقعی ماسفت

آها فهمیدم 2.4 رو از کجا اومده از نمودار بر حسب دما خب حالا باید در مورد ماسفت irfz44n هم بررسی کنم
    واوو چقدر کمکم کردید آقای مهندس بسیار سپاس
    علم و عمل پیوند نزدیک دارند , و کسی که دانست باید به آن عمل کند. چرا که علم عمل را فرا خواند, اگر پاسخش داد میماند و گر نه کوچ میکند. امام علی (ع)

دیدگاه

آقای عزیزی
      ببخشیدا
      من طبق مثال شما در مورد IRFZ44N عمل کردم اما به جریان 6.67 امپر رسیدم چرا جریان نامی رو نگرفتم ؟
      علم و عمل پیوند نزدیک دارند , و کسی که دانست باید به آن عمل کند. چرا که علم عمل را فرا خواند, اگر پاسخش داد میماند و گر نه کوچ میکند. امام علی (ع)

دیدگاه

بله در دیتاشیت اگر دقت کنید جدولی که این پارامترها رو ذکر کرده شرایط دمایی 25 درجه رو در نظر گرفته و برای جریان 5.3 امپر ماکزیمم شده 0.55 ولی در منحنی های انتهایی دیتاشیت رابطه بین مقاومت حالت روشن و دما رو ذکر کرده که از روی منحنی در دمای 150 درجه که حداکثر دمای قابل تحمل ماسفت هست این مقدار میشه 2.4
        مهم نیست چه مدرکى دارید
        مهم این است که چه درکى دارید . . .

دیدگاه

ببخشید من یک اشتباه کردم که اون مورد مقاومت حرارتی هم ابهامش رفع شد.
          ببینید منحنی مقاومت حالت روشن بصورت نرمالیزه است یعنی اینکه یک ضریب که در مقاومت دمای 25 درجه ضرب میشه در نتیجه برای 740 ما مقاومت حالت روشن در دمای 150 که حداکثر دما است رو 2.4 ضربدر 0.5 باید در نظر بگیریم که میشه 1.2 و مقاومت اتصال رو هم همون 1 در نظر می گیریم در نتیجه حاصل میشه 10 که دقیقا طبق دیتاشیته برای IRFZ44 هم به همین ترتیب مقاومت حالت روشن میشه 2.1 ( طبق منحنی دیتاشیت) ضرب در 24 میلی ( مقاومت در دمای 25) که میشه حدود 50 میلی و حداکثر دما رو گفته 175 مقاومت دمایی هم طبق دیتاشیت 1.19 ذکر شده . من محاسبش که کردم شد 59.74 آمپر و توی دیتاشیت ذکر کرده 60 آمپر
          مهم نیست چه مدرکى دارید

دیدگاه

ممنون
            آقا شما این .5 و 2.4 که من هر چقدر میگردم پیدا نمیکنم رو از کجا حساب کردید؟
            ببخشیدا من این همه وقتتون رو گرفتم

دیدگاه

توی دیتاشیت مقاومت حالت روشن رو در دمای 25 درجه گفته که برای مثلا IRF740 توی جداول که نگاه کنید 0.55 اهم نوشته و در منحنی های انتهایی دیتاشیت یک منحنی برای اکثر دیتاشیت ماسفتها هست که رابطه دما و مقاومت حالت روشن رو کشیده ، حال چون ما به حداکثر مقاومت نیاز داریم که در حداکثر دما اتفاق می افته باز هم اگر به دیتاشیت IRF740 دقت کنید در منحنی اون به ازای دمای 150 مقدار مقاومت نرمالیزه شده 2.4
              که چون این عدد ضریبی از مقاومت نرمال است پس مقاومت در دمای 150 در واقع میشه حاصلضرب 0.55 اهم در 2.4
              مهم نیست چه مدرکى دارید

دیدگاه

:applause:
                آقای مهندس ممنونم خیلی زحمت کشیدید ممنون من کامل فهمیدم
                :applause:
                محاسبه هم که کردم درست در اومد
                ممنون

دیدگاه

حالا اگه مثلن شرایط کاری جوری باشه که دمامون باشه 100 درجه یا 75 درجه کافیه Tc=75 قرار بدیم؟

دیدگاه

خواهش میکنم
                    بله دقیقا مثلا برای همون 740 که مثال بزنم دمای حداکثر شد 150 و دمای کاری رو قبلا 25 گرفتیم حالا دمای کاری رو میزاریم 100 طبق رابطه حدودا میشه6.4 امپر یعنی حداکثر جریانی که میتونیم از ماسفت بکشیم
                    مهم نیست چه مدرکى دارید

دیدگاه

سلام
                      من این فرمول رو نشون استادم دادم اما گفت که این فرمول جریان نامی رو میده چیزی که روی نمودار داخل دیتاشیت هست رو میگفت باید فرمول جریان واقعی رو بدست بیارم چیزی که در عمل شاهد اون هستیم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Z A H R A
                        سلام
                        من این فرمول رو نشون استادم دادم اما گفت که این فرمول جریان نامی رو میده چیزی که روی نمودار داخل دیتاشیت هست رو میگفت باید فرمول جریان واقعی رو بدست بیارم چیزی که در عمل شاهد اون هستیم
                        چیزی که تو عمل شاهد اون هستیم رو توی عمل تست می کنند
                        یه آمپر متر سری میکنید و خلاص
                        شما با هر فرمولی هم که جریان رو بدست بیاری بازم توی عمل فرق میکنه
                        ♥♥....((الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّکِینَ بِوِلاَیَهِ أَمِیرِ الْمُوْمِنِینَ وَ الْأَئِمَّهِ عَلَیْهِمُ السَّلاَمُ))....♥♥

دیدگاه

حالا چرا عصبانی میشید خب من چیکار کنم یکی دیگه ازم خواسته فرمول رو پیدا کنم من هم همینو میگم
                          باشه ممنون به هر حال

دیدگاه

احتمالا ایشون از دست استاد ناراحتند
                            بهر حال جناب بینوایان صحبت درستی دارند
                            ما طبق فرمولی که ارائه شد حداکثر جریان قابل تحمل توسط ماسفت رو در شرایط دمای و پارامترهای ساختاری ماسفت تعیین کردیم ولی
                            وقتی می فرمایید جریان حالت واقعی این ابهام داره جریان ماسفت هر جریانی از صفر تا حداکثر جریان قابل تحمل میتونه باشه .
                            شاید هم شما منظور استاد رو کامل متوجه نشدید.
                            مهم نیست چه مدرکى دارید

دیدگاه

بنظر منم سوال یکمی مشکل داره! خوب جریان در هر لحضه میتونه هر مقداری داشته باشه و جریان مجاز نباید از سقف جریان که با دما نسبت داره بیشتر بشه همین!

دیدگاه

سلام دوستان
                                برای بدست اوردن جریان واقعی یک ماسفت دردمای مورد نظر علاوه بر محاسبات فوق باید توان تلفاتی ماسفت رو در همون دما محاسبه کرد.
                                برای 740 دردمای 100درجه بامقاومت دمایی 1.19 ودرنظر گرفتن دمای اتصال 150 درجه توان تلفاتی 42 وات بدست میاد.درحالیکه باجریان بدست امده و مقاومت حالت روشن (6.4امپرو1.32اهم)توان 54 وات بدست میاد که از توان ماسفت بیشتره.
                                در عمل هیچگاه به ماکزیمم دمای 150 درجه نقطه اتصال نباید برسیم و بهترین حالت 125 درجه است.همچنین مقاومت دمایی 1.19 هم دست نیافتنی است.(بدلیل وجود مقاومت دمایی بین سیلیکون و بدنه ماسفت)که دردیتاشیت مقداراون 5.درنظر گرفته شده.
                                http://www.vishay.com/docs/91054/91054.pdf
                                حالا با درنظر گرفتن مقادیر جدید یعنی اختلاف دمای 25 درجه درصورت کسر و مقاومت دمایی 1.5 در مخرج کسربه توان تلفاتی 17 وات میرسیم.طبق نمودار دیتاشیت مقاومت حالت روشن دردمای 125درجه 2برابر دمای 25 درجه خواهد بود یعنی1.1اهم که این مقدار رو در فرمولp=R*I^2 قرار میدهیم ومقدار جریان 3.8امپر بدست میاد.
                                من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X