اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ارزانترین پیشنهاد برای درایو کردن 6 LED که 1وات هستن!(سری و موازی)(ورودی 24ولت)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ارزانترین پیشنهاد برای درایو کردن 6 LED که 1وات هستن!(سری و موازی)(ورودی 24ولت)

سلام.
    LEDها چه رنگی هستن؟(به خاطر ولتاژ گاما میپرسم)افت ولتاژشون وقتی روشن میشن چقدره؟

منبع تغذیه ت چند آمپری هست؟ میتونی عوضش کنی؟ با استفاده از مقاومت که مشکلی نداری؟ ( بعضی ها میخوان بدون مقاومت LED رو درایو کنن که هزینه شون بیاد پایین،البته این صرفه جویی جالب نیست! - احتیاطاً پرسیدم)

دیدگاه

پاسخ : ارزانترین پیشنهاد برای درایو کردن 6 LED که 1وات هستن!(سری و موازی)(ورودی 24ولت)

نوشته اصلی توسط شاهرخ مستقیمی
      سلام.
      LEDها چه رنگی هستن؟(به خاطر ولتاژ گاما میپرسم)افت ولتاژشون وقتی روشن میشن چقدره؟

منبع تغذیه ت چند آمپری هست؟ میتونی عوضش کنی؟ با استفاده از مقاومت که مشکلی نداری؟ ( بعضی ها میخوان بدون مقاومت LED رو درایو کنن که هزینه شون بیاد پایین،البته این صرفه جویی جالب نیست! - احتیاطاً پرسیدم)
      سلام شاهرخ جان
      LEDها سفید آفتابی یا مهتابی هستن. متاسفانه LEDها رو نخریدم. :redface:دارم بررسی ها رو انجام میدم.
      منبع تغذیه برق کشتی هستش. 24ولت هستش که جریان رو هم نمی دونم(اتوبوس چند آمپره؟ احتمالا با اتوبوس یکیه! از این کشتی های جنگی امریکاییه. احتمالا با اتوبوس یکیه). بابا توی این دریابانی آدم باسواد گیر نمیاد. با بیسیم با کشتی صحبت میکنم، میگم برق کشتی چند آمپره؟ میگه: ها!؟ میگم چند آمپره؟ میگه: ها!؟ میگم بابا چند آمپره؟ میگه: هااااا!؟ میگم هیچی. :mrgreen:
      عوض کردن تغذیه رو اصلا فکرشم نکن. ببین LEDها حدودا 320 میلی آمپر میکشن. با مقاومت مشکلی ندارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Rohalamin
        سلام شاهرخ جان
        LEDها سفید آفتابی یا مهتابی هستن. متاسفانه LEDها رو نخریدم. :redface:دارم بررسی ها رو انجام میدم.
        منبع تغذیه برق کشتی هستش. 24ولت هستش که جریان رو هم نمی دونم(اتوبوس چند آمپره؟ احتمالا با اتوبوس یکیه! از این کشتی های جنگی امریکاییه. احتمالا با اتوبوس یکیه). بابا توی این دریابانی آدم باسواد گیر نمیاد. با بیسیم با کشتی صحبت میکنم، میگم برق کشتی چند آمپره؟ میگه: ها!؟ میگم چند آمپره؟ میگه: ها!؟ میگم بابا چند آمپره؟ میگه: هااااا!؟ میگم هیچی. :mrgreen:
        عوض کردن تغذیه رو اصلا فکرشم نکن. ببین LEDها حدودا 320 میلی آمپر میکشن. با مقاومت مشکلی ندارم.
        علیک سلام برادر عزیزم.
        اینها که گفتی جزو مسائل عادی و لاینفک روزمره به حساب میاد!!
        حله، هر 6 تا رو با هم سری کن+یه مقاومت 18 اهم حداقل 2 وات (حساب کردم حدود 1.5 وات توان مقاومت میشد، با اضافه کردن یه ضریب امنیتی) ( ضمنا جریان بایاس رو 300 میلی آمپر در نظر گرفتم، واسه افزایش طول عمر- میتونی عوض 18 اهم، 22 اهم بذاری و قال قضیه رو بکنی)

دیدگاه

علیک سلام برادر عزیزم.
          اینها که گفتی جزو مسائل عادی و لاینفک روزمره به حساب میاد!!
          حله، هر 6 تا رو با هم سری کن+یه مقاومت 18 اهم حداقل 2 وات (حساب کردم حدود 1.5 وات توان مقاومت میشد، با اضافه کردن یه ضریب امنیتی) ( ضمنا جریان بایاس رو 300 میلی آمپر در نظر گرفتم، واسه افزایش طول عمر- میتونی عوض 18 اهم، 22 اهم بذاری و قال قضیه رو بکنی)
          oo:
          یعنی همش فقط با یه مقاومت؟

دیدگاه

ای خدا چرا ECA دیتاشیت قطعاتش رو نمی ذاره؟؟؟؟ :angry: :angry: بابا والله ECA با جاهای دیگه فرق میکنه! باید حرفه ای عمل کنه! :angry:
            یکی به من بگه این اطلاعات مکانیکال این LED 1وات فروشگاه همینه(می خوام فوت پرینتش رو بکشم.)؟:

دیدگاه

oo:
              یعنی همش فقط با یه مقاومت؟
              خیلی اصرار داری، دوتا مقاومت رو با هم موازی کن بشه همین مقدار!!

این مراحل محاسبه ش: ( از ساده بودنش خنده ت میگیره! )

جریان LEDها رو گفتی 320 میلی - توان 1 وات -- بر حسب تجربه حدس میزدم ولتاژ گاما حدود 2.5 تا 3 ولت باشه.اصلا با تجربه کاری نداریم! توان مساوی ولتاژ ضرب در جریان.خب ولتاژ میشه چند ولت؟ 1وات تقسیم بر 320 میلی میشه 3.125
              6تا با هم سری بشه، ولتاژ گاما ها با هم جمع میشن یعنی 6 ضرب در 3.125 مساوی 18.75 . ولتاژ منبع تغذیه منهای این مقدار یعنی 24 ولت منهای 18.75 میشه 5.25 ولت. خب الان این مقدار میفته روی مقاومت.جریان مدار رو 300 میلی فرض کردم.5.25 تقسیم بر 300 میلی میشه 17.5 اهم . توان مقاومت هم میشه ولتاژ روی مقاومت به توان 2، تقسیم بر مقاومت، یعنی 5.25 به توان 2 که میشه 27.5625 تقسیم بر 17.5 اهم که اون هم میشه 1.575 وات توان اتلافی روی مقاومت.
              حالا بشین به این محاسبه ی ساده بخند! :nerd:
              اگه جایی اشتباه کردم، بگو... :-bd

دیدگاه

پسر خوب فوت پرینت کشیدن نمیخواد که! از این PCB های آماده که آلومینیومی هستن استفاده بکن.

دیدگاه

پسر خوب فوت پرینت کشیدن نمیخواد که! از این PCB های آماده که آلومینیومی هستن استفاده بکن.
                  منظورت هیت سینک LED هستش؟ یعنی این:

هیت سینک POWER LED

ولی باید PCB یا ابعاد 80×60 داشته باشم. :rolleyes: PCB قبلی مال خودش(قبل از مال من) کاملا آلومینیوم بود.

در مورد محاسبات هم به نظرت بهتر نیست همون روش خودم یعنی تقسیم مقاومتی و رگولاتور بذاریم؟ چون می ترسم همین کار اول سوتی بدم(آخه محیط کشتی ممکنه جریان کشی کم و زیاد داشته باشه و می ترسم LEDها بسوزه و گند بزنه به اعتبارم). آخه بعدش قراره یه کار حدود 60-70 میلیونی بهم بدن. می خوام این کار از هر لحاظ عالی باشه.

دیدگاه

آره منظورم همون بود.بیشتر به خاطر هیت سینک بودنش پیشنهاد میکردم.

در مورد بستن مدار، میتونی بعد از اون مقاومت یه دیود زنر حدود 18 ولت بذاری جهت اطمینان.علاوه بر این، اگه میخوای بابت نوسانات احتمالی ولتاژ امنیت داشته باشی، توصیه شدید میکنم از مدار Buck آی سی MC34063 با خروجی تقویت شده ی ترانزیستوری استفاده بکن.(حداکثر ولتاژ قابل تحمل این رگولاتور فکر کنم 40 ولت هست که موقع استارت کشتی یا...که احیانا ولتاژ باطری زیاد بشه، مطمئن تر هست)
                    میتونی ولتاژ خروجی رو مثلا روی 19 ولت تنظیم بکنی و همین تقسیم ولتاژ قبلی رو ببندی، یا ولتاژ رو کمتر از اون بگیری و تعداد LED های سری شده رو تغییر بدی.
                    این لینک رو ببین.

دیدگاه

سلام
                      ببخشید به نظر بنده استفاده از مقاومت راه تقریبا اصولی نیست اگر میخواهید ضریب اطمینان کارتون بره بالا از lm3404 استفاده کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ab88
                        سلام
                        ببخشید به نظر بنده استفاده از مقاومت راه تقریبا اصولی نیست اگر میخواهید ضریب اطمینان کارتون بره بالا از lm3404 استفاده کنید.
                        خیلی ممنون. تو ایران قابل کشف! :mrgreen: هست؟

دیدگاه

خیلی ممنون. تو ایران قابل کشف! :mrgreen: هست؟
                          داخل انجمن یک نفر گفته بود که پایا این آی سی رو داره .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ab88
                            داخل انجمن یک نفر گفته بود که پایا این آی سی رو داره .
                            نه این حتی شوخیش هم درست نیست. :biggrin: چون بعدا من می خوام اگه لازم شد دوباره خریداری کنم. الان نزدیک به 40-50 باید بسازم.
                            آره منظورم همون بود.بیشتر به خاطر هیت سینک بودنش پیشنهاد میکردم.

در مورد بستن مدار، میتونی بعد از اون مقاومت یه دیود زنر حدود 18 ولت بذاری جهت اطمینان.علاوه بر این، اگه میخوای بابت نوسانات احتمالی ولتاژ امنیت داشته باشی، توصیه شدید میکنم از مدار Buck آی سی MC34063 با خروجی تقویت شده ی ترانزیستوری استفاده بکن.(حداکثر ولتاژ قابل تحمل این رگولاتور فکر کنم 40 ولت هست که موقع استارت کشتی یا...که احیانا ولتاژ باطری زیاد بشه، مطمئن تر هست)
                            میتونی ولتاژ خروجی رو مثلا روی 19 ولت تنظیم بکنی و همین تقسیم ولتاژ قبلی رو ببندی، یا ولتاژ رو کمتر از اون بگیری و تعداد LED های سری شده رو تغییر بدی.
                            این لینک رو ببین.
                            فریت واسه چی بود؟ با ورودی سری کرده بودی؟
                            مهندس نظرت دوباره در مورد همون طرح خودم چیه؟ :mrgreen: یعنی:

من با همین LM317 انجامش میدم. 6 تاشو سری کنم ولتاژ حدودا 19.3 میشه. نظرتون چیه که ولتاژ رو با مقسم ولتاژ به این اندازه برسونم و با LM317 جریان رو رگوله کنم؟ یه مشکلی من دارم. من دقیقا نمی دونم جریان که توی مدار هست چقدره. بنظرتون مقاومت رو چند وات بذارم؟(واسه مقسم)
                            ولی توی ورودی یه زنر مثلا 1N5360 (دیود زنر 5 وات - 25 ولت) رو زمین کنم که اگه یه وقت ولتاژ مدار بیشتر شد مدار رو از ولتاژ بالاتر محافظت کنه؟ :rolleyes:
                            نظرت چیه؟

دیدگاه

نه این حتی شوخیش هم درست نیست. :biggrin: چون بعدا من می خوام اگه لازم شد دوباره خریداری کنم. الان نزدیک به 40-50 باید بسازم.فریت واسه چی بود؟ با ورودی سری کرده بودی؟
                              مهندس نظرت دوباره در مورد همون طرح خودم چیه؟ :mrgreen: یعنی:

ولی توی ورودی یه زنر مثلا 1N5360 (دیود زنر 5 وات - 25 ولت) رو زمین کنم که اگه یه وقت ولتاژ مدار بیشتر شد مدار رو از ولتاژ بالاتر محافظت کنه؟ :rolleyes:
                              نظرت چیه؟
                              فریت؟ منظورت همون مداره که لینکش رو دادم؟ عکسش رو که دیدی؟ یه سلف هسته دار ترجیحا تروئیدی(بخاطرکم بودن انتشار نویز و بسته بودن مسیرش-از تو پاور کامپیوتر خراب بازش کردم! :mrgreen: مثل خ....ر :mrgreen: کار میکنه! )
                              در باره ی اون مقسم ولتاژ هم با اجازه ت مخالفم! اگه تقسیم ولتاژ بزنی: مقاومتهای مقسم ولتاژ رو اهم بالا برداری، جریانت محدود میشه، کم اهم برداری، اتلاف توان غیرضروری خواهی داشت.
                              جریان توی مدار به تو ربطی نداره!! همین که جریان هر LED رو میدونی،کافیه.هرچندتا LED که میخوای با هم سری کن! مهم اینه که جریان عبوری از اون شاخه باید حدود 300 میلی آمپر بشه.
                              در مورد دیود زنر موافقم، اما اینکه چند ولت باشه و کجای مدار باشه؟ اگه از همون روش اول که فقط یه مقاومت هست بخوای جلو بری، بعد از مقاومت دیود رو بذار، مقدارش هم حدود 18-19 ولت.
                              اگه از MC34063استفاده بکنی، احتمالا دیود زنر لازم نباشه.چون ورودی میتونه تا 40 ولت هم زیاد بشه که عملا خیلی بعید میدونم همچین اتفاقی بیفته.(تو باطری ماشین وقتی ماشین روشنه، ولتاژ حدود 14 ولت هم دیدم-حالا تو کشتی 24 ولت بشه 30 ولت اصلا!)
                              میتونی از LM2575 هم استفاده بکنی.اون هم گزینه ی خوبیه.
                              در کل رگولاتور خطی رو بیخیال شو.به خاطر محدودیت توان قابل تحمل و اتلاف توان به شکل حرارت.
                              حالا یا قبول کن، یا هم اینکه قبول کن! قبول داری؟!!

دیدگاه

پاسخ : ارزانترین پیشنهاد برای درایو کردن 6 LED ک&#1

راستی به اینها نگاه کردی؟ با 12 ولت کار میکنه. هم نور خوبی داره، هم جریان کمی میخواد(هر بلوک حدود 80میلی آمپر جریان میکشه).نصب و تعویض و... هم راحته.قیمتش هم فکر کنم ارزونتر درمیاد.البته در حد پیشنهاد هست ها...نمیدونم دقیق واسه چه کاری میخوای؟ شاید به کارت نیاد.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...