اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ترانزیستور کار نمی کند

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ترانزیستور کار نمی کند

کمک
    بعد از این که میکرو رو با برنامه ی زیر پروگرام کردم دیدم که جریان ال ای دی های پرت سی
    0.3ولت و 9میلی آمپره در مقابل اون جریان ال ای دی های پرت دی 2.12ولت و 78میلی آمپره
    برای افزایش جریان ونور ال ای دی های پرت سی از ترانزیستور های s8050,BD139و
    درنهایت از mostfet ها استفاده کردم اول کلکتور ترانزیستور رو به 5ولت وبعدش به12 وصل
    کردم امیتر ترانزیستور هم که به پایه ی مثبت اال ای دی وصل بود بیس ترانزیستور هم که به میکرو
    با این روش هم جواب نگرفتم بعد گفتم شاید منبع تغذیه ام نویز داره و به جای اون از پاور کامپیوتر استفاده کردم
    باز هم جوا ب نگرفتم بعد گفتم شاید جریان تو بیس ترانزیستور زیاده و ترانیستور داره اشباه میشه
    و یه پتانسیومتر رو بین میکرو وبیس قرار دادم باز هم جواب نداد بعد گفتم شاید جریان بیس ترانزیستور کمه
    اول جریان رو به یه 8050وبعداز تقویتشدن به 139 دادم باز هم جواب نداد.اخرین احتمالی که دادم این بود که
    از لحاظ فرکانس کاری مشکل داشته باشه که اون رو هم چک کردم فرکانس هیچکدوم زیر 80مگا هرتز نیست
    در بهترین حالت ولتاژ امیتور ترانزیستور (بدون وصل بودن ال ای دی)0.9ولت و20 میلی آمپر بود

$regfile = "m32def.dat"
    $crystal = 8000000
    Config Portc = Output
    Config Portd = Output
    Portd = 255
    Dim I As Byte
    I = &B00000001
    Do
    Portc = I
    Waitms 1
    Rotate I , Left , 1
    Loop
    End

پاسخ : ترانزیستور کار نمی کند

سلام
    دوست عزیز شما پورت سی رو مالتیپلکس کردی و دیگری مستقیم است زمانی که دیود روشن است یک میلی ثانیه است اگه بخواهی جریان هر دو پورت مساوی بشه در یک میلی ثانیه روشن بودن led روی پورت سی باید 78 میلی آمپر ازش عبور بدی .من فکر میکنم ترانزیستور خروجی را به صورت دارلینگتون ببندی بتونی جواب بگیری.چون فرکانس سوئیچ بالا نیست1khz
    موفق باشی

دیدگاه

از توجهتون ممنون
      دوست عزیز دقیقا همین طوره ترانزیستور های دارلینگتون خصوصا سری TIP میتونن جریان عبوری از ال ای دی رو افزیش بدن ولی من تا این لحظه نزدیک به 40 تا مدار ترانزیستوری رو بستم و به این نتیجه رسیدم که ترانزیستور فقط میتونه جریان رو افزایش بده نه ولتاژ رو

دیدگاه

دوستان من تعجب میکنم.
        مگه یک ال ای دی معمولی چقدر جریان لازم داره که شما بخوای TIP و دارلینگتون و از این جور کار ها بکنی. یک ال ای دی معمولی برای اینکه نور خوب داشته باشه همش ده میلی آمپر جریان لازم داره. ترانزیستور C945 هم براش زیاده حالا این مقدار رو بر بتا ترانزیستورتم تقسیم بکنی 230 (معمولا برای c945( میشه جریان بیس.
        شما این مدار رو که گذاشتم ببیند. بجاب ترانزستورش هم هر چی دوست داشتی بذار مثلا c945 or BC237 اون قسمتی که نوشته MCU رو دستی وصل میکنی به پنج ولت اگر روشن شد که مدرا ترانزیستوریت درسته. حالا اگر وصلش کردی به میکرو دیدی درست کار نمیکنه بی برو برگد از نرم افزارته اینکه فلان پرت جریان میده یا نمیده هم ربطی نداره.
        الان این برنامه ای که شما نوشتی کاری که میکنه ال ای دی رو یک میلی ثانیه روشن میکنه 7 میلی ثانیه خاموش میکنه درسته? که به چشم شما hw,gh باید کم نور باشه. )] چون 7 میلی ثانیه خاموشه اون 1 میلی رو بکن 50 میل درست میشه.
        اگر نشد احتمال داره تایمینگ میکروت یکجا درست ست نکرده باشی. مثلا اونجایی که می گی میکرو با چه فرکانسی کار کنه. (این اول برنامت رو نمی گم، اون جایی که باید Flag ها رو ست کنی)
        به هر حال مشکل از برنامته، ربطی به این ترانزیستور های بدبخت هم نداره.

راستی تو این نقشه ای که گذاشتم، اگر ال ای دیت مقاومت داخلی داره باید اون 220 اهم رو نذاری.
        http://www.4shared.com/file/40127655/f06b488b/SimpleLED.html

شهریار
        Circuit Designers Choose Different Horses For Different Courses!

دیدگاه

سلام
          دوست عزیز
          ببینید من کلکتور یه ترانزیستور - رو دادم به 12 پاور کامپیوتر و بیس اون رو هم دادم به 5 پاور اون وقت تو امیتر فقط 5 ولت داشتم
          نتیجه : ترانزیستور نمی تونه ولتاژ رو تقویت کنه
          من مداری می خوام که مثلا یه تغذیه 12v داشته باشه و یه ورودی 5 که میکرو اون رو تامین می کنه و در نهایت یه خروجی حداقل 10v

دیدگاه

سلام

چطوری میشه خروجی 5v میکرو رو به 10v تبدیل کرد در صورتی که یه منبع تغذیه 15v داشته باشیم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mojee
              سلام

چطوری میشه خروجی 5v میکرو رو به 10v تبدیل کرد در صورتی که یه منبع تغذیه 15v داشته باشیم
              برای این کار راههای زیادی هست. من یک فرم راحتش رو برات انتخاب کردم که فقط از یک اپمپ 741 و دو تا مقاومت استفاده کنی. البته مقدار خروجی 10.5 ولت هست که اگه خواستی مبتونی با تغییر مقاومت R2 به هر ولتاژی که تو خروجی خواستی برسی. مثلا اگه با R2 یک مقاومت 4.7 کیلو موازی کنی ولتاژ خروجیت به 10.2 ولت میرسه.

دلا یاران سه قسمند ار بدانی
              زبانی اند و نانی اند و جانی
              به نانی نان بده از در برانش
              محبت کن به یاران زبانی
              و لیکن یار جانی را به دست آر
              به جانش جان بده تا می توانی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mojee
                سلام
                دوست عزیز
                ببینید من کلکتور یه ترانزیستور - رو دادم به 12 پاور کامپیوتر و بیس اون رو هم دادم به 5 پاور اون وقت تو امیتر فقط 5 ولت داشتم
                نتیجه : ترانزیستور نمی تونه ولتاژ رو تقویت کنه
                من مداری می خوام که مثلا یه تغذیه 12v داشته باشه و یه ورودی 5 که میکرو اون رو تامین می کنه و در نهایت یه خروجی حداقل 10v
                در مورد این مدارتون هم بگم که مداری که شما بستید به صورت کلکتور مشترک بوده. در حالت کلکتور مشترک ترانزیستور فقط جریان رو تقویت می کنه. نه ولتاژو.

در صورتی که شما به صورت امیتر مشترک ببندید یعنی بخواهید خروجی رو از کلکتور بگیرید ترانزیستور شما باز هم جریان رو تقویت می کنه اما میتونید به ولتاژ تبدیلش کنید. یعنی در مسیری که جریان می گذره یک مقاومت قرار بذاری و از اختلاف پتانسیل دو سر مقاومت استفاده کنی.

البته چون یک سر مقاومت همیشه به قطب مثبت وصل میشه وقتی جریان داخلش می افته باعث افت پتانسیل پایه کلکتور میشه. نتیجه اینکه هروقت ترانزیستور روشن میشه ولتاز کلکتور کم میشه. به قولی ترانزیستور در فاز منفی تقویت می کنه.

برای رفع این مشکل میتونید کلکتور ترانزیستورتون رو به امیتر یک ترانزیستور دیگه بدید تا اون هم همین اتفاقها براش بیقته و اون هم در فاز منفی تقویت کنه و در مجموع خروجی شما فازش مثبت بشه.

در طبقه دوم حتی میتونید از ترانزیستور مثبت هم استفاده کنید. راحت تره.
                دلا یاران سه قسمند ار بدانی
                زبانی اند و نانی اند و جانی
                به نانی نان بده از در برانش
                محبت کن به یاران زبانی
                و لیکن یار جانی را به دست آر
                به جانش جان بده تا می توانی

دیدگاه

با سلام
                  اگر امکان داشته باشه تو مدارتون امیتر ترانزیستور npn روو زمین کنید و پایه منفی led رو به کلکتور و پایه مثبتش رو هم به vcc یا 12 ولت ( باز جریان رو حساب کنید تا زیاد نباشه )) شما باید ترانزیستورتون رو بصورت سویچ بایاس کنید یعنی وقتی بیس 5 ولت میشه باید ترانزیستور به اشباع بره لازم نیست بصورت خطی بایاس کنید فکر کنم همین تغییرات مشکل شومارو حل کنه موفق باشید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X