پاسخ : همه چیز درباره باتری و شارژ آن + ساخت شارژر فول حرفه ای
بچه ها lt3080 گیرمیاد ایران؟
کسی شماتیکو بسته ببینه کار میکنه یا نه؟
عزیزان دقت کنید پسورد تمامی فایلها و پروژه های من، در تاپیکشون موجوده(صفحات آخر) لطفا برای رمز فایلا پیام ندید!! چون خیلی دیر ب دیر میام انجمن و پیام چک نمیکنم
مخترع برتر شمال غرب سال 96
مدیر سابق منابع تغذیه انجمن ECA
سلام دوستان.. عذر خواهی میکنم من باید یه شارژر واسه باطری سلیکونی بسازم و میخوام وصل بشه به یک سولار پنل 600 وات. مشخصات باطریم اینه : silicone power 12V 38AH/ 20 HR ..تو اینترنت خیلی سرچ کردم اما نتونستم هیچ مداری پیدا کنم. یا فایلی که بهم کمک کنه که بتونم طراحیش کنم. مدار نمونه هست اما واسه باتری لید اسید.. واسه سیلیکونی پیدا نکردم چیزی / لطفا اگه اطلاعاتی دارید در اختیارم بذارید.. ممنونم
سلام دوستان.. عذر خواهی میکنم من باید یه شارژر واسه باطری سلیکونی بسازم و میخوام وصل بشه به یک سولار پنل 600 وات. مشخصات باطریم اینه : silicone power 12V 38AH/ 20 HR ..تو اینترنت خیلی سرچ کردم اما نتونستم هیچ مداری پیدا کنم. یا فایلی که بهم کمک کنه که بتونم طراحیش کنم. مدار نمونه هست اما واسه باتری لید اسید.. واسه سیلیکونی پیدا نکردم چیزی / لطفا اگه اطلاعاتی دارید در اختیارم بذارید.. ممنونم
سلام
تشکر بابت ایجاد این تاپیک مفید .
یک نکته که در شارژ های یونورسال دیده میشه حالت نوسان سازی در خروجی اونه که البته بر حسب اتفاق متوجه این قضیه شدم و دلیل اونهم هنوز برام گنگه ولی فک کنم یکی از راه حل های تعیین خروجی لحظه ای ولتاژ و جریان همین میتونه باشه .!!!
یعنی در هر لحظه مقادیر خروجی قرائت بشه!!!
نکته دیگه اینکه دوستان روی باتری های LI-ion بیشتر تمرکز کنن مخصوصا بصورت سلول های سری چون شارژ این نوع از باتری ها در واقع گذرگاهی برای شارژ سایر باتری های لیتیومی هستش
با آرزوی موفقیت :job:
نوشته اصلی توسط masimim
سلام، اقا اصلا داریم یه همچین باطری؟؟؟ من که تو نت گشتم منبع درست حسابی واسه خود باطری پیدا نکردم شارژش که بماند. فک می کنم همون لید اسید باید باشه از رو قیافه شون که این جوری بر مویومد.
شما اگه دیتا شیتی چیزی از خود باتری داری داخل همون باد توضیحاتی داده باشه !!!
دوش دیوانه شدم عشق مرا دید و بگفت آمدم نعره مزن جامه مدر هیچ مگو
گفتم ای عشق من از چیز دگر میترسم گفت آن چیز دگر نیست دگر هیچ مگو
من به گوش تو سخنهای نهان خواهم گفت سر بجنبان که بلی جز که به سر هیچ مگو
قمری جان صفتی در ره دل پیدا شد در ره دل چه لطیف است سفر هیچ مگو
با سلام خدمت همه ی اساتید
من تمام تاپیک رو خوندم و طبق چیزایی که فهمیدم یک مدار برای شارژ یک باتری لیتیوم آین 3.7ولتی و 2200میلی آمپر طراحی کردم
LM317 اولی جریان رو به 550MA محدود می کند و LM317 دومی ولتاژ رو به 4.3 ولت
با یک مقاومت یک اهم جریانی که باتری می کشد اندازه گیری میشود تا زمانی که به 70 میلی آمپر رسید ترانزیستور را قطع کند و الارم دهد که باتری پر شده
لطفا همه ی دوستان نظر بدهند که از لحاظ علمی و عملی این شارژر کار می کند ؟؟؟؟؟؟ و آسیبی به باتری می رساند
پیشا پیش از همه دوستان ممنونم
اینم مداره
http://www.uploadax.com/images/73128279323641980138.png
نوشته اصلی توسط mohamadreza_940
با سلام خدمت همه ی اساتید
من تمام تاپیک رو خوندم و طبق چیزایی که فهمیدم یک مدار برای شارژ یک باتری لیتیوم آین 3.7ولتی و 2200میلی آمپر طراحی کردم
LM317 اولی جریان رو به 550MA محدود می کند و LM317 دومی ولتاژ رو به 4.3 ولت
با یک مقاومت یک اهم جریانی که باتری می کشد اندازه گیری میشود تا زمانی که به 70 میلی آمپر رسید ترانزیستور را قطع کند و الارم دهد که باتری پر شده
لطفا همه ی دوستان نظر بدهند که از لحاظ علمی و عملی این شارژر کار می کند ؟؟؟؟؟؟ و آسیبی به باتری می رساند
پیشا پیش از همه دوستان ممنونم
اینم مداره
http://www.uploadax.com/images/73128279323641980138.png
خوب هست ولی باید ترانزیستور رو قبل یا بعد از R5 قرار بدید و مقاومت R4هم 330 باشد.
لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.
من ترانزیستور رو اونجا گذاشتم که با میکرو قطعش کنم ولتاژ باتری رو اندازه بگیرم
میشه سه تا از این مدار درست کنم و برای سه تا باتری که با هم سری هستن استفاده کنم و از هر باتری یه سیم جدا برای شارژ بکشم بیرون و ولتاژ های LM317 رو روی 4.25 و 8.5 و 12.75 تنظیم کنم و از هر LM317 به اون سیم های که کشیدم بیرون وصل کنم ؟؟؟؟؟
آیا اینجوری باتری به صورت بالانس شارژ می شود ؟؟؟؟
نوشته اصلی توسط mohamadreza_940
من ترانزیستور رو اونجا گذاشتم که با میکرو قطعش کنم ولتاژ باتری رو اندازه بگیرم
میشه سه تا از این مدار درست کنم و برای سه تا باتری که با هم سری هستن استفاده کنم و از هر باتری یه سیم جدا برای شارژ بکشم بیرون و ولتاژ های LM317 رو روی 4.25 و 8.5 و 12.75 تنظیم کنم و از هر LM317 به اون سیم های که کشیدم بیرون وصل کنم ؟؟؟؟؟
آیا اینجوری باتری به صورت بالانس شارژ می شود ؟؟؟؟
به صورت بالانس شارژ میشوند ولی مشکلی که هست اینه که زمین هارو نمیتونید به هم وصل کنید (چون باتری ها سری به هم متصل اند). اگه بخواید این کارو بکنید باید سه منبع تغذیه جدا از هم(ایزوله از هم) داشته باشین بعلاوه میکرو مجزا
لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.
نوشته اصلی توسط gbg
باطری لیتیوم یون بهتره یا لیتیوم پولیمر؟
روش شارژشون فرق داره؟
لیتیم پلیمر ، چون نسبت به جثه انرژس بیشتری ذخیره میکنه و جریان های لحظه ای بیشتری نسبت به لیتیم یون میده.(واسه همین تو اکثر ربات های پرنده استفاده میشه)
روش شارژش هم فک کنم طبق گفته آرمین جان فرق نداره.
نوشته اصلی توسط armin_gera
لازم به ذکر است این نوع شارژ برای باطری های لیتیومی و سرب اسیدی قابل استفاده است
و برای بقیه باطری ها کمی متفاوت هست
به امید روزی که شما رو بر بالاترین نقطه ی علم الکترونیک ببینم . زنده باد ECA.
الکترونیک قدرت
الکترونیک آنالوگ
طراحی و تولید انواع مدارات الکترونیک در تیراژ انبوه
---------------------BMCELEC@-------------------
------------www.hoseyniemeni.ir-----------
---------------www.bmc-elec.com--------------
---------------www.bmc-elec.ir--------------
سلام
من کل تاپیک رو نخوندم ولی میدونم شارژر های اتوماتیک که برای باتریهای لیتیومی وجود داره به این صورت کار میکنه که ولتاژ باتری تا شارژ نشده طبق یک نموداری بالا میره و وقتی شارژ شد یهو یک افت ولتاژ در حد چند ده میلی ولت پیدا میکنه و منحنی شارژ کاهشی میشه و شارژر این افت ولتاژ چند ده میلی ولتی را میبینه و سریع قطع میکنه که اگه ادامه پیدا کنه باتری خراب میشه .
برا باتریهای متال هیدرید هم شارژر اتوماتیک از روش سنس کردن دمای باتری استفاده میکنه که افزایش دما تا وقتی باتری شارژ نشده یه مقدار مشخصی نسبت به زمان هست و وقتی باتری شارز شد افزایش دما به طور تصاعدی زیاد میشه که این رو شارزر میبینه و قطع میکنه.
یعنی شارژری که فقط ولتاژ و جریانش ثابت باشه به درد این نوع باتری ها نمیخوره و باید اون دوتا قابلیت بالا رو هم داشته باشه.
یه روش دیگه هم اینه که وقتی باتری کاملا خالی شد با یک جریان ثابت کم آنرا نسبت به توانش در زمان مشخصی شارژ کرد .مثلا باتری 1 آمپری را با جریان 100 میلی آمپر در 10 ساعت .که اگه جریان باتری واقعی باشه و باتری کاملا تخلیه شده باشه قبل از شارژ.
:nerd:
نوشته اصلی توسط shahpoori
سلام
من کل تاپیک رو نخوندم ولی میدونم شارژر های اتوماتیک که برای باتریهای لیتیومی وجود داره به این صورت کار میکنه که ولتاژ باتری تا شارژ نشده طبق یک نموداری بالا میره و وقتی شارژ شد یهو یک افت ولتاژ در حد چند ده میلی ولت پیدا میکنه و منحنی شارژ کاهشی میشه و شارژر این افت ولتاژ چند ده میلی ولتی را میبینه و سریع قطع میکنه که اگه ادامه پیدا کنه باتری خراب میشه .
برا باتریهای متال هیدرید هم شارژر اتوماتیک از روش سنس کردن دمای باتری استفاده میکنه که افزایش دما تا وقتی باتری شارژ نشده یه مقدار مشخصی نسبت به زمان هست و وقتی باتری شارز شد افزایش دما به طور تصاعدی زیاد میشه که این رو شارزر میبینه و قطع میکنه.
یعنی شارژری که فقط ولتاژ و جریانش ثابت باشه به درد این نوع باتری ها نمیخوره و باید اون دوتا قابلیت بالا رو هم داشته باشه.
یه روش دیگه هم اینه که وقتی باتری کاملا خالی شد با یک جریان ثابت کم آنرا نسبت به توانش در زمان مشخصی شارژ کرد .مثلا باتری 1 آمپری را با جریان 100 میلی آمپر در 10 ساعت .که اگه جریان باتری واقعی باشه و باتری کاملا تخلیه شده باشه قبل از شارژ.
:nerd:
دوست عزیز نوشته هاتون تا حدودی درستن و تا حدودی هم اشتباه! شما اول یه سر صفحه 1 تاپیکو بخونید روش شارژ باطری یون لیتیومی رو کامل با نمودار شرح دادم. برای بقیه باطری ها هم میخواستم توضیحات بزارم ولی دوستان پیشنهاد دادن اول بریم سر استارت پروژه در هر صورت شما با رفرنسی که تو پست 1 معرفی کردم میتونید نحوه شارژ انواع باطری رو پیدا کنید
درباره شارژر هم قراره کاملا منعطف باشه و انواع قابلیت ها و امکانات بهش راحت اضافه بشه از قبیل سنس حرارت و...
عزیزان دقت کنید پسورد تمامی فایلها و پروژه های من، در تاپیکشون موجوده(صفحات آخر) لطفا برای رمز فایلا پیام ندید!! چون خیلی دیر ب دیر میام انجمن و پیام چک نمیکنم
مخترع برتر شمال غرب سال 96
مدیر سابق منابع تغذیه انجمن ECA
دیدگاه