اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

علت تغییر ولتاژ در مدار با یک دیود بایاس معکوس و یک دیود نوری

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : علت تغییر ولتاژ در مدار با یک دیود بایاس معکوس و یک دیود نوری

خوب دوستان کسی نمیدونه چرا اینجوریه به ما یه توضیحی بده؟

دیدگاه

نه.همین الان عملی بستم تا وقتی که اهم متر به مدار وصل نیست هیچ جریانی از ال ای دی رد نمیشه و نور ال ای دی خاموشه.به محض این که اهم متر رو به مدار وصل می کنیم تا ولتاژ دو سر دیود رو اندازه بگیری می بینیم یکمی نور ال ای دی روشن شد که همونطور گفتم به خاطر مقامت درونی مولتی متر هست.می خواستم عکسش رو براتون هم بزارم حسش نبود خسته ام :mrgreen:.خواستی بگو بعدا بذارم.
      اسمم بابا برقیه می دونین کارم چیه دلم می خواد همه جا که با کمک شما
      مصرف برق کم بشه تا برقمون قطع نشه
      مصرف بی رویه کار خیلی بدیه موقع پخش کارتون برق تلویزیون
      اگه یه دفعه بره حوصله مون سر می ره
      هرگز نشه فراموش لامپ اضافی خاموش

دیدگاه

اندازه گیری تون اشتباه بوده.حالا یا مولتی متر ایراد داشته، یا اشتباه اندازه میگرفتین. ( مثلا اشتباهی به جای ولتاژ، یه پارامتر دیگه رو اندازه میگرفتین.یکی از دوستامون تو آزمایشگاه پراب مولتی متر رو گذاشته بود تو حالت جریان، خود سلکتور مولتی متر روی اهم متر بود، معلوم نبود چی رو داشت اندازه میگرفت!! بعد ادعا میکرد که ولتاژ تو مدار بیشتر از منبع تغذیه هست و... با شور و شوق هم به استاد آزمایشگاه خبر دادن، استاد هم وقتی سوتی اونها رو دید؛ از هر کدومشون فکر کنم 1 نمره کسر کرد تا دیگه از این اختراعات و اکتشافات نکنن!!)
        خلاصه، گفتم که مواظب باشی!

دیدگاه

دوستان اشکال از باطری و سلکتور و این حرفا نیست (حداقل درمورد تست هایی که بنده انجام دادم)
          وقتی مدار به باطری وصل بشه هیچ جیز غیر عادی دیده نمیشه فقط کمی افت ولتاژ داریم روی دیود که احتمالا به خاطر پایین بودن جریان نشتیه
          ولی وقتی به منبع سوئیچینگ وصل بشه این حالت دیده میشه
          منبع ی که من دارم شارژ سامسونگه (البته ترانزیستوری نیست از آی سیTOP استفاده شده) با این منبع حدودا 1 یا دو ولت بیشتر از ولتاژ اصلی روی 4007 میوفته
          با یه شارژر دیگه هم تست کردم که ترانزیستوری بود خود شارژر 8.1 ولت بود در حالت بیکاری ولی وقتی به این مدار وصل کزدم 17ولت روی دیود 4007 میوفتاد

هر چی هست زیر سر سوئیچینگ و پیوند نیمه هادیه .. شایدم فرکانس منبع باعث اختلال کارکرد مولتی متر میشه ...

شما هم لطفا یه تستس بزنید و نتیجه رو بنویسید فقط منبعتون باطری نباشه
          زندگی پر ز وجود است ولی ..
          ما چه را می خواهیم چه را می جوییم که لب چشمه ی امید اینچنین نا امیدانه به سرابی تلخ مینگریم...

دیدگاه

خوب الان صورت مساله عوض شد.یعنی مدار دیود و ال ای دی تون مشکل نداره و بحثتون روی سوئیچینگه؟
            الان شمام مشکل خوردید؟ oo:
            والا من هر جور آزمایش می کنم هیچ معجزه ای نمیبینم

دیدگاه

چرا صورت مساله عوض شد دوست عزیز؟
              متوجه نمیشم شما پست بنده رو خوندید یا نه
              ما چه را می خواهیم چه را می جوییم که لب چشمه ی امید اینچنین نا امیدانه به سرابی تلخ مینگریم...

دیدگاه

آقا بردار عزیز
                من نمیدونم چرا اینجوری میگین بابا چند بار چک کردم همه چی رو درست وصل کردم و مقدار ها رو نوشتم.اگه ولتاز و سلکتور رو اشتباه میزدم چرا پس روی مدار با مقاومت درست نشون میداد ,پس من درست انجام دادم .و از این بابت هست که میگم خودتون انجام بدین تا باور کنید.واس همین هم هست که برام سوال پیش اومده وگرنه چه دلیلی داشت که بیام بپرسم.الان شما هی میگین امکان نداره و صورت مسله رو میخواین پاک کنین .خواهش میکنم یه نفر همین آزمایشو انجام بده بیاد مقدار ها رو بنویسه.(به بایاس ها توجه کنه و جای ولتمتر و ..)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط friendchp
                  امروز دوباره یه مدار دیگه با دیود های نو و مولتی متر نو و بورد نو بستم مقدار ها شد 3.45مثبت دوسر دیود بایاس معکوس.
                  0.45منفی ,دوسر دیود نورانی
                  از استادمون پرسیدم گفت این اتفاق بخاطر دیود نورانی هست .
                  وقتی جای دیود نورانی رو با یه مقاومت عوض کردم نتیجه شد:3ولت دوسر دیود بایاس معکوس
                  0ولت دوسر مقاومت
                  سلام به همه دوستان

احتمال زیاد مربوط به خاصیت LED میشه . وقتی در معرض نوره دو سرش اختلاف پتانسیل ایجاد میشه ولی چون امپدانس خروجی LED بالاست جریان بسیار کمی به ما میده ؛ فقط با ولتمتر چک کنید.

ولی من یه نمونه داشتم که توی نور ، یه ویو میتر رو راه اندازی میکرد.

دیدگاه

دیگه تقریباًآ‌ همه الان میدونیم که این اختلاف پتانسیل ها فقط ریشه در خطای انسانی و یا خطا در دقت تجهیزات اندازه گیری داره و معجزه ای در کار نیست !

اما حالا از این همه آزمایش و تکرار اون چه نتیجه ای قراره بدست بیاد ... اصلاً هدف شما از سنجش این مقادیر چه بوده ؟
                    بر زنده باد گفتن این مردم خوش گریز

دل بر مَنه که یک تنه در سنگرت کنند ...

دیدگاه

آقا مهدی میشه یه کمی بیشتر توضیح بدین ؟یعنی چی در معرض نوره دوسرش اختلاف پتانسیله؟مگه این فتودیوده؟ما توی کارگاه (جز نور محیطی لامپ و اینا چیزه دیگه ای نداریم)
                      آقا وحید خوب چرا باید این خطای انسانی و تجهیزات روی این مدار رخ بده؟اصلا چرا یکیش منفی هست ؟اصا چرا کسی به ولتاژ منفی که روی ledمیوفته توجهی نمیکنه و فقط میگه ولتاژ دوسر دیود 1n4007نباید زیاد تر از منبع بشه.؟
                      من واقعا فقط هدفم یاد گیری هست وگرنه قصد ندارم الکی وقت دوستان رو بگیرم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط friendchp
                        آقا مهدی میشه یه کمی بیشتر توضیح بدین ؟یعنی چی در معرض نوره دوسرش اختلاف پتانسیله؟مگه این فتودیوده؟ما توی کارگاه (جز نور محیطی لامپ و اینا چیزه دیگه ای نداریم)
                        خب شما تست کنید ؛ فقط دو سر LED رو با ولتمتر بگیرید.

دیدگاه

دوستان قرار نیست هر چیزی که به نظر ما عجیب اومد معجزه تلقی بشه .. شاید چیزی هست که ما نمیدونیم .. از خطای مولتی متر گرفته تاا خاصیتای عجیب و غریب فیزیکی .. این حداقل برای من جالبه (شاید برای شما پیش پا افتاده باشه) و مشتاقم دلیلشو بدونم

الان یه مداری بستم (البته اگه بشه گفت مدار) و از 8 ولت شارژ موبایل یه خازن 47 میکرویی تا 27 ولت شارژ شده ..
                          زمان شارژش زیاده شاید 5 یا 10 دقیقه ولی چیزی که هست اینه که شارژ شده
                          میشه از روی جرقه ای که موقع اتصال کوتاه خازن زده میشه فهمید که ولتاژش خیلی بیشتر از8.1 ولته شارژره ..

این وسط دو کار هست که باعث میشه خازن سریع شارژ بشه
                          1-وصل کردن مولتی متر (اندازه گیری ولتاژ خازن)
                          2- لمس کردن پشت خازن (منظور الکترود ها نیست البته شاید اونا هم تاثیر داشته باشه)

برای اینکه این دو مورد تاثیر نداشته باشن خازن رو داخل مدار با یک وسیله ی عایق دشارژ کردمو گذاشتم چند دقیقه ای همونجور باشه بعد با مولتی متر داخل مدار تست کردم و ولتاژش از بیست ولت بیشتر بود
                          یه بار هم برای اینکه مولتی متر تاثیر نداشته باشه خازن رو بیرون آوردم(بدون اینکه دستم بخوره) و اونجا ولتاژشو گرفتم که بازم بالای 20 ولت بود

حداکثر ولتاژی که با خازن47 میکرو دیدم 27 ولت بود (بدون تماس دست و مولتی متر) بیشتر از10-20 دقیقه تست نکردم شاید زمان بیشتر ولتاژ بیشتری هم داشته باشه
                          در ضمن مولتی متر هم باطری9 ولت داره

نوشته اصلی توسط مهدی مشرقی
                          احتمال زیاد مربوط به خاصیت LED میشه . وقتی در معرض نوره دو سرش اختلاف پتانسیل ایجاد میشه
                          ال ای دی در نور محیط همچین ولتاژی تولید نمیکنه تازه ولتاژ این مدار منفیه ولی ولتاژی که شما فرمودید مثبته
                          البته لازم هم نیست حتما ال ای دی باشه میشه4007 هم استفاده کرد همونطور که تو این مدار استفاده شده

دیدگاه

یعنی میخواین بگین که بجای led از همون دیود 1n4007هم استفاده کنیم بازم همین اتفاقا پیش میاد؟
                            دقیقا استاد منم گفت که بخاطر خاصیت نیمه هادی بودنشونه (یعنی معجزه و کشف جدیدی در کار نیست )اما نگفت چرا همچین میشه یعنی مثلا وقتی دیود رو به صورت p,nمیکشم و حفره و الکترون ها رو برای خودم میخوام شبیه سازیم کنم توذهنم که چی میشه این اتفاق میوفته قاطی میکنم نمی فهمم چرا اینجوری میشه

دیدگاه

بله من که امتحان کردم و شد فکر میکنم هر دیودی بشه من که چنتا امتحان کردم و همه جواب دادن ..

دیدگاه

بابا به خدا من این مدار رو بستم هیچ نتیجه عجیبی هم نگرفتم.باور تون نمیشه عکس بگیرم بزارم.
                                یه پیشنهاد شما وقتی که روی ال ای دیتون ولتاژ منفی رو دریافت می کنید دستتون رو بزارید روی ال ای دی طوری که هیچ نوری بهش نرسه ببینید اندازه ولتاژش تغییر می کنه.
                                ضمنا اگر تو همه آزمایشاتون از یه ال ای دی استفاده می کنید از یه مدل ال ای دی دیگه استفاده کنید ببینید تغیری ایجاد میشه...
                                ولی من تا علت رو نفهمم این مدار رو معجزه تلقی می کنم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X