اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طریقه پیچیدن ترانس

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

طریقه پیچیدن ترانس

درود بر اساتید محترم
    من برای انجام پروژه ای باید یک ترانس به پیچم کل مشخصاتی که به من دادند این جوری بود هسته PQ3220 که با بدبختی پیدا کردم
    و گفتند که اولیه ترانس 80 میکرو هانری باشه و ثانویه ترانس 5 میلی هانری باید باشه ؟؟
    من هم چون تجربه اولم بود یه کمی که نه یه عالمه برام سخت بود یه کمی سیم لاکی دم دستم بود شرع کردم به پیچیدن ولی این سوال ها برام پیش اومد
    1- واقعا ترانس پیچیدن این قدر سخته من دور اول و دوم رو نیم ساعت طول کشید به پیچم ؟؟
    2- سیم هار با چی مرتب می کنند من با لبه چاقو سیم ها رو کنار هم قرار می دادم ؟؟
    3- بعد از این که دو دور با بد بختی پیچیدیم خواستم ببینم مقدار سلف چه قدر شده خوب اصلا به این توجه نکردم که این سیم لاکی هست و نمی تونم پراب LC متر رو به اون بزنم الان دقیقا موندم یعنی اول محاسبه می کنند بعد سیم پیچ رو می پیچند بعد میان مقدار سلفی ترانس رو حساب می کنند چون به خاطر لاکش نمیشه LC متر رو بهش زد
    ممنونم بهم کمک می کنید

معجزه پس از معجزه می آید و شگفتی ها از تجلی باز نمی مانند.

پاسخ : طریقه پیچیدن ترانس

اینجوری که خیلی طول میکشه !!! هسته رو روی یه آرمیچر سوار کن بعد آروم آروم بچرخون ؛ بعد سیم رو ردیفی سیم پیچی کن ...
    - اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج -
    ارتباط با من : ir02x6
    طراحی و ساخت انواع منابع تغذیه سوئیچینگ - SMPS Designer

دیدگاه

متشکرم از محببتتون آرمیچیر با دور پایین پیدا نکردم
      ولی سوال اصلیم الان اینه که این سیم لاکیه چه طور حین پیچیدنش بدونم الان مقدارش چه قدره خوب چون سیم لاکیه نمیتونم به پراب LCR متر بزنم راهش چیه ؟؟؟نباید بودنیم هر لحظه مقدار سلف چه قدره که فیکسش کنیم ؟؟فیکس که هیچی من اصلا نمیدونم هر دور چند هانری میشه ؟

دیدگاه

درود بر برادر نیمای عزیز . . .
        چیزی که براتون نوشتن در حالت ایده آل هست و تقریبا کم پیش میاد به اون مقدار برسه(کمی بالا و پایین درمیاد)
        توی این موارد معمولا میان تعداد دور رو میگن و در آخر تست میکنن ببینن به حد مجاز رسیده یا خیر(که البته من هیچ وقت تست نکردم و هنوز هم که هنوزه مدارات سوئیچینگم دارن کار میکنن)
        برای این قبیل مشکلات بهترین شخص که بنده سراخ دارم برادر مسعود هستش(ms2000) که معمولا تا فیها خالدون عملیات سیم پیچی ریزه کاری میکنه

درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بی‏عرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می‏ نامند! "گاندی"

به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
        بدرود . . .

دیدگاه

سلام
          اول باید از روی متریال فریت مقدار AL رو پیداکنید
          بعد ازL=AL*N^2 استفاده کنید که اندوکتانس در هر دور مشخص میکنه (بدون ایر گپ)

دیدگاه

- بعد از این که دو دور با بد بختی پیچیدیم خواستم ببینم مقدار سلف چه قدر شده خوب اصلا به این توجه نکردم که این سیم لاکی هست و نمی تونم پراب LC متر رو به اون بزنم الان دقیقا موندم یعنی اول محاسبه می کنند بعد سیم پیچ رو می پیچند بعد میان مقدار سلفی ترانس رو حساب می کنند چون به خاطر لاکش نمیشه LC متر رو بهش زد
            خب نمیشه یه کم از لاک سیم رو برداری و اندوکتانس رو اندازه بگیری و اگه نیاز به پیچیدن دوباره داشتی روی سیم رو عایق کنی ؟

دیدگاه

درود دوست گرامی ،
              یک مقدار از لاک سیم رو خوب بردار بعدش هم لازم نیست دوباره عایقش کنی چون وقتی بپیچیش کنارش سیم های دیگه روکش دارند و اتفاقی نمیفته .

دیدگاه

یه سوال کلی آیا میشه یک دور یا دو دور سیم رو پیچید و اندوکتانس رو حساب کرد و از ظریب همین تعداد دور سیم مورد نظر رو به دست آورد ؟؟

دیدگاه

سلام
                  در صورت در دسترس نبودن AL میتوان چند دور پیچید و از روی فرمول بالا مقدار AL رو حدودی به دست آورد

دیدگاه

درود بر همه اساتید
                    ممنونم که تا اینجا کمکم کردید من باید این توضیح رو بهتون بدم رشته تحصیلی من کامپیوتر بوده این رو گفتم که تعجب نکنید چرا نمیدونستم AL رو باید حساب کنم
                    خوب حالا من فقط به فروشنده گفتم هسته Pq3220 می خوام حالا که دارم دیتا شیت رو می خونم میبینم این چند تایپ مختلف داره که روی هسته هم هیچ چی ننوشته اگر بتونم بفهمم داستان چیه از روی این میشه AL رو بدست آورد ، تجربه این ندارم بتونم مدلش رو بهمم ممنون میشم کمکم کنید
                    [glow=red,2,300]جالب تر از همه اینه روی خود هسته هم با زره بین نگاه کردم هیج جا به پارت نامبر اشاره نکرده [/glow]

دیدگاه

سلام
                      از کجا خریدین؟ فروشنده گفت مال کجاست؟
                      هنگام خرید از فروشنده متریال و بپرسید - کاتالوگ سازنده رو هم بگیرید.
                      معمولا فریت های بازار اکثرا چینی یا کره ای هستن - کاتالوگ گذاشته شده مال فیلیپس (ferroxcube) هستش که به سختی پیدا میشه - اگه مال فیلیپس یا TDK و ... باشه حتما متریال روی هسته نوشته میشه.
                      بهره هسته یا همون AL در متریال ها و کارخانه ها مختلف اندکی متفاوت هستش - باید از اول AL رو با روشی که گفتم محاسبه کنید بعد با جایگذاری اندوکتانس مورد نیاز و بهره هسته مقدار دور مورد نیاز مشخص خواهد شد.

دیدگاه

دورد بر همه اساتید
                        ببیند تماس گرفتم با فروشنده فروشگاه عرفان گفت که چینی هست و دیتاشیت خاصی نداره
                        شروع کردم به پیچیدن بک دور از هسته که ببینم یک دور چند میکرو هانری میشه
                        دور اول رو که پیچیدم هسته ها رو مطابق عکس ها می تونید بننید
                        به طور اتفاقی فاصله دو تیکه آهنی رو تغییر دادم دیدم مقدار سلف از 35 میکرو هانری تا 1.5 میلی هانری تغییر می کنه یعنی وقتی که اون دو تا تیکه فلزی (هسته ) کاملا به هم چسبیده هستند 1.5 میلی هانری میشه مقدار سلف .
                        و وقتی فاصله یه خورده بیشتر میشه مقدار سلف 35 میکرو هانری
                        [glow=red,2,300]الان دقیقا سوالم اینه این فاصله هسته باید چه قدر باشه ؟ آیا باید به هم چسبیده باشد ؟یا از هم فاصله داشته باشد ، اصولش چیه ([/glow][glow=red,2,300]خواهشم اینه عکس ها رو نگاه کنید و تفاوت مقدار و مقدار فاصله بین اون دو تا هسته فلزی و تاثیرش بر مقدار سلف ببینید و من رو راهنمایی که کنید که بدونم باید این هسته بالا و پایین در چه فاصله ای از هم باشند [/glow]

دیدگاه

سلام
                          این ترانس قرار برای چه توپولوژی استفاده بشه؟
                          اگه قرار برای فلای بک استفاده بشه باید ایر گپ داشته باشه تا به اشباع نره - مقدار گپ هم با جریان پیک اولیه ترانس محاسبه میشه.
                          با افزایش فاصله بین فریت مقدار اندوکتانس سلف تغییر میکنه
                          این دیتاشیت فریت های چینی هستش فروشگاه سلف (پاساژ عباسیان) داره
                          http://uplod.ir/m9okq4k20wop/FERRITE_CATALOG.pdf.htm

دیدگاه

درود بر همه اساتید
                            بله باید برای فلایبک استفاده بشه
                            مراجعه کردم به یکی از اینهایی که کار سویچینگ می کنند بهم گفت هالا که توی خونه دستگاه نداری همین جور سیم رو به پیچ اینقدر دقت نکن موقع بستن ترانس که سیم ها دقیقا کنار هم قرار بگیرند
                            حالا خواستم نظر شما رو بدونم آیا این جور سیم پیچیدن درسته ؟؟ آیا مشکلی پیش نمیاره که سیم ها کنار هم نباشند
                            و یه سوال دیگه سیم پیچ اولیه و ثانویه چی باید بینشون قرار بگیره مثلا چسب عایق ، چسب برق ، چسب پانسمان و باید چند دور باشه اصلا مقدار ضخامت عایق تاثیر داره توی عملکرد ؟؟

اضافه شده در تاریخ :
                            ?

دیدگاه

سلام
                              مشکلی پیش نمیاد
                              شما با هر چی که میتونی عایقش کن ضخامتش نه کم باشه نه زیاد
                              من یا با مقوا عایق میکنم یا میرم پیش ترانس پیج ها و ازشون عایق میگیرم
                              یا میتونی با چسب کاغذی یه چند دور روی هم بپیچی یا میتونی از کاغذ برشمان استفاده کنی که ترانس پیچ ها یا موتور پیج ها دارن.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X