سلام ببخشید هر چند بار تو پ.خ تلاش کردم برای ارسال اخطار میداد
آره همون خازن الکترولیتی.میتونی برای تست دیاک در صورت اطمینان داشتن از سلامت Qها لامپ باز شده یه لحظه برق بهش بزنی بعدش قطع کن البته قبل از تست یه پایه دیاک رو از برد بیرون بیار حالا بعد ازتست به دلیل اینکه خازن شارژه یه لحظه از زیر برد جای دو پای دیاک رو به هم بزن شیشه چشمک میزنه نشون خرابی دیاکه.
بعدش تمام قسمتهای یه لامپ از چین وارد میکنند :mrgreen: ولی کیفیت زیر نظر :agree:ه.فقط جعبش ایرانیه :cry:
باشه یه کنجکاوی میکنم قیمت تقریبیش رو بهت خبر میدم.
بگذارید و بگذرید
ببینید و دل مبندید
چشم بیاندازید ودل مبازید که
دیر یا زود باید گذاشت و گذشت... حضرت علی(ع)
بعدش تمام قسمتهای یه لامپ از چین وارد میکنند :mrgreen: ولی کیفیت زیر نظر :agree:ه.فقط جعبش ایرانیه :cry:
باشه یه کنجکاوی میکنم قیمت تقریبیش رو بهت خبر میدم.
خیلی وقته تو نخ این مداراتم ممنون میشم اطلاعات تکمیل تری از قیمت و نوع قطعات وارداتی بذارید بازم خیلی ممنون :applause:
در جهان هرگز مشو مدیون احساس کسی - تا نباشد رایگان مهرت گروگان کسی
گوهر خود را نزن بر سنگ هر ناقابلی - صبر کن پیدا شود گوهر شناس قابلی
آقا ممکنه بی ربط باشه، ولی چرا همه ش اون خازنِ ورودی (بعد از پل دیودی) رو هوا معلقه؟!! آخه چه گناهی کرده بنده خدا؟! :rolleyes: بخوابوننش روی برد مثه بچه آدم دیگه...
آقا ممکنه بی ربط باشه، ولی چرا همه ش اون خازنِ ورودی (بعد از پل دیودی) رو هوا معلقه؟!! آخه چه گناهی کرده بنده خدا؟! :rolleyes: بخوابوننش روی برد مثه بچه آدم دیگه...
برای اینکه این خازنه بره تو قسمت سرپیچ و جای کمتری اشغال بشه .
میشه اون قطعات که اول تاپیک معرفی کردید که معمولا با عوض شدن انها مدار روشن میشه مقادیرش رو بگید؟
!!!!!اگر به دست من افتد فراق را بکشم!!!!!! نمی خواستم برم رفتم پشیمونم اگه رفتم دارم می میرم از عشقت من از عشق تو سر رفتم نمی تونم که برگردم به احساس تو بد کردم نفهمیدم چی پیش اومد که قرمز بودو رد کردم
میشه اون قطعات که اول تاپیک معرفی کردید که معمولا با عوض شدن انها مدار روشن میشه مقادیرش رو بگید؟
دوست عزیز هر مدار قطعات خاص خودشو داره ولی 99 درصد کار و اصولشون یکی هست وقتی شما بدونی عیب از کجاست میتونی قطعه و قطعات رو پیدا کنی و عوض کنی ولی درکل بر حسب تجربه اگر در مداری ترانزیستورها سوخت تعمیرش خیلی سخت میشه چون به اکثر قطعات آسیب میرسونه ولی نه اگه ترانزیستورها سالم بود احتمالا با تعویض یکی دوقطعه معمولا خازن های پلی استر مخصوصا نزدیک دیاک ویا مقاومت های کم اهم یا خازن الکترولیتی 400 ولت مدار دوباره روشن میشه
سلام دوتا لامپ 60 وات دارم که یکشیون لامپش و ترانزیستور هاس سوخته (همه پایه ها به هم اتصال کوتاه شدن)
یکی لامپش سالمه و فقط ترانزیستور هاش سوخته.... فقط ترانزیستور رو عوض کنم کافیه؟
اگه به جای 13007 یه ترانزیستور قوی تر بزاریم فک میکنید بهتر کار کنه؟
سلام.
نه پسرم باید تمام قطعات چک بشه.
خیر.
اگه منظورتون از بهتر کار کردن عمر بیشتر لامپ هست این سه نکته به ذهنم میرسه:
1.استفاده درست از لامپ کم مصرف(روشن و خاموش نشدن زیاد و ...)
2.استفاده از قطعات متناسب با وات لامپ(برای من یه لامپ 250 اوردن با ترانزیستور 13005 :angry
3.استفاده از مقاومت ptc
سلام
هرکدوم اط این ترانزیستورها دو مقاومت همراه خودشون رو در موقع سوختن ازبین میبرن مقاومت بیس و امیتر رو باید تعویض کنی.البته ناگفته نماند اکثر اوقات در موقع اتصال کوتاه دو ترانزیستور که نتیجتا خط مثبت ومنفی به هم اتصال کوتاه میشن %-(فیوزش هم یه نیگاهی بهش بنداز :-?
بگذارید و بگذرید
ببینید و دل مبندید
چشم بیاندازید ودل مبازید که
دیر یا زود باید گذاشت و گذشت... حضرت علی(ع)
اقا واسه چی همه قطعات رو عوض میکنی :biggrin: من پیش اومده یه مقاومت 10 تومنی عوض کردم لامپ روشن شد باید یکی یکی قطعات رو چک کنی اولین اولویت فیلامان اخرین اولویت ترانزیستور :read:
اقا واسه چی همه قطعات رو عوض میکنی :biggrin: من پیش اومده یه مقاومت 10 تومنی عوض کردم لامپ روشن شد باید یکی یکی قطعات رو چک کنی اولین اولویت فیلامان اخرین اولویت ترانزیستور :read:
وقتی شما لامپ رو باز میکنی همونطورکه شما گفتید اول فیلمان رو چک میکنید
هرچقدر توان لامپ کم باشه اهم فیلمان بیشتر است و بلعکس
بعد هم میریم سراغ مدار
درخازن الکترولیتی معمولا کلش پف میکنه ولی بازم باید با خازن سنج اندازشو گرفت اگر اندازش کمی از مقدار اسمی خازن هم کمتر باشه بازم قبوله مثلا 22 میکرو نوشه انداز میگیری نشون میده 15/17/19 و... قابل قبول هست
مقاومت های ترکیده یا رنگ عوش شده هم معلومه ولی اگه مقاومت کم اهم بود بهتره اهمش رو بگیرید یا عوض کنید در مقاومت های کم مثل .5 و 1 و 2.2 و 5 اهم این عیب خیلی رایج هست
خازن های پلی استر هم معمولا بهتره 22 نانو نزدیک دیاک حتما عوض بشه و بقه روهم اگه رنگشون تغییر زیادی نکرده فقط یک چک بکنیم تمومه
ترانزیستور هارو روی مدار هم میشه تست کرد اگر از پشت پایه سمت چپ با راست مقاومتی بین 33 تا 5 اهم داشته باشند و بعد پراپ قرمز روی پایه سمت چپ یا راست (بستگی به جهت ترانزیستور) و پراپ سیاه روی پین وسط باشه و با هم مقاومتی بین 550 تا 1600 و اگه جهت پراپ هارو عوض کنیم مدار باز باشد احتمال سالم بودن ترانزیستر خیلی زیاد است
باتوجه به تنوع زیاد مدارات شما باید یکم باهاون وربرید تا دستتون بیاد چی به چیه ولی در کل اساس کار همشون یکی هست با کمی تغییرات موفق باشید
منم نظرمو میدم وقتی همه قطعات سالم بودن قبل از اینکه ترانزیستور رو چک کنی به برق بزن (قبلش یه لامپ 100 رشته ای با 220 ولت سری کن) اگر لامپ رشته ای روشن شد یعنی ترانزیستور خرابه در غیر اینصورت احتمال 90 درصد ترانزیستور سالمه اخه ادم ترتیپ پایه هاشو نمیتونه سری بفهمه یکی دیدی BCE یکی هم ECB
دیدگاه