اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

استفاده برعکس ترانس برای گرفتن جرقه!

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

استفاده برعکس ترانس برای گرفتن جرقه!

سلام
    برای یه پروژه نیاز به جرقه کوچیکی دارم
    یکی از دوستان گفتن یه ترانس 220 به 12 رو برعکس استفاده کن
    امتحان کردم تو قطع و وصل با دست جرقه ریزی میزد که گفتن با 555 بهش پالس بده تا بتونی فاصله رو بیشتر کنی
    فرکانس حدود 70 هرتز بهش دادم چند دقیقه جرقه خوبی میزد
    ولی بعد اون قطع شد و فقط هسته ترانس خیلی صدا میده
    با اهم متر گرفتم ترانس سالمه ولی دیگه حتی با دست جرقه نمیده
    به نظر شما چرا اینجوری شده؟ مشکلش چیه؟
    آموزش ساخت جعبه برای مدار با نرم افزار Corel Draw - آموزش طراحی تابلو ثابت با Corel Draw و LED Tool - آموزش کرک LED Tool

116 کتابخانه مورد نیاز برای Altium Designer

از دروغ متنفرم؛ هرچند در این مملکت به جرم صداقت، کودن نامیده شوم.

پاسخ : استفاده برعکس ترانس برای گرفتن جرقه!

نوشته اصلی توسط masoud_m_bf
    سلام
    برای یه پروژه نیاز به جرقه کوچیکی دارم
    یکی از دوستان گفتن یه ترانس 220 به 12 رو برعکس استفاده کن
    امتحان کردم تو قطع و وصل با دست جرقه ریزی میزد که گفتن با 555 بهش پالس بده تا بتونی فاصله رو بیشتر کنی
    فرکانس حدود 70 هرتز بهش دادم چند دقیقه جرقه خوبی میزد
    ولی بعد اون قطع شد و فقط هسته ترانس خیلی صدا میده
    با اهم متر گرفتم ترانس سالمه ولی دیگه حتی با دست جرقه نمیده
    به نظر شما چرا اینجوری شده؟ مشکلش چیه؟
    سلام خوب این ترانس ها برای ولتاژ زیاد ساخته نشده و وقتی شما اینجوری ازش استفاده میکنی چند هزار ولت تو ثانویه ایجاد میشه که عایق کاری بین سیمپیچ های ثانویه رو از بین میبره و لاک سیم هارو لخت میکنه و ثانویه حتی با وجود درست نشون دادن اهم متر در ولتاژ بالا به هم راه میدن. و به جای این که تو خروجی آرک بزنه از داخل آرک زده میشه :rolleyes:
    لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

برای جرقه خوب باید از ترانس های های ولتاژ استفاده کنی ، یه تایپک هم هست ، http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76826.0
      http://image.kocholo.ir/user/Sana/tazin/khat_gher.gif

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
        سلام خوب این ترانس ها برای ولتاژ زیاد ساخته نشده و وقتی شما اینجوری ازش استفاده میکنی چند هزار ولت تو ثانویه ایجاد میشه که عایق کاری بین سیمپیچ های ثانویه رو از بین میبره و لاک سیم هارو لخت میکنه و ثانویه حتی با وجود درست نشون دادن اهم متر در ولتاژ بالا به هم راه میدن. و به جای این که تو خروجی آرک بزنه از داخل آرک زده میشه :rolleyes:
        خودم حدس زدم ممکنه عایقش از بین رفته باشه ولی وقتی دیدم مقاومتش درسته گفتم حتما اشتباه میکنم
        میتونم خودم یه همچین ترانسی بپیچم؟ یا بدم بپیچن؟ راهی هست که بتونم تعداد دور و قطر سیم ها رو محاسبه کنم؟

نوشته اصلی توسط erfan.astinhost
        برای جرقه خوب باید از ترانس های های ولتاژ استفاده کنی ، یه تایپک هم هست ، http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76826.0
        ممنون
        من جرقه خیلی بزرگی نمیخوام
        فقط در حدی که بتونه شعله یک فندک رو روشن کنه
        یکی دوتا کویل قدیمی موتور باید داشته باشم
        الان این تاپیک رو دیدم به سرم زد از اونا + شمع موتور استفاده کنم
        به نظرتون جواب میده؟
        آموزش ساخت جعبه برای مدار با نرم افزار Corel Draw - آموزش طراحی تابلو ثابت با Corel Draw و LED Tool - آموزش کرک LED Tool

دیدگاه

با سلام
          با عرض معذرت کار شما از اول اشتباه بوده چون ترانسهای معمولی برای موج سینوسی و فرکانس 50 هرتز طراحی شده اند استفاده از آنها برای فرکانس بالا و موج مربعی (خروجی 555 ) سبب خراب شدن آنها میشود که دوستان تذکر دادند برای داشتن ولتاژ بالا و شکل موج مربعی باید از ترانسهای با هسته فریت استفاده کنید که معمولا محاسبات پیچیده ای دارند زیرا فاصله هوایی بین ( E,E ) هسته بسیار مهم است توصیه میشود از ترانسهای پیچیده شده آماده استفاده کنید در تهران به پاساژ امجد زیر همکف فروشگاه عرفان مراجعه نمایید.

دیدگاه

خودم حدس زدم ممکنه عایقش از بین رفته باشه ولی وقتی دیدم مقاومتش درسته گفتم حتما اشتباه میکنم
            میتونم خودم یه همچین ترانسی بپیچم؟ یا بدم بپیچن؟ راهی هست که بتونم تعداد دور و قطر سیم ها رو محاسبه کنم؟
            ممنون
            من جرقه خیلی بزرگی نمیخوام
            فقط در حدی که بتونه شعله یک فندک رو روشن کنه
            یکی دوتا کویل قدیمی موتور باید داشته باشم
            الان این تاپیک رو دیدم به سرم زد از اونا + شمع موتور استفاده کنم
            به نظرتون جواب میده؟
            نه لازم نیست ترانس ببری بپیچی که این مدارو درست کن. خیلی کوچیک و جمع و جور . پیچیدگی هم نداره :biggrin:
            http://danyk.cz/ccfl_en.html
            این طوری که میگم بسازش: یه سلف لامپ کم مصرف حدود 40 واتو بردار و بعد از چند لایه عایق کاری سیمچیچش اولیه این مدارو دورش بپیچون و از دو سر سمیپیچ خروجی ولتاژ بالا بگیر جرقه به اندازه کافی هست که شعله رو روشن نه تعداد دور اولیه رو به جای دو تا 8 دور 2 تا 16 دور بپیچ اون سه دور رو هم بکن 6 دور . اگر هسته جای کافی برای سیمپیچی نداشت سیمپیچش رو کمتر کن تا جا برا اولیه باشه. خازن C1 و C2 هم که خودتون میدونید لازم نیست
            لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

با سلام
              یه نکته بسیار بسیار کوچولو اینکه حتما اولیه ترانس رو بصورت دیفرانسیلی درایو کنین. یعنی از یه آیسی بریج مثل L298 استفاده کنین. اگه با یه سوئیچ کار کنین، شار هسته تخلیه نمیشه و هسته اشباع و ترانس پر ( به فتح پ :eek.
              یعنی میانگین ولتاژ اعمالی به اولیه، مثبت میشه و اولیه برای این ولتاژ مثل اتصال کوتاه عمل میکنه و با عث سوختن ترانس میبشه.
              کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nimdar
                با سلام
                با عرض معذرت کار شما از اول اشتباه بوده چون ترانسهای معمولی برای موج سینوسی و فرکانس 50 هرتز طراحی شده اند استفاده از آنها برای فرکانس بالا و موج مربعی (خروجی 555 ) سبب خراب شدن آنها میشود که دوستان تذکر دادند برای داشتن ولتاژ بالا و شکل موج مربعی باید از ترانسهای با هسته فریت استفاده کنید که معمولا محاسبات پیچیده ای دارند زیرا فاصله هوایی بین ( E,E ) هسته بسیار مهم است توصیه میشود از ترانسهای پیچیده شده آماده استفاده کنید در تهران به پاساژ امجد زیر همکف فروشگاه عرفان مراجعه نمایید.
                سلام
                50 هزتر تا 70 هرتز که توفیقی نمیکنه
                من اینا رو نمیدونستم
                اون بنده خدایی که ازش سوال کردم هم اینا رو احتمالا نمیدونسته
                به تهران که دسترسی ندارم! اینجا هم گیر نمیاد
                به قول آقای محمد شاهی مگه از تو لامپ کم مصرف بردارم

نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
                نه لازم نیست ترانس ببری بپیچی که این مدارو درست کن. خیلی کوچیک و جمع و جور . پیچیدگی هم نداره :biggrin:
                http://danyk.cz/ccfl_en.html
                این طوری که میگم بسازش: یه سلف لامپ کم مصرف حدود 40 واتو بردار و بعد از چند لایه عایق کاری سیمچیچش اولیه این مدارو دورش بپیچون و از دو سر سمیپیچ خروجی ولتاژ بالا بگیر جرقه به اندازه کافی هست که شعله رو روشن نه تعداد دور اولیه رو به جای دو تا 8 دور 2 تا 16 دور بپیچ اون سه دور رو هم بکن 6 دور . اگر هسته جای کافی برای سیمپیچی نداشت سیمپیچش رو کمتر کن تا جا برا اولیه باشه. خازن C1 و C2 هم که خودتون میدونید لازم نیست
                قبلا چندتا جرقه زن دیگه رو هم امتحان کردم
                مشکلی که همشون داشتن این بود که روی میکرو نویز مینداختن و باعث ریست شدن یا سوختنش میشدن
                یکیشون کل قطعات مدار رو سوخت oo:

این مدار اون مشکل رو نداره؟

نوشته اصلی توسط نو رسیده
                با سلام
                یه نکته بسیار بسیار کوچولو اینکه حتما اولیه ترانس رو بصورت دیفرانسیلی درایو کنین. یعنی از یه آیسی بریج مثل L298 استفاده کنین. اگه با یه سوئیچ کار کنین، شار هسته تخلیه نمیشه و هسته اشباع و ترانس پر ( به فتح پ :eek.
                یعنی میانگین ولتاژ اعمالی به اولیه، مثبت میشه و اولیه برای این ولتاژ مثل اتصال کوتاه عمل میکنه و با عث سوختن ترانس میبشه.
                احسنت :applause:
                این به فکرم رسیده بود ولی فکر نمیکردم نبودنش باعث سوختن ترانس میشه!

دوستان یه کویل آوردم و فرکانس حدود 10 هرتز با دیوتی سایکل 50% بهش دادم
                یه شمع هم نزدیک شعله گذاشتم خیلی خوب جرقه میزد و شعله به راحتی روشن میشد
                فقط یه مشکل داره اونم اینه که کویل یکمی داغ میکرد
                و همون مشکل نویز هست که ممکنه بندازه
                به نظر خودم برای تحریکش یه چیزی شبیه ضربه لازمه که کویل داغ نکنه
                به نظر شما رو همین کار کنم یا برم سراغ مدار آقای محمدشاهی؟؟؟

دیدگاه

کوئل موتور سیکلت گذینه خوبی هست
                  --------------------------- --------------------------

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aswhu600
                    کوئل موتور سیکلت گذینه خوبی هست
                    سلام
                    ممنونم
                    به نظرتون تو کار میکرو اختلال ایجاد نمیکنه؟
                    لازمه براش یه تغذیه جدا بذارم؟

دیدگاه

سلام
                      آقو من با خوده میکرو این بار به کویل پالس دادم خدا رو شکر تاثیری تو کار میکرو نداره
                      ولی جاتون خالی 2-3 بار شوک خوبی گرفتم ازش
                      چون شمع رو به بدنه بسته بودم برای تست

دیدگاه

بچه ها ببخشید من یه سوال دارم درباره این چندبرابر کننده ها

میشه برا خازناش از پلی استر یا سرامیک استفاده کرد؟اگه میشه چجوری؟اون خازنا ک سایزشون خیلی کوچیکه مخصوصا سرامیکیا :eek:
                        خلاصه اینکه نوع خازنش چی باشه مرسی :read:

دیدگاه

فقط یه نکته:
                          این افزاینده هایی که با دیود و خازن کار میکنن باید حتما ولتاژ خازناش مناسب باشه وگرنه خازن ها میسوزن.

دیدگاه

مگه اینجوری نیس ک هرچچی بیشتر بهتر؟ :evil:

دیدگاه

سلام
                              ممنونم
                              به نظرتون تو کار میکرو اختلال ایجاد نمیکنه؟
                              لازمه براش یه تغذیه جدا بذارم؟
                              سلام
                              برای پایداری و اطمینان بیشتر بهتره ایزوله باشه و همچنین عایق کاری کویل برای مهار میدان مغناطیسی

و همچنین اگر خازن کوپلاژ استفاده میکنید باید حتما "وات خازن" را بالا انتخاب کنید
                              --------------------------- --------------------------

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X