اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت اسیلوسکوپ ساده ارزان کار آمد! :)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ساخت اسیلوسکوپ ساده ارزان کار آمد! :)

سلام به همگی باز هم من با یه پروژه کاربردی جدید :nerd:
    خوب تو این تاپیک قصد دارم یه اسکپ بسازیم
    پست 2 رو بخونید!

پست رزور برای نتیجه کار
    عزیزان دقت کنید پسورد تمامی فایلها و پروژه های من، در تاپیکشون موجوده(صفحات آخر) لطفا برای رمز فایلا پیام ندید!! چون خیلی دیر ب دیر میام انجمن و پیام چک نمیکنم
    مخترع برتر شمال غرب سال 96
    مدیر سابق منابع تغذیه انجمن ECA

پاسخ : ساخت اسکوپ ساده ارزان کار آمد!

سلام به همگی باز هم من با یه پروژه کاربردی جدید :nerd:
    از اونجایی که اسیلسکوپ یکی از وسیله های ضروری برای هر الکترونیک کاریه و قیمت بالایی هم داره و همچنین جاهایی مثل دانشگاه و... هم با هزار بدبختی و اذیت میزارن 5 دقیقه از اسکپشون استفاده کنیم و در کل دسترسی به این وسیله سخته تصمیم به زدن این تاپیک و ساخت اسکوپ ساده برا همه گرفتم
    خوب تو این تاپیک قصد دارم یه اسکپ بسازیم, چطور؟ خوب خیلی ساده! برنامه ای وجود داره به اسم Soundcard Oscilloscope که javadnadimi026 عزیز بانی خیر شد و معرفی کردش (جواد جان دمت گرم @};- ) این نرم افزار از کارت صدای شما به عنوان رسیور سیگنال استفاده میکنه و خیلی راحت موج رو داخل نرم افزار نشون میده و ما فقط باید سیگنالمونو به میکروفون کارت صوتیمون بدیم و ازش به عنوان اسکوپ استفاده کنیم
    ولی خوب مشکلاتی وجود داره از جمله خیلی اتفاق میوفته که مدار یه مشکلی داشته باشه و ولتاژو بده به خروجی یا خیلی مشکل دیگه که ممکنه کارت صوتی و حتی کامپیوتر رو بسوزونه!! پس ما نیاز به یک مدار واسطه و ایزوله کننده داریم تا اگه مشکلی هم به جود اومد این مدار واسطه خراب شه نه کامپیوتر
    خوب برای این کار امپم گزینه مناسبیه شما میتونیم اپمپ رو با ظریب تقویت منفی 1 و مثبت به کار ببریم هر بلایی میتونیم سرش بیاریم و ویژگی مهمی که اپمپ داره اینه که ورودی و خروجی ایزوله هستن

و اما چیزایی که برای شروه طراحی نیاز داریم:
    1.اولین و مهمترن چیز برای استارت طراحی اینه که گین میکروفون کارت صدا چه قدر هست یعنی تا چه ولتاژی میشه بهش داد؟ 1ولت؟
    2. از کدوم اپمپ استفاده کنیم؟
    3. بعد از اینکه فهمیدیم به ورودی میکروفون چند ولت میشه داد باید بیایم ببینیم ضریب تقویت اپمپ چه قدر باشه؟ من فک میکنم 4 رنج گین بزاریم خوبه یکی گین مثبت برا سیگنالایه خیلی ضعیف , یکی گین 1 , یگی گین منفی برا سیگنالای بالای 1 ولت( این 1 ولت بستگی به میزان ولتاژ مجاز اعمال به ورودی میکروفون داره) , یکیم گین خیلی منفی برا سیگنالا خیلی بزرگ مثلا بخوای فرکانس ولتاژ برق شهرو ببینیم!

این لینک نرم افزار ( تشکر از javadnadimi026 )
    http://www.zeitnitz.eu/scope_en

اینم یه تیکه از دیتاشیت اپمپ tl074 که ولتاژ فالور هست یعنی ظریب تقویت 1 هست هرچی تو ورودی بهش بیدم همونو تو خروجی تحویل میده
    عزیزان دقت کنید پسورد تمامی فایلها و پروژه های من، در تاپیکشون موجوده(صفحات آخر) لطفا برای رمز فایلا پیام ندید!! چون خیلی دیر ب دیر میام انجمن و پیام چک نمیکنم

دیدگاه

پاسخ : ساخت اسیلوسکوپ ساده ارزان کار آمد!

قبلا با این برنامه کار کردم. (البته نسخه های خیلی قدیمی ترش)
      این برنامه تقریبا پیشرفته ترینشونه تو نوع خودش. هیچکدوم از برنامه های اینکاره قدرت و محاسبات اینو ندارن.

کسی میدونه با چه زبانی و فریمورکی نوشته شده؟؟؟ از زبانهای رایج نیست. دوستانی که لب ویو کار کردن به نظرتون این با لبویو نوشته شده؟؟؟
      حیف از من خسته- حیف از همین چن خط
      به اصل و به ذات و- به باعثت لعنت

K.Show

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
        قبلا با این برنامه کار کردم. (البته نسخه های خیلی قدیمی ترش)
        این برنامه تقریبا پیشرفته ترینشونه تو نوع خودش. هیچکدوم از برنامه های اینکاره قدرت و محاسبات اینو ندارن.

کسی میدونه با چه زبانی و فریمورکی نوشته شده؟؟؟ از زبانهای رایج نیست. دوستانی که لب ویو کار کردن به نظرتون این با لبویو نوشته شده؟؟؟
        بله این نرم افزار با لب ویو نوشته شده ارمش هم در گوشه معلومه

دیدگاه

با اولین اشتباه در کاربری آن کارت صوتی و سپس مادر بورد کامپیوتر خواهد سوخت و خسارت سنگین ببار خواهد آورد همچنین این نوع اسکوپها دارای فرکانس کاری پایین و دقت کم هستند . لیکن برای انجام پروژه و یاد گیری کار با اسکوپ بد نیست .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nimdar
            با اولین اشتباه در کاربری آن کارت صوتی و سپس مادر بورد کامپیوتر خواهد سوخت و خسارت سنگین ببار خواهد آورد همچنین این نوع اسکوپها دارای فرکانس کاری پایین و دقت کم هستند . لیکن برای انجام پروژه و یاد گیری کار با اسکوپ بد نیست .
            خوب این مدار واسطه برا همینه که کامپیوتر نسوزه دیگه!
            بابا اگه اسکوپ داشتیم یا میشد تهیه کرد که دیگه نمیومدم همچین کاری کنیم :P مشکل اینجاست که اسکوپ نداریم و تهیه اسکوپ سخت و گرونه جاش با این نرم افزار میشه تا حدودی کارو راه انداخت

دیدگاه

بنظرم فیلترهای ورودی کارت صدا برای فرکانس های تا 20kHz طراحی شده باشن و فرکانس های بالاتر رو نتونه آنالیز کنه. اینو نقص و میشه با این مدار بر طرف کرد؟ اگه بشه که خیلی خوبه.
              برخی آدمها[ تنها ] به یک دلیل از مسیر زندگی ما می گذرند [ تا ] به ما درسهایی بیاموزند ؛ که اگر می ماندند هرگز [ آن درسها را ] یاد نمی گرفتیم …

دیدگاه

سلام خیلی خیلی ممنون از این پروژه لطفا نحوه ساخت مدار ایزوله و تکمیل پروژه راهم بفرمایید با تشکر فراوان (اسکپ خیلی گرونه من بلاخره یدونه حرفه ای شو می سازم ) دست برای خودم و برای طراح این پروژه و دوستان دیگه

دیدگاه

وقتتونو بالای این کارها نزارید... ساخت اسکوپ حرفه ای زمان بر و نیاز به هزینه بسیار است..
                  آن هم برای یک نمونه.. اگر تولید کنید خوب وقت و هزینه توجه میشود در غیر این صورت خیر....
                  آموزش ساخت دستگاه برف ساز خانگی : https://www.eca.ir/forums/thread55009.html
                  مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
                  _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

من eoscop ساختم که تا 5 مگ باهاش فرکانس نمونه برداری کردم
                    قبلا 200 پای من تمام شد حالا نمیدونم .

جدیدترین ویرایش توسط sepehr63; ۱۳:۲۴ ۱۳۹۹/۰۹/۲۹.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sepehr63 نمایش پست ها
                      من eoscop ساختم که تا 5 مگ باهاش فرکانس نمونه برداری کردم
                      قبلا 200 پای من تمام شد حالا نمیدونم .

https://radiokot.ru/lab/controller/40/
                      من هم ساختم... اگر پولی که گذاشتم برای ساخت را با خرید یک کارت و یک
                      اسکپ دستی را با هم جمع میکردم... یک اسکپ رو میزی میشد بخرم...
                      خوب فراموش نکنید دلار 26 است و هزینه آزمون خطا بالا میرود...
                      به هر حال موفق باشید
                      آموزش ساخت دستگاه برف ساز خانگی : https://www.eca.ir/forums/thread55009.html
                      مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
                      _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

سلام،
                        به نظر بنده ساخت اسیلوسکوپ برا کسایی که بلدن با مدارات دیجیتال
                        کار کنن(که البته من نمیتونم )
                        کار سختی نباید باشه.
                        با avrیا آردوینو پروگرام میکنین و بهش نمایشگر گرافیکی متصل
                        میکنین و تو ورودیش تقسیم کننده مقاومتی متصل میکنین و ...
                        تو ایتترنت هم مطالبی درباره ساخت اسیلوسکوپ با avr و یا آردوینو
                        هست .
                        موفق باشید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X