اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

همه چیز درباره باتری و شارژ آن + ساخت شارژر فول حرفه ای

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : همه چیز درباره باتری و شارژ آن

ایول داداش ادامه بده. عالی.... :applause:
    ایشالا تو همین تاپیک یه شارژر پیشرفته با میکرو به کمک دوستان و به صورت کاملا مهندسی(یعنی کپی و مهندسی معکوس نباشه) طراحی میکنیم. حیف که فعلا وقت ندارم (ترم آخر+پروژه کارشناسی+پروژه درس...+20واحد).
    ایشالا تاتابستون اگه کسی پایه نشد خودم شروع میکنم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mostafa_y
      ایول داداش ادامه بده. عالی.... :applause:
      ایشالا تو همین تاپیک یه شارژر پیشرفته با میکرو به کمک دوستان و به صورت کاملا مهندسی(یعنی کپی و مهندسی معکوس نباشه) طراحی میکنیم. حیف که فعلا وقت ندارم (ترم آخر+پروژه کارشناسی+پروژه درس...+20واحد).
      ایشالا تاتابستون اگه کسی پایه نشد خودم شروع میکنم.
      ایشالاه :nerd:
      من برا خودم یه شارژر میخوام بسازم یه چیز کاملا فول و با امکانات چون برا خودمه اصلا کم نمیزارم براش و اینجا همه با هم طراحیش میکنیم
      والا مصطفی جان این تاپیک 156 بار مشاهده شده کلا 10 نفر از پست تشکر کردن و این منو خیلی نا امید کرد یعنی من فرداش میخواستم ادامه بدم تاپیکو ولی وقتی دیدم در عرض یک روز 50 تا مشاهده و فقط 3 تشکر داشته که اونم دوستام بودن کلا نا امید شدم این حس بهم القا شد که هیچ کس نیاز نداره به این مطالب یا شایدم کسایی که میان میبینن کم لطفی میکنن یا شاید اصلا از مطلب خوششون نیومده یا شاید من بد نوشتم یا ... که حتی به خودشون زحمت یه کلیک رو نمیدن همونطورم که میدونید تعداد تشکر میزان علاقه اعضا به تاپیک رو نشون میده و با این استقبال کم نمیدونم تاپیکو ادامه بدیم یا نه
      ولی تو دستور العمل من ساخت یه شارژر همه کاره و همه فن حریف هست و چون خودم 4 تا باطری قابل شارژ دارم باید یکی برا خودم بسازم و اگه کسی خواست بهش میدم و اگه استقبال زیاد بود همینجا با هم طراحی میکنیمش و میسازیم
      عزیزان دقت کنید پسورد تمامی فایلها و پروژه های من، در تاپیکشون موجوده(صفحات آخر) لطفا برای رمز فایلا پیام ندید!! چون خیلی دیر ب دیر میام انجمن و پیام چک نمیکنم
      مخترع برتر شمال غرب سال 96
      مدیر سابق منابع تغذیه انجمن ECA

دیدگاه

بابا همش دوسه روز که بیشتر نیست تاپیک زدی! اینقدرهم حساس نشو حساس نشو...
        چون هنوز اطلاعات عمومی رو نوشتی. طراحی که شروع بشه شلوغ میشه ایشاالله. اساتید سایت هم کمک میکنن.
        جون هرکسی به یه شارزر حرفه ای احتیاج داره.

دیدگاه

آرمین جان ماشالا استقبال کم هم نبوده ها :biggrin: الان دیدم پست اولت 12 تا لایک خورد تو همچین بازه کوتاهی خیلی هم زیاده. من پست های مهم زیادی رو دیدم توسط کاربر های فعال ولی تعداد تشکر خیلی بالا نبوده. حتما ادامه بدید خیلی خوب میشه. چون یکی از مشکلات بچه ها ساختن شارژر برای باتری هاشونه و اینجوری دیگه لازم نیست هر کس هر روز بیاد یه تاپیک جدید بزنه بنویسه درخواست مدار شارژر فلان باتری و ما هم بخوایم هر روز جواب تکراری بدیم. حتما ادامه بده. بعد از امتحانا چند تا مدار خودم هم میخوام طراحی کنم. ایول خداییش خیلی ارزش داره که داری وقت میذاری و زحمت میکشی.
          مدارات شارژر های درست حسابی رو تو هیچ سایتی نمیذارن. من که تاحالا یه مدار اتوماتیک درست حسابی نتونستم تو نت پیدا کنم.
          :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause:
          لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mostafa_y
            بابا همش دوسه روز که بیشتر نیست تاپیک زدی! اینقدرهم حساس نشو حساس نشو...
            چون هنوز اطلاعات عمومی رو نوشتی. طراحی که شروع بشه شلوغ میشه ایشاالله. اساتید سایت هم کمک میکنن.
            جون هرکسی به یه شارزر حرفه ای احتیاج داره.
            نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
            آرمین جان ماشالا استقبال کم هم نبوده ها :biggrin: الان دیدم پست اولت 12 تا لایک خورد تو همچین بازه کوتاهی خیلی هم زیاده. من پست های مهم زیادی رو دیدم توسط کاربر های فعال ولی تعداد تشکر خیلی بالا نبوده. حتما ادامه بدید خیلی خوب میشه. چون یکی از مشکلات بچه ها ساختن شارژر برای باتری هاشونه و اینجوری دیگه لازم نیست هر کس هر روز بیاد یه تاپیک جدید بزنه بنویسه درخواست مدار شارژر فلان باتری و ما هم بخوایم هر روز جواب تکراری بدیم. حتما ادامه بده. بعد از امتحانا چند تا مدار خودم هم میخوام طراحی کنم. ایول خداییش خیلی ارزش داره که داری وقت میذاری و زحمت میکشی.
            مدارات شارژر های درست حسابی رو تو هیچ سایتی نمیذارن. من که تاحالا یه مدار اتوماتیک درست حسابی نتونستم تو نت پیدا کنم.
            :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause:
            اوکی داداشا حله شما که پیگیرین و اینجوری انرژی میدین تاپیکو ادامه میدم
            تا فردا قسمت نیکل کادمیومم تکمیل میکنم و بعد شروع به ساخت شارژ با میکرو :smile:
            من فقط از این ناراحت شدم که 50 نفر دیدن تاپیکو ولی فقط 3 نفر تشکر کردن اخه مگه یه کلیک کردن چی بود که نکردن؟!
            ایشالاه با کمک هم این تاپیکو تا آخر ادامه میدیدم
            عزیزان دقت کنید پسورد تمامی فایلها و پروژه های من، در تاپیکشون موجوده(صفحات آخر) لطفا برای رمز فایلا پیام ندید!! چون خیلی دیر ب دیر میام انجمن و پیام چک نمیکنم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط armin_gera
              ایشالاه :nerd:
              من برا خودم یه شارژر میخوام بسازم یه چیز کاملا فول و با امکانات چون برا خودمه اصلا کم نمیزارم براش و اینجا همه با هم طراحیش میکنیم
              والا مصطفی جان این تاپیک 156 بار مشاهده شده کلا 10 نفر از پست تشکر کردن و این منو خیلی نا امید کرد یعنی من فرداش میخواستم ادامه بدم تاپیکو ولی وقتی دیدم در عرض یک روز 50 تا مشاهده و فقط 3 تشکر داشته که اونم دوستام بودن کلا نا امید شدم این حس بهم القا شد که هیچ کس نیاز نداره به این مطالب یا شایدم کسایی که میان میبینن کم لطفی میکنن یا شاید اصلا از مطلب خوششون نیومده یا شاید من بد نوشتم یا ... که حتی به خودشون زحمت یه کلیک رو نمیدن همونطورم که میدونید تعداد تشکر میزان علاقه اعضا به تاپیک رو نشون میده و با این استقبال کم نمیدونم تاپیکو ادامه بدیم یا نه
              ولی تو دستور العمل من ساخت یه شارژر همه کاره و همه فن حریف هست و چون خودم 4 تا باطری قابل شارژ دارم باید یکی برا خودم بسازم و اگه کسی خواست بهش میدم و اگه استقبال زیاد بود همینجا با هم طراحی میکنیمش و میسازیم
              آقا منو تو لیست یکی از استقبال کننده هات بزار تو این پروژه !
              اینو نگا : http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=94230.0
              توضیحات شما خیلی کامل بود ! من میدونستم که باطری لیتیم آیون شارژ خلاصی داره ! اما نه در این حد :biggrin:

من از باطری لیتیم آیون برای ربات زیاد استفاده میکنم !
              چند تا سوال داشتم در این مورد .
              1. جریان شارژ C چیه ؟ متوجه نشدم . مثلا برای مرحله سوم که باطری مرده هست نوشتین با جریان C/20 شارژ میکنن ، حالا این جریان C/20 یک رقم یا یک عدد استاندارد یا .. هست ؟ و فرقی نداره با چه منبع تغذیه یا ... مرحله ی سوم رو روی باطری انجام داد با همون جریان C/20 ؟

2. من باطری لیتویم آیون قبلا داشتم که برای شارژش به منبع تغذیه ترانسی زده بودم ، خیلی وقت ها پیش ! چون خبر نداشتم نحوه ی شارژش چیه !( و بعد ها رفتم شارژرش رو و باطری جدید خریدم و .. ) زدم به منبع تغذیه 3 آمپر , همون قدر باطری جریان کشید ! که بعد ها شنیدم خطرناک بوده و ممکنه منفجر شه ! حالا از کجا بفهمم باطری سالمه یا نه !؟ اگر خواسته باشم همین مرحله 3 رو روش پیاده کنم چی کار باید بکنم ؟

3. این شارژر های تک قلو باطری لیتیوم آیون که تو بازار موجود هست به نظر شما خوبه یا نه ؟ به باطری صدمه ای نمیزنه ؟ البته خیلی خیلی زمان میبره تا اونا رو شارژ کنه !

4. من یک مولتی متر رو روی این شارژ هاییی که بالا گفتم تو بازار هستند , موازی میکردم با دو سر شارژ یا باطری که ولتاژ رو در هر لحظه ی شارژ نشون بده که فکر کنم حدود 18 19 ساعت شارژ کامل میشد ! و خیلی زمان میبرد ! حالا میشه شارژری ساخت که زمان رو کوتاه تر کنه ؟ مثلا جریان دهیش بیشتر باشه که کم تر زمان ببره برای شارژ کرد ن ؟

راستی من مشتاقانه همراهیتون میکفم واسه ساختن این شارژ تون ! راستی میشه 2 یا 3 باطری لیتیوم آیون رو همزمان شارژ کرد ؟
              اگر همرو با هم موازی کنیم چی ؟ یا سری کنیم ؟

« با هر دستی بدی , با همان دست پس خواهی گرفت »
              این جمله رو فراموش نکن

دیدگاه

سلام به برادران گل من یه سایت هست که توش فک کنم برا زنده کردن باتری های که شارژ نمی شن مثل باطری های من که فک کنم مردن ببینید شاید به دردتون بخوره
                http://thebrightsideforums.com/viewtopic.php?t=1605

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Amir_Eshraghi
                  آقا منو تو لیست یکی از استقبال کننده هات بزار تو این پروژه !
                  اینو نگا : http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=94230.0
                  توضیحات شما خیلی کامل بود ! من میدونستم که باطری لیتیم آیون شارژ خلاصی داره ! اما نه در این حد :biggrin:

من از باطری لیتیم آیون برای ربات زیاد استفاده میکنم !
                  چند تا سوال داشتم در این مورد .
                  1. جریان شارژ C چیه ؟ متوجه نشدم . مثلا برای مرحله سوم که باطری مرده هست نوشتین با جریان C/20 شارژ میکنن ، حالا این جریان C/20 یک رقم یا یک عدد استاندارد یا .. هست ؟ و فرقی نداره با چه منبع تغذیه یا ... مرحله ی سوم رو روی باطری انجام داد با همون جریان C/20 ؟

2. من باطری لیتویم آیون قبلا داشتم که برای شارژش به منبع تغذیه ترانسی زده بودم ، خیلی وقت ها پیش ! چون خبر نداشتم نحوه ی شارژش چیه !( و بعد ها رفتم شارژرش رو و باطری جدید خریدم و .. ) زدم به منبع تغذیه 3 آمپر , همون قدر باطری جریان کشید ! که بعد ها شنیدم خطرناک بوده و ممکنه منفجر شه ! حالا از کجا بفهمم باطری سالمه یا نه !؟ اگر خواسته باشم همین مرحله 3 رو روش پیاده کنم چی کار باید بکنم ؟

3. این شارژر های تک قلو باطری لیتیوم آیون که تو بازار موجود هست به نظر شما خوبه یا نه ؟ به باطری صدمه ای نمیزنه ؟ البته خیلی خیلی زمان میبره تا اونا رو شارژ کنه !

4. من یک مولتی متر رو روی این شارژ هاییی که بالا گفتم تو بازار هستند , موازی میکردم با دو سر شارژ یا باطری که ولتاژ رو در هر لحظه ی شارژ نشون بده که فکر کنم حدود 18 19 ساعت شارژ کامل میشد ! و خیلی زمان میبرد ! حالا میشه شارژری ساخت که زمان رو کوتاه تر کنه ؟ مثلا جریان دهیش بیشتر باشه که کم تر زمان ببره برای شارژ کرد ن ؟

راستی من مشتاقانه همراهیتون میکفم واسه ساختن این شارژ تون ! راستی میشه 2 یا 3 باطری لیتیوم آیون رو همزمان شارژ کرد ؟
                  اگر همرو با هم موازی کنیم چی ؟ یا سری کنیم ؟

شما سروری داداش
                  C زو فک کنم توضیح دادم تو پست اول اگه نه اضافه کنم که C همون ظرفیت باطریه حالا1000MAH یا هر چهقدر که بود

برای مرحله 3 اول ولتاژو چک کنید ببینید ولتاژ باطری چه قدره اگه از 3.1 ولت کمتر بود باید با جریان C/20 شارژ شه تا ولتاژش به 3.25 برسه بعد پروسه شارژ اصلی
                  باطری رو شارژ کنی هنگام استفاده معلوم میشه خرابه یا نه اگه زود خالی شد و کار نکرد یعنی خراب شده

اره اونا خوبن ولی جریان دهیشون خیلی کمه و خیلی طول میکشه شارژ کنه ولی شارژر خوبیه مشکلی برا باطری نداره

حد اقل زمان شارژ وقتیه که باطری با C/3 (این حد استاندارده) شارژ بشه و در این حالت نزدیک 3 ساعته باطری پر میشه (برا همه باطری های لیتیومی این 3 ساعت ثابته و فرقی نمیکنه ظرفیت باطریتون چه قدر باشه)

ایشالاه با کمک هم یه شارژر خوب میسازیم
                  بله میشه باطری هارو با هم شارژ کرد و این شارژر ما قراره اینکارارو بکنه
                  موازی میکنیم جدا جدا

دیدگاه

ببخشید c/20 یعنی چه مقدار؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mobin00
                      ببخشید c/20 یعنی چه مقدار؟
                      c یعنی ظرفیت باتریت مثلا مال من 2000mAh هستش c تقسیم بر 20 میشه 2000/20= 100 میلی امپر

دیدگاه

ممنون ارمین جان.من تو تایپیک قبلی که در مورد باطری بود گفته بودم که باطری هامو وقتی به شارژر وصل می کنم شارژ نمیشه و دوست عزیزمون اقای محمد شاهی گفت که ولتاژ دو سر باتری هاتو بگیر ببین چنده.منم الان با مولتی متر ولتاژ تک تک سلول ها رو تو حالت عادی گرفتم 00.0vبود ولی زمانی که به شارژر وصل میکنم و رو 14.8میزارم ولتاژ دو سر 4تا باتری رو میگیرم 02.7هست و ولتاژ هر سلول 00.4تو حالت شارژه و یکی دیگه هست 00.9
                        عکس تو حالت شارژ(اندازه گیری تک سل)

4سل

به نظرتون باطری ها رو باید انداخت دور یا میشه بازیابی کرد؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mobin00
                          ممنون ارمین جان.من تو تایپیک قبلی که در مورد باطری بود گفته بودم که باطری هامو وقتی به شارژر وصل می کنم شارژ نمیشه و دوست عزیزمون اقای محمد شاهی گفت که ولتاژ دو سر باتری هاتو بگیر ببین چنده.منم الان با مولتی متر ولتاژ تک تک سلول ها رو تو حالت عادی گرفتم 00.0vبود ولی زمانی که به شارژر وصل میکنم و رو 14.8میزارم ولتاژ دو سر 4تا باتری رو میگیرم 02.7هست و ولتاژ هر سلول 00.4تو حالت شارژه و یکی دیگه هست 00.9
                          عکس تو حالت شارژ(اندازه گیری تک سل)

4سل

به نظرتون باطری ها رو باید انداخت دور یا میشه بازیابی کرد؟
                          به نظزم باطری جدید بخری بهتره از اینا برات ابی گرم نمیشه چئن باطری که به 0 ولت رسید یعنی دیگه فاتحه و از طرفیم تحت شارژ ظاهران جریان نمیکشن!
                          میشه درستش کرد البته اگه خوده سلول سالم باشه من احتمال میدم مدار محافظش ایراد پیدا کرده ولی این باطریه اونقدراهم ارزش ندارن که بیای مدارشو با هزار مسیبت پیدا کنی و عوضش کنی

دیدگاه

یه نظر سنجی از بچه ها
                            من میخواستم بشینم مطالب اون سایت انگلیسی رو ترجمه کنم برا باتری و شارژ "نیکل کادمیوم" بزارم که خوب یه مقدار زمان میبره با توجه به امتحانام و...
                            حالا میخواستم بپرسم اول مطالب نیکل کادمیونو بزارم یا اول ساخت شارژرو شورع کنیم و استارت اولیهشو بزنیم و بعدا اون مطالبو بزارم؟

دیدگاه

اوکی دادا پس یه سایت خوب معرفی کن که باطری لب تاب داشته باشه چون این دفعه نمیخوام اشتباه کنم.قیمتش هم مهم نیست فقط اصل باشه.یا این که میشه این باتری ها رو از تعمیرات لب تاب تهیه کرد؟

دیدگاه

بنظرم بهترین کار این که متمرکز بشیم
                                یکی از مشکلات این پروسه این همیشه ادم بین این باتری ها قاطی میکنه
                                چون هر کدوم تقریبا شرایط و ویژگی های خودشونو دارن

پس بهتره از ساده ترین شروع کنی و انواع دیگر باتری رو بذاریم بعد اتمام
                                اول از شارزر اسیدی شروع کنیم که راحت تره
                                و چند نمونه ازش طرح بشه
                                حالا از ساده تا پیشرفته با میکرو

بعد اینجوری اشنایی بیشتر میشه و اطلاعات لازم برای انواع باتری بعد فراهم میکنه

که تقریبا میشه گفت سخت افزار شبیه هم هستن

پس یه مدار انالوگ
                                بعد انالوگ اتوماتیک
                                بعد تمام اتوماتیک با میکرو و نمایش

با ایسی و قطعات مختلف

اینجوری تفهیم مطالب برای دیگر باتری ها هم راحت میشه و قابل هضم تر
                                چون در کل ماهیتشون همه یکی
                                پس بنظرم اسیدی در اولیت و کاربرد بیشتر قرار داره و راحت تر

این نظر من بود
                                ممنون از زحمات شما

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X