اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تحلیل یک مدار

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تحلیل یک مدار

نوشته اصلی توسط B2
    نه! بقیه یه کم ا¾ژله ای فکر میکنن :biggrin:
    یه سوال آیا اگه سرعت رله برامون مهم نباشه میتونیم دیود هرزگرد رو حذف کنیم؟؟؟!!!
    اون ژله ای رو که متوجه نشدم!
    من خودم که نظرم رو محافظت بود، پس اگه بخوام به این سوالتون جواب بدم میگم نه! چون باعث صدمه دیدن تراه انداز رله میشه پس بهتره باشه!
    آدم ها همه میپندارند که زنده اند،برای آنها تنها نشانه حیات بخار گرم نفس هایشان است!!
    کسی از کسی نمیپرسد، آهای فلانی...
    از خانه ی دلت چ خبر؟؟ گرم است؟؟ نوری دارد هنوز؟؟ ...

دیدگاه

پس بهتره باشه!
      حتما باید باشه
      میبینید که ما مجبوریم براش مصرف کننده بزاریم نه بخاطر سرعت بلکه برای حفاظت

دیدگاه

سلام
        هر دو جواب درسته هم برای محافظت ترانزیستور و هم برای سرعت در قطع رله از دیود استفاده میشه................
        بعد از قطع جریان بوبین رله پسماند مغناطیسی در هسته فرو مغناطیس بوبین باقی میمونه که عمل دمپر
        توسط دیود باعث اصطحلاک میدان مغناطیسی شده و پسماند از بین میرود...................
        این پسماند میتونه چند دهم ثانیه تاخیر در جدا شدن کنتاکت رله ایجاد کنه..............
        البته میزان تاخیر بستگی به کیفیت رله داره که جنس هسته و میزان کشش فنر در اون تاثیر داره..........
        در نهایت این پسماند بدون دیود هم باقی نمی مونه اما با تاخیر محو میشه که قرار دادن دیود سرعت محو شدنش رو زیاد میکنه......

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

دوستان لطفا پیش از ایجاد یک پاسخ ، پستهای هر موضوع رو با حوصله مطالعه کنید تا تکرار مطالب واضح جلوگیری بشه .
          موفقیت یک فرایند است نه یک اتفاق...

******** استفاده از گزینه تشکر نشانه اهمیت و احترام شما به پیگیری شخص نظر دهنده است ********

دیدگاه

با سلام و عرض تبریک سال نو.
            در اینکه دیود برای محافظت به بوبین رله اضافه میشه شکی نیست.
            ولی من قبلا سرعت قطع یا وصل چند رله رو اندازه گرفتم که همه اونا زیر 10 میلی ثانیه بودن. البته همیشه وصل سرعت بیشتری داشت. اضافه یا حذف دیود هم تغییر محسوسی ایجاد نمیکرد ( با رزولوشن اندازه گیری 50 میکروثانیه ) .
            موازی کردن دیود برای افزایش سرعت رله توجیه نداره. مگه اینکه رله رو به یه موج مربعی فرکانس بالا وصل کنیم ببینیم چی میشه که اونم کاربردی نداره.
            علت ایجاد ولتاژ بالاموقع قطع رله اینه که در حالت وصل، یه جریان ثابت داره از بوبین عبور میکنه، وقتی فرمان قطع صادر میشه این جریان باید ناگهان صفر بشه. یعنی ما یه پله داریم از جریان بوبین به صفر. چون توی سلف ولتاژ، مشتق جریانه، بنا بر این یه ولتاژ ضربه تولید میشه که تا رسیدن جریان به صفر ادامه داره.
            کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نو رسیده
              در اینکه دیود برای محافظت به بوبین رله اضافه میشه شکی نیست.
              ولی من قبلا سرعت قطع یا وصل چند رله رو اندازه گرفتم که همه اونا زیر 10 میلی ثانیه بودن. البته همیشه وصل سرعت بیشتری داشت. اضافه یا حذف دیود هم تغییر محسوسی ایجاد نمیکرد ( با رزولوشن اندازه گیری 50 میکروثانیه ) .
              موازی کردن دیود برای افزایش سرعت رله توجیه نداره. مگه اینکه رله رو به یه موج مربعی فرکانس بالا وصل کنیم ببینیم چی میشه که اونم کاربردی نداره.
              علت ایجاد ولتاژ بالاموقع قطع رله اینه که در حالت وصل، یه جریان ثابت داره از بوبین عبور میکنه، وقتی فرمان قطع صادر میشه این جریان باید ناگهان صفر بشه. یعنی ما یه پله داریم از جریان بوبین به صفر. چون توی سلف ولتاژ، مشتق جریانه، بنا بر این یه ولتاژ ضربه تولید میشه که تا رسیدن جریان به صفر ادامه داره.
              بله درسته اون ولتاژ ضربه تا رسیدن جریان به صفر ادامه داره..............
              وقتی دیود نباشه... مسیری برای جریان وجود نداره شما از کدوم جریان صحبت میکنید؟.......مگر اینکه سرعت خاموشی ترانزیستور کم باشه....
              خب جریان کی به صفر میرسه زمانی که همه میدان مغناطیسی هسته فرو بریزه.........
              با فرض اینکه ترانزیستور توان تحمل ولتاژ بالا رو داشته باشه و دیود هم دو سر بوبین رله نباشه...........
              مسیری برای عبور جریان وجود نداره...........میدان هسته بوبین زمانی طول میکشه تا فرو بریزه با احتساب پسماند مغناطیسی تاخیر ی بوجود میاد............
              حال فرض میکنیم دیود وجود داره پس جریان هم وجود داره همین جریان میدانی مخالف میدان شارژ ایجاد میکنه که سرعت فرو ریختن میدان شارژ رو افزایش میده......
              پس دیود تاثیر داره حالا چقدر باید در عمل تست بشه..................

دیدگاه

بنده عرض کردم توجیه نداره نه اثر نداره!
                فرمایش شما کاملا صحیحه. اثر داره ولی توی روش اندازه گیری ما محسوس نبود. یعنی قطعا اثرش تو رنج دهم ثانیه نیست. اگه دقیق تست کنین میبینین که تو صدم ثانیه هم نیست. بنا براین اهمیتی هم نداره چون هیچ آدم عاقلی برای سوئیچ فرکانسی از رله استفاده نمیکنه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نو رسیده
                  بنده عرض کردم توجیه نداره نه اثر نداره!
                  فرمایش شما کاملا صحیحه. اثر داره ولی توی روش اندازه گیری ما محسوس نبود. یعنی قطعا اثرش تو رنج دهم ثانیه نیست. اگه دقیق تست کنین میبینین که تو صدم ثانیه هم نیست. بنا براین اهمیتی هم نداره چون هیچ آدم عاقلی برای سوئیچ فرکانسی از رله استفاده نمیکنه.
                  توجیه داشتن یا نداشتنش بسته به ابعاد رله میزان کشش فنر ..کیفیت ساخت رله و جایکه استفاده میشه داره...............
                  بنده شاهد بودم رله اصلآ جدا نمیشد با دسته پیچ گوشتی میزدیم تو سرش تا جدا بشه............ :biggrin:
                  البته الان کیفیت رله های چینی بسیار بهتر شده...............
                  در کل بحث راجب به توجیه داشتن یا نداشتنش نبود ...........

اضافه شده در تاریخ :

بنده الان با یک رله بزرگ ژاپنی تست کردم............. با دیود و بدون دیود............ اصلآ لازم نیست زمان سنج بسازید
                  خودتون رو به سختی نندازید کافیه به صدای رله در هر دو حالت گوش کنید.........دنبال میکرو ثانیه و میلی ثانیه نباشید
                  در مورد رله قلابی ای که بنده عرض کردم هم میتونید از سیمکشهای ماشین سنگین بپرسین ............
                  چون قیمت اون رله ها بالا هست نمونه های بدون کیفیت هم وارد میشه...........
                  هسته بوبین برای اینکه حدالقل پسماند مغناطیسی رو داشته باشه از ترکیبات آهن نرم -کبالت_سیلیس ساخته میشه
                  در غیر اینصورت بعد از مدتی کار پسماند افزایش پیدا میکنه........................
                  یک تست ساده میتونه نشون بده سرعت نسبی کدوم رله بیشتر هست کافیه رله رو به ولتاژ نامی وصل کنید
                  ولتاژ رو آروم کم کنید هر رله ای که در ولتاژ بالاتر کنتاکتتش جدا شد سریعتره.............
                  تا تست نکنید راست و دروغ رو متوجه نمیشید..............

اضافه شده در تاریخ :
                  خب حالا چرا سرعت قطع رله میتونه مهم باشه؟؟؟.........
                  در ولتاژ DC بیشتر از 20 ولت که قابلیت جریاندهی بالایی وجود داشته باشه مثل 24 ولت ماشین سنگین
                  یا 48 ولت تراکتور و ............هر چه سرعت جدا شدن کنتاکت رله بیشتر باشه احتمال ایجاد قوس الکتریک
                  کمتر میشه ..............اگر سرعت پایین باشه از اسنابر هم کاری ساخته نیست قوس الکتریک کنتاکتهای رله رو ذوب
                  و به هم میچسبونه..........ذوب که میگم با خال زدن اشتباه نگیرید واقعآ جوشکاری صورت میگیره............

دیدگاه

جناب قاصد، عنوان تاپیک در مورد اثر دیود موازی با سیم پیچ رله بود و بعضی از دوستان گفته بودن که برای افزایش سرعت اضافه میشه بنده گفتم خیر و نتایج تستهامو برای رله گفتم.
                    ولی در کل شما راس میگی.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X