اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

نمونه گیری و اندازه گیری rms ولتاژ برق شهر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نمونه گیری و اندازه گیری rms ولتاژ برق شهر

سلام
    یه مدار دارم که از برق شهر نمونه می گیره و با پ امپ به صورت تمام موج (ایده آل) یکسو می کنه ش. حالا یه شکل موج تمام موج 100Hz دارم که با ADC میکرو میام قله دامنه ش رو 10 بار در هر سیکل (یک سیکل برابر 10ms است) اندازه می گیرم و رو LCD نمایش میدم.
    چون من دامنه رو می خونم، میام و تقسیم بر 1.4142 می کنمش که بشه rms.
    وقتی مدار رو با سینوسی تر و تمیز تست می کنم، خیلی خوب و نازنین اندازه گیریم با مقداری که ولتمتر نشون میده یکسانه.

یه مشکلی برای تبدیل به rms دارم و اونم اینه که برق شهر سینوسی کامل نیست. کله ش پـَـخه و یه جورایی rmsش نمیشه دامنه ش تقسیم بر 1.4142. وقتی با ولتمتر اندازه می گیرم نتیجه فرق فوکوله.
    چی کار کنم که این پَـخ شدگی توی rms جبران بشه؟ چون که دامنه رو دارم درست می خونم.
    بیایید با Google آشتی کنیم!

پاسخ : نمونه گیری و اندازه گیری rms ولتاژ برق شهر

با سلام

شما بهتره از یه مدار پیک دتکتور استفاده کنین. با محاسبه صحیح مقادیر خازن و مقاومتش، نیازی نیست که با فرکانس بالا بخونینش. من اینکار رو برای سه فاز 380 ولت کردم و جواب خوبی گرفتم. تازه اونجا من ولتاژ ورودی رو فقط با یه دیود، یکسو کردم و بعدش هم پیک دتکتور گذاشتم.
    کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

درود
      همونطور که گفتی وقتی شکل موچ سبنوسی نباشه اون رابطه درست نیست. شما باید رابطه rms رو پیاده کتی. از کل پریود نمونه بگیر و به توان دو برسون و ...
      یک راه دیگه هم استفاده از قطعاتی مثل AD736 هست.
      مـن هیچ ندانم که مرا آن که سرشت
      از اهل بهشت کرد یا دوزخ زشت
      جامی و بتی و بربطی بر لب کشت
      این هر سه مرا نقد و تو را نسیه بهشت

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نو رسیده
        با سلام
        شما بهتره از یه مدار پیک دتکتور استفاده کنین. با محاسبه صحیح مقادیر خازن و مقاومتش، نیازی نیست که با فرکانس بالا بخونینش. من اینکار رو برای سه فاز 380 ولت کردم و جواب خوبی گرفتم. تازه اونجا من ولتاژ ورودی رو فقط با یه دیود، یکسو کردم و بعدش هم پیک دتکتور گذاشتم.
        برای همه جا جواب نمیده عزیز دلم. بد نیست در محل های مختلف شهرتون که آزمایشگاه و تجهیزات دمِ دست هست، شکل موج برق شهر رو با اسیلوسکوپ ببینید...

نوشته اصلی توسط marychi
        درود
        همونطور که گفتی وقتی شکل موچ سبنوسی نباشه اون رابطه درست نیست. شما باید رابطه rms رو پیاده کتی. از کل پریود نمونه بگیر و به توان دو برسون و ...
        یک راه دیگه هم استفاده از قطعاتی مثل AD736 هست.
        بله. توان 2 رسوندم و رادیکال گرفتم. ولی هنوز خطا داره. یعنی با ولتمتر True-rms یکی نیست. 2-3 ولت اختلاف داره! برای یه دونه میشه اصلاحش کرد. ولی نمی دونم برای دستگاه های مختلف چه جوری کالیبره ش کنم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد رستمی
          برای همه جا جواب نمیده عزیز دلم. بد نیست در محل های مختلف شهرتون که آزمایشگاه و تجهیزات دمِ دست هست، شکل موج برق شهر رو با اسیلوسکوپ ببینید...
          چرا دوست عزیز، من اینکارو توی دستگاه جوشی که از دوفاز جریان 140 آمپر میکشید و به روش دیمری کنترل میشد و یه ترانس 85 کاوا داشت کردم. نوسان خوندن فقط 1 ولت بود.

تازه همونطور که گفتم من نیم موج یکسو کردم. اگه شما تمام موج یکسو کنین خروجیتون صافتر هم میشه. قرار نیست که شما قله همه پیکها رو اندازه بگیرین. مفهوم RMSآ‌ این نیست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نو رسیده
            چرا دوست عزیز، من اینکارو توی دستگاه جوشی که از دوفاز جریان 140 آمپر میکشید و به روش دیمری کنترل میشد و یه ترانس 85 کاوا داشت کردم. نوسان خوندن فقط 1 ولت بود.

تازه همونطور که گفتم من نیم موج یکسو کردم. اگه شما تمام موج یکسو کنین خروجیتون صافتر هم میشه. قرار نیست که شما قله همه پیکها رو اندازه بگیرین. مفهوم RMSآ‌ این نیست.
            احسند به شما که تونستی با تشخیص قله ولتاژ AC مقدار RMSش رو به دست بیارید. ما که انجام دادیم و نشد. ما که چند تا مقاله از شرکت های معتبر تولید کننده ولتمتر خوندیم و طبق اون نوشته ها، توی مدارمون ولتاژ نمونه گرفتیم و به توان 2 رسوندیم و رادیکال گرفتیم و تقسیم بر تعداد کردیم و اینا، تازه RMSش چند ولت اختلاف داشت با مقدار قرائت شده از ولتمتر (True RMS).
            مفهوم RMS رو هم انگار شما بهتر از ما می دونید! لطفاً یکم توضیح بدید ما هم یاد بگیریم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد رستمی
              مفهوم RMS رو هم انگار شما بهتر از ما می دونید! لطفاً یکم توضیح بدید ما هم یاد بگیریم.
              آقا من جسارت نکردم. لطفا به دل نگیرین.

اینی که گفتم دستگاهیه که تولید کردیم و چند سالیه که تو صنایع داره کار میکنه. همین الانم دارم روی یه 500 ولتیش کار میکنم. دقیقا وقتی دستگاه میره زیر بار، ولتاژ خط چند ولتی افت میکنه و وقتی جوش تموم میشه، دوباره بر میگرده سر جای اولش.

تو بحث اندازه گیری، شما اول باید پارامتر مورد نظرتون رو با یه تابع خطی، بیارین تو رنج قابل خوندن برای A/D. بعد از خوندن هم حداکثر با دو تا ضریب، یکی عرض از مبدا و یکی هم شیب، کالیبره ش کنین. اینکار اصلا به محاسبات پیچیده و سمپلینگ ریت بالا احتیاج نداره.

در مورد اون دو سه ولت خطا هم که گفتین، باید بصورت درصد بیان بشه تا در مورد طبیعی یا غیر طبیعی بودنش بشه نظر داد. تا یه حدی اختلاف قرائت طبیعیه.

دیدگاه

فرمایش شما درسته. ولی من متوجه نمی شم که چطور با اندازه گیری قله ولتاژِ [تقریباً سینوسی] برق شهر شما تونستید RMS رو درست به دست بیارید؟! برای سینوسیِ کامل این قضیه درسته، ولی برای برق شهــر عمراً!

غرض از مزاحمت، تو کار ساخت یه دستگاهم که توش RMS برق شهر رو هم اندازه می گیره. با A/D میکروکنترلر نمونه گرفتم با سرعت بالا و RMS حساب می کنم و کلاً خطا داره. مقاومت ها 1%، پ امپ ها خوب، شکل موج ها تر و تمیز...
                یه دونه ش رو طبق توضیحات شما میشه با یه تناسب خطی کالیبره کرد، ولی برای 100 تا دستگاه چی؟! 100 تا کدِ مختلف که نمیشه نوشت که...

دیدگاه

تو محصول تولیدی، ما هم از a/dآ‌ میکرو استفاده کردیم. برای کالیبراسیون به همون دلیلی که شما گفتین و دیگه اینکه اصلا نوشتن کد های مختلف درست نیست چون که فرایند کالیبراسیون باید توسط افرادی غیر از سازنده هم قابل انجام باشه، از پتانسیومتر های مولتی ترن استفاده کردیم که توی هر دستگاه جداگانه و به سادگی قابل تنظیمه.

توی تولید خروجی آنالوگ با pwm میکرو، سطح زیر پالس، یه خازن رو شارژ میکنه، تکرار این اتفاق بصورت پیوسته، دو سر خازن یه ولتاژ dcآ‌ ایجاد میکنه که متناسب با دیوتی سایکل پالسهای ورودیه.

البته این روش برای ساخت مولتی متر مناسب نیست. تو کاربرد ما نقطه کار ثابته و ما معمولا حول و حوش همون نقطه کالیبره ش میکنیم. چون اگه قرار باشه کل بازه رو پوشش بده باید قابلیت تغییر رنج ، و خطی بودن توی کل بازه رو داشته باشه که این روش نداره.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نو رسیده
                    تو محصول تولیدی، ما هم از a/dآ‌ میکرو استفاده کردیم. برای کالیبراسیون به همون دلیلی که شما گفتین و دیگه اینکه اصلا نوشتن کد های مختلف درست نیست چون که فرایند کالیبراسیون باید توسط افرادی غیر از سازنده هم قابل انجام باشه، از پتانسیومتر های مولتی ترن استفاده کردیم که توی هر دستگاه جداگانه و به سادگی قابل تنظیمه.

توی تولید خروجی آنالوگ با pwm میکرو، سطح زیر پالس، یه خازن رو شارژ میکنه، تکرار این اتفاق بصورت پیوسته، دو سر خازن یه ولتاژ dcآ‌ ایجاد میکنه که متناسب با دیوتی سایکل پالسهای ورودیه.

البته این روش برای ساخت مولتی متر مناسب نیست. تو کاربرد ما نقطه کار ثابته و ما معمولا حول و حوش همون نقطه کالیبره ش میکنیم. چون اگه قرار باشه کل بازه رو پوشش بده باید قابلیت تغییر رنج ، و خطی بودن توی کل بازه رو داشته باشه که این روش نداره.
                    آهان. پتانسیومتر مولتی ترن فکر خوبیه. ببینیم چی کار می تونیم بکنیم.
                    ممنون

دیدگاه

سلام
                      دوست عزیز میتونم مدارتون ببینم
                      منم دارم رو همچین چیزی کار میکنم. اما جواب نمیده. اگه به جواب رسیدین میتونین به من اطلاع بدید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/

دیدگاه

نوشته اصلی توسط NIMAMAHDI
                        سلام
                        دوست عزیز میتونم مدارتون ببینم
                        منم دارم رو همچین چیزی کار میکنم. اما جواب نمیده. اگه به جواب رسیدین میتونین به من اطلاع بدید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/
                        سلام
                        مدارِ خاصی نیست.
                        اولش شما به یه مقسم ولتاژ احتیاج دارید تا نمونه برق شهر رو بگیرید و یک سینوسی با دامنه حدود 4-5 ولت ایجاد کنید (مثبت و منفی).
                        بعد، توسط مدار یکسوساز ایده آل، این سینوسی رو بکنید یکسوی تمام موج (تو اینترنت جستجو کنید یکسوسازی ایده آل توسط پ امپ).
                        حالا باید از این موج rms بگیرید به این ترتیب که توی هر سیکل سینوسی 20-30 تا نمونه توسط ADC بگیرید، نمونه ها رو به توان 2 برسونید و با هم جمع کنید و حاصل رو بر تعداد تقسیم کنید و دست آخر از نتیجه جذر بگیرید.

دیدگاه

سلام مهندس هنگامی که نمونه برداری میکنی از ولتاژ ورودی با adc یک اینتراپت بزار که هر 10میلی ثانیه تایمش با خودت کم زیادش کن نمونه برداری کنه مشگلی که داری رفع میشه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                          X