اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مقاومت شنت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مقاومت شنت

نوشته اصلی توسط Amie.s.m نمایش پست ها
    درود بر شما

اگر منظور نظر دوستمون سناریوی مورد اشاره شما باشه که قضیه خیلی عجیب تر میشه .
    اساسا بجای اندازه گیری جریان باید دنبال اندازی گیری دما و ترموستات باشن .
    ارتباط منطقی بین کمیت مورد اندازه گیری با عملگر باید وجود داشته باشه .
    با سلام مجدد
    در صورتیکه دمای ایجاد شده متناسب با جریان باشه و به هر دلیل ایشان بجای اندازه گیری مستقیم دما ترجیح دهند از این طریق عمل نمایند مورد عجیبی نمیباشد. چون همانطور که حتما میدانید سرعت تغییر و اندازه گیری دما کمتر از سرعت تغییر جریان میباشد و گاهی برای دما استفاده از این روش میتواند کارآیی بیشتری در کنترل داشته باشد.
    موفق باشید.

دیدگاه

درود بر شما

لطفا بیشتر توضیح بدید که « اندازه گیری جریان چطور میتواند باعث کنترل بهتر دما بشه »

قضیه مثل همه موارد حوزه مهندسی ریاضیات و معادله داره ... نتیجتا با ریاضی راحت تر میشه صحبت کرد .

نزدیک ترین مثال عملی که در کنترل دقیق دما مرتبط با جریان داریم تجهیزات پردازشی هستن که تمام انرژی مصرفی از نوع الکتریکی هست و تمام این انرژی مصرفی هم در پردازنده ها تبدیل به گرما میشه .
      پیچیده ترین ( و نه دقیق ترین ) نمونه های این تجهیزات دستگاههای ماینر هستن ، جریانهای مصرفی این دستگاهها اوردر بالای ۱۰۰ تا ۳۰۰ آمپره و تصادفا با فن خنک میشن .
      منابع تغذیه اشون سوییچینگ هست که این منابع تغذیه هم باز با فن خنک میشن .

رابطه ریاضی بین سرعت فن و جریان در یک ماینر ( یا پاورش ) چیه ؟
      در رابطه مجهول فوق کدوم بخش باعث میشه نتیجه بگیریم در کنترل کارایی بیشتری داره ؟

چرا در کنترل دقیق دما بجای روش فوق از این استفاده میکنن ؟

دیدگاه

با سلام مجدد
        مطمئنا میدانید که بالا رفتن دما میتواند باعث صدمه دایمی و یا کاهش طول عمر نیمه هادی گردد. موردی که هست اینه که در هر حال برای اندازه گیری دما شما باید از یک سنسور استفاده کنید و اونرو در مجاورت قطعه ایی که کنترل دمای اون برای شما مهمه قرار دهید. قاعدتا این قطعه میتونه هیت سینک بزرگی هم داشته باشه و در اغلب مواقع مجبور خواهید بود سنسور را به آن بچسبانید. اتفاقی که در عمل می افتد این است که دما در نیمه هادی بالا خواهد رفت و با توجه به انتقال دما ، کم کم به هیت سینک منتقل میشود و پس از مدتی سنسور قادر به تشخیص آن خواهد بود، این در حالیه که در تمام این فاصله زمانی میتونه دما در مرکز نیمه هادی بالا بوده باشه.
        فرض دوم اینه که محاسبه دمای نیمه هادی از روی اندازه گیری پارامترهای الکتریکی که تغییرات اونها میتونه نتیجش بالا رفتن دمای نیمه هادی باشه و تشخیص و اندازه گیری آنها با سرعت بیشتری قابل انجامه اتفاق بیفته. ممکنه دمای محاسبه شده کاملا دمای دقیق نباشه ولی میتونه پیش بینی دمای نیمه هادی رو با سرعت بیشتری انجام بده.
        سعی کردم مطلب رو ساده بنویسم که دوستان راحتتر متوجه منظور شوند.
        موفق باشید.

دیدگاه

درود بر شما دوست عزیز و ممنون از پاسخ به سوالات ( هدف از این مباحث انتقال اطلاعات هست که امیدوارم برای علاقه مندان احتمالی جنبه کاربردی پیدا کنه )

موضوعی که مطرح کردید کاملا درسته ،
          فقط من یه مقدار گیج شدم ... این بخش که فرمودید یک مبحث دیگه است .
          نیمه هادی ها ( کلا هر چیزی از ماده ساخته شده باشه ) مقاومت حرارتی در بخش اتصالات دارن که در دیتاشیت قطعات مقدار مقاومت حرارتی اشون ذکر میشه .

در قطعات توان بالا و حساس به دما بدلیل وجود همین مقاومت اتصال گرمایی حداقل یک ( و بسته به سیستم تا بعضا بیش از ۳۰ سنسور دما مثل SOC ها ) داخل خود قطعه که اندازه اش به زحمت اندازه یک ناخن دست هست قرار داره شده که فیدبک های مورد نیاز برای اندازه گیری دما رو فراهم میکنن .
          الان طبق توضیح شما مشکل اینه چیپ ما به هر دلیل نمیتونه اون میزان گرمایی که تولید میکنه رو به سیستم خنک کننده انتقال بده .

آیا با اندازه گیری جریان ( یا جریان و ولتاژ معادل توان ورودی به قطعه ) و استفاده از فید فوروارد میشه توان سیستم خنک کننده رو تغییر داد ؟ یا تاخیر انتقالش رو رفع کرد ؟
          چون طبق توضیح قبلی فرمودید با اندازه گیری جریان میشه کنترل دقیق تری روی دما داشت .
          اگر به حل مساله کمک میکنه پردازنده ها و SOC ها ، رم ها و فلش ها و asic ها جریان ، ولتاژ و فرکانس کاری بخشهای مختلف چیپ مانیتور دائم میشه و در اختیار گاورنر و پاور منیجر هست با زمان پاسخدهی کمتر از میکروثانیه طبق جدول DVFS پارامترهای کاری رو میتونن کنترل کنن ...
          در شرایط خاص اگر به هر دلیل از حدود مجاز رد بشن سیستم فورا خاموش میشه ... در شرایط نرمال در صورتیکه سیستم خنک کننده توانایی دفع گرمای کافی نداشته باشه گاورنر بوسیله تراتلینگ و کاهش بار سیستم ( پردازشی یا الکتریکی ) میزان گرمای تولیدی رو پایین میاره که در سیستم کنترل فیدبکهای سطح دو و سه محسوب میشن و یک مبحث دیگه است... یعنی نیمه هادی هایی در حد رگولاتورهای خطی ۵۰ سال پیش هم محافظ اضافه دما دارن .

پیشاپیش ممنون از وقتی که میگذارید
          جدیدترین ویرایش توسط Amie.s.m; ۱۲:۴۷ ۱۴۰۱/۱۰/۲۷.

دیدگاه

چون طبق توضیح قبلی فرمودید با اندازه گیری جریان میشه کنترل دقیق تری روی دما داشت .
            با سلام مجدد
            دوست عزیز، این جمله که از من نقل کردید مربوط به کدامیک از نوشته های قبلی من میباشد؟
            موفق باشید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Masoud1234567 نمایش پست ها
              قربان در باالا که داستان تعریف کردم
              میخوام نمونه جریان مدار را بگیرم و متناسب با میزان جریان سرعت فن تهویه مدار کنترل کنم متشکرم
              با درود
              خیلی منتظر موندم تا انلاین بشی و کمی توضیح بدی که دقیقا میخواید چیکار کنید ؟
              ببین دوستان با حالی که مشکلی در این زمینه ندارن چقدر گفتگو کردن و راجبش حرف زدن
              ولی شما بزور یک خط نوشتید
              لطفا کمی توضیح بدید داستان از چه قراره ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط evergreen نمایش پست ها
                با سلام مجدد
                دوست عزیز، این جمله که از من نقل کردید مربوط به کدامیک از نوشته های قبلی من میباشد؟
                موفق باشید.
                با درود

مربوط به این بخش ؟
                Or something like?
                ;
                چون همانطور که حتما میدانید سرعت تغییر و اندازه گیری دما کمتر از سرعت تغییر جریان میباشد و گاهی برای دما استفاده از این روش میتواند کارآیی بیشتری در کنترل داشته باشد.

دیدگاه

با درود

مربوط به این بخش ؟
                  Or something like?
                  ;
                  با سلام
                  از فرد دقیقی مثل شما بعیده که اون "گاهی" را ندیده باشه و "کارآیی" رو هم با "دقت" یکسان در نظر بگیره.
                  موفق باشید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط evergreen نمایش پست ها
                    با سلام
                    از فرد دقیقی مثل شما بعیده که اون "گاهی" را ندیده باشه و "کارآیی" رو هم با "دقت" یکسان در نظر بگیره.
                    موفق باشید.
                    من فکر میکردم موضوع در مورد همون گاهی و اینکه این گاهی مشخصا چه گاهی هست
                    ( به شکل عمومی و رایج که موضوع بحث نبود داشتیم در مورد کیسهای خاص کنترل صحبت میکردیم )
                    بدون اینکه بخوایم وارد بحث functionality بشیم ،
                    میشه اون بخشی که من از کلمه « دقت » بجای « کارایی » در سوالات استفاده کردم رو نقل قول کنید ؟
                    PS : تاریخچه تاپیک رو بررسی کردم ظاهرا یک جا از عبارت دقت استفاده کردم نتیجتا نیازی به نقل قول نیست ... Sorry
                    میخواستم ببینم بعنوان مثال اون گاهی اگر مشمول این مدار میشه بجای فیدبک سنسور دما از روش شما استفاده کنیم

جدیدترین ویرایش توسط Amie.s.m; ۱۳:۵۴ ۱۴۰۱/۱۰/۲۸.

دیدگاه

میشه اون بخشی که من از کلمه « دقت » بجای « کارایی » در سوالات استفاده کردم رو نقل قول کنید ؟
                      با سلام مجدد
                      دوست عزیز آنچه من برداشت میکنم اینه که شما نوشته ها را بدقت نمیخوانید. من از شما سوال کردم که کجا گفته ام "دقت" بالا میرود که از جانب من چنین چیزی نوشته اید و شما نقل قولی گذاشته اید که من گفته بودم "کارآیی".
                      به هر حال با کمال احترام دیگر به این موضوع ادامه نخواهم داد.
                      در پایان تنها توجه شما را به یک اپلیکیشن نوت از توشیبا جلب میکنم.

موفق باشید.
                      جدیدترین ویرایش توسط evergreen; ۱۸:۲۵ ۱۴۰۱/۱۰/۲۸.

دیدگاه

سلام
                        برای دفع حرارت ایجاد شده در بردهای الکتریکی که حاصل از عبور جریان از مدار است میخواستم یک فن تهویه نصب کنم با چه المانی میتونم نمونه جریان حس کنم و متناسب با ان سرعت فن را کنترل نمایم روش نمونه گیری و تولید pwm را در میکرو اشنا هستم منظورم بدون استفاده از میکرو است
                        از توجه شما متشکرم

دیدگاه

با درود خدمت دوستان عزیز

بحث خوب و جالبی بین دوستان بود و گفتمان خوبی بود و دستاورد علمی داشت برای من و استفاده کردم و سپاس دارم از این دو دوست گرامی

هر چند این بحث علمی شکل گرفت و ربطی به سوال کننده نداشت .. ولی من به این نتیجه رسیدم که افرادی که حتی زحمت توضیح دادن سوالشونو به خودشون نمیدن صلاحیت دریافت پاسخ ندارن
                          یا کسانی که به پاسخ دهنده خودشون بی احترامی میکنند یا کسانی که قدر دان نیستن و غیره

از توضیحات مفید دوستان هم سپاس دارم
                          جدیدترین ویرایش توسط کاکو; ۱۹:۵۲ ۱۴۰۱/۱۰/۲۸.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Masoud1234567 نمایش پست ها
                            سلام
                            برای دفع حرارت ایجاد شده در بردهای الکتریکی که حاصل از عبور جریان از مدار است میخواستم یک فن تهویه نصب کنم با چه المانی میتونم نمونه جریان حس کنم و متناسب با ان سرعت فن را کنترل نمایم روش نمونه گیری و تولید pwm را در میکرو اشنا هستم منظورم بدون استفاده از میکرو است
                            از توجه شما متشکرم
                            درود
                            الان منظور شما دمای هیت سینگ هاست ؟ یا تراک ها ؟ فن شما دیسی هست ؟ چون شاید بخواید با فن ایسی این کارو کنید ؟
                            یعنی شما به فکر استفاده از یک المان سنجش حرارت نیوفتادید ؟ و چون جریان این حرارت ایجاد کرده میخواید حتما جریان مدار اندازه بگیرید ؟ خب اگه تابستون بود و حرارت طبیعی اتاق زیاد بود چی ؟ اگه در معرض تایش نور خورششید بود چی ؟
                            یعنی واقعا نمیدونید با چه المانی باید جریان رو بسنجید ؟ خوبه موضوع تاپیک مقاومت شنت هست ؟
                            الان ما از کجا باید متوجه میشیدیم منظور شما بدون میکرو هست ؟
                            کلا استاد چیستان طرح کردن هستید
                            بعد با اقتدار و اعتماد به نفس میفرمایید قربان داستان که تعریف نکردم .. من ناراحت شدم چه برسه به ایشون ..
                            بعد انلاین میشید و میبینید دوستان قصد دارن به شما کمک کنن ولی فقط نگاه میکنید و دوباره افلاین میشید چند بار
                            اخر سر هم که میگی از توجه شما منتشکرم ؟ گویا فقط شما به ما توجه ندارید
                            از المان سنسور دما از جمله ان تی سی یا پی تی سی استفاده کنید هممون جور که در پاور ها این کار انجام میشه و از سرعت فن هم فیدبک بگیرید
                            بقیه ش باید خودتون سرچ کنید
                            موفق باشید

دیدگاه

سلام
                              فن برای تهویه برد ادپتور سویچینگ میخواهم که متناسب با جریان خروجی سرعت فن افزایش یابد
                              جدیدترین ویرایش توسط Masoud1234567; ۰۸:۴۶ ۱۴۰۱/۱۱/۱۳.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X