سلام
مداری که دوستمون پیشنهاد دادن اشکالاتی داره و برای کاربردی که شما می خواستین قابل استفاده نیست . oo:
این مشکلات رو میتونید با اعمال محدوده مورد نظرتون به ورودی این مدار در شبیه ساز پروتئوس بررسی کنید.
برای اینکه بتونید بهتر پیگیر این موضوع در کتابها یا در اینترنت و یا همین سایت باشید باید بگم که شما به یک مدار ابزار دقیق با نام zero and span circuit احتیاج دارید که کارش دقیقا همین هست .البته فراموش نکنید که باید دو پتانسیومتر یکی برای تنظیم حد پایین و دیگری برای تنظیم حد بالا در این مدار موجود باشه .
تصویر زیر با اینکه مدار کاملی رو نشون نمیده اما نمونه ساده ای از این مدار هست.
موفقیت یک فرایند است نه یک اتفاق...
******** استفاده از گزینه تشکر نشانه اهمیت و احترام شما به پیگیری شخص نظر دهنده است ********
سلام
مداری که دوستمون پیشنهاد دادن اشکالاتی داره و برای کاربردی که شما می خواستین قابل استفاده نیست . oo:
این مشکلات رو میتونید با اعمال محدوده مورد نظرتون به ورودی این مدار در شبیه ساز پروتئوس بررسی کنید.
برای اینکه بتونید بهتر پیگیر این موضوع در کتابها یا در اینترنت و یا همین سایت باشید باید بگم که شما به یک مدار ابزار دقیق با نام zero and span circuit احتیاج دارید که کارش دقیقا همین هست .البته فراموش نکنید که باید دو پتانسیومتر یکی برای تنظیم حد پایین و دیگری برای تنظیم حد بالا در این مدار موجود باشه .
تصویر زیر با اینکه مدار کاملی رو نشون نمیده اما نمونه ساده ای از این مدار هست.
دوست عزیز ای کاش همین جوری نمی گفتی این مدار اشکالاتی داره ! من دیگه فایل پروتئوس رو نذاشتم فکر می کردم حداقل این مدار ساده رو می تونید ببندید . شما دقیقاً شماتیک مدار منو که به یه نحو دیگه ای پیاده شده گذاشتی . خب حالا من مدار خودمو تحلیل می کنم تا ببینی این مدار هم دقیقاً Zero and Span هست.
ببینید اول باید ولتاژ 10.5 از محدوده ولتاژ ورودی کم بشه . من اومدم اینکارو با پ امپ اولی انجام دادم. یعنی خروجی اولین پ امپ برابره با (V1-2*V2)- که من با انتخاب تقسیم مقاومتی در ورودی وارونساز و رسوندن ولتاژ به 5.25 ایینکارو کردم اپ امپ دومی هم فقط گین میده با توجه به مقاومتا میشه 0.303- برابر ولتاژ ورودی که در مجموع معادله ریاضی برابر خواهد بود با 0.303*(V1-10.5) مساله مهم اینجا استفاده از مقاومتهای دقیق و ساختن مقادیرشون با سری کردن مقاومتهای استاندارده که فکر نمی کنم کار سختی باشه. چیزی که واضحه اینه که دوستمون محدوده ی ولتاژ ورودیش 10.5 تا 27 بوده بدیهیه که اگه محدوده ی ورودی خارج از این مقادیر باشه جواب نا معتبر خواهیم داشت . (البته اگه بخواهیم این مشکلم حل کنیم باید مشخصه انتقال مناسب طراحی بشه که طبیعتاً تعداد پ امپ ها افزایش پیدا میکنه .. بستگی به حساسیت کار داره ) و در نهایت اگه مقاومت تونن سیگنال ورودی زیاد هست باید قبل از وصل شدن به مدار با یه پ امپ بافر بشه.
حالا مداری که شما پیشنهاد کردی . باز هم از 2 پ امپ استفاده می کنه یکی برای کم کردن ولتاژ ورودی از ولتاژی که پتانسیومتر Zero می سازه و دیگری هم به ولتاژ بدست آمده گین میده . تازه مهندس اگه ولتاژی که پ امپ اولی بافر کرده و به پایه ناوارونساز دومی رسونده مثبت باشه ولتاژ خروجی منفی خواهد بود !!! یعنی یک سر پایه ی پتانسیومتر Zero باید به زمین و سر دیگش به ولتاژ منفی وصل بشه .
و اشکال دوم .... من ولتاژ های لازمو با تقسیم مقاومتی ساختم . در مدار شما دوستمون چقدر باید این پتانسیومتر ها رو بچرخونه ته به جواب دلخواه برسه؟؟؟!!!!
و در نهایت این هم فایل پروتئوس مدار ساده ی من !!!!!
دیدگاه