سلام
من میخوام توی یه جبعه به ابعاد 10*10*10 سانتی متر
یه دونه فلز به اندازه شکر رو تشخیص بدم .
بنظرتون چی کار کنم؟
هرچی به ذهنتون می رسه بگید قیمتش مهم نیست :question:
سلام
از روش های معمول کار بسیار دشواریه. بهترین سیم پیچ برای فاصله ی 10 سانت سیم پیچیه با قطر همون 10 سانت. درچنین قطری پیدا کردن فلزی به اندازه ی دونه ی شکر امکان پذیر نیست. فلزی به این ابعاد سیم پیچی با قطر حدود یک میلی متر نیاز داره که برد نهاییش بیشتر از چند میلیمتر نمیشه.
پس تجربه میگه روشهای معمول فلزیابی اینجا بکار نمیاد و باید روش دیگه ای پیدا کرد.
یکی از روشهای کمی پیچیده روش راداریه که اگه فرکانس در اون بالاتر بره به ذرات کوچیک حساستر میشه. بدی بالا بردن فرکانس اینه که موانع غیر فلزی هم می تونن انعکاس داشته باشند. پس این روش هم ممکنه جواب نده.
یک روش دیگه روش خازنیه که با دو صفخه ی فلزی مقابل هم میشه ساخت. صفعات می تونن ابعاد 10 در 10 داشته باشند و دونه ی فلزی بین دو صفحه می تونه مقدار ظرفیت خازن رو تغییر بده. این روش هم ممکنه به ذره ای به این کوچیکی حساس نباشه.
البته من دارم فرض می کنم جعبه ی شما غیر فلزیه و شفاف هم نیست. چون اگه شفاف باشه دوربین بهترین راه پیدا کردن ذره است.
با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.
باسلام.
یک روش جالب ودقیق که در آزمایشگاههای متالوژی از ان برای تست NDT استفاده میشود روش MRI است.
درضمن روش اشعه X هم امکان پذیره (منظور عکس برداری نیست). اگر به داخل جعبه مورد نظر دسترسی کمی هم داشته باشیم (حفره کوچک) استفاده
از تشعشع ثانویه هم ممکن میباشد.
همه اینها بستگی به ارزش کار وهزینه نهایی داره.
موفق باشید.
من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "
باسلام.
اسپکتروفوتومتری یعنی :اندازه گیری باآنالیزطیف نوری.
مبنای این روش هم براساس خاصیت کوانتومی هر عنصره.بدین معنی که هر عنصری طیف نوری مخصوص به خودش رو داره .
دراین روش عنصر مورد نظر رو تا دمای معینی گرم میکنند واجازه میدن عنصر خودبخود افت دما پیدا کنه. {با درنظر گرفتن این نکته که انرژی یک جسم هیچ وقت بطور خطی
تغییر نمیکنه (اصل کوانتوم) } عنصر مورد آزمایش هنگام افت دما طیف نوری منقطعی رو تشکیل میدهد( خطوط موازی بافاصله های مختلف).این خطوط تشکیل شده
فقط بر روی طیف نوری (اسپکتروم) یک عنصر منطبق میشودکه نشاندهنده همون عنصره.از این روش درپزشکی -ستاره شناسی- فیزیک وشیمی و. . . استفاده میشود.
موفق باشید.
من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "
دیدگاه