اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار برای تشخیص ولتاژ 12 یا 24 توسط avr

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مدار برای تشخیص ولتاژ 12 یا 24 توسط avr

سلام و ببخشید بابت اینکه نمیدونم سوالمو کجا مطرح کنم
    من یک مدار کانتر درست کردم با سون سگمنت . خوب حالا من یک ولتاژ دارم که یا 12 ولته یا 24 ولت یعنی هیچ وقت صفر نمیشه
    من میخوام زمانی که ولتاژ 24 میشه رو میکرو بشماره و وقتی 12 میشه رو نشماره یعنی به بیان دیگه
    24=1
    12=0
    چطور میتونم اینکار رو انجام بدم ؟
    البته با رله 24 ولت میتونم انجام بدم و جواب داد
    ولی چون تعداد شمارنده بالاست
    تقریبا باید روزی از 0 تا 10000 رو چند بار بشماره
    فک کنم پلاتین های رله خراب بشه بعد چند وقت با این مدار
    اگر مداری یا قطعه ای که بتونه کمک کنه معرفی کنید متشکر میشم از همه

پاسخ : مدار برای تشخیص ولتاژ 12 یا 24 توسط avr

خوب به نظر من میتونین با تقسیم مقاومتی زیر ولتاژ 24 ولت را تبدیل کنین به 2.18 ولت و با adc میکرو ولتاژ را بخونین.اگه حدودا 2.18 بود یعنی اون طرف هم 24 ولته.اگه حدودا 1.09 بود یعنی 12 ولته.

اگه هم adc نمیخواین این خوبه.اما مقدار مقاومت ها و دیود زنرش را شک دارم(باید حساب کنیم)

آیا جهالت نیست که آدمی ساعات شیرین امروز را فدای روزهای آینده کند؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط transporter_66
      سلام و ببخشید بابت اینکه نمیدونم سوالمو کجا مطرح کنم
      من یک مدار کانتر درست کردم با سون سگمنت . خوب حالا من یک ولتاژ دارم که یا 12 ولته یا 24 ولت یعنی هیچ وقت صفر نمیشه
      من میخوام زمانی که ولتاژ 24 میشه رو میکرو بشماره و وقتی 12 میشه رو نشماره یعنی به بیان دیگه
      24=1
      12=0
      چطور میتونم اینکار رو انجام بدم ؟
      البته با رله 24 ولت میتونم انجام بدم و جواب داد
      ولی چون تعداد شمارنده بالاست
      تقریبا باید روزی از 0 تا 10000 رو چند بار بشماره
      فک کنم پلاتین های رله خراب بشه بعد چند وقت با این مدار
      اگر مداری یا قطعه ای که بتونه کمک کنه معرفی کنید متشکر میشم از همه
      بیا:
      مخصوصِ خودت درستش کردما
      بیایید با Google آشتی کنیم!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد رستمی
        بیا:
        مخصوصِ خودت درستش کردما
        سلام اقای رستمی و با تشکر از شما و بقیه دوستان به خاطر پاسخ سریع
        مدار خوبی هست ولی وقتی بستمش رو برد نمیدونم چرا فقط صفر ولت میده من میخوام به ازای 24 ولت 5 ولت بده و به ازای 12 هم 0 بده که میکرو 5 ولت ها رو بشماره
        جالبه با پروتئوس هم بستم بازم تقریبا ولتاژ صفره همش به نظرتون کجا اشتباه کردم ؟

دیدگاه

خواهش میشه.
          اگه فقط صفر میده، یعنی همیشه ترانزیستور اشباعه. البته بعید می دونم اینجوری بشه، چون که با تقسیم مقاومتی که گذاشتیم (10k و 1k) فقط ولتاژهای حدود 2 و 1 ولت (به ترتیب برای 24 و 12 ولت ورودی) میره به سرِ دیودها.
          برای چاره:
          شما اولاً ببینید به ازای 12 ولت و 24 ولت ورودی، سرِ مقاومتِ 10 کیلو چه ولتاژی داره؟ به ما بگید که بدونیم.
          بعدش هم، مقاومتِ 10 کیلو رو با سعی و خطا اندکی بیشتر کنید تا به جوابِ مطلوب برسید.

موفق باشید

دیدگاه

خواهش میشه.
            اگه فقط صفر میده، یعنی همیشه ترانزیستور اشباعه. البته بعید می دونم اینجوری بشه، چون که با تقسیم مقاومتی که گذاشتیم (10k و 1k) فقط ولتاژهای حدود 2 و 1 ولت (به ترتیب برای 24 و 12 ولت ورودی) میره به سرِ دیودها.
            برای چاره:
            شما اولاً ببینید به ازای 12 ولت و 24 ولت ورودی، سرِ مقاومتِ 10 کیلو چه ولتاژی داره؟ به ما بگید که بدونیم.
            بعدش هم، مقاومتِ 10 کیلو رو با سعی و خطا اندکی بیشتر کنید تا به جوابِ مطلوب برسید.

موفق باشید

دوباره سلام
            با کم و زیاد کردن اون مقاومتا تقریبا ولتاژ 1 و 2 ولت رو دارم سر دیود ولی بازم صفر میده رانزیستور عکس گرفتم میزارم ببینید .

دیدگاه

تازه داری شبیه سازی می کنی مرد مومن؟!! منو باش، فکر کردم مدارو رو یه بُرد بستی و داری تغییرات میدی تا جواب بگیری...
              عزیز دل برادر، شبیه سازی رو که من خودم انجام دادم و عکس گرفتم و اینجا جوابتو دادم که. پس اگه تو شبیه سازی کردی و جواب نگرفتی، چرا مالِ من مثه ساعت داره پالس میده تو خروجی؟!! نگو این حرفا رو مردم بهمون می خندن! لابد یه جای کارِت ایراد داره. به نظرم منبع ولتاژ پالسی که گذاشتی برای شبیه سازی اشتباهه.

اگه در عمل این مدارو بستی و جواب نگرفتی، باید یکم روی ولتاژهای 24 و 12 که داری و امپدانسِ خروجیش بحث کنیم. اصاً این 24 و 12 ولت از کجا داره میاد؟ چقدر قابلیت جریان دهی داره؟ نکنه جریان زیادی نمی ده؟
              راستی، ممکنه دیودها هم روشن نشن، با اینکه به نظرم بعیده. ولی می تونی محض اطمینان اون مقاومت 47k رو کمترش بکنی.

دیدگاه

تازه داری شبیه سازی می کنی مرد مومن؟!! منو باش، فکر کردم مدارو رو یه بُرد بستی و داری تغییرات میدی تا جواب بگیری...
                عزیز دل برادر، شبیه سازی رو که من خودم انجام دادم و عکس گرفتم و اینجا جوابتو دادم که. پس اگه تو شبیه سازی کردی و جواب نگرفتی، چرا مالِ من مثه ساعت داره پالس میده تو خروجی؟!! نگو این حرفا رو مردم بهمون می خندن! لابد یه جای کارِت ایراد داره. به نظرم منبع ولتاژ پالسی که گذاشتی برای شبیه سازی اشتباهه.

اگه در عمل این مدارو بستی و جواب نگرفتی، باید یکم روی ولتاژهای 24 و 12 که داری و امپدانسِ خروجیش بحث کنیم. اصاً این 24 و 12 ولت از کجا داره میاد؟ چقدر قابلیت جریان دهی داره؟ نکنه جریان زیادی نمی ده؟
                راستی، ممکنه دیودها هم روشن نشن، با اینکه به نظرم بعیده. ولی می تونی محض اطمینان اون مقاومت 47k رو کمترش بکنی.
                نه سوتفاهم نشه من رو برد بستم و درباره ولتاژ نه برعکس اون ولتاژ اصلی جریانش بالاست حداقل 3 امپر ، من الان رو برد دارم با اداپتور 12 و 24 تست میکنم ، الان مقاومت اولی رو 100 کیلو و مقاومت بعدی 20 کیلو گذاشتم ، تقریبا درست کار میکنه ولتاژ در حد 1.7 و 3.5 میده که خوبه
                ولی گاهی اوقات مدار هنگ میکنه یعنی دیگه نمیشماره تا دست میزنم به دیود دوباره کارمیکنه دستم ور میدارم وای میسته ، مدار ریست میکنم درسته تا چند دقیقه

دیدگاه

خوب حالا که جریانِ اون پالس ها می تونه زیاد باشه، یه پیشنهادِ مفید برات دارم؛ همه ی مقاومت ها رو به یه نسبت کم کن. مثلاً همه رو 100 برابر کوچکتر انتخاب کن. یا 20 برابر کوچکتر. با این کار جریانِ خوبی به دیودها و ترانزیستور می دی و مشکلاتِ دست زدن و هنگ و چه می دونم نویز ولتاژ و جریان و اینا دیگه پیش نمیاد.
                  موفق باشی

دیدگاه

میتونی هم از این مدار استفاده کنی خیلی سادست : یک دیود زنر 19 ولت بزار ، خروجی هم اونجاست که ولتمتر گذاشتم

وقتی 24 ولت باشه خروجی 4 ولت میشه که برای میکرو خوبه ، وقتی هم 12 باشه که خروجیش صفره به همین سادگی

همه دوست دارند به بهشت بروند اما جالب اینجاست کسی دوست ندارد بمیرد
                    کانت

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X